cricks 24.09.05, 12:18 Ktory model: 1.6 RN czy 1.6 RT Waszym zdaniem lepszy? Ile kosztują te modele używane, powiedzmy rocznik '96 i '95 w stanie b.dobrym, bez wiekszych usterek i uszkodzen? Orientujecie sie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
eclipse20 Re: Renault Megane 25.09.05, 09:28 Mysle ze oba te modele mozesz juz dostac jakos w granicach 10 tys. zł. Link Zgłoś
chris62 Re: Renault Megane 26.09.05, 08:48 RT jest wyzej od RN jako wyposażenie bo idąc od najsłabszego to było tak 1.4 eco, 1.4 RL, 1.4 RN 1.4 i 1.6 RT a potem rzedko w Polsce spotykane były wersje RXE lubi inne specjalne krótkie serie. Jeżeli o te modele chodzi to lepiej kupić rocznik 1997 bo był ciut lepiej wyposażony od 96 i usunięte zostały przypadłości wieku dzieciecego co w tych modelach przejawiało się przedwcześnie zuzytymi amortyzatorami z tyłu. Ogólnie bardzo udane samochody choć technicznie nie dorównuja VW, Toyocie czy Hondzie z tego okresu ale cenowo wypadały korzystnie również w serwisowaniu. Silnik jest cichy i ekonomiczny 90 KM daje w miarę dobre osiągi. Myślę że jeżeli mówimy o wersji 1,6 RT rocznik 1997 w IDEALNYM stanie z klimatyzacją to warto dać nawet 20 tys. a jeżeli auto ma jakieś wady to odpowiednio mniej. ja osobiście jeździłem wersją 1.4 eco od nowości. Do dziś autko sprawuje się znakomicie tyle że teraz rodzina go dojeżdża. Link Zgłoś
xystos Re: Renault Megane 26.09.05, 08:52 Zastanawia mnie dlaczego tylna szyba ma "wciecie" do tylu-do srodka auta ?, to zmiejsza pojemnosc coupe - czy to retro ? , malpuja "Simca" z lat ´60-tych ? Link Zgłoś
chris62 Re: Renault Megane 26.09.05, 11:49 my tu o starym modelu debatujemy a nie o tym z pionową tylną szybą. Link Zgłoś