Dodaj do ulubionych

Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź!

14.03.13, 15:59
Konkretna odpowiedź na pytanie - "Gdzie najtańsze OC?" - przeczytaj.

Najtańsze OC dla aut używanych oferuję Liberty Direct. Tak mówią rankingi - m. in. ranking GW oraz Rzeczpospolitej. Sytuacja ta dotyczy w szczególności bezszkodowych, doświadczonych kierowców - jak wiadomo takich w naszym kraju nie brakuję :-)

Liberty Direct daję również sporo dodatkowych zniżek na start nowym klientom - lepszeoc.pl/Kod-promocyjny-liberty-direct-dodatkowa-znizka

Do każdej polisy OC lub AC Mini Assistance gratis!

Obserwuj wątek
    • rob-87 Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 19.03.13, 19:20
      Konkretnie to można sobie samemu sprawdzić :)
      www.cuk.com.pl/ubezpieczenia/ubezpieczenia-pakiety
      • rob-87 Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 19.03.13, 19:24
        A żeby jeszcze bardziej uprościć to tu jest kalkulator
        www.cuk.com.pl/kalkulatory-ubezpieczen
    • www.lepszeoc.pl Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 20.03.13, 13:37
      Najtańsze OC to temat rzeka i faktycznie wszystko jest zależne od wielu czynników, do których należą m. in.:

- Ilość lat bezszkodowej jazdy,
      - długość posiadanego prawa jazdy,
      - wiek kierowcy,
      - ilość zniżek / zwyżek w systemie bonus-malus (tych nadawanych przez ubezpieczycieli za bezszkodową jazdę),
      - kod pocztowy miejsca zamieszkania, a w niektórych przypadkach również kod pocztowy miejsca pracy oraz miejsca parkowania auta,
      - parametry samochodu: marka, model, silnik, rok produkcji, wersja wyposażenia, aktualny przebieg itd.,
      - zakładany roczny przebieg auta,
      - stan cywilny oraz ilość posiadanych dzieci.

Oczywiście jest to tylko część parametrów.

• aktywnie-pasywny Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 27.03.13, 11:58
        Najtańsze OC = najlepsze OC!

Mało kto wie ale zakres tego ubezpieczenia regulowany jest ustawą ubezpieczeniową, która kilkakrotnie była już nowelizowana. Dla kierowców oznacza to, że zakres ubezpieczenia OC oraz jego warunki są takie same we wszystkich towarzystwach ubezpieczeniowych. Nie ma lepszego oraz gorszego OC. Sumy gwarancyjne także są regulowane tą ustawą i wynoszą obecnie: 5 mln euro za szkody na osobach oraz 1 mln euro za szkody wyrządzone na mieniu.

Na co zatem warto zwrócić uwagę, jeżeli kilka firm ubezpieczeniowych zaoferuję taką samą cenę na OC?

Niektórzy ubezpieczyciele, aby podnieść atrakcyjność swych ofert dokładają do samego tylko OC jakieś gratisy, występujące najczęściej w postaci innych produktów ubezpieczeniowych. W zasadzie tzw. zielona karta (ZK) jest już standardowym dodatkiem do OC. Większość tu wystawia tego typu dokument za darmo. Innym często występującym ubezpieczeniem dodawanym, jako gratis do OC jest ubezpieczenie Assistance. Oczywiście w większości przypadków jego zakres ograniczony jest jakimiś dodatkowymi warunkami np. limit holowania do 50 km. Nie mniej jednak myślę, że warto zwrócić uwagę na tego typu wariant przy wyborze ubezpieczyciela.

• www.lepszeoc.pl Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 16.04.13, 12:14
          Najtańsze OC 2013? Polecam wszystkim ofertę Liberty Direct:

Dają spore rabaty:

- 5% za zakup polisy przez internet,
          - 5% za płatność kartą,
          - 5% na kolejne auto,

- 50 zł lub 100 zł za powołanie się na kod promocyjny: 75369166

Do OC lub AC dają gratis ubezpieczenie Assistance.

Przenoszą również zniżki z OC na AC!

Szczegóły na: www.lepszeoc.pl
    • aktywnie-pasywny Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 26.04.13, 20:36
      Oczywiście w niektórych przypadkach najtańsze OC znaleźć będzie można nawet w najdroższym moim zdaniem PZU. Ale to właśnie te wyjątki potwierdzają regułę :-)

Co do Liberty Direct to mnie tam zawsze wychodzi najtaniej i chyba ze wszystkich firm ubezpieczeniowych mają najmilszą obsługę. Korzystałem również kiedyś z pomocy w ramach assistance - Liberty stanęło na wysokości zadania.
    • adamos70 Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 29.04.13, 23:39
      według mnie dość tanie OC jest dostępne w HDI Asekuracja. Kilka lat przeszedłem tam i już zostałem.
      • espi0 Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 30.04.13, 10:35
        Widze też ze dyskutujecie na temat taniego ubezpieczenia wiec może jako Osoba pracująca w tej branży wypowiem się to tak:
        Każdy mówi żeby brać OC tam gdzie najtaniej. Owszem to prawda tylko mało kto zwraca uwagę że niektóre towarzystwa za szkodę zabierają 20% zniżki a inne tylko 10%.( oczywiście jeśli wcześniej miało się pełne zniżki gdy są niepełne wtedy nawet więcej nam odejmą ) warto zwrócić też uwagę na czy w pakiecie jest mini assistans, teraz większość typowo directów dodaje je w pakiecie do OC, a naprawdę warto dopłacić czasami 10-20zł i je mieć , przydaje się.
        Teraz najistotniejsze gdzie najtaniej? Wiadomo ciężko uogólnić bo to zależy od wieku, marki, szkodowości i itp . Ale jeśli mam już uogólniać to tak:
        Proama, MTU, Mbank- jeśli jesteś już bardzo doświadczonym kierowcą i posiadasz 60%zniżki
        YCD, Axa- najlepsze dla młodych ponieważ nie liczą zwyżki za wiek
        Link4- dają zniżki za doświadczenie nieudokumentowane ( czyli nie musisz posiadać historiiubezpieczenia),
        liberty, Axa, link4- jeśli współwłaścicielami jest młody niedoświadczony i starszy doświadczony( biorą pod uwagę kierowcę który ma największe zniżki)
        ogólnie jak by ktoś miał jakieś pytania lub chciał wyliczyć gdzie będzie najkorzystniej zapraszam na www.sdirect.pl lub gg 6840801, tel 516-783-805 Wystarczy napisać do Nas a oddzwonimy i wyliczymy najlepszą składkę. Mamy promocyjne ceny dzięki temu możemy zaoferować ubezpieczenie tańsze niż w internecie. pozdrawiam
        • aktywnie-pasywny Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 04.05.13, 12:37
          Z tym "tańsze niż w internecie" to chyba mała przesada. Rozumiem, że zniżki marketingowe, którymi dysponujecie dają możliwość zrównania ceny z cenami oferowanymi w poszczególnych kanałach direct danych TU ale na niższe ceny nie zgodzi się żadna firma ubezpieczeniowa. Tego typu strategie cenowe obowiązują prawie na wszystkich rynkach.
          • espi0 Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 04.05.13, 13:11
            Jezeli tak by nie bylo nie pisalbym tego. Oczywiscie nie we wszystkich towwrzystwach ale w czesci mozemy pochwalic sie cenami nizszymi n8z przez portal internetowy a w 90 procentach minimum takimi samymi. Jezeli w internecie bylo by taniej prowadzenie multiagencji z directami nie mailo by wiekszego sensu. Kazda multiagencja indywidualnie negocjuje z towarzystwami i przy odpowiedniej sprzedazy posiada dodatkowe znizki partnerskie. Oczywiscie moga to byc tylko dla Pana puste slowa ale jezeli bedzie Pan potrzebowal polisy zapraszam....porowna sobie wtedy Pan czy wyszlo taniej
            • aktywnie-pasywny Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 10.05.13, 16:39
              Wszystko byłoby ok, gdyby każdy Agent oraz każdy właściciel multiagencji dbał przede wszystkim o interesy klienta. Pisząc o kliencie mam na myśli osobę ubezpieczającą, a nie firmę ubezpieczeniową, która to de facto jest również klientem danej multiagencji. Klientem w takim wymiarze, że zleca usługę pośrednictwa sprzedaży swoich polis. To właśnie Towarzystwa Ubezpieczeniowe płacą prowizję. Wiadomo, że prowizję w poszczególnych TU są różne. Oczywiście na całość składa się wiele parametrów dotyczących portfela pozyskanych klientów. Agencja w takim przypadku przede wszystkim musi dbać o swój interes, czyli o jak najwyższe prowizję.

Czy nie jest czasami tak, że dając jakieś zniżki partnerskie lub marketingowe agencja obniża sobie prowizję? Coś mi się wydaję, że właśnie tak jest.

Proszę wyobrazić sobie sytuację, w której przychodzi do Pana klient i mówi:
              - Poproszę najtańsze OC.

Czy nie zadaję Pan wtedy pytania w stylu:
              -Ile płaci Pan obecnie za polisę?

Po tej odpowiedzi następuję dobranie odpowiedniej (niekoniecznie najtańszej) oferty.

Oczywiście w multiagencjach ubezpieczeniowych istnieje ogromny potencjał. Gdyby tak nie było to firmy działające w kanałach direct nie wchodziłyby w te obszary. Większość Polaków nieufnie podchodzi do zakupu polis przez internet. Tempo przyrostu tego rynku w Naszym kraju jest bardzo wolne. Dzieje się tak dlatego, że w temacie ubezpieczeń komunikacyjnym dominuję spora niewiedza, a ludzie generalizują sobie: sprzedaję w internecie = firma krzak. Tymczasem obecnie jest zupełnie inaczej - dotyczy to zarówno cen jak i jakości oferowanych produktów ubezpieczeniowych oraz rzetelności poszczególnych firm.

• aktywnie-pasywny Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 02.07.13, 15:48
              espi0 napisał(a):

Oczywiscie nie we wszystkich towwrzys
              > twach ale w czesci mozemy pochwalic sie cenami nizszymi n8z przez portal intern
              > etowy a w 90 procentach minimum takimi samymi.

Czy możesz podać jakiś konkretny przykład, oparty na konkretnych danych?
          • adamos70 Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 05.05.13, 22:37
            wiem że warto dzwonić na infolinię lub udać się bezpośrednio do agenta. Byłem właśnie w HDI i też się zdziwiłem. Więc coś może być na rzeczy. Zresztą HDI nie ma bodaj na swojej stronie kalkulatora (za pośrednictwem mBanku tylko) więc i tak co najmniej trzeba dzwonić.
            • kalinowski.michal Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 24.10.14, 15:08
              tu można policzyć składkę w hdi hdi.szczecin.pl/kalkulator-oc/
        • adamos70 Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 05.05.13, 22:35
          a HDI do jakiej grupy byś dorzucił?
      • chamskityp Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 30.04.13, 12:01
        A ile w tym HDI Asekuracja się płaci za roczne OC na rower?
        Pytam czy taniej niż w propozycjach obowiązkowego OC na rower które są planowane na ten rok - e-prawnik.pl/wiadomosci/naszym-zdaniem/rowerzysci-do-boju.html .
        • adamos70 Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 05.05.13, 22:38
          chamskityp napisał(a):

> A ile w tym HDI Asekuracja się płaci za roczne OC na rower?
          > Pytam czy taniej niż w propozycjach obowiązkowego OC na rower które są planowane na ten rok - e-prawnik.pl/wiadomosci/naszym-zdaniem/rowerzysci-do-boju.html .

najlepiej to zadzwoń na infolinię. Jak w większości takich przypadków zapewne zależy to wszystko od parametrów ubezpieczenia.
        • tanieoc Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 04.06.13, 15:50
          chamskityp napisał(a):
          > Pytam czy taniej niż w propozycjach obowiązkowego OC na rower które są planowane na ten rok.

Propozycja obowiązkowego ubezpieczenia OC na rower nie jest niczym złym. Z punktu widzenia innych użytkowników ruchu publicznego takie ubezpieczenie daję gwarancję uzyskania odszkodowania za szkody spowodowane tym właśnie środkiem transportu. W chwili obecnej takie zadośćuczynienie albo sprawca wypłaca poszkodowanemu dobrowolnie, albo trzeba szukać sprawiedliwości w sądzie cywilnym. Obowiązkowe OC zlikwidowałoby ten problem. Oczywiście jego wysokość winna być adekwatna do stopnia ryzyka, jakie za sobą niosą rowerzyści innym użytkownikom dróg. Moim zdaniem jest ono niewielkie.
    • aktywnie-pasywny Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 10.05.13, 16:47
      Również moim zdaniem najkorzystniejszą ofertę na OC lub AC można znaleźć w Liberty Direct. Poleciłbym ich każdemu ze swoich znajomych z czystym sumieniem. Wiem, bo sam korzystałem z ich pomocy. Moim zdaniem Liberty Direct oferuję o wiele wyższe standardy obsługi oraz likwidacji szkód niż np. nasz największy, polski "moloch".
      • tanieoc Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 14.05.13, 09:19
        Widzę, że sporo ludzi szuka odpowiedzi na pytanie - gdzie znaleźć najtańsze OC w 2013 roku?
        Ludzie coraz częściej zamiast sentymentu wybierają logikę. Rynek ubezpieczeń idzie w dobrą stronę.
    • aktywnie-pasywny Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 20.05.13, 11:10
      marc_polo napisał(a):

> Przecież niska cena to podstawa. Tym się najczęściej kierujemy. Niestety nie za
      > wsze to wychodzi nam na zdrowie. Ale to już szersza dyskusja.

Jak tego typu wypowiedź możesz odnieść do najtańszego OC?
      Skoro zakres OC regulowany jest Ustawą Ubezpieczeniową i wszędzie jest taki sam.
      • dominicue Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 25.05.13, 17:50
        Oczywiście jest tak, że: Najtańsze OC = Najlepsze OC i to bez dwóch zdań!

Ci, którzy radzą inaczej nie wiedzą o czym piszą.
    • www.lepszeoc.pl Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 27.05.13, 16:04
      > Dla każdego kasa jest najważniejsza.

Oczywiście, że tak ale to nie wszystkie aspekty, dla których warto wybrać ofertę Liberty Direct.

Temat na tym forum dotyczy najtańszego OC, z którego to będą korzystały ewentualne, poszkodowane przez Nas osoby. Ktoś może zatem pomyśleć np. "co mnie obchodzą inni - cena jest najważniejsza". Ok, cena..., a czyste sumienie?

W tym obszarze właśnie bardzo dobrze sprawdza się Liberty Direct. Ich wewnętrzna polityka jakościowa połączona z międzynarodowym doświadczeniem działa bardzo korzystnie na bezproblemową likwidację szkód komunikacyjnych.
      Oto kilka faktów:

- godło "Dbamy o jakość obsługi 2012",
      - Laur Konsumenta odkrycie roku 2012,
      - Najlepszy pracodawca 2012,
      - Najmniej skarg do Rzecznika Ubezpieczonych ze wszystkich firm działających w segmencie "direct".

Moim zdaniem wybór OC w Liberty Direct gwarantuję czyste sumienie w sytuacjach, kiedy przyjdzie komuś z tego ubezpieczenia korzystać. Oczywiście nikomu nie życzę takiej sytuacji - lepiej jeździć bezpiecznie i bezwypadkowo :-)
    • tanieoc Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 30.05.13, 23:19
      marc_polo napisał(a):

> www.lepszeoc.pl napisał:
      >
      > > > Dla każdego kasa jest najważniejsza.
      > >
      > > Oczywiście, że tak ale to nie wszystkie aspekty,
      >
      > Oczywiście, że nie wszystkie. Ludzie wybierają także tych sprawdzonych, z który
      > mi nie mieli problemów oni lub ich znajomi.

Znajomi zawsze byli, są i będą najpewniejszym źródłem rekomendacji.
    • tanieoc Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 03.06.13, 00:00
      Ale c
      > zęsto zasięgamy również opinii u obcych ludzi, np. w sieci. Często, i to jest c
      > hyba najlepsze rozwiązanie (choć pracochłonne), najlepiej zainteresować się i s
      > amodzielnie wybrać, po uprzednim "staniu się" ekspertem w dziedzinie ubezpiecze
      > ń, telewizorów, samochodów, pralek, lodówek, itd.

Można owszem próbować stać się ekspertem w każdej dziedzinie ale jest takie [pwiedzenie, które brzmi: Gdy coś jest od wszystkiego, to jest od niczego :-) Stać się ekspertem w dziedzinie najtańszego ubezpieczenia OC? Trochę to dziwne - nie przyznasz?
    • www.lepszeoc.pl Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 03.06.13, 11:08
      Liberty Direct oferuję naprawdę bardzo tanie OC - moim zdaniem w 2013 roku ich oferta jest jedną z najtańszych na polskim rynku ubezpieczeń komunikacyjnych.
    • aktywnie-pasywny Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 11.06.13, 11:17
      tanieoc napisał:

> Konkretna odpowiedź na pytanie - "Gdzie najtańsze OC?" - przeczytaj.
      >
      > Najtańsze OC dla aut używanych oferuję Liberty Direct. Tak mówią rankingi - m.
      > in. ranking GW oraz Rzeczpospolitej. Sytuacja ta dotyczy w szczególności bezszk
      > odowych, doświadczonych kierowców - jak wiadomo takich w naszym kraju nie braku
      > ję :-)
      >
      > Liberty Direct daję również sporo dodatkowych zniżek na start nowym klientom - lepszeoc.pl/Kod-promocyjny-liberty-direct-dodatkowa-znizka
      >
      > Do każdej polisy OC lub AC Mini Assistance gratis!
      >

MOże wie ktoś, czy tego typu zniżka łączy się z 10% rabatem, który można uzyskać w dniu urodzin w Liberty Direct?

Generalnie poszukując najtańszego OC w 2013 roku odnoszę wrażenie, że ceny polis są niższe niż w roku ubiegłym. Co o tym sądzicie?
    • marimaris Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 19.06.13, 21:35
      HDI Asekuracja, obecnie to bodaj grupa Warty. Jestem z nimi już drugi sezon.
    • aktywnie-pasywny Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 24.06.13, 15:23
      marc_polo napisał(a):

> marimaris napisała:
      >
      > > HDI Asekuracja, obecnie to bodaj grupa Warty. Jestem z nimi już drugi sez
      > on.
      >
      > Połączenie nastąpiło na koniec ubiegłego roku.

Faktycznie, śledziłem nawet wtedy ich kampanie, informującą klientów o rebrandingu marki Warta. Ale, czy oferują najtańsze OC w 2013 roku? Oczywiście to pytanie zostawiam bez odpowiedzi - dla mnie i tak zawsze najkorzystniej wypada oferta Liberty Direct.
    • aktywnie-pasywny Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 25.06.13, 12:11
      marc_polo napisał(a):

> A na to jest prosta odpowiedź. Wejdź na stronę i zapisz nr infolinii, zadzwoń -
      > przekonaj się, co zaproponują.

To nie można u nich zamówić kontaktu na stronie?

Byłoby prościej, gdyby mieli również kalkulator online - np taki, jak ma Liberty, gdzie w 2 min można sobie sprawdzić cenę polisy.

Ja nie twierdzę, że HDI jest drogie ale jak obliczałem składkę za OC na jakiekolwiek auto to i tak zawsze najtaniej wychodziło w Liberty Direct.

Jedno jest pewno - zawsze warto szukać najtańszego OC.
    • efinansierra.pl Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 05.07.13, 20:45
      Ubezpieczałem teraz bmw e32 3.0 pojemność i najtańszą ofertę otrzymałem w LIBERTY DIRECT. Wyliczyli 502 zł, ale że płaciłem kartą kredytową otrzymałem 5% rabatu. Polecam, wypełnij WNIOSEK TUTAJ.
      • piasek101 Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 22.07.13, 21:27
        2 litry (jakieś zniżki i zwyżki) 325 PLN - MTU.
        • aktywnie-pasywny Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 01.08.13, 14:30
          325 zł za OC to dobra cena. Cena porównywalna do ceny, jaką uzyskałbyś w Liberty Direct. W tej cenie dostałbyś również gratis Assistance w wersji Mini. Czy MTU dokłada również taka opcję do samego OC?

Najtańsze oferty na OC należy bowiem rozpatrywać również pod tym katem - czy jest to tylko "gołe" OC, czy może oferuję jeszcze jakieś dodatkowe przywileje?
          • kierowca-wlkp Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 17.08.13, 09:57
            Czytałem ostatnio, że w przyszłym roku ma się zmienić podejście kierowców do ubezpieczycieli oraz do najtańszego OC, ponieważ likwidacja szkód ma wyglądać nieco inaczej. Teraz szkodę likwiduje się z OC sprawcy tzn. robi to jego zakład ubezpieczeń. W przyszłym roku ma to robić firma ubezpieczeniowa, w której ubezpieczony jest pokrzywdzony, a następnie ta będzie występowała z regresem do ubezpieczyciela sprawcy.

Tylko, czy naprawdę odbije się to na cenach OC oraz na sposobie wybierania ubezpieczyciela?

Obecnie bardzo często jest tak, że najtańsze OC oferowane przez jakiegoś ubezpieczyciela często np. zawiera jakieś dodatkowe produkty ubezpieczeniowe, z których dane TU wywiązuję się wzorowo wobec klienta. Oznacza to tyle, że najtańsze OC nie jest w cale najgorsze. Zmiana podejścia klientów natomiast może wywołać fale podwyżek, bo ubezpieczycielom nie będzie chciało się już konkurować pomiędzy sobą tak, jak ma to miejsce obecnie. Na moim przykładzie widzę, że w 2013 roku zapłaciłem za OC mniej niż w latach poprzednich pomimo zapowiadanych wcześniej podwyżek.

Miejmy nadzieję, że nowe przepisy, a właściwie nowy pomysł PIU nie zrujnuję naszych portfeli. Osobiście uważam, że bezszkodowych kierowców lepiej jest w obecnym układzie.

• aktywnie-pasywny Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 28.08.13, 18:41
              kierowca-wlkp napisał:

> Tylko, czy naprawdę odbije się to na cenach OC oraz na sposobie wybierania ubezpieczyciela?

Miejmy przede wszystkim nadzieję, że nie odbiję się to bezpośrednio na cenach ubezpieczeń. W 2013 roku najtańsze OC dla wielu kierowców było priorytetem. Oczywiście ten trend dostrzegli prawie wszyscy ubezpieczyciele i według niego właśnie realizowali swoją politykę cenową.

Nie wiadomo niestety, jak to będzie wyglądało po wejściu tej zmiany. Zapewne sytuacja ta rodzi nowe możliwości, jeśli chodzi o marketing oraz reklamę produktów ubezpieczeniowych.
    • tanieoc Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 11.09.13, 09:23
      Moim zdaniem najtańsze OC dla samochodów używanych oferuję Liberty Direct. Ta kwestia została poruszona w kilku rankingach, gdzie Liberty właśnie w tym obszarze często klasyfikowane było na pierwszych miejscach.

Z relacji znajomych posiadających ubezpieczenie w tej firmie wiem, że w 2013 roku dostali oni polisy na kwotę niższą względem poprzednich lat.
      • motofan666 Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 11.09.13, 18:37
        Z własnego doświadczenia powiem, że warto porównać cenę w: AXA, Link 4 i Liberty, najtaniej przeważnie wyjdzie w Link 4 :)
    • ka28m Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 19.09.13, 09:53
      Ja właśnie szukam najtańszego OC.
      • tanieoc Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 23.09.13, 11:17
        ka28m napisał(a):

> Ja właśnie szukam najtańszego OC.

To w takim przypadku proponuję sprawdzić ofertę Liberty Direct.
        • ka28m Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 27.10.13, 10:52
          Sprawdziłem.
    • ubezpieczamy Re: Najtańsze OC 2013 - tylko u NAS zapraszamy 30.10.13, 22:21
      Posiadamy w ofercie 28 firm ubezpieczeniowych.
      Kalkulujemy składkę na telefon. Wiedza zdobyta przez lata doświadczeń pozwalają na dobranie tanie ubezpieczenia .Doradcy szukając rozwiązań wiedzą ,że ubezpieczenie nie powinno być drogie. Na naszej stronie internetowej mają Państwo możliwość wypełnienia formularza który wysłany do nas pozwala wyszukać najlepsze rozwiazania.
      Ubezpieczenie OC już od 275zł.
      Ubezpieczenie mieszkania 75 zł.

W naszej ofercie każdy rodzaj ubezpieczenia.
      Dbamy o dobro klienta.

Zapraszamy www.multiagencja.org.pl
      • etapia Re: Najtańsze OC 2013 - tylko u NAS zapraszamy 22.01.15, 21:38
        Możesz również wynająć samochód zastępczy z oc sprawcy tu masz trochę więcej na ten temat etapia.pl/auto-zastepcze-oc-sprawcy-kolizji Możesz również ubiegać się o zwrot utraty wartości rynkowej po szkodzie
    • ubezpieczeniamax Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 04.11.13, 12:54
      najtańsze oc - proponuję wysłać e-mail z danymi samochodu do ubezpieczenia. Moja firma korzysta z oferty wszystkich praktycznie towarzystw ubezpieczeniowych (jestem multiagentem z wieloletnim doświadczeniem) i możemy zaproponować naprawdę korzystną stawkę
      mój e-mail: ubezpieczeniamax@gazeta.pl
      • aktywnie-pasywny Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 04.11.13, 15:38
        Czy na pewno same tylko dane samochodu do ubezpieczenia wystarczą Państwu, aby wykonać kalkulację na najtańsze OC? Jeśli tak, to jesteście naprawdę "wyjątkowi" w brany ubezpieczeniowej :-) Chyba, że coś się zmieniło i samochody zaczęły się same ubezpieczać :-)
    • dominicue Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 12.11.13, 11:16
      Znalezienie najtańszego ubezpieczenia OC może być bardzo proste. Wystarczy tylko wykonać kilka kalkulacji na stronach internetowych poszczególnych ubezpieczycieli lub zrobić to samo ale telefonicznie. Większośc firm ubezpieczeniowych daję możliwość zamówienia kontaktu.
      • polisarium Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 12.11.13, 21:34
        Jeśli ktoś szuka najtańszego OC w Warszawie to zapraszam do wypełnienia formularza na stronie polisarium.pl lub wysłania nam numeru poprzez polisarium.pl/kontakt.html a doradca oddzwoni i wybierze polisę spośród natańszych na rynku. Przeanalizujemy ofertę w Libety Direct, AXA, Link4, Aviva, Proama, nie zapominając o tradycyjnych towarzystwach takich jak PZU, Warta, Allianz czy Ergo Hestia, które coraz częściej przebijają ofertę directów. Najważniejsze jednak jest to, że oprócz najniższej ceny otrzymacie Państwo możliwość załatwienia wszelkich formalności posprzedażowych np.:
        -złożenia wypowiedzenia,
        -zawiadomienia o sprzedaży pojazdu czy
        -wypełnienia wniosku o zwrot składki.
        Na każdym etapie służymy pomocą, serdecznie zapraszamy do kontaktu.
      • anianarciarka Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 21.11.13, 14:30
        Właśnie przechodziłam przez wybór ubezpieczyciela i to istny koszmar! Nie wiem czy tylko dla kobiet czy może tylko dla mnie ale to droga przez mękę... zebranie ofert od kilku firm potem porównywanie ich... korzystałam też z internetowej porównywarki: www.finmarket.pl/ubezpieczenia/samochod.html trochę systematyzuje informacje i może łatwiej to ogarnąć..
        • ekspert_link4 Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 21.11.13, 18:21
          Zachęcam Cię anianarciarko do skorzystania z naszego kalkulatora: link4.pl , dzięki któremu wyliczysz dokładną wysokość składki, a dodatkowo za zakup polisy online uzyskasz 7 proc. zniżki.
          Co do cen to najlepszą rekomendację zapewnia nam raport Polskiej Izby Motoryzacji z lipca 2013 r. bit.ly/1aHlVhG uwzględniający blisko 1000 cen w 14 polskich firmach. LINK4 uplasował się w nim na pierwszym miejscu jeśli chodzi o atrakcyjność oferty co oznacza, że oferujemy jedne z najlepszych stawek na rynku. Pozdrawiam. Ekspert LINK4
    • grzgrzgrz Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 18.11.13, 14:47
      rankingi rankingami ale i tak warto samemu sprawdzić cenę w paru towarzystwach, bo każde TU ma grupę docelową, ja co roku gdzie indziej się ubezpieczam, bo tak wychodzi najtaniej
      • etapia Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 10.04.14, 09:20
        Tu jest fajna porównywarka ubezpieczeń etapia.pl/kaluklator-oc/ samo obliczycie składkę ze ubezpieczenia
    • mariusz.adam Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 22.11.13, 18:19
      Faktycznie najtaniej?
    • sssmichal Najtańsze OC 2013 dla młodych + zniżki 23.11.13, 14:37
      Najtańsze ubezpieczenie w www.YouCanDrive.pl dla młodych kierowców 2013.
      Zawsze aktualne kody zniżkowe i promocyjne na OC dla You Can Drive i nie tylko znajdziesz na www.PromocyjneKody.pl

KILKA KODÓW Z LISTOPADA:
      1871EEAE86
      3E9269EA00
      BABC885DF3
      18FB932C1E

Więcej codziennie aktualnych na WWW.PROMOCYJNEKODY.PL
    • efinansierra.pl Re: Najtańsze OC 2013 - konkretna odpowiedź! 27.11.13, 23:58
      Najtańsze jakie znam to LIBERTY DIRECT. Jesteś zainteresowany to WYPEŁNIJ BEZPŁATNY KALKULATOR i dowiedz się ile masz zapłacić.
      Klienci przenosząc ubezpieczenie komunikacyjne do Liberty Direct nie tylko uzyskują szybką i pewną wypłatę całej należnej kwoty odszkodowania ale mają także przenoszone zniżki z OC na AC. Dodatkowo otrzymują 5% zniżki przy zakupie przez Internet!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka