Dodaj do ulubionych

Buraki Cukrowe!

IP: 212.160.165.* 26.10.01, 08:17
Jade se ci ja ze Szczecina do Gorzowa. Przedemna 40km/h jedzie Star z przyczepa
pelna burakow cukrowych. Ale nalodowamy z gorka. Skubany na pas awaryjny nie
zjezdza. Wyprzedzac ciezko bo ruch duzy. Widzac te buraki jede jakies 50 m za
Starem. I slusznie bo co rusz jakas bulwa skadnie. Ale wyprzedza mnie gosciu w
UNO. Bah! burak w maske. Uno zjezdza na bok i zatrzymuje sie. Wyprzedza mnie
Polonez. Mrugam mu, ale chyba nie zrozumial. Burak w maske. Koles sie
zatrzymuje. Wyprzedza mnie Felicja. Burak wpada przez szybe do srodka. Mam
dosyc. Dzwonie na policje. O dziwo kilkanascie kilometrow dalej patrol (co to z
radarkiem stal) zatrzymuje Stara. Tez sie zatrzymuje.
Policjant oglada moj woz i pyta sie gdzie burakiem dostalem.
Nigdzie odpowiadam. Ale inni dostali.
No to (tutaj cytat) "czego dupe Pan nam zawraca".
Mysle sobie "pieprzyc to" i zbieram sie do dalszej drogi. Ale patrze jedzie
trzech "trafionych". "Obled w oczach" , "piana na pyskach" - chca krwi.
Pan policjant juz dal sobie dupe zawrocic.
Wczoraj dostalem wezwanie do sadu, w charakterze swiadka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bobik Re: Buraki Cukrowe! IP: *.cdmpekao.com.pl 26.10.01, 12:18
      Popieram, popieram i jeszcze raz popieram. Trzymaj się w sądzie. Świadek czasem
      musi udowadniać że jest normalny - sam to przeżyłem!!!Pozdr.
    • Gość: marcin Re: Buraki Cukrowe! IP: 195.136.21.* 26.10.01, 14:16
      Na drugi raz jak Ci tak "sztywny daszek" odpowie to bierz jego numer, nazwisko i imie. I latw pacana.
      To oni sa dla nas a nie my dla nich. Jak mi sie cos nie podoba to odrazu prosze o jego dane. Jeszcze
      sie nie zdazylo aby "sztywnemu" rura nie zmiekla. Jak nie zmieknie to przynajmniej narobie
      ignorantowi kolo dupy (pardon).
      pozdro
      marcin
    • Gość: Jas Re: Buraki Cukrowe! IP: *.vancouver36.dialup.canada.psi.net 29.10.01, 06:34
      Tak na dobra sprawe, to jest to bardziej sprawa firmy ubezpieczeniowej niz policji. No bo co? jak go
      moze ukarac za takie glupstwo policjant albo nawet sad. Kilkuset zlotowym mandatem? Ale jak sam
      zauwazyles, koles zaliczyl trzy wypadki za jadnym kursem. Policz sobie o ile powinno wzrosnac
      ubezpieczenie tej ciezarowki. Mysle, ze wlasciciel ciezarowki dobrze pomysli nastepnym razem, kiedy
      przyjdzie mu wiezc buraki
      Kochani. Na Zachodzie to firmy ubezpieczeniowe, a nie policja robi porzadki z kiepskimi
      rzemieslnikami, wlaczajac w to kierowcow.
      • Gość: dia Re: Buraki Cukrowe! IP: 192.168.103.* / *.sarzyna.pl 29.10.01, 08:27
        Gość portalu: Jas napisał(a):

> Tak na dobra sprawe, to jest to bardziej sprawa firmy ubezpieczeniowej niz poli
        > cji. No bo co? jak go
        > moze ukarac za takie glupstwo policjant albo nawet sad. Kilkuset zlotowym manda
        > tem?
        Co ty człowieku wypisujesz? Jakie "glupstwo"?
        Przecież ten facet stanowił ogromne zagrożenie.
        Czy wybrażasz sobie co może się stać gdy przy 100km/h do kabiny wpadnie ci BURAK?
        Dwa tygodnie temu zginęło małżeństwo i kilkumiesięczne dziecko(mieli po 22 lata)
        , bo z ciężarówki na ich auto spadła płyta wiórowa.
        Znajomy mało nie dachował bo z jadącej przed nim ciężarówki wypadła drewniana
        skrzynka na owoce.
        I to mają być głupstwa?
        Ci kierowcy powinni być karani przez policję i to dotkliwie. Ubezpieczenia to
        sprawa drugorzędna.
        PZDR
        • Gość: Jarek Re: Buraki Cukrowe! IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 29.10.01, 08:39
          > Gość portalu: Jas napisał(a):
          >
          > > Tak na dobra sprawe, to jest to bardziej sprawa firmy ubezpieczeniowej niz
          > poli
          > > cji.

Nie wiem jak w Kanadzie, ale u nas firmy ubezpieczeniowe martwia sie tylko o
          terminowe wplaty skladek i nieterminowe wyplaty odszkodowan.
          :-(((((
          • Gość: cat Buraki Niebieskie! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 30.10.01, 08:54
            Co się tam będą przejmować jakimiś burakami! Ich interesuje tylko ta suszarka w
            ręce, nadmierna prędkość i szybka kasa. Podczas ostatniej podrózy jednego dnia
            spotkałem osiem patroli z radarami, ale zupełnie gdzie indziej niż rozsypane
            deski po drodze, trzy samochody bez świateł późnym wieczorem, dwóch rowerzystów
            bez świateł, i faceta z dwiema krowami na międzynarodowej drodze. Aha! Jeden z
            patroli stał 100m przed tablicą końca terenu zabudowanego na dwupasmówce w
            Krakowie... I co to ma wspólnego z bezpieczeństwem?!!!
            • Gość: Niknejm Re: Buraki Niebieskie! IP: *.pg.com 30.10.01, 11:15
              Gość portalu: cat napisał(a):

> I co to ma wspólnego z bezpieczeństwem?!!!

Mnóstwo! Z bezpieczeństweństwem socjalnym rodzin Policjantów. Z czegoś trzeba
              żyć... :-)

Pozdrawiam,
              Niknejm
              • Gość: Dario Re: Buraki Niebieskie! IP: *.europolgaz.com.pl 30.10.01, 14:31
                W niedzielę jadę sobie, a przedemną maluszek, a że się wlókł to go wziąłem, ale
                zawadziłem o ciągłą.
                Za zakrętem stali...
                Młodzik taki do mnie na panie Darku-nic se przetłumaczyć nie dał-200+p.karne.
                Ja odmówiłem przyjęcia. I sie zaczęło. On do mnie "To synku nie wiesz co
                robisz", a na mnie jak płachta na byka takie słowa.
                Wysiadłem do niego i mówię CO, JAK TY POWIEDZIAŁEŚ? POPROSZĘ NUMER I NAZWISKIO.
                Chyba się zapowietrzył lekko i wyciąga blachę i nadaje.
                Ja za kartkę i długopis i piszę.
                Spisałem wsiadłem i pojechałem. Na komendę.
                Chce z oficerem dyżurnym. Przychodzi jeszce gorszy wiesniak.
                Ale co tam. Mówię mu, żeby tych swoich funkcjonariuszy policji zaczął
                wychowywać i żądam sporządzenia protokołu o tym co się stało.
                On do mnie że jestem przewrażliwiony i nic mu nie zrobią.
                Ja twardo do niego, żeby pisał, bo jak nie to zawiadamiam wojewódzką, że nie
                liczą się z ludźmi i są aroganccy.
                Spisaliśmy. Uff przez kawałek ciągłej...(Ile kosztuje odmowa przyjęcia w
                sądzie? Ktoś wie?)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka