Dodaj do ulubionych

Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie

17.01.13, 20:07
Witam wszystkich forumowiczów!

Chciałbym prosić Was o opinie(ogólnie gdybyście mieli okazje z takiego korzystać) na temat mobilnego serwisu samochodowego, w którego skład wchodzą naprawy nagłych awarii, drobna mechanika pojazdowa z dojazdem do klienta, wulkanizacja oczywiście 24h/7dni w tygodniu. Proszę o każde przemyślenia.

Dziękuję i pozdrawiam,
Arkadiusz
Obserwuj wątek
    • albwu Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 05.02.13, 22:18
      Przecież właśnie to robi ASSISTANCE dodawany gratis do polis ubezpieczeniowych przez niektórych ubezpieczycieli.
    • tomek854 Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 15.02.13, 01:35
      Żeby to miało sens, to by musiała być cała siec takich. Więc jeśli planujesz biznes, to się podczep pod jakąś większą siec, ale na super stawki nie licz.
      • more-and-merry Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 19.11.13, 12:09
        takie coś to just starter24 oferuje od dawien dawna
    • andrzejkremer Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 19.02.13, 17:05
      dla mnie mobilny serwis to w rozumieniu taki portal jak www.taniprzeglad.pl, gdzie mobilnie przez stronę lub smartphona mogę znaleźć różne oferty.
      Mam np. Vito i mieszkam koło kalisza i szukam.

www.taniprzeglad.pl/szukaj/?query[brand]=Mercedes&query[province]=wielkopolskie&query[range_of_service]=Wszystkie+promocje&sort=time_from&direction=asc
      o takim czymś mówisz?
    • m.walczak24 Pomysł dobry... ale 22.02.13, 14:19
      Pomysł dobry, bo czasem małą awarię da się usunąć na miejscu.
      Tylko takie dojazdy z reguły są kosztowne a firma chce zapłaty nawet jak nie uda jej się naprawić auta. Jeśli taki zapis byłby w regulaminie to bym unikał takiej firmy.

inna kwestia to te 4h/7dni w tygodniu ... łatwo powiedzieć trudniej wykonać.

---
      eksploatacja-samochodu.info
      • foolproof Re: Pomysł dobry... ale 27.02.13, 20:29
        ASSISTANCE I KONIEC
        • basiab84 Re: Pomysł dobry... ale 21.07.13, 21:09
          koledzy tu macie takiego magika
          tablica.pl/oferta/mobilny-serwis-ciezarowek-i-naczep-ID36x5x.html
    • autocash Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 03.09.13, 23:34
      Nie wydaje mi się, żebyś był w stanie zrobić "na drodze" coś więcej, niż przeciętny użytkownik samochodu. Poza tym assistance jest już w zasadzie normą. Dlatego nie wydaje mi się, żebyś miał duży popyt. Ale próbować możesz. Warto byłoby to połączyć z normalnym, stacjonarnym warsztatem - klient zawsze będzie miał do dyspozycji plan B, jeśli się okaże, że usterka wymaga większej naprawy.
      ---
      Wypożyczalnia samochodów we Wrocławiu, w Krakowie, w Warszawie.
    • tomaszwalski Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 10.10.13, 13:23
      Starter takie coś oferuje i moim zdaniem może się to przydać, nie każdy zna sie na autach więc lepiej wezwac pomoc niż samemu się meczyć albo sciągac znajmoych i nie wiadomo jeszcze co..., a tak przyjada naprawią i nie musoisz sie stresować
      • starczek Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 15.11.13, 14:31
        nie powiem, bo akurat czas przyjazdu starter ma całkiem niezły
        • 7roller Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 20.11.13, 14:21
          brachol ma swoj warsztat wspólpracuje ze starterem i nie powiem bo oni maja inaczej, najpierw na drodze a jak sie nie da to holowankooooo....

a niektóre firmy to walą od razu na lawetę i nawet nie spojrza na auto, a koszta rosna
        • krys.tal Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 22.11.13, 12:31
          ale to sa ci od ADAC?
    • pannalodzia6 Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 11.06.14, 10:47
      Jakie opinie? Teraz mobilny serwis ma każda porządna pomoc drogowa. Sprawdź ofertę Jarex24 z małej miejscowości, jaką jest Trzebnica i co widzisz? Dokładnie to samo, plus obsługa ciężarówek. Ja nie mówię tutaj o zwykłych laweciarzach, co to wielka pomoc drogowa polega na usłudze lawetką, tylko o porządnej firmie, ze sprzętem od którego oko bielej i szerokimi uprawnieniami, takimi jak na przykład ratownicy drogowi.
    • jon214 Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 19.06.14, 07:13
      NIe polecam www.dringenberg.pl/zabudowa-pojazdu.
      Mam wrażenie, że chcieli mnie zrobić w konia.
    • kuka9 Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 21.07.14, 15:38
      Ja miałam okazję skorzystać z mobilnego wulkanizatora. Niby wszystko robi, a się okazało, że moja opona się nadaje tylko do wymiany - była ponoć w takim miejscu przebita. Po pojechaniu do wulkanizatora stacjonarnego okazało się, że można to naprawić bez problemu :D
      • alpari Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 02.09.14, 12:44
        Nie każda awaria wymaga warsztatu stacjonarnego. Czasem wystarczy diagnostyka, naprawa drobnej usterki i skasowanie błędów. O ile kiedyś w razie nieszczelności układu podciśnienia, drobnych usterek elektrycznych (bezpiecznik, brak masy) wystarczyło usunąć usterkę i kontynuować jazdę, o tyle w nowoczesnych samochodach tryb serwisowy skutecznie może to utrudnić lub nawet uniemożliwić. Sam prowadzę taki serwis i większość klientów woli zapłacić za dojazd i szybką naprawę na drodze niż czekanie w kolejce do warsztatu stacjonarnego i często konieczną pomoc drogową by do niego dostarczyć samochód. A assistance, o którym wspomina tu wiele osób sprowadza usługę do transportu pojazdu do warsztatu bez rozwiązania problemu.

alpari.net.pl
    • lenari Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 30.09.14, 15:02
      Fajna sprawa. W Ford Assistance tak to mniej więcej wygląda, że w razie awarii można liczyć na pomoc, a w razie wypadku i unieruchomionego auta na odholowanie do najbliższej stacji obsługi ich. Fajna sprawa, tylko trzeba mieć u ludzi wiarygodność, bo bez tego ani rusz.
    • kasia7257 Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 25.08.15, 21:38
      v
    • andrzejgp Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 01.09.15, 10:53
      Mobilne serwis dostarcza zwykle ubezpieczycie. Poza tym na ogół korzystają z tego samochody ciężarowe, w przypadku których holowanie nie wchodzi w rachubę i potrzebna jest natychmiastowa naprawa awarii.
      --
      Opony do wózków
      • t.birczyk Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 02.09.15, 20:00
        Uważam, że w niektórych wypadkach jest do dobra alternatywa, jednak lepiej mieć swój stały warsztat oraz mechanika, ponieważ daje nam to pewność pełnego poglądu co do stanu naszego pojazdu.
    • rafcyk0 Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 23.09.15, 20:21
      Mniej więcej tak działa Hussar Angels. Mają jednostki naprawcze po całej Europie porozstawiane i jak coś się dzieje to przyjeżdżają i zazwyczaj na miejscu naprawiają albo sami holują do warsztatu. Według mnie bardzo fajna sprawa. przyszłościowe się to może okazać. hussar-pomoc.com/ mają stronkę. możesz zerknąć jak to dziala
    • michalkalicinski Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 25.09.15, 14:34
      Wiesz, chętnie bym z takiego serwisu skorzystał, ale powiem Ci, ze może być ciężko z przebiciem się na rynku, bo ludzie nie znają tego typu usług, ergo będziesz konkurował z autolawetami....
    • jozefffurmm Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 02.02.17, 15:34
      Witam! Jak serwis? Funkcjonuje? Ja właśnie zaczynam i zastanawiam się na co zwrócić uwagę? Gdzie Pan kupił swój sprzęt, bo ja znalazłem całkiem fajną ofertę tutaj: www.legum.pl/ Będę wdzięczny za wszystkie sugestie, rady czy przestrogi! Mam nadzieję, że przebiję się na rynku i będzie dobrze!
    • garbielapl Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 14.03.17, 10:51
      wolę serwisy stacjonarne takie jak Euromaster
    • marektg34 Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 24.08.17, 11:10
      Ja korzystałem z mobilnego serwisu opon w Tarnowskich Górach.Tu masz link tg-wulkan.pl Nie wiem jak jest z warsztatami mechanicznymi, które naprawiają awarie więc trudno mi się wypowiedzieć. Z tej mobilnej wulkanizacji byłem zadowolony bo wybuchła mi opona na autostradzie w środku nocy a jechałem bez zapasu. Gość przyjechał i zrobił co trzeba i to dość profesjonalnie. Zatem chyba działa.
    • longinn Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 18.09.17, 08:36
      Witam potrzebna mi wulkanizacja poznań , może być taka mobilna wiecie, co dojeżdzają na miejsce, czy możecie polecić kogoś sprawdzonego ? Z góry dzięki!
    • dobiczny Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 26.08.19, 13:36
      Coraz popularniejsze robią się serwisy mobilne i bezproblemowo można znaleźć je w internecie np na stronie www.znajdzmechanika.pl/. Mają na stronce opinie, więc można poczytać i sprawdzić.
    • tomeka Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 05.03.20, 20:35
      Takie usługi są bardzo na topie. Sam ostatnio wyceniałem sobie zabudowę do busa. Co do mobilnej wulkanizacji i serwisu dobrze mieć takie usługi 24h bo nigdy nie wiadomo kiedy będą one potrzebne.
    • kamiloss20000 Re: Mobilny serwis samochodowy. Wasze opinie 14.07.23, 13:05
      Mobilny serwis samochodowy to napewno nowość i ma swoje plusy, natomiast nie ma to jednak jak stacjonarny i sprawdzony serwis samochodowy z prawdziwego zdarzenia, z profesjonalnym zapleczem i pracownikami! Polecam serwis w Rybniku!Serwis samochodowy Rybnik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka