Dodaj do ulubionych

Statystyka TUV 2002 - co jest z Mitsubishi?????

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 16:45
Czy ktoś mi wyjasni co się stało z Mitsubishi? Wśród nowych samochodów (do 3
lat) wszystkie lepsze modele osobowych Mitsubishi są na samym dole (Carisma,
Colt, Galant). :-O
Obserwuj wątek
    • Gość: polokokt pewnie sie psuły :) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.03, 17:02
    • Gość: Vlado Re: Statystyka TUV 2002 - co jest z Mitsubishi??? IP: 217.96.11.* 04.03.03, 17:39
      Statystyka kolego. Już Mao powiedział, że statystycy potrafią przemienić gówno
      w złoto. Poszukaj klasyfikacji awaryjności sporządzonej na podstawie wyjazdów
      pomocy drogowej (a więc do poważnych awarii). Mitsubishi jest na samym
      szczycie. Podawane powszechnie statystyki dotyczą WSZELKICH usterek, a więc
      sztuka jest sztuka. tak samo liczą wypaloną zarówkę, jak i zepsutą skrzynię
      biegów. Osobiście mam mitsubishi carisma i dosłownie nic sie w tym samochodzie
      nie zepsuło.
      • Gość: francuz Re: Statystyka TUV 2002 - co jest z Mitsubishi??? IP: granat:* / 192.168.1.* 04.03.03, 18:16
        Sorki gdzie można znależć statystyki ADCA??????może jakiś adresik Dziękuję
        • upierdek Re: Statystyka TUV 2002 - co jest z Mitsubishi??? 04.03.03, 19:30
          Gość portalu: francuz napisał(a):

> Sorki gdzie można znależć statystyki ADCA??????może jakiś adresik Dziękuję

Jutro podam Ci adres internetowy, bo mam go w pracy, a juz jestem w domu.
          • Gość: francuz Re: czekam i dzięki upierdek IP: granat:* / 192.168.1.* 04.03.03, 20:49
            • upierdek Re: czekam i dzięki upierdek 05.03.03, 09:10
              Sprawdzilem.
              To jest na stronach ADAC, ale w czesci zarezerwowanej dla czlonkow klubu. Mozna
              wejsc po zalogowaniu nazwiskiem i nimerem czlonkowskim. Jezeli nie jestes
              czlonkiem ADAC, nie wejdziesz. Pozostaje Ci wersja papierowa oglaszana w "ADAC
              Motorwelt" - ogolnie dostepna w handlu czasopismami.

Jezeli interesuja Cie jakies konkretne modele, to napisz - podam Ci ich miejsce
              w statystyce.

PZDR
              • kristal Re: czekam i dzięki upierdek 05.03.03, 13:02
                > Jezeli interesuja Cie jakies konkretne modele, to napisz - podam Ci ich
                miejsce
                >
                > w statystyce.

Mnie interesuje Almera 3 letnia - jej pozycja w rankingu na dzień obecny
                to znaczy wyprodukowana po 1999.
                • Gość: Sławek Re: czekam i dzięki upierdek IP: *.aries.com.pl 05.03.03, 17:36
                  W średeniowiarygodnej gazecie "AŚ katalog używane 2003" jest zamieszczony test
                  Almery po 100 000 km.Od strony technicznej jest wzglednie ok,od strony nadwozia
                  jest to kompletne nieporozumienie.Almera jest najbardziej "skorodowanym"
                  samochodem ze wszystkich jakie sie przez lata w tych testach przewineły.

pozdrawiam
                  >
                  > Mnie interesuje Almera 3 letnia - jej pozycja w rankingu na dzień obecny
                  > to znaczy wyprodukowana po 1999.
            • Gość: francuz Re: czekam i dzięki upierdek IP: granat:* / 192.168.1.* 05.03.03, 11:33
              Interesuje mnie Renault Laguna 1,8 nowa ale pewnie jej nie ma,więc napisz
              miejsce starej.
              • upierdek Re: kristal i francuz Statystyka ADAC 05.03.03, 14:07
                kristal:

Nissan Almera zakwalifikowany w nizszej klasie sredniej, jest na wysokim 4-tym
                miejscu (po Suzuki Baleno, toyocie Corolli i Hondzie Civic). Ma 1,13% uszkodzen.

francuz:

Laguna sklasyfikowana w klasie sredniej na 15-tym miejscu z 3,25% uszkodzen.

Statystyka podawana jest wg. modeli, nie rocznikow.

PZDR
                • Gość: francuz Re: upierdek jeszcze proszę o Mondeo i Oassata IP: granat:* / 192.168.1.* 05.03.03, 14:55
                  • upierdek Re: upierdek jeszcze proszę o Mondeo i Oassata 05.03.03, 15:45
                    Oba sklasyfikowane w klasie sredniej.

Passat na miejscu 9-tym z 1,71% usterek.

Mondeo na miejscu 11-tym z 2,06% usterek.
                    • Gość: Darek Re: Do Upierdka-a czy nie poszukałbyś Alfy? IP: 212.106.151.* 06.03.03, 08:28
                      Od dawna szukam statystyki Alfy 156 jakoś umyka statystykom[tak z
                      ciekawości,kiedyś miałem a opinia jest fatalna czy tylko u nas?]Pozdr.
                      • upierdek Re: Do Upierdka-a czy nie poszukałbyś Alfy? 06.03.03, 09:24
                        Gość portalu: Darek napisał(a):

> Od dawna szukam statystyki Alfy 156 jakoś umyka statystykom ...

A wiesz, tez nie znalazlem.

Powody moga byc rozne:
                        1. Nie mam pelnego wydania na papierze, tylko wyciagi internetowe, w ktorych
                        podani sa tylko zwyciezcy i przegrani, caly przecietny srodek brakuje.
                        2. W statystykach tych sa ujmowane tylko auta od pewnej ilosci zarejestrowanych
                        (chyba 20 tys., ale nie jestem pewien). Moze ta Alfa nie zostala obieta.
                        • Gość: Darek Re: Do Upierdka-a czy nie poszukałbyś Alfy? IP: 212.106.151.* 06.03.03, 12:48
                          Właśnie,nigdzie nie ma statystyki Alfy,tylko przesłanki internetowe i to same
                          niepochlebne.Albo Fiat blokuje poprzez autu-asistance albo tam z góry wiedzieli
                          aby nie kupować Alfy.Wszystkie fora znikają,które mówią o Alfie ale wszystkie
                          samochody na tej płycie podłogowej i z tym samym napędem cierpią
                          jednakowo,jakby to wiedzieli i nabierają wody w usta.Nie dziwię się kłopotom
                          finansowym fiata jeżeli musi usługi gwarancyjne opłacać przez swoją
                          ignorancję.Pozdr.
        • Gość: Henry Re: Statystyka TUV 2002 - co jest z Mitsubishi??? IP: *.telia.com 06.03.03, 09:29
          Gość portalu: francuz napisał(a):

> Sorki gdzie można znależć statystyki ADCA??????może jakiś adresik Dziękuję
          ________________________________________________________________________________
          www.adac.de
          ________________________________________________________________________________
    • Gość: Vlado Re: Statystyka TUV 2002 - co jest z Mitsubishi??? IP: 217.96.11.* 04.03.03, 17:39
      Statystyka kolego. Już Mao powiedział, że statystycy potrafią przemienić gówno
      w złoto. Poszukaj klasyfikacji awaryjności sporządzonej na podstawie wyjazdów
      pomocy drogowej (a więc do poważnych awarii). Mitsubishi jest na samym
      szczycie. Podawane powszechnie statystyki dotyczą WSZELKICH usterek, a więc
      sztuka jest sztuka. tak samo liczą wypaloną zarówkę, jak i zepsutą skrzynię
      biegów. Osobiście mam mitsubishi carisma i dosłownie nic sie w tym samochodzie
      nie zepsuło.
      • upierdek Re: Statystyka TUV 2002 - co jest z Mitsubishi??? 04.03.03, 17:55
        Pannenstatystik ADAC obejmuje tylko wyjazdy do powaznych awarii. Statystyka ta
        pokazuje ilosc usterek na 1000 zarejestrowanych pojazdow (t.z. im wyzej w
        statystyce, tym mniej usterek).

Twoj Carisma jest w tej statystyce jednym ze zwyciezcow. W klasie sredniej na
        bardzo wysokim (pozytywnie) 4 miejscu.

PZDR
        • upierdek Re: Statystyka TUV 2002 - co jest z Mitsubishi??? 04.03.03, 17:56
          upierdek napisał:

> Pannenstatystik ADAC obejmuje tylko wyjazdy do powaznych awarii. Statystyka
          ta
          > pokazuje ilosc usterek na 1000 zarejestrowanych pojazdow (t.z. im wyzej w
          > statystyce, tym mniej usterek).
          >
          > Twoj Carisma jest w tej statystyce jednym ze zwyciezcow. W klasie sredniej na
          > bardzo wysokim (pozytywnie) 4 miejscu.

Aha, w klasie malych aut colt rowniez na wysokiej 5-tej pozycji.

>
          > PZDR
    • upierdek Re: Statystyka TUV 2002 - co jest z Mitsubishi??? 04.03.03, 17:49
      Mylisz sie. Wsrod przegranych (ostatnie 5 miejsc) aut do 3 lat nie ma ani
      jednego Mitsubishi.
      Wsrod wyganych (pierwsze 10 miejsc ) jest Mitsubishi Space.

PZDR
      • Gość: cc Re: Mitsubishi JEST na samym dole IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.03, 15:28
        Oto miejsca (auta nowe, do 3 lat):
        94. Mitsubishi Carisma (7.7% usterek)
        100. Colt (8,1)
        106. Galant (9,4%)
        • upierdek Re: Mitsubishi JEST na samym dole 05.03.03, 15:57
          Gość portalu: cc napisał(a):

> Oto miejsca (auta nowe, do 3 lat):
          > 94. Mitsubishi Carisma (7.7% usterek)
          > 100. Colt (8,1)
          > 106. Galant (9,4%)

cc, jezeli jest to statystyka TÜV, to wymienione przez Ciebie modele nie sa na
          samym dole.
          Oto ostatnie 5 miejsc (od konca) wsrod aut do 3 lat:

Chrysler Voyager 20,1%
          Opel Calibra 14,3%
          Suzuki SJ 11,1%
          Fiat Palio Week. 10,8%
          Seat Marabella 10,0%
          VW Sharan 10,0%

Jeszcze ciekawostka z tej statystyki. Wsrod zwyciezcow aut do 3 lat (5
          pierwszych miejsc) sa az 4 Toyoty (Avensis, Starlet, Picnic i Corolla).
          • Gość: mignat Re: Mitsubishi JEST na samym dole IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.03.03, 16:05
            to jakie jest mitsubishi carisma, zaczynam się obawiać, bo odbieram w następnym
            tygodniu ale wciąż nie jestem przekonany do japońskiej technologii?
            • Gość: VWEJ Re: Mitsubishi JEST na samym dole IP: *.sitech.pl 05.03.03, 18:14
              Radze przeczytac wiesci od bogo2 pt. "Passat i Castrol -
              niebezpieczna kombinacja" - by wyzbyc sie wszelkich
              watpliwosci co japonskich marek. Jedzilem mazda 626
              (6lat), toyota corolla (5 lat) oraz moim ulubionym
              nissanem pimera ponad 5 lat - i uwazam, ze poza wybitnym
              fajansiarstwem wyonczenia wewnatrz - "japonczyki" sa bez
              zarzutu. Co do Carismy - doszly mie sluchy o czestych
              awariach skrzyni biegow - ale na to kazdy wlasciciel - ma
              pare lat i 100.000 km do przejechania.
              A passata - odradzam - i wiem co mowie!
          • Gość: cc Re: Mitsubishi JEST JEST na dole IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.03, 06:54
            Nie wiem jakie wydanie statystyk TUV ma kolega upierdek na myśli, ale ja cytuję
            za katalogiem AŚ UŻYWANE 2003 (podobno najnowsze wydanie).
            • upierdek Re: Mitsubishi JEST JEST na dole 06.03.03, 09:28
              Gość portalu: cc napisał(a):

> Nie wiem jakie wydanie statystyk TUV ma kolega upierdek na myśli...

TÜV-Report 2002 (a wiec najnowsze).
              Nie na papierze (mozna kupic), ale wyciegi internetowe, w ktorych podani sa
              wylacznie zwyciezcy i przegrani (bez calego srodka).
              Zu jest link:

www.avd.de/presse/pd/2002_pm_kw07_2_02.htm
    • Gość: Lukasz Statystyka TUV 2002 - najlepsi -Link IP: 217.146.135.* 06.03.03, 14:28
      www.tuev-sued.de/auto_tuev/showarticle.asp?link=/auto_tuev/info/fwmxdtymkdrx/fwmxdtymkdrx.html&title1=Infos%20rund%20ums%
      20Fahrzeug&title2=T[UE]V%20Auto-Report%
      202003&menu=/auto_tuev/info/lmxtgqefnofi/lmxtgqefnofi.html
      • upierdek Re: Statystyka TUV 2003, link Lukasza jest lepszy 06.03.03, 16:18
        Dla wszystkich zainteresowanych - link Lukasza jest lepszy, bo podaje
        najnowszy TÜV Auto-Report 2003.
        Moj byl 2002.

PZDR
        • Gość: cc Re: Statystyka TUV 2003, link Lukasza jest lepszy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.03, 18:03
          no właśnie,... a ja myślałem że to TUV 2002 :)
          No i co z mitsubishi????
          • upierdek Re: Statystyka TUV 2003, link Lukasza jest lepszy 06.03.03, 20:14
            Miales racje cc.
            Wszystkie moje wypowiedzi opieraly sie na TÜV Report 2002.
            Twoje wiadomosci byly swiezsze.

Pozdrawiam
            • Gość: cc Re: Statystyka TUV 2003, link Lukasza jest lepszy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.03, 22:56
              czyli kurczę coś tu nie gra z mitsubisiami z lat 1999-2002? A chciałem kupić
              Space Stara, albo Space Runnera :(

pozdrawiam też
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka