Dodaj do ulubionych

ASO nissana w Warszawie

IP: *.chello.pl 18.05.03, 09:38
Od kilku dni mam nowego nissana. Przez trzy lata skazany jestem na ASO. Czy
ktoś może mi polecić dobry serwis w Warszawie? Dodam,że baaardzo nie znam
się na samochodach...
Obserwuj wątek
    • Gość: peak0 Re: ASO nissana w Warszawie IP: 157.25.92.* 20.05.03, 08:43
      Ja również jestem od 3mcy posiadaczem Nissana Almera 1,8.
      polecam
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=85&w=74
      Na stronie www.nissanklub.of.pl dominuje hasło ASO to twój wróg.
      Tam również polecają serwisowanie poza Wawą - taniej (być może to jedyny
      powód), natomiast nie ma rankingu pt. najlepszy w Wawie ani grupy najepszych.
      Będę wdzięczny za Twoje doświadczenia.
      • bama7 Re: ASO nissana w Warszawie 21.10.03, 09:49
        No właśnie, jakie ASO NISSANA w Warszawie.
        Może jednak ktos mógłby polecić?

bama7
        • Gość: Marcin Re: ASO nissana w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 23:44
          Polecam serwis Nissana w Płocku. Byłem, sprawdziłem, polecam. Miło fachowo i
          tanio.
    • Gość: Bee Re: ASO nissana w Warszawie IP: *.acn.pl 23.10.03, 20:31
      Unikaj ul.Puławskiej (bliżko Poleczki) to kiedyś było na
      ul.Bokserskiej.Dostawałam np.rachunek za tzw .duzy przegląd i nastepnym razem
      tez proponowali ...duzy przegląd. Odwiedzałam tez Łomianki i tez nie
      polecam ....cóż płaciłam duzo ale fachowości 0, ale na szczeście już nie musze
      jeżdzić do ASO.Pozdrawiam
      • bama7 Re: ASO nissana w Warszawie 24.10.03, 14:08
        Gość portalu: Bee napisał(a):

> Unikaj ul.Puławskiej (bliżko Poleczki) to kiedyś było na
        > ul.Bokserskiej.Dostawałam np.rachunek za tzw .duzy przegląd i nastepnym
        razem
        > tez proponowali ...duzy przegląd. Odwiedzałam tez Łomianki i tez nie
        > polecam ....cóż płaciłam duzo ale fachowości 0, ale na szczeście już nie
        musze
        > jeżdzić do ASO.Pozdrawiam

dzeki.

biorac pod uwage te rady i wlasne doswiadczenia - niestety nie najlepsze :-( z
        ASO na Jagiellońskiej: zawyzanie rachunków (wymiana akumulatora - miało byc
        bez kosztów robocizny bo to na gwarancji i 50% wartości bo to drugi rok a nie
        pierwszy - a wyszlo dwa razy drozej niz nowy akumulator w sklepie), odpowiedzi
        typu: bo w tym typie tak już jest - ciągle klekocząca klapa bagażnika i "nie
        wchodzenie" wstecznego biegu i nie dokręcenie !! akumulatora po wymianie
        oraz na białowieskiej (płaciłam jak za duzy przegląd, a z opisu co było
        zrobione wynikał raczej ze niewiele zrobili)
        to zastanawiam się które ASO jest ok.
        Słyszeliście coś może o ASO na Modlińskiej? Jakoś nic na ich temat nie widzę
        na forum.

bama7
        • Gość: gosciu Re: ASO nissana w Warszawie IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 28.10.03, 11:42
          Czyli wszystkie do niczego

hahaha
      • Gość: Pak Re: ASO nissana w Warszawie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.11.03, 15:10
        Ja jeżdżę do T&T (to ten na Puławskiej) i na szczęście na razie nie miałem
        takich problemów. Niestety serwis Nissana jest znacznie droższy niż np. Hondy
        (zarówno robota jak i części), w tej sytuacji (koszty) oraz w związku z tym, że
        regularnie raz na kwartał coś się w mojej almerze sypie (jest wprawdzie robione
        na gwarancji, ale ja bym wolał żeby działało niż żeby mi grzebali w aucie) -
        jest to mój pierwszy i ostatni nissan :-((
        • Gość: gosc Re: ASO nissana w Warszawie IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 03.11.03, 09:55
          ciekawe ze moj Nissan zaczal sie "sypać" dopiero po pierwszym przeglądzie... I
          nie chodziło o to, że dużo przejechał (9000 to chyba nie jest duzo jak na
          rok?)...
          • Gość: Andrzej Re: ASO nissana w Warszawie IP: *.chello.pl 16.11.03, 00:15
            A gdzie robiłeś ten przegląd? Napisz proszę, jaka to ASO, bo mam już ponad
            11000 kilometrów i nieunikniona wizyta w serwisie zbliża się wielkimi krokami!
            A ja bardzo lubię swoje auto...
    • Gość: xlscom Re: ASO nissana w Warszawie IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.01.04, 21:27
      Przestrzegam przed aso nissanow. mam nissan primera od 1998 i bogate
      doswiadczenie z prawie wszystkich punktow w warszawie. przykldowe zastrzezenia:
      lomianki - kradziez gum pod maska silnika, zalozenie na przegladzie zlych
      klockow w dodatku lewy inny niz prawy
      gajewski - wgiecie klapy bagaznika. konieczna naprawa blacharska
      t&t - proba oszustwa z alternatorem

itd
      • bama7 Re: ASO nissana w Warszawie 07.01.04, 13:12
        A gdzie polecasz jechać? Masz jakiś sprawdzony warsztat gdzie można zrobić
        przegląd? Właśnie skończyła mi sie gwarancja, więc moge sobie darowac ASO

Dzieki za rade

pozdrawiam,
        bama
    • Gość: peak0 Re: ASO nissana w Warszawie IP: *.czerniakowska.pl / *.elnetplus.waw.pl 11.01.04, 22:33
      czytajcie i piszcie Wasze opinie
      www.autocentrum.pl/index.php3?FF=275&asomakeid=20&fid=d400d44e779dc1e48b6399aa18e37bd6
    • Gość: peak0 Re: ASO nissana w Warszawie IP: *.czerniakowska.pl / *.elnetplus.waw.pl 11.01.04, 22:38
      podobno w Auto Świecie z 12.01.2004 ma być test serwisów Nissana w PL.
      • Gość: renifer Re: ASO nissana w Warszawie IP: *.pzuzycie.com.pl 13.01.04, 12:46
        Jacek Lesiak w Warszawie ul. Sternicza. Mały serwis, dobrzy mechanicy. Polecam.
        Moja Primiera ma 220000 km i działa bez zarzutu. A co do nowej Almery to radzę
        uważać. Te z pierwszej fazy produkcji, w których jest układ wtryskowy Boscha
        potrafią wrócić do domu na lawecie. Teraz o ile mi wiadomo Nissan zrezygnował z
        Boscha, natomiast w nowej Almerze po 100000 kn możliwe są awarie skrzyni
        biegów. Stara Almera jest o wiele lepsza.
        • adwent Re: ASO nissana w Warszawie 01.05.04, 20:47
          miałem nissana micrę 2 lata temu początkowo serwisowałem w Jaworski&gajewski
          ale przeniosłem się do lesiaka - i byłem zadowolony. miałem przerobioną micrę
          na gaza jaworski nie chciał się do niej dotykać- po prostu odmówili z miejsca
          choć zastrzegałem się że biorę odpowiedzialność na siebie. W lesiaku podeszli
          do sprawy normalnie- uprzedzili że naprawa może potrwać długo za efekt nie
          ręczą bo nie znają się na gazie ale mogą poszukać i spróbować, udało się .
          robiłem potem u nich przeglądy i byłem zadowolony- nie zauważyłem by wymienili
          jakieś części na stare.polecam
    • Gość: Nibelung777 Re: ASO nissana w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 25.04.04, 09:11
      Jedz do Ballauna na Białowieską. Szybko, rzetelnie, fachowo i miło. Nic ci
      nigdy nie zginie i napewno nie obciążą Cię kosztem niewymienionych czesci. O
      innych nie moge nic powiedziec, bo od 15 lat jestem u Ballauna i nie planuje
      zmiany. Pozdrawiam - Nibelung777
      • Gość: Kwasek Re: ASO nissana w Warszawie IP: *.msz.com.pl 26.05.04, 14:28
        Ballaun też mi sięwydaje rozsądnym warsztatem , mają jedną wadę nie prowadzą
        blacharki. Niby woża do Niscara ale dużo czasu się traci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka