Dodaj do ulubionych

Hyundai GETZ - opinie

03.02.06, 08:33
co sądzicie o tym samochodzie , proszę o opinie

Dzięki
Obserwuj wątek
    • kuzak2 Re: Hyundai GETZ - opinie 03.02.06, 09:08
      Od 3 miesięcy jestem posiadaczem Getza z przed FL z silnikiem 1,3. Auto bardzo
      fajne, jak kupowałem to cena była bardzo atrakcyjna (za tą kasę to tylko Pandę
      mógłbym kupić).
      Silnik dosyć dymaniczny - 82 KM przy ważącym około 1000 km auta. Dla mnie
      trochę głośny, szczególnie powyżej 130 km/h ale da się znieść.
      Średnie spalanie wychodzi mi na poziomie 6,5 l - ale silnik nie jest jeszcze
      dotarty.
      Samochód jest bardzo praktyczny - sporo schowków, fajnie rozkładana kanapa,
      całkiem sporo miejsca wewnątrz. Materiały w środku (wg mnie) przyzwoitej
      jakości i dobrze spasowane. Na plus zaliczam też że auto jest "made in korea".
      Może teraz przy wyprzedażach można wyrwać lepszą ofertę (inne auto) ale ja za
      33000 mam fajnie wyposażone, dymaniczne autko, z 3 letnią gwarancję (bez limitu
      km), pachnoce nowością i całkiem ładne. Ogólnie gdybym miał wybierać jescze raz
      bym się zdecydował na Getza.
      Pozdrawiam !
    • mielech Re: Hyundai GETZ - opinie 03.02.06, 19:30
      Moja mama ma Getza z jesienii 2004. Samochodzik super się sprawuje. Za takie
      pieniądze nie znajdziesz nic lepszego. Polecam, nie będziesz żałował.

Pozdrawiam!

Mielech
      • dlugopisem słaby 03.02.06, 23:03
        Jak ktoś kupuje nowe auto to musi je zachwalać, ale rzeczywistośc nie jest tak różowa, jak podają przedmówcy.

1.Hyundai to przede wszystkim duże zużycie paliwa w silniku 1.3
        w mieście 8,1l/100km katalogowe, rzeczywiste dochodzące do 10l w zimę
        Jeśli komuś wychodzi 6,5 to chyba jeżdzi tylko na wsi i w lato, na dłuższych trasach.

2.Duża utrata wartości, ciężko odsprzedać

3.Hyundai ma w d.... Polaków, udowodnił to budując fabrykę na Słowacji.
        Kupując Hyundaia to tak jakby świadomie pozwalać, żeby inne koncerny też nas miały gdzieś.

>Za takie
        > pieniądze nie znajdziesz nic lepszego

znajdzie

Toyota Aygo,
        pali o 1l/100km mniej, ładniejsza, szersza, dużo mniejsza utrata wartości, łatwiej sprzedać

ewentualnie

Chevi Aveo
        za dwa miesiące rozpocznie się produkcja na Żeraniu, więc powinnien być tani serwis i dużo zamienników, ale największa zaleta to miejsce produkcji.
        Kupując auto składane w PL zostawiasz u nas dewizy, zmniejszasz bezrobocie i zwiększasz PKB, a przez to w dłuższej perspektywie poprawiasz własny dobrobyt.
        Pamiętaj o tym. To jest najważniejsze
        • piotrpilinko Re: słaby 04.02.06, 09:48
          Jeśli chodzi o Aygo - to jest auto umiejscowione o klasę niżej, do którego "bagażnika" możesz włożyć co najwyżej reklamówkę z zakupami. Aczkolwiek Getz pali więcej niż konkurencja przy tej pojemności silnika...
        • sven_b Re: słaby 04.02.06, 10:30
          "3.Hyundai ma w d.... Polaków, udowodnił to budując fabrykę na Słowacji".

To kwestia przedstawienia atrakcyjniejszej oferty. Niepotrzebnie sie napinasz,
          chociaz czytalem ze Slowiacja musi sporo doplacic do swojej oferty z kieszeni
          przecietnego Honzy.
        • agnieszkair Re: słaby 10.02.06, 15:57
          a czy Ty wogóle masz taki samochód?

Ja mam już getza 1,5 roku. Kupiłam go tuż przed zimą 2004/2005, jak i teraz nie
          stwierdziła tak dużego spalania o którym piszesz. Jeżdzę po mieście (Warszawa)
          i zimą spała mi najwięcej 8l/100 km. Zaznaczyc chciałam, że nie jestem kierowcą
          który odjeżdża ostatni ze świateł.
    • jaque Re: Hyundai GETZ - opinie 04.02.06, 08:49
      Mam Getza ponad rok i jestem bardzo zadowolona. Poza zaletami opisanymi przez
      poprzedników, Getz ma jeszcze jedną: odpala na największym nawet mrozie (czego
      nie mogę napisać o nowym punto, peugeocie i citroenie, które stoją obok na
      parkingu).
    • cracovian Sluchaj dlugopisem... 04.02.06, 08:54
      Facet wie o czym mowi; to male gowienko w Korei jest robione, a o dynamice i
      niskim spalaniu to sobie mozesz myslec jadac z gorki.
    • sven_b Re: Hyundai GETZ - opinie 04.02.06, 10:35
      Doradzam wyszukiwarke. O Getzu sporo juz bylo.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=32723606&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=31874568&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=31399906&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=30952097&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=25473513&v=2&s=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka