Gość: Gosia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 10:18 Witam, we wtorek mam po raz pierwszy egzamin praktyczny w Jastrzębiu. Bardzo się stresuję. Jeżeli ktoś z was zdawał w tym mieście proszę o opinie. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuzula Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 12:09 ja dopiero mam za sobą kilka godz. jazd ale też będę zdawać w tym ośrodku, wiec pisz jak Ci poszło i ogólnie jak było! Ja na razie przechodzę fazę załamki swoją nieudolnością :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 07:49 Mam pytanie dotyczące strzałki warunkowej np. w prawo. Musze sie zatrzymac przed sygnalizatorem i spr. czy nie utrudniam ruchu i przepuscic inne samochody, a co jezeli strzalka za mna zgasnie? Jak to sprawdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzaminator Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.chello.pl 13.12.09, 21:03 nie, kuźwa, masz przyspieszyć, zamknąć oczy, włączyć ogrzewanie oraz wycieraczkę tylnej szyby oraz wrzucić wsteczny bieg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 22:24 ja 19 października oblałam... zostałam wytrzepana z obługi auta... i nie podołałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do ddd Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 10:41 A o co konkretnie pytał przy obsłudze auta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:03 o wszystko... kazal pogasic swiatla i samemu pokazywac która żaróweczka jest jakim swiatłem.. pozniej pan egzaminator powiedzial mi ze zle zmierzylam poziom oleju bo... nie powiedziałam co robie:D a oprocz tego... trzeba wiedziec ile plynów powinno byc maksymalnie i minimalnie i jak je sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 10:04 a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie gadaj glupot nie gadaj glupot ok? IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 12:37 LUDZIE! NIE SLUCHAJCIE GLUPOT! nikt jeszcze nie oblal egzaminu na prawo jazdy na swiatlach i wlewach! podpowiadaja ale puszczaja, na plac wyjezdza sie zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwek znow oblala 4 raz. IP: *.xdsl.centertel.pl 01.12.11, 12:26 masakra zas oblalam,na stopie.taka glupota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: znow oblala 4 raz. IP: *.ip.netia.com.pl 15.01.12, 12:46 nastepnym razem sie uda .. zycze powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: nie gadaj glupot ok? IP: *.ip.netia.com.pl 15.01.12, 12:45 a zalozymy sie ?! Niczego w zyciu nie bierz za pewnialk bo kiedys sie przejedziesz ... Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój 21.11.07, 23:25 Ja zdawalam w tym miescie egzamin. Za pierwszym razem oblalam na miescie ale wydaje mi sie ze tylko z winy stresu i ogolnego roztargnienia, co prawda pan egzaminator tez nie byl jakis super bo swoja ewidentnie obojetna postawa troche mnie jeszcze zestresowal. Natomiast za drugim razem bylo juz spoko, egzaminator byl okej, facet konkretny, powiedzial czego wymaga co mniej wiecej zadaje w trakci jazdy, zeby sie nie stresowac, nie podkladal swin( co jedni robia)...I udalo sie zdalam za tym drugim razem, ale czulam sie lepiej psychicznie niz za pierwszym, bylam maksymalnie skoncentrowana itp. Jesli chodzi o plac to z obslugi auta, obaj mniej jakos specjalnie nie maglowali, owszem musialam wszystko sprawdzic, a i rowniez pokazac np. ktore zarowki sa od drogowych( o to czesto pytaja). Duzo zalezy od tego jak bedziecie przygotowani psychicznie, stres wiadomo zawsze jest wazne zeby sie nie dac. Wiem ze to sie teraz latwo mowi, bo przed egzaminem tez mi sie wydawalo ze zdac to jest rzecza niewykonalna, ale udalo sie. I zycze wam powodzenia. Napiszcie jak poszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
krisbest89 Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój 22.11.07, 22:38 miasto bardzo łatwe..ja miałem dzisiaj egzamin i stres mnie zjadł..nie zapiołem pasów bezpieczeństwa no i klapa..to oczywiście moja wina ale jestem zły na termin którym najbardziej sie przejmowałem czekać dwa miechy na następny egz. lipa...a miasto naprawde bardzo łatwe, szkoda że nie było mi dane tego udowodnić:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola6969 Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.146.234.132.ip.airbites.pl 29.12.07, 11:55 Ja zdalam za 2 razem.za 1 oblalam na łuku. Egzaminator ten sam co za 1 razem :) pod maska tylko wskazac płyny i nic wiecej i potem wlaczac pokolei swiatla i sprawdzic czy dzialają. Miasto.... ;/ bylo dobrze az mi pierwszy raz zgaslo auto. Ogolnie zgaso mi z 5 razy, raz zapomnialam dac kierunkowskazu przy cofaniu gdy parkowalam, raz mi zachamowal i najgorszy blad to chyba gdy na zieonym swietle zatrzymalam sie na stopie. Potem jeszcze minimalne bledy byly. Szczerze to powinien mnie kilka razy oblac. Nigdy w zyciu nie jezdzilam tak zle jak na tym egzaminie a oprocz tego dostalam corse ktora nigdy nie jezdzilam. A co do luu to uczylam sie tak: gdy drugi pacholek widze w prawej tylnej bocznej szybie to robie ogbrot kierownica i dlatego oblalam za 1 razem.Ten pacholek powinien stac troszke dalej dlatego jak robicie luk w jastrzebiu to musicie zrobic jeden obrot kierownica gdy drugi pacholek macie w szybie obok siebie, tak po srodku. Pozdrawiam i zycze powodzenia :-)A egzaminator to p.Franciszek, bardza mily pan :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola6969 Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.146.234.132.ip.airbites.pl 29.12.07, 11:59 a co do egzaminatorow to sa rózni. Kolezanka miala innego i auto jej zgaslo 2 razy i to starczylo by ja oblać... ;/ życze wam powodzenia :-) i najwazniejsze by sie nie stresowac bo tylko dlatego sie oblewa a nie dlatego ze sie nei umie jezdzic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 17:13 dokładnie wiekszosc nigdy by nie zrobiła takich głupot normalnie jakie robi sie na egzaminie :) duzo zalezy tez od egzaminatora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betrix24 Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.gprs.plus.pl 20.02.08, 14:29 Hejka! Ja w piątek będe zdawac tam trzeci raz i juz po nocach nie spie;( Dla mnie masakra bo stres mnie zjada. Za pierwszym razem super egzaminator. Podpowiedział mi prawie wszystko o co pytał. Jak niewiedziałam to tłumaczył. Niestety zawaliłam łuk. Też byłam uczona na obrót przy drugiej tyczce. ...i przejechałam linie. Teraz jeżdze na wyczucie i idzie mi lepiej. Drugi egzamin miałam z pania (nazwiska nie podam). Była niemiła (mało powiedziane) no i oblałam bo w corsie (nigdy samochodu na oczy nie widziałam) wrzucilam wsteczny przy pokazywaniu swiateł cofania, a potem se chciałam na tym biegu auto odpalic (czujecie?) i walnełam w słupek bo autem zarzuciło. Masakra. Teraz ide z przekonaniem ze zdam bo kasy na kontynuowanie brak;) Pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kahi Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 17:43 Ja zdawałam 12 lutego - zdałam za pierwszym razem, egzaminator bardzo sympatyczny, na obsłudze również musiałam pokazywać żarówki itd itp, a na mieście też bardzo luźno, wszystko mówił co mam robić gdzie skręcać i w ogóle, życze wszystkim takiego egzaminatora, trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cap26 Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.eranet.pl 22.02.08, 11:29 Witam Was dziewczyny!! Przeczytalem wszystkie Wasze posty i musze powiedziec ze bardzo mi Was zal. Sam zdawalem prawko w 99-tym w Bielsku i pamietam ze mialem stresa na calego. Zdalem za pierwszym razem ale pamietam ten dzien po prawie 9 latach jak by to bylo nie dawno. Egzaminator byl ostry a ja sie balem i jechalem zbyt wolno. Cale szczesie jakos mi to uznal. 3 lata temu zrobilem prawko na tira i jezdzilem jakis czas zawodowo. Teraz wiem z doswiadczenia ze egzamin to kompletna bzdura (szczegolnie bramki). Czlowiek tak naprawde zaczyna uczyc sie jezdzic jak juz ma prawko, wsiadzie do swojego autka i nikt mu nie pieprzy za uszami co ma robic. Wtedy ma sie czas zeby poznac samochod ktorym sie jezdzi i to my sami wtedy nadajemy sobie tempo. Dzis stoje znow przed problemem egzaminu bo robie prawko na autobus. Jazda idzie mi lightowo ale wiem ze jak przyjdzie dzien sadu (egzamin pratyczny) to zas bedzie stres. No nic - tak to jest niestety i trzeba jakos przez to przebrnac. Tez bede zdawal w Jastrzebiu i musze sie tam wybrac z Cieszyna moja osoboweczka zeby wyczaic centrum i okolice. Serdecznie Was pozdrawiam i zycze powodzonka!!! Cap26 z Cieszyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia87 Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.xdsl.centertel.pl 01.06.10, 13:11 Witam wszystkich! Mam pytanie: ile jest wazne prawo jazdy? Zdawalam 1 raz egzamin 2 mies. temu. Oblalam praktyczny. Jezeli bede chciala przystapic do egzaminu za 8 mies. albo rok, to musze placic od nowa cala kwote? Dzieki z gory za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pechowa Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.wod.abpl.pl 07.12.09, 12:16 dwa miesiace to jeszcze nic ja od sierpnia(mialam testy)czekam 4 miesiace zeby miec egzamin praktyczny i pewnie zeby go po raz kolejny oblac najgorszy jest czas i przerwy pomiedzy egzaminami potem nie ma sie wprawy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.cust.sloane.cz 20.03.08, 23:05 nie jest tak źle jak to niektórzy opisują-jedynie co Cię może uratować to spokój ;] Powodzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adfd Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: 89.174.23.* 23.03.08, 13:53 Proponuje Czestochowe. Czas oczekiwania 45 dni. Chyba najszybciej na slasku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Egzamin kat. A- Jastrzębie Zdrój IP: *.netmax.net.pl 29.03.08, 16:42 Witam wszystkich Wiem że to nie pytanie do końca związane z tematem ale mam nadzieje ze otrzymam odp. Mianowicie chodzi o kat. A Jeśli ktoś zdawał może podzieli sie swoimi spostrzeżeniami co i jak. - jak długo czekaliście na egzamin? - dlaczego mam mieć podzielony egzamin najpierw na teorie na którą mam czekać do 4 tyg. a potem na praktykę na którą mam czekać nawet do 7 tyg? te pytania mnie najbardziej interesują, ale jak ktoś by napisał jak to w całości wygląda będę wdzięczny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była kursantka Re: Egzamin kat. A- Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 16:40 trzeba bylo przy zapisywaniu się powiedzieć że chcesz teorie z praktyką połączoną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zumaa Re: Egzamin kat. A- Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 20:45 za pierwszym razem w Jastrzębiu trafiłam na fajnego gościa ale sama nawaliłam na łuku, bo jeden z łuków myli - tyczki z drugiego są tak blisko, że zdający przeważnie patrzą na nie swoje i potem najeżdzają na linię - ja tak zrobiłam. Za drugim razem trafiłam na takiego chama egzaminatora, że po 1 minucie trzęsły mi się ręce- powiem tak to był pokaz chamstwa a nie egzamin. Jutro zdaję po raz trzeci i zobaczymy... boję się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Egzamin kat. A- Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 10:16 Wczoraj zdawałam po raz 3 egzamin w Jastrzębiu zakończony wynikiem negatywnym.Po 30 minutach i trochę, Szanowny Pan Egzaminator kazał mi po raz drugi robić manewr zawracania,niestety "udało mi się" wjechać może z pół metra na linię ciągłą,dlatego oblałam. Czy przejechanie linii ciągłej i wykonanie na mieście prawidłowo wszystkich pozostałych manewrów jest tak ogromnym wykroczeniem kosztującym człowieka tyle stresu i nieprzespanych nocy?!! Ludzie! pozostańmy ludźmi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cap26 Re: Egzamin kat. A- Jastrzębie Zdrój 10.05.08, 22:59 Ludzie! pozostańmy ludźmi!!! Zgadzam sie, to co sie na egzaminach dzieje to obled. Pytanie jak to zmienic, co z tym zrobic??? Moze ktos ma pomysla??? Ja nie mam. Chyba ze przyjsc na egzamin z granatem... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Egzamin kat. A- Jastrzębie Zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.08, 10:06 Słyszałam że ponoć ośrodek w jastrzębiu został zamknięty za korupcje. Wiecie coś o tym?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: space Re: Egzamin kat. A- Jastrzębie Zdrój IP: *.czarnet.pl 29.07.08, 12:04 Gość portalu: nowa napisał(a): > Słyszałam że ponoć ośrodek w jastrzębiu został zamknięty za > korupcje. Wiecie coś o tym?? HM...nic mi o tym nie wiadomo... czyżby kolejna bajka...została puszczona w obieg?? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy159 Re: Egzamin kat. A- Jastrzębie Zdrój 12.08.08, 02:11 nie WORD Jastrzębie, tylko WORD Rybnik, koło Jastrzębia, ale to było ładnych parę lat temu, od przyszłego roku rusza ponownie nowy WORD Rybnik, a co do egzaminu, to musicie wypracować sobie placyk, a jeżeli już ktoś dobrze jeździ i placyk załatwia bez niczego, to miasto praktycznie w pełni zależy od egzaminatora, na mieście często-gęsto możemy tylko liczyć na łut szczęścia, tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Egzamin kat. A- Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 12:51 poprostu ludzie nie powinni sie bac zglaszac takie cos bo egzaminatorzy czuja sie bezkarni!chca to obleja maja swoje widzi mi sie,a przecierz ze nie dosć ze na egzamin czeka sie dwa mniesiace to kosztuje 116zł.a to nie jest mało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontroler lotów Re: Egzamin kat. A- Jastrzębie Zdrój IP: *.powerdata.3s.pl 06.03.11, 17:27 moj pomysł zgłaszac wszystko wyzej oni sobie poradza z nimi bo ja tez moge miec zły chumor i przy..... egzaminatorowi comnie to interesuje ze on mam zły dzien ze mu jego nie dała ze ma problemy w domu ja do pracy nie przynosze problemów zrobic dokładna selekcje tych egzaminatorów kontrola za kontrola i wtedy beda mogli powiedziec ze maja zły dzen jak ktos bedzie patrzył im na rece albo wszystkich wypierniczyc z roboty zobaczymy ilu z nich znajdzie prace na jastrzebiu bo sie nadaja szlachta zas.....a mnie na egzaminie wku...ło czekanie egzamin pisze na inna godzine niz jest jaczekałem 2.5 h to chyba nie fajnie jak stres sie potenguje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben2008 Re: Egzamin kat. A- Jastrzębie Zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 15:23 Hehe dokładnie tak samo mi wyszło za pierwszym nie zdałem bo szanowny egzaminator zmylił mnie i najechałem pół metra na linie ciągłą(nie było innej możliwości), poczym powiedizał NIE ZDANE. Kiedy instruktor sie o tym dowiedział zadzwonił do mnie i powiedział żebym sie IDIOTĄ nie przejmował skoro u niego jeździłem wzorowo..^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.rcb.vectranet.pl 12.08.08, 23:07 Czy Korupcja dalej jest w jastrzębiu? Słyszał ktoś coś o tym??:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.rcb.vectranet.pl 12.08.08, 23:09 Miałem egzamin , egzaminator spoko loko. Tylko wymusiłem pierszeństwo . no ale stres na całego w jeden dzien wszystko miałem teorie i praktyczny.. no i teraz czekam 2miechy i 2dni na kolejny egzamin ;/ MASAKRA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia ! Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: 78.157.188.* 25.08.08, 08:24 To i tak masz dobrze ja czekam 3 miesiące na egzamin , masakra !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.rcb.vectranet.pl 29.08.08, 10:56 Ojej to rzeczywiscie lipa:/ masakra co tam sie dzieje!! pozdrawiam cie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Załamka Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.netis.net.pl 10.09.08, 00:41 Cześć wam wszystkim!Domyślam sie jak wy się czuliście przed egzaminem To jest masakra. Ja zdaję w czwartek a już chodzę cała w nerwach. Nie wyobrażam sobie tego. Pozdrowionka dla wszystkich i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 21:32 hej ja zdaje w poniedzialek i tez mam nerwy ale to dlatego bo niewiem czy mój egzaminator tym razem bedzie uczciwy albo nie? poprostu maja swoje widzi mi sie albo zły dzien lub dobry.a zdaje juz trzeci raz!oblewaja za byle co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetka Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 23:16 Hej, mam pytanie , czy cos sie zmienilo w egzaminie teoretycznym i praktycznym od maja??? Czy w Jastrzebiu sa tylko Punta Grande?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bałagan Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.netcorp.pl 16.09.08, 12:44 w teoretycznym wszystko jest po staremu(póki co),jeśli zaś chodzi o praktykę, podobnie nic mi o tym nie wiadomo,żeby się coś na przestrzeni ostatnich kilku miesięcy zmieniało. Aha, teraz już pośmigasz sobie tylko Grande. Ja walczę w przyszły czwartek-niby mówią,że do 3 razy sztuka...ale szczerze, wnioskując po zachowaniu egzaminatorów, nie liczyłabym na cud-choć z drugiej strony nie ukrywam, że kocham niespodzianki ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.leon.com.pl 17.09.08, 09:15 witam.ja zdawałam 31,07,08.nie zdałam,ale na egzaminatora nie mogę nic złego powiedzieć.nie zdałam z własnej winy,zaćmienie i już.wierzę że teraz dostanę tak samo superowego egzaminatora jak za pierwszym razem.pozdrawiam i powodzenia wszystkim zdającym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.08, 14:35 jesli chodzi o egzaminy to wyglada to tak...na placu najpierw obsluga samochodu i trzeba byc naprawde tempym zeby nie wiedziec ze ilosci co niktorych plynów maja wskazywac miedzy min. i max.-a sa tez takie agentki-przewaznie bartdzo utlenione blond......;) potem wyjazd na luk co jest sprawa raczej prosta choc zalezy od egzaminatora-ja mialam przypadek gdzie pan byl bardzo przepisowy i uparl sie ze centymetry graja role biegal po placu z metrem w kieszeni...smiesznie to wygladalo ale uparty byl na maksa...no ale zdalam... nastepnie wzniesienie-najbardziej chyba stresujaca mnie czesc egzaminu-zeby nie zgasł samochod a w grande punto cholernie cicho wszytsko chodzi.... no i wyjazd na miasto. mialam syuper gegaminatora swobodna rozmowa o zyciu w czasie jazdy itd a kiedy trzeba bylo cos zrobic zasygnaliszował to w miare szybko...nie podkladał swini moj egzaminator ale sam na walsne oczy widziałm kiedys inny egzamin gdzie czlowiek stal przy pasach i czekal i czekal jak nadjezdzął elka nagle wlatywał na pasy gdzie sampochod mial zielone swiatloa pieszy czerwone...to byla swinia ale tacy nadal istnieja:)powodzonka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamiaN Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.opera-mini.net 26.10.08, 10:29 Wczoraj zapisałem sie na egzamin praktyczny, masakra zapisali mnie dopiero na 20 grudnia, a z tego co mi wiadomo to na teorię tez tak zapisują jak tak stałem przy ośrodku to widziałem ze parę osób zdało wiec nie jest źle, ja osobiście najbardziej boje sie jednokierunkowych a takich w Jastrzębiu nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 14:19 ja też mam we wtorek po raz 2 powiem Ci że idzie zdac ale jest ciężko.Za pierwszym razem wymusiłem i to była moja wina ale widziałem jak oblewali ludzi za byle pierdołe...także...życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysek Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 04:38 Ja powiem Tak Mialem wczoraj egzamin i dostałem panią (nie bede pisał danych ) i było super bardzo miła pani mogę powiedzieć ze jak powiedziala ze zdałęm to najchetniej bym ja ucałował ale nie zrobiłem tego :PP powodzenia wszystkim zycze xDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiczka Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.stk.vectranet.pl 30.10.08, 21:07 czesc hmmm...ja mam takie male pytanko czy bylo ciezko bo tez mnie to czeka ale strasznie sie boje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Do młodej IP: *.idc.net.pl 30.10.08, 21:17 Ble, ble, ble..... Mogłabyś uświadomić mnie co Ci egzaminator mierzył metrem w czasie egzaminu? Bo w zadaniu nic zmierzyć nie mógł ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiczka Re: LYSEK - Jastrzębie Zdrój IP: *.stk.vectranet.pl 30.10.08, 21:21 lysek oczywiscie te powyzej pytanie o tym czy bylo ciezko kieruje do ciebie pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betrix24 Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.gprs.plus.pl 26.11.08, 08:52 chejka! hmmmm... To chyba tę druga PaniA dostałes bo mi ta Pani drzwi niedomknela, nisczaiłam i niezdałam. Jestem po 7 zdanym na szczescie egzamine. Wjechałam na chodnik, zgasł mi samochód, zamiast prosto pojechałam w lewo, przy park nie dałam migacza, nie ruszyłam na strzałce zielonej....itd ale zdałam!!!!!! Jaki wniosek? Egzaminator był człowiekiem! Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.xdsl.centertel.pl 28.12.08, 19:42 Witam wszystkich. Mialem to samo. Podczas egzaminu wjechalem na linie ciagla przy skrecie w prawko. Normalnie za takie cos powinien mi podziekowac a tu mila niespodzianka "ZDANE" i to za pierwszym podejsciem:) Egzaminator SUPER!! Pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiczka Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.stk.vectranet.pl 30.10.08, 21:19 aha i jezeli mozecie to napiszciemi co konkretniez ta obsluga auta co trzeba umiec dziekuje i pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Do asiczki IP: *.idc.net.pl 31.10.08, 10:40 Coś zwane obsługą to: 1.sprawdzenie czterech płynów, przy trzech trzeba wiedzieć, że poziom ma być między znaczkami min - max, warto by wiedzieć, gdzie one są. Przy czwartym trzeba zajrzeć do zbiorniczka. 2.Sprawdzenie świateł. Włącz, powiedz jakie i popatrz czy świecą. Jak świecą to powiedz , ze działają prawidłowo. Świateł jest raptem 10 sztuk. Reszta w Twoich rękach i głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.sta.asta-net.com.pl 31.10.08, 21:16 www.obozmotoryzacyjny.boo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.08, 18:39 witam zdawalam w tym miescie cztery razy miasto ok tylko problem z egzamitorami jak trafisz na fajnego goscia to masz zdane pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _aga_ Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: 83.238.136.* 21.11.08, 17:31 trzymajcie kciuki zdaje 1 grudnia :] zobaczymy :] teorie zdawałam 24 września (bezbłędnie) praktykę 1 grudnia ciekawe jak nie zdam znów tyle czasu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.wod.airbites.pl 25.11.08, 12:08 ja niestesty muszę czekać na następny egzamin ponad 8 tygodni,oblałam pierwszy egzamin 17.11 i następny dopiero 16.01,terminy są straszne ale egzaminator trafił mi się naprawdę fajny ,tylko ze ja zawiodłam na prostej rzeczy , której byłam pewna ,no ale nic zdaję dalej ,życze powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cap Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: 80.82.155.* 25.11.08, 18:03 Ewelka czy to aby nie Ty??? z C-na ????? Cap Odpowiedz Link Zgłoś
palka_0 Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój - palka 07.01.09, 17:49 Hejka! Teraz zdałam teorie pozytywnie, ale w lutym mam egzamin praktyczny . Chciałabym jeszcze potrenować parkowania bo marnie się widzę. Czy może zna ktoś jakieś miejsca gdzie by można potrenować te parkowania? Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asix Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 23:25 Swój egzamin mam w środę, strasznie się denerwuję. Strach budzą we mnie te górki w Jastrzębiu:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.pl 08.03.09, 10:48 wystarczy umiejętnie ruszać przy wykorzystaniu hamulca awaryjnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asix Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 16:57 Zdałam za drugim razem, grunt to się nie stresować za bardzo, chociaż wiem, że teraz łatwiej tak mówić...Za pierwszym razem oblałam łuk ale to był właśnie wynik stresu i paniki. Za drugim razem starałam się bardziej skupić i podejść na luzie. Górki w Jastrzębiu nie są już takie straszne. Pozdrawiam Wszystkich i 3mam kciuki za Was! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarbeq Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.gprs.plus.pl 09.03.09, 19:28 Ja zdawałam w tym mieście egzamin... i odziwo udało mi sie zdać za pierwszym razem :) Wiem że jak powiem, że powinnaś sie nie stresowac to wyjde na idiotke ale tak naprawde jest choc sama sie strasznie stresowałam... Życze powodzenia :) bo jest ono potrzebne zeby zdac - grunt to trafić na dobrego egzaminatora, a reszta jak potrafisz to zdasz, a jak trafisz na takiego który bedzie cie chciał oblać to cie obleje nawet jesli bedziesz jeździc jak "zawodowy kierowca" powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
jussi25 Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój 18.03.09, 12:03 Tydzień temu zdałam egzamin w tym ośrodku. Najlepiej to nastawić się optymistycznie i iść z uśmiechem na egzamin :) Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala-mi Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.centertel.pl 22.03.09, 17:50 W czwartek czeka mnie exam,a ja parkowac jeszcze nie umiem;)Zostały mi 2 godzinki jazd,więc jeszcze zdążę sie nauczyc;PGrunt to dobre nastawienie.Moje umiejetności są,chmmm przeciętne,ale wierzę,że zdam za pierwszym razem;)O egzaminatorach wiadomo mi,że:Starszy Egzaminator w czapeczce(pan Sz.),masz zdane na98%.Brunetka rozwódka na 98%oblane.Jeee,juz nie mogę się doczekac;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwii Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.raciborz.vectranet.pl 18.04.09, 11:38 Wczoraj mialm drugi egzamin praktyczny no i klapa zawlilam drugi raz luk i co najsmieszniejsze to w tym samym miejscu kolejny egzamin wypada mi za dwa miesiace teoretyczny a za kolejne dwa miesiace praktyczny smiech na sali hi hi nie wyjechalam nawed na miasto a musze robic na nowo testy bo minal termin waznosci i gdzie tu logika? Rozumiem ze ktos zawalil na miescie raz czy drugi i ma na nowo testy ale ktos kto nawed nie wyjechal z placu ma powtarzac wszystko od nowa? glupota i powiem tyle odechciewa sie wszyatkiego i to tylko dla tego ze nie umie zrobic luku na egzaminie a jak jestem z wlasnym instruktorem to robie go z zamknietymi oczami pozdrowienia dla wytrwalych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja :) Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.raciborz.vectranet.pl 21.05.09, 10:19 Hej. ja mam za niedługo swój drugi ezamin, jak obleje to bede musiala zdawac testy ;/ bzdura czekac 2 miesiace na egzamin! a nawet na miasto nie wyjechałam a dlaczego oblałam za pierwszym razem?? bo nie znam żadnego instruktora który uczy na wyczucie jeździć. ja się uczyłąm na placu w nastepujacy sposob: przy cofaniu jezeli widze w tylniej prawej szybie trzeci pachołek to robie pól skret i przy czwartym pacholku pelny obrót, a odbijam jak w prawym lusterku widze linie ktora musi byc rownolegle z samochodem. owszem na placu manerowym robie to bardzo szybko i nawet z zamnietymi oczami i to bez blednie ! ale na egzaminie robilam tak samo i co? lewym lustekiem zahaczylam o pacholek ! i po egzamnie ! i 2 miesiace i 120 zloty nie moje ;/ kompletna bzdura ;/ a Jastrzebiu przestawiaja pacholki ! minimalnie ale przestawiaja. a instruktorzy gowno wiedza czy przestawiaja czy nie! oni tam tylko zalatwiaja egzaminy. ciekawe czy oni tam luk robili ! prawko zdali 40 lat temu w swoim miescie ktore ma 2 x 2 i zadwoleni ;/ i sie madrza a gowno wiedza ;/ zycze wszytkim powidzeia. mam nadzieje ze zrobie wrescie to dobrze :)) pocieszmy sie tym ze duze prawdopodobienstwo ze od czerwca bedziemy na miescie jezdzic tylko 25 minut :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.netmax.net.pl 22.05.09, 15:26 Hello wszystkim, zycze wszystkim powodzenia w tym miescie :) ja oblalam jeden jedyny raz, ale zachowanie wszystkich w tym osrodku (lacznie z paniam w okienku i pania kasjerka) napsulo mi tyle krwi, ze podziekowalam juz temu osrodkowi. Na szczescie wyjezdzam na stale do wloch i tam zrobie prawko. Uczyc ucza tak samo, testy tez sie zdaje a co najwazniejsze nie trzeba wykupowac jazd... dostaje sie naklejke na szybe i w obecnosci posiadacza prawka i na jego odpowiedzialnosc mozna jezdzic... a jak sie czlowiek czuje gotowy do egzaminu to sobie na niego idzie. Kiedy tutaj cos ie zmieni, zycze wszystkim, aby jak najszybciej otorzyli osrodek w Rybniku. Moze sie troche rozladuje, choc wątpie czy statystyki troche się poprawia. :) No ale moze wreszcie coś drgnie. Życze powodzenia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reu:D Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.nj.pl 24.05.09, 02:49 W piatek nie zdalem egzaminu praktycznego, bylo to moje 1 podejscie.. trafilem na mlodego egzaminatora i byl wporzo gosc ale niestety zawalilem na ul.polnocnej kolo targu:/ Word w rybniku bedzie otwarty od lipca wiec miejmy nadzieje ze czas oczekiwania na egzamin bedzie polowe krotszy ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.nj.pl 24.05.09, 15:50 A co takiego zrobiłeś na tej Północnej:>? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdany Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.ray.net.pl 27.05.09, 15:53 y ja zdalam za drugim razem:)za pierwszym oblalam z wlasnej glupoty bo bylam pewna ze droga jest jednokierunkowa no i jak wyjezdzalam z zaparkowanego miejsca nie popatrzalam w jedna strone no bo przeciez jednokierunkowa hahha ale za drugim bylo lajtowo mialam super egzaminatora ktorym w sumie gdyby chcial by mnie uwalil za 2 bledy... inny by tak zrobil.... jednak nie kazdy egzaminator jest takim h...em:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.nj.pl 27.05.09, 17:16 Ja również zdałam. Tyle, że za pierwszym razem. Egzaminator na sympatycznego nie wyglądał, ale był w porządku. Po powrocie na ośrodek zapytał się jak się czuję i co sądzę o swoim egzaminie. I wtedy powiedział mi że zdałam :) A szczerze mówiąc to miał powód żeby mnie oblać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.wislaNET.pl 04.06.09, 18:18 Dziś zdałem egzamin za pierwszym razem, mój egzaminator wyglądał na niemiłego pana lecz pozory mylą okazał się całkiem spoko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OO7 Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:30 ja zdawałam w poniedziałek:d i zdałam za pierwszym razem <hura>;) radze sie wyciszyć i wyluzowac na serio działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.system-net.pl 22.07.09, 17:20 ja co prawda zdawalem w marcu ale tez zdalem za pierwszym razem mial tylko dwa zastrzezenia za puzno kierunkowskaz izebym szybciej zmienial pas ruchu ale dwa bledy sa dopuszczalne wiec przeszlo rada dla wszystkich wiele kursantow chodzi na jazdy poto by sobie pojezdzic a nie nauczyc sie jezdzic jesli jestes dobrze przygotowany o polowe stresu mniej wiec jest mozliwosc zdac za pierwszym razem powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.leon.com.pl 04.08.09, 22:26 Ja teraz 7 sierpnia bede zdawać 3 raz. Za pierwszym razem z mojej winy, na placyku za drugim na miescie w drodze do ośrodka w zasadzie bezpodstawnie twierdził ze nie pusciłam przechodnia na pasach. Bardzo niemiły, wrzeszczacy egzaminator wydajacy polecenia niezgodne z przepisami ruchu drogowego!!!!!! Ciekawe co bedzie w piatek... podobno teraz terminy sa juz na grudzien w jastrzebiu?!?!?! i co jak zdasz testy to Ci starcza tylko na jeden egzamin ?!?! PARANOJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 16:08 teraz terminy są na połowę, koniec listopada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 23:40 Ja we wtorek zdałem za 7 razem już chciałem zrezygnować i to sobie darować bo termin następnych egzaminów jest dopiero na 30 listopada no ale na szczęście w końcu opanowałem stres i pojechałem bezbłędnie i po 18 minutach zjechałem do ośrodka :D :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w trakcie zdawania Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 09.08.09, 00:10 Ja miałam pierwszy egzamin ostatniego lipca i nie zdałam, a następny mam 2 grudnia :/ oni są niepoważni... Na szczęście teorię mam ważną do stycznia, więc od razu praktyka. Ale co do terminu... przesada :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 19:04 a ja zdawalam po raz pierwszy 7.09.2009. i zdalam oczywiscie . najlatwiejsze miasto na terenie woj. slaskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.leon.com.pl 21.10.09, 16:49 ja podchodze po raz 5 w grudniu , i po raz ostatni w tym miescie jak znów nie zdam to przenosze sie do rybnika........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRA Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: 188.33.17.* 04.11.09, 16:15 życze powodzenia,ja zdaję pierwszy raz 20 listopada,blado to widzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verona Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.czarnet.pl 04.11.09, 23:41 Hej ja też mam egzamin 20 listopada,tyle że to mój 4 raz :( Powodzenia życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katrinka Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.09, 09:30 Hej wszystkim, ja zdałam za pierwszym razem, poszło szybko,miło i bez stresu .... Polecam egzaminatora p. M.Wątroby ;) Życze wszystkim zdającym powodzenia;* jeszcze 2 dni i prawko do odebrania xDxD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCHEWKA :) Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.centertel.pl 26.01.10, 11:32 Hej wszystkim :D Ja zdawałam w Jastrzębiu w piątek 22.01 w godzinach 14.34-15.16 :) ruch niesamowity i jeżeli chodzi ogólnie o miasto to luz tylko przy wyjeździe na główną, która dochodzi do WORD - masakra, trzeba się trochę nastać chcąc bezkolizyjnie wyjechać w lewo (chyba z jakiegoś osiedla? nie wiem bo Jastrzębia nie znam ;p) A więc... ...zarówno teoria jak i praktyka zaliczona za pierwszym podejściem... :) Egzaminator miły :) Moim zdaniem egzamin nie jest wcale trudny! Jeśli ktoś potrafi jeździć i dobrze czuje się za kierownicą - nie ma problemu. Gorzej z tymi, którym wydaje się, że są mistrzami kierownicy a oblewają już na placu manewrowym... Sama jestem instruktorką więc wiem co to znaczy, a na egzaminatorze spoczywa jeszcze większy ciężar. Jeśli ktoś nie czuje się na siłach - lepiej wykupić u swojego instruktora dodatkowe jazdy!!! A jeżeli chodzi o egzaminatorów? Uważam, że żaden nie jest jakiś specjalnie straszny ;p po prostu taka jego praca - w końcu ludzie!!! W tych autach są kamery i ktoś je chyba przegląda? Egzaminator bez powodu nie może oblać kandydata jak również wystawić pozytywa... Jeżeli chodzi o stres?! Prawdziwy kierowca powinien być opanowany i skupiony i przede wszystkim nie powinien dać się wyprowadzić z równowagi. :D powodzenia! i jeśli powinie Wam się noga - nie psioczcie na egzaminatora tylko poprawcie coś w sobie albo technice wykonywania manewrów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.acn.waw.pl 26.01.10, 19:44 nie rozsmieszaj mnie.. egzaminatorzy kazdy oczekuje czegos innego.. jeden powiedział ze zbyt dynamicznie jezdze ze szybko wykonuje manewry i sie wystraszył nacisnął na hamulec.. i tyle było.. drugi ( przy takiej samej jezdzie) powiedział, ze dynamika daje duzo do zyczenia..ze musze byc szybsza... i co? a trzeci powiedział ze jest ok..ze sie zastanawiam dłuzej ale dla niego to słuszne i swiadczy o mojej rozwadze i zdałam... egzamin faktycznie nie jest trudny..ale jak egzaminator tylko patrzy pod kontem aby udupić i czeka na każdy błąd - niczym zbawienia to coś jest nie tak... jeden mi mowi, ze tzreba byc super kierowcą i wtedy sie zda.. inny mowi ze ma swiadomosc ze dobrym kierowcą staje sie juz we własnym aucie..a egzamin ma posłuzyc do ogolnej oceny czy nie stworzy sie zagrożenia na drodze. kazdy co innego...a niektórzy są chamami to potegi. ok w koncu tylko ludzie.. nie mniej w WORDZIE w wawie.. chodzą jak jacys nadludzie z ironicznymi usmiechami.. w koncu są bogami...???!! Powinni byc obiektywni a nie są... widziałm jak jeden egzaminator ujrzawszy egzaminowaną... usmiał sie do łez.. z jej nazwiska.. super co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atara Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.chello.pl 17.11.09, 20:19 eh... ja zdaje jutro 4 raz i testy już muszę ;( ja osobiście uażam, że dobrze jeżdżę tylko mam pecha, bo instryktorzy też mi za każdym razem mówili, że dam radę i dupa. już teraz mam nadzieję zdać, jak nie to chyba już sobie podaruje bo mnie to męczy ale powodzenia ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaaa Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.netis.net.pl 06.11.09, 19:31 a ja zdałem 28.10.2009 :D za 1 podejściem i łatwo jak nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa eevvee@op.pl Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.netmax.net.pl 07.12.09, 13:19 dzis zdałam w jastrzebiu !!!! 5 raz, trasa b prosta, egzaminator bardzo miły wszystkm takiego życze, maxylanie mnie odstresował w tym aucie !!!!!! powodzenia nie poddawać sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: 195.34.218.* 10.12.09, 18:03 Czy ktoś z Was zapisywał się może na egzamin praktyczny po 19 listopada 2009 ? Chciałabym wiedzieć jak długo trzeba czekać na kolejny termin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYLWIA P. Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.sileman.net.pl 13.12.09, 19:28 WITAM! MAM TERMIN NA 16-GO GRUDNIA NA 12.MOGĘ GO ODSTĄPIĆ LUB ZAMIENIĆ NA INNY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 14:10 Jeśli sprawa jest jeszcze aktualna to prosze o kontakt pod nr telefonu 609 695 983 lub sms oddzwonię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verona Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.czarnet.pl 15.12.09, 13:41 Ja zdałam wczoraj,za 6 razem :D Egzamin miałam na 14 a na plac zostałam wywołana o 15:45. Trochę się bałam że nie dam rady w tych ciemnosciach,ale się udało !!! Egzaminator bardzo miły,uprzejmy.Trasa też w sumie łatwa (miałam jazdy w Jastrzębiu ale tą trasą nie jechałam ani razu) Życzę powodzenia wszystkim zdającym !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchewka Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.centertel.pl 26.01.10, 11:37 Hej wszystkim :D Ja zdawałam w Jastrzębiu w piątek 22.01 w godzinach 14.34-15.16 :) ruch niesamowity i jeżeli chodzi ogólnie o miasto to luz tylko przy wyjeździe na główną, która dochodzi do WORD - masakra, trzeba się trochę nastać chcąc bezkolizyjnie wyjechać w lewo (chyba z jakiegoś osiedla? nie wiem bo Jastrzębia nie znam ;p) A więc... ...zarówno teoria jak i praktyka zaliczona za pierwszym podejściem... :) Egzaminator miły :) Moim zdaniem egzamin nie jest wcale trudny! Jeśli ktoś potrafi jeździć i dobrze czuje się za kierownicą - nie ma problemu. Gorzej z tymi, którym wydaje się, że są mistrzami kierownicy a oblewają już na placu manewrowym... Sama jestem instruktorką (sport) więc wiem co to znaczy, a na egzaminatorze spoczywa jeszcze większy ciężar. Jeśli ktoś nie czuje się na siłach - lepiej wykupić u swojego instruktora dodatkowe jazdy!!! A jeżeli chodzi o egzaminatorów? Uważam, że żaden nie jest jakiś specjalnie straszny ;p po prostu taka jego praca - w końcu ludzie!!! W tych autach są kamery i ktoś je chyba przegląda? Egzaminator bez powodu nie może oblać kandydata jak również wystawić pozytywa... Jeżeli chodzi o stres?! Prawdziwy kierowca powinien być opanowany i skupiony i przede wszystkim nie powinien dać się wyprowadzić z równowagi. :D powodzenia! i jeśli powinie Wam się noga - nie psioczcie na egzaminatora tylko poprawcie coś w sobie albo technice wykonywania manewrów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławo Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.nj.pl 30.01.10, 18:44 Ja wczoraj zdałem egzamin za trzecim razem. Egzaminator znakomity. Wszystkim życzę takiego egzaminatora. Na pewno się nie obrazi jeśli podam jego imię: pan Mariusz K. Egzamin miałem na godzinę 10.10(testy) na plac wywołano mnie o godzinie 10.49, a o 11.28 stałem już w kolejce do opłacenia wydania prawa jazdy. Egzamin w bardzo miłej, spokojnej atmosferze. Polecenia wydawane jasno, a jeśli czegoś nie zrozumiałem to bez problemu polecenie powtórzone. Trasa egzaminacyjna bardzo łatwa. Miasto przyjemne do zdawania, oczywiście jeśli się postarasz i nie dasz się ponieść emocjom i stresowi. Życzę powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bojla Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: 78.8.105.* 03.03.10, 10:35 Ja zdałem egzamin praktyczny z prawka w Jastrzębiu za 1 razem; miałem naprawdę super egzaminatorkę. Nazywa się ona Dorota S., ma ok. 30 lat. Wszystkim ją polecam. Pani Dorota S. jest naprawdę miła, uprzejma i wyrozumiała i u niej można nie zdać tylko "na własne życzenie". Życzę wszystkim, żeby na nią trafili. A poza tym po Jastrzębiu się super jeździ, są praktycznie same ronda i Jastrzębie to jest jedno z najprostszych miast w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zympans Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: 78.8.105.* 03.03.10, 10:54 To prawda, że Jastrzębie-Zdrój jest jednym z najprostszych miast egzaminacyjnych w Polsce, ma dużo rond i szerokie, przyzwoite drogi. Ale uświadamiam, że właśnie w WORDZIE jastrzębskim pracuje najbardziej wredny i najgorszy egzaminator w całej Polsce. Nazywa się on Erwin Szuścik. Ten Erwin Szuścik to jest taki stary dziad, jest on największą postrachą zarówno w całym Jastrzębiu, jak i całej Polsce, u niego mało kto zdaje, jest on chamski, nieuprzejmy, niemiły, wredny, wydziera się na kursantów i ich gnoi. Ten Erwin Szuścik to jest świnia i stary Żyd. Nikomu nie życzę, żeby na niego trafił. Najlepiej, żeby już nie pracował. Od Erwina Szuścika większości kursantów odchodzi z płaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bojla Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: 78.8.105.* 03.03.10, 10:59 Ja wiem o tym, słyszałem. Pan Erwin Szuścik to jest stary menda, który prawie wszystkich oblewa, u niego nieliczni zdawają i on oprócz tego, że oblewa, to jeszcze wydziera się na kursantów i ich gnoi i jeszcze na dodatek pierdzi w elce podczas egzaminu. Nie dość, że pierdzi strasznie głośno, to jeszcze w samochodzie jest taki okropny smród, że niejeden kursant mało by się nie zaczadził. Pan Erwin Szuścik to jest cham podły, świnia i najgorszy egzaminator w całej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika gdzie się zapisać na kurs - Jastrzębie Zdrój IP: 78.133.246.* 07.03.10, 11:53 czytam z ogromnym zaciekawieniem ten wątek bo chce zapisać się na kurs, czy jest jakaś różnica w firmach które organizują kursy prawa jazdy czy obojętnie do której się zapisać, jestem z Jastrzębia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: gdzie się zapisać na kurs - Jastrzębie Zdrój IP: 195.34.217.* 16.03.10, 15:46 polecam p.Olszowy z ul.pszczyńskiej...facet jest niesamowity:) wrzuć w google i dzwoń. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adik Niezła piosenka IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.04.10, 22:05 Siekiera, Motyka, Dziołcha Goła, Erwin Szuścik to Pierdoła, Siekiera, Motyka, bum cyk cyk, Erwin Szuścik - Stary Pryk. Siekiera, Motyka, Dupna Bajka, Szuścikowi śmierdzą jajka, Siekiera, Motyka, małpi wuj, Erwin Szuścik - Stary Ch**. A dlaczego ta dziołcha w tej piosence jest goła? Dlatego ta dziołcha jest goła, ponieważ kąpie się pod prysznicem, ponieważ chce być zawsze czysta, świeża i pachnąca, a nie taka, jak pan Erwin Szuścik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Niezła piosenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.11, 10:54 a ja trafiłem na bardzo miłą pania egzaminator w jastrzebiu. Przez cały egzamin tylko mnie informowała spokojnym głosem gdzie jechać bez zbędnych stresów, tak że byłem całkowicie opanowany, nawet jak mi zgasł raz to się nie przejąłem zbytnio ;) bardziej mnie zestresowało jak przed jazdą kazała mi opuścić szybę po mojej stronie jeszcze przed rozpoczęciem jazdy - kompletnie nie wiedziałem gdzie to sie robi w jarisce :P co do pana erwina to kumpel u niego zdał za pierwszym razem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: 94.229.82.* 09.06.10, 12:08 niema co sie stresowac ...tylko powiedziec sobie zdam i tak ma byc ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehtopech Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 13:31 zdawalam dzis... oblalam na warunkowej strzalce w prawo- nie zatrzeymalam sie... a juz koniec byl tak blisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.ryb.abpl.pl 20.11.10, 09:56 nic ci to nie da stresując się zepnij sie w sobie i mysl tylko o zzzznakach drodze i przepisach a zdasz wież mi powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
angelika5473 Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój 24.11.10, 19:20 niestety ja miałam dzis kolejny raz egzamin i klapa nie zaliczyłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agin Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: 195.66.16.* 07.12.10, 22:34 Witam. Ja w czwartek mam piąte podejscie. Jezdze raczej dobrze, dodam, ze juz jezdzilam bez prawa jazdy prywatnie autem i nic nie narobilam, to chyba bylo niezle. Za pierwszym razem na luku, w prawdzie mialam tylko przod nad linia, no ale coz. Lez bylo wiele. Drugi raz, swietny egzaminator, ale przy skręcie w lewo na skrzyzowaniu jak sie jedzie w strone Zdroju z naprzeciwka skrecalo auto w prawo i chcialam sie wpisac w ruch, ale za nim jechalo auto prosto i niestety bylo to jako wymuszenie pierwszenstwa. Za trzecim razem mialam przyjemnosc z panem E. Sz. i moze nie bylo milo, nie bylo az tak bardzo tragicznie, chociaz powiem szczerze, ze wzbudzal we mnie szczegolnie stres, wsiadajac na luku do auta po omowieniu swiatel i sprawdzeniu plynu do spryskiwaczy, mialam juz dosc, no i oblalam na luku. Czwarty raz, oczywiscie doszlo do mnie, ze ucze sie druga tyczka w przednim oknie, na placach kursu tyczki sa powykrzywiane a na egzaminie sa niestety albo stety proste i dwa razy luk nie wyszedl bo najezdzalam na wewnetrzna linie, po prostu za wczesnie robilam obrot kierownica. Teraz ide piaty raz... i juz mi sie nie chce wogole isc na egzamin, stres niesamowity mam za kazdym razem, jak widze jazdy egzaminacyjne to mnie doslownie mdli i czuje przyspieszenie serca. W elce jezdzi mi sie w porzadku, bo znam instruktora... a obcy ludzie ogolnie dzialaja na mnie stresujaco, juz nie mowiac, ze to egzamin :( wogole sama atmosfera i zimowa aura zle dziala na egzaminowanych.. a moj pierwszy egzamin byl rok temu... Pozdrawiam wszystkich i jedyne co moge Wam zyczyc to zero stresu i fajnych egzaminatorow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gusi Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: 195.66.16.* 13.12.10, 10:27 Witam ! dzis zdalam siódmy egzamin :) i jestem happy. stres mialam ale nie tam wielki jak zawsze. Pomyslalam sobie, ze jak i tak trafie na srogiego egzaminatora to i tak mam oblane niezależnie od umiejętności. wczoraj ogladałam tv, odciagalam swoje mysli od myslenia o egzaminie. wzielam dluga ciepla kapiel z solami o zapachu lawendy. Staralam sie wogole nie myslec co mnie dzis czeka. W poczekalni patrzylam na innych ktorzy sie stresowali i sobie myslalam, ze to moze ich pierwszy egzamin a moze i nie... i tez nikt nie wie ktory to moj egzamin... i tak sobie myslalam, ile osob oblalo przede mna a ile jeszcze obleje po mnie... ze jak nie zdam to myslenie o tym i stresowanie sie nic nie pomoze. Moim celem bylo, zrobic perfekcyjnie luk i wyjechac na miasto :) udalo sie, skupilam sie na luku i zrobilam za pierwszym razem. :) z recznym nie bylo problemu tylko strasznie mi noga skakala na sprzegle, ale nie mialo to wplywu na ruszenie z recznego. I jazda :) pierwsze zakrety, drogi jedokierunkowe, przejazdy kolo autobusow, itd. skupialam sie na znakach, na pieszych i na światłach. W trakcie jazdy jak zaczelam sie stresowac to sobie pomyslalam, ze jadę elką a pan obok to nowy instruktor ktoremu musze pokazac ze dobrze jezdze zeby mnie dopuscil do egzaminu panstwowego ;) taką sobie bajeczkę wmówiłam i było w miarę ok. Oprocz tego liczą się umiejętności, bo jeżdzic naprawdę umię, tylko zzeral mnie stres :) egzaminator, dawal jasne polecenia, byl bardzo sympatyczny i nie zalezalo mu zebym oblala :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andżelika Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.internetia.net.pl 23.11.11, 14:20 Witam, właśnie zdałam egzamin w WORD Jastrzębie za 2 podejściem. Na pierwszym egzaminie 2 krotnie przekroczyłam magiczne 50 km/h i oblałam- egzaminator Marcin K. był suuuper, tylko z mojej winy niestety oblałam. Za drugim podejściem po wykupionych 3 godz. w OSK "Jazda" Orlik zdałam egzamin bez ani jednego błędu! Egzamionowała mnie bardzo miła i konkretna p. Renata C. Dziękuję wszystkim, którzy mnie uczyli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.ip.netia.com.pl 15.01.12, 12:48 Tak mnie też egzaminowała ta Pani na kategorie B :) i bylo pozytywnie, bezstresowo. Teraz C ... zobaczymy jak pójdzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Timo Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.voltar.net.pl 14.03.12, 12:14 Dziś zdałem egzamin praktyczny kat. B u p. J. F. Bałem się ale wszytko było pozytywnie. Wiadomo stres zawsze jest. Moim zdaniem by zdać prawko trzeba mieć mnóstwo szczęścia. Wszystkim kursantom życzę zdania egzaminu. Wbrew pozorom WORD w Jastrzębiu Zdroju nie jest taki zły. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Queen Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.play-internet.pl 20.03.12, 19:50 Hej! Ja zdaję egzamin na prawko kat.B 4.04.2012r . Najbardziej się boję testu. Opiszcie to jak to teraz wygląda w Jastrzębiu . Wszystkie trzy egzaminy są w jeden dzień. jeden za drugim. Losuje sie pytania ????? Odpiszcie. Z góry bardzo dziękuje.POZDRAWIAM:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.14, 17:50 Witam,2 lata temu mialem egzamin niestety oblalem testy troche przez stres bo zmienilem odpowiedz w jednym,teraz bym chcial zdac wkoncu to prawko,mam pytanie co do formalnosci. Bo musze jechac do urzedu by przeslali dokumenty tak? Prosze o porade co i jak musze zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Egzamin - Jastrzębie Zdrój IP: *.leon.com.pl 23.10.13, 12:18 jeśli pamiętacie pytania z egzaminu to dawajcie ;D znacie jakies stronki???? Odpowiedz Link Zgłoś