Gość: uny IP: 62.233.164.* 21.08.03, 18:48 cześć. czy ktoś z was, szanowni forumowicze, wie jakiej firmy paski rozrządu montuje w swoich samochodach Volkswagen??? czy to jest aby Contitech??? PZDR Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: zenon77 Re: >>>PAS POZRZĄDU pytanie IP: *.man.polbox.pl 22.08.03, 12:19 Gość portalu: uny napisał(a): > cześć. > czy ktoś z was, szanowni forumowicze, wie jakiej firmy paski rozrządu montuje > w swoich samochodach Volkswagen??? czy to jest aby Contitech??? > > PZDR Aby jest to Contitech. Tak jest w moim Toledo, ale mój mechanik twierdzi, że Audo i VW też tylko Contitech. Za to amortyzatory Monroe (ach to cięcie kosztów produkcji...) Link Zgłoś
Gość: uny Re: >>>PAS POZRZĄDU pytanie IP: 62.233.164.* 22.08.03, 13:26 dzięki. W VW policzyli mi coś ok 200złych za sam pasek rozrządu do tego trzeba doliczyć rolke napinacza i mamy 320złych. a pasek Contitech kosztuje około 90 złych -rachunek jest prosty PZDR Link Zgłoś
Gość: zenon77 Re: >>>PAS POZRZĄDU pytanie IP: *.man.polbox.pl 22.08.03, 14:08 Gość portalu: uny napisał(a): > dzięki. > W VW policzyli mi coś ok 200złych za sam pasek rozrządu do tego trzeba doliczyć > > rolke napinacza i mamy 320złych. > a pasek Contitech kosztuje około 90 złych -rachunek jest prosty > > PZDR Jak zobaczyłem na fakturze kolegi ile kosztuje wymiana w ASO paska rozrządu w Golfie tdi to się przeraziłem. Ceny wszystkich części zawyzone prznajmniej 100%, robocizna 520 pln i do tego pozycja materiały dodatkowe - 200pln. Czyste złodziejstwo... Link Zgłoś
truskava Re: >>>PAS POZRZĄDU pytanie 23.08.03, 17:18 Gość portalu: zenon77 napisał(a): > Gość portalu: uny napisał(a): > > > dzięki. > > W VW policzyli mi coś ok 200złych za sam pasek rozrządu do tego trzeba > doliczyć > > > > rolke napinacza i mamy 320złych. > > a pasek Contitech kosztuje około 90 złych -rachunek jest prosty > > > > PZDR > Jak zobaczyłem na fakturze kolegi ile kosztuje wymiana w ASO paska rozrządu w > Golfie tdi to się przeraziłem. Ceny wszystkich części zawyzone prznajmniej > 100%, robocizna 520 pln i do tego pozycja materiały dodatkowe - 200pln. Czyste > złodziejstwo... Kto normalny naprawia samochody w ASO? Chyba tylko ludzie mający pieniądze do wyrzucenia. Pozdr@wiam TRUSKAVA Link Zgłoś
Gość: lexus Re: >>>PAS POZRZĄDU pytanie IP: *.trzebinia.net 23.08.03, 17:50 ....ale za to jak ładnie mają w tych serwisach i kawę dają "gratis" :) Link Zgłoś
truskava Re: >>>PAS POZRZĄDU pytanie 23.08.03, 18:22 Gość portalu: lexus napisał(a): > ....ale za to jak ładnie mają w tych serwisach i kawę dają "gratis" :) ... i jeszcze "Dzień dobry, w czym mogę Panu/Pani pomóc?" mówią... Pozdr@wiam TRUSKAVA Link Zgłoś
Gość: sklepikarz Re: >>>PAS POZRZĄDU pytanie IP: *.lanet.wroc.pl 23.08.03, 22:33 Tak naprawde to nie ma znaczenia. Paski są znormalizowane i możesz sobie założyć np: firmy GATES Link Zgłoś
Gość: sklepikarz Re: >>>PAS POZRZĄDU pytanie IP: *.lanet.wroc.pl 23.08.03, 22:49 Bardzo bawią mnie tacy goście {najczęsciej posiadacze nowozakupionych aut} ktorzy tak sa przejeci zapisami w instrukcji obsługi auta, ze jak tam zapisano że swieca BOSCH to on juz zadnej innej marki nie kupi. A przecież takie art. eksplatacyjne jak własnie świece zapł.,klocki h-cowe,olej,paski,filtry itp. są znormalizowane i tylko za sprawą umowy miedzy firmami {marketing}znalazły sie w instrukcji obsługi. Calkiem spokojnie można kupić zamiennik innej firmy o zgodnych parametrach.Ważne zeby był firmowy a nie "cepelia" Link Zgłoś