Dodaj do ulubionych

Cullian by Masonry 🤦🤦🤦

25.12.24, 21:21
autoblog.spidersweb.pl/rolls-royce-cullinan-2025-mansory
Tu nie ma co więcej pisać 🤦🤦🤦

, a kasę można sporo kupić ale czasem chyba wstyd pokazać, że się ma tyle kasy.
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Cullian by Masonry 🤦🤦🤦 25.12.24, 21:43
      Pssst... Rutkowski już pewnie kasę zbiera.
      295/30R24? Niecałe 9 centymetrów "gumy" na wielkim kole - w E53 miałem na tyle 285/45R19 i to już było twarde (i to pomimo pneumatycznego zawieszenia) - a to było 4cm gumy więcej "na kole".
      • jeepster Re: Cullian by Masonry 🤦🤦🤦 25.12.24, 22:09
        qqbek napisał:

> Pssst... Rutkowski już pewnie kasę zbiera.
        > 295/30R24? Niecałe 9 centymetrów "gumy" na wielkim kole - w E53 miałem na tyle
        > 285/45R19 i to już było twarde (i to pomimo pneumatycznego zawieszenia) - a to
        > było 4cm gumy więcej "na kole".
        >
        A co byś powiedział na Cadillac Escalade z 295/25-R28? Pewnie kilku raperów takimi jeździ.

• qqbek Re: Cullian by Masonry 🤦🤦🤦 25.12.24, 22:48
          jeepster napisał(a):

> A co byś powiedział na Cadillac Escalade z 295/25-R28? Pewnie kilku raperów tak
          > imi jeździ.
          >

Image (C) by Kevin Burkett from Philadelphia, Pa., USA
      • galtomone Re: Cullian by Masonry 🤦🤦🤦 26.12.24, 07:20
        Tak coś czuję, że jazda u nas na takich kołach to częste wizyty u dentysty - bo plomby to na 100% wypadają + za nami powinien jechać serwis wulkanizacji, bo opona do wymiany pewnie dość systematycznie będzie...
    • waga173 Re: Cullian by Masonry 🤦🤦🤦 25.12.24, 23:18
      A juz myslalem ze Rolls-Royce zrobil samochod z cegiel i cementu.
    • waga173 Re: Cullian by Masonry 🤦🤦🤦 28.12.24, 01:09
      Ajwaj wy anglojezyczni i inne tlumacze. Oprocz mnie NIKT nie zauwazyl mojego wpisu ze "masonry" to nie "mansory"? Firma nie mogla se wybrac gorszej nazwy. Tak jakby w Polsce nazwali firme Ugwno i spodziewal sie
      ze nikt nie skojarzy tego z firma Gowno.
      • jeepster Re: Cullian by Masonry 🤦🤦🤦 28.12.24, 01:52
        Co tutaj komentować? Mansory to imię własne - "The company was founded in 1989 by Iranian tuner Kourosh Mansory."
        • waga173 Re: Cullian by Masonry 🤦🤦🤦 28.12.24, 02:27
          Chodzilo mi o to ze zaraz za jednym ruchliwym placem w Warszawie byly dwa salony fryzjerskie. Jeden sie nazywal "Jerzy" a drugi "Ciseaux". Zgadnij ktory mial wiecej klienteli robiacej "appointment" przez telefon. Nazwa firmy to absolutnie najwazniejszy jej atut i jezeli w przypadku McDonalds, Ford czy McCormick, czy nawet Willys ma duuuzy wplyw na sprzedaz. Iranian tuner znal sie na tuningu ale nie na marketingu. Tylko zauwazyl ze firme sie czasami nazywa wedlug swojego imienia czy nazwiska, ale ze tylko jezeli to sa imiona lokalne. Mial szczescie ze firmy nie nazwal Sudhirasadabdelmudhi Tuning bo sie tak nie nazywal.
          Ale nie chodzilo mi o to, tylko o to ze za szybko czytaja i nie zwracaja uwagi, jak ja pedancik, na spelling.
          • jeepster Re: Cullian by Masonry 🤦🤦🤦 28.12.24, 02:39
            waga173 napisał:

> Chodzilo mi o to ze zaraz za jednym ruchliwym placem w Warszawie byly dwa salon
            > y fryzjerskie. Jeden sie nazywal "Jerzy" a drugi "Ciseaux". Zgadnij ktory mial
            > wiecej klienteli robiacej "appointment" przez telefon. Nazwa firmy to absolutni
            > e najwazniejszy jej atut i jezeli w przypadku McDonalds, Ford czy McCormick, cz
            > y nawet Willys ma duuuzy wplyw na sprzedaz. Iranian tuner znal sie na tuningu a
            > le nie na marketingu. Tylko zauwazyl ze firme sie czasami nazywa wedlug swojego
            > imienia czy nazwiska, ale ze tylko jezeli to sa imiona lokalne. Mial szczescie
            > ze firmy nie nazwal Sudhirasadabdelmudhi Tuning bo sie tak nie nazywal.
            > Ale nie chodzilo mi o to, tylko o to ze za szybko czytaja i nie zwracaja uwagi,
            > jak ja pedancik, na spelling.

Jeśli chodzi o nazwy czy imiona/nazwiska to pełna zgoda. Taki Elton John na przykład. Jak to by wyglądało gdyby się nazywał Reginald Dwight? A Bob Dylan? Ciekawe czy jako Robert Zimmerman też by był tak popularny? Z drugiej strony nie rozumiem jak jest różnica pomiędzy Bolesławem Prusem a Aleksandrem Głowackim?
            • waga173 Re: Cullian by Masonry 🤦🤦🤦 28.12.24, 03:02
              Melchior Wankowicz osiagnal polowe sukcesu literackiego dzieki temu ze sie nazywal Melchior. To akurat bylo autentyczne jego imie. Byloby mu trudniej gdyby mu dali Waclaw, Jerzy czy bronboze Adolf:)
              Taki wtedy byl zwyczaj ze imie sobie przynosil noworodek zgodnie z dniem swietego tego dnia. Moj dziadek sie urodzil szostego stycznia w Trzech Kroli i dali mu Kacper, szkoda ze nie Melchior i dzieki bogu ze nie Baltazar.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka