GoĹÄ: rob IP: 213.77.7.* 20.08.09, 08:41 Czy jechał ktoś ostatnio z Warszawy do Zakopanego? Nie wiem, czy pojechać przez Katowice czy przez Radom i Kielce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lesio5 Re: Warszawa-Zakopane 08.09.09, 14:05 Sugeruję przez Idzikowice. Pociągiem. Odpowiedz Link Zgłoś
w357 pytanie zapewne przeterminowane....... 10.10.09, 13:24 ..... ale może komuś się przyda Jeżeli samochodem , to przez Katowice (o ile A-4 otwarta) lub trzeba trochę przypatrzyć się na mapę samochodową i z "Trasy Katowickiej" w kierunku na Dzianisz. Drogą na Dzianisz omijasz "Zakopiankę" która w niektóre dni/godziny jest słabo przejezdna. Jeżeli koleją, to są dwa rozwiązania 1. Bezpośredni W-wa-->Zakopane (za Krakowem jedzie dość wooooolno). 2. Pociągiem (np.EX lub inny w 2 i pół godz.) do Krakowa. W Krakowie przerwa na śniadanie lub ..... i z Krakowa firmą Szwagropol (autobus) do Zakopanego w dwie godziny za 17.oo zł (normalny). Info o Szwagierskiej firmie są --> szwagropol.eu/ Obecnie nawet bilety ON-LINE sprzedają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zeus Re: pytanie zapewne przeterminowane....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 22:09 Jedyna, prawdziwa i szczera rada. Kieruj sie na poludnie przyjacielu. Jesli nie wiesz gdze jest poludnie. Podpowiadam. To tam gdzie o godzinie 12,00 wisi gwiazda zwana sloncem. Slonce to takie cos co jest wielkie, grzeje i swieci w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
free-znowak W-wa, Częstochowa, A4, Kraków, Zakopane 08.11.09, 14:26 W Kielcach podobno duży remont drogi, więc TYLKO trasą podaną w temacie. A4 (płatna i to trochę więcej niż dotychczas) jest wyremontowana, a następny remont na wiosnę (dopiero!). Jest sporo ludzi, którzy do Zakopanego doradzają docierać jakimiś dzikimi objazdami! To absurd - zwłaszcza w zimie. Zakopianka na odcinku Kraków - Lubień to już "europejska" dwupasmówka, a dalej też są odcinki poprawione, choć na przemian: jedna lub dwie jezdnie. Trzeba ją tylko porządnie i na czas utrzymywać i przejazd jest. A nie gdzieś góralom po podwórkach - objazdem! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gościówa Re: Warszawa-Zakopane IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.10, 19:17 Ja ta trasę pokonuje średnio 2 x w mcu... Wyjezdzam ok 21 lub 22. Jade na Radom (teraz juz super droga, kolo Grojca i za Grojcem tez!), potem Kielce - obwodnicą - bardzo dobry kawałek. Potem Kraków - przez Centrum, bo to przecież środek nocy i korków nie ma. Dalej do Lubienia, przez Myślenice masz porządna 2- pasmówke. Od Lubienia troszkę gorzej - jedno pasmówka aż do Rabki. Wąsko, ślisko, zakrętasy, zawijasy - ale na szczescie to nie jest długi kawałek. Potem za Rabką kawałek 2-pasmówki, niestety też nie za dużo i wjeżdzasz do Nowego Targu. I znow masz kawałek 2 pasmówki, która kończy się zaraz za Castoramą w Nowym Targu. No i od Szaflar do Zakopca....20 km. W nocy nie ma problemu z ruchem, a w dzień...no cóż wyjedzie Baco traktorkiem albo konikiem i ....juz ogonek na pare km. Srednio dojeżdżam w m-cach zimowych na ok 1-2 w nocy do domu. W dzień oczywiście te godziny ulegają znaaaaaaaaaaaaczemu wydlużeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: Warszawa-Zakopane IP: 194.181.194.* 13.05.10, 11:29 Mam podobny problem jak w temacie. Zdecydowałem się na trasę przez Kielce. Tylko nie wiem, czy jechać prosto przez Kraków, czy go omijać obwodnicą? W Krakowie będę w sobotę ok. godz. 14-15. Proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gościówa Re: Warszawa-Zakopane IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.10, 15:07 W sobotę o tej porze korki pod Wawelem masz gwarnatowne ((( obwodnicą dłużej ale pewnie nie nie nastoisz tyle. A teraz to jeszcze ta woda.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arpa-travel Re: Warszawa-Zakopane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 14:40 Najtańsze połączenia!!!Warszawa-Radom-10zł,Warszawa-Kielce- 20zł,Warszaww-Kraków-35zł,Warszawa-Zakopane-40zł. www.arpa-travel.cba.pl Odpowiedz Link Zgłoś