Dodaj do ulubionych

Wow!!!Brawo!!!Oklaski

26.08.03, 13:36
21.08.2003 tutaj na forum napisałem,

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=7552453
że na ul. Dolnej w Wawie oznakowanie poziome nie zgadza się z pionowym, które
to dodatkowo urkyte jest pośród gałęzi drzewa. Tego samego dnia dzięki
pomocy 'freguent flayer'a' /pozdrowienia/ zadzwoniłem do ZDM i
zgłosiłem 'awarię':)
Oświadczam, iz 22.08.2003 w piątek jadąc zbaczyłem rzecz niesamowitą - na ul.
Dolnej zainstalowano nowy znak drogowy zgodny z onzakowaniem poziomym!
Więcej!!! Obcięto gałęzie tak by był doskonale widoczny!!!

Brawo. Rzadko bowiem w tym kraju zdarza się by jakiś urząd działał tak szybko
i tak skutecznie!

pzdr.
Q
Obserwuj wątek
    • Gość: -) Re: Wow!!!Brawo!!!Oklaski IP: 217.153.34.* 26.08.03, 14:15
      jestes pewien, ze nie masz zaburzen wzroku? Ja tam w to nie moge uwierzyc...
      • qrakki999 Re: Wow!!!Brawo!!!Oklaski 26.08.03, 15:08
        Gość portalu: -) napisał(a):

> jestes pewien, ze nie masz zaburzen wzroku? Ja tam w to nie moge uwierzyc...

Nie wiem czyś z Warszawy ale możesz sam sprawdzić!!!
        Niesamowite prawda?
        pzdr.
        Q
        • Gość: -) Re: Wow!!!Brawo!!!Oklaski IP: 217.153.34.* 26.08.03, 15:15
          Z wawy, sprawdze. Nie raz mialem tam scinki z kims, kto jechal wg innych znakow
          niz ja.

A tak przy okazji to moznaby zrobic liste wszystkich zle oznakowanych miejsc w
          warszawie.

A i przy jeszcze jednej okazji: Nie wiem, czy zauwazyles, ze zaleznie od
          regionu kraju obowiazuje zupelnie inny styl oznakowania. Np. w warszawie
          wszystkie znaki, glownie jednak ograniczenia predkosci, sa stawiane na wyrost
          ale prawie zawsze z sensem. Nie dotyczy to oczywiscie terenow gdzie jest jakis
          remont. Tam zawsze ze 250 km/h musza zrobic 30, po to by palki mialy gdzie stac.

Ale np w rejonie bydgoszcz - torun - wloclawek - inowroclaw jest zupelnie
          inaczej. Jesli sprobowalbys pojechac kiedys bocznymi drogami, (zoltymi :-) ale
          wygladajacymi na sensowne na mapie to od razu sie zgubisz. Nie ma wogole
          drogowskazow, albo sa ale na jakis miejscowosci zupelnie nieistotne.

to tylko tak przy okazji tematu oznakowania

pozdro
          :-)

• qrakki999 Re: Wow!!!Brawo!!!Oklaski 26.08.03, 16:12
            Gość portalu: -) napisał(a):

> Z wawy, sprawdze. Nie raz mialem tam scinki z kims, kto jechal wg innych
            znakow
            >
            > niz ja.
            >
            > A tak przy okazji to moznaby zrobic liste wszystkich zle oznakowanych miejsc
            w
            > warszawie.
            >
            > A i przy jeszcze jednej okazji: Nie wiem, czy zauwazyles, ze zaleznie od
            > regionu kraju obowiazuje zupelnie inny styl oznakowania. Np. w warszawie
            > wszystkie znaki, glownie jednak ograniczenia predkosci, sa stawiane na wyrost
            > ale prawie zawsze z sensem. Nie dotyczy to oczywiscie terenow gdzie jest
            jakis
            > remont. Tam zawsze ze 250 km/h musza zrobic 30, po to by palki mialy gdzie
            stac

Q: Zgadzam sie mieszkam pod Wawą i denerwują mnie ograniczenia do 40 na drogach
            powiatowych w miejscach gdzie mogłoby byc dopuszczalne w Polsce 60 na terenie
            zabudowanym. Warszawa to juz inna 'polka' - po za wakacjami czyli jeszcze parę
            dni to nigdzie nie da się rozwinąć dozwolonej prędkości:/ Czy udało Ci sie
            kiedyś przejechać np. takiego Grota na Pragę ok. 17.00 w tygodniu po za
            wakacyjami z dozwoloną prędkością? Może tak - ale to przypadki liczone na
            palcach jednej ręki:(
            > .
            >
            > Ale np w rejonie bydgoszcz - torun - wloclawek - inowroclaw jest zupelnie
            > inaczej. Jesli sprobowalbys pojechac kiedys bocznymi drogami, (zoltymi :-)
            ale
            > wygladajacymi na sensowne na mapie to od razu sie zgubisz. Nie ma wogole
            > drogowskazow, albo sa ale na jakis miejscowosci zupelnie nieistotne.

Q: Nie znam tych okolic, ale okolice region świętokrzyski uważam za dobrze
            oznakowany. I całe szczęscie coraz wiecej dobrych dróg tam jest:)

> to tylko tak przy okazji tematu oznakowania
            >
            > pozdro
            > :-)
            >
            pzdr.
            Q
    • Gość: frequent flyer Re: Wow!!!Brawo!!!Oklaski IP: 80.241.130.* 26.08.03, 14:46
      qrakki999 napisał:

Dla mnie bomba!
      Sam chyba z diesięć lat temu tym samym kanałem zmieniłem malunki przy Dworcu
      Południowym. Tam, jadąc PUławską na północ, mogłeś skręcić w lewo z dwóch
      skrajnych lewych pasów, tyle że zaraz za torami tramwajowymi "lewy lewy"
      wyprowadzał cię bez sensu w lewo w al. Wilanowską, "prawy lewy" lądował na
      lewym pasie Niepodległości, a prawy pas Niepodległości był nikomu
      niepotrzebny. Ponieważ chętnych do skretu w lewo w Wilanowską było jak na
      lekarstwo, kolizyjne sytuacje następowały po każdej zmianie świateł. Tyle że ja
      dzwoniłem ze trzy razy nim wzbudziłem jakiekolwiek zainteresowanie tematem, gdy
      wreszcie wbudziłem - po dwóch dniach był widoczny do dziś efekt (prawy lewy na
      prawy pas Niepodległości, lewy lewy na lewy pas Niepodległości i raz na poł
      godziny do skrętu w Wilanowską w lewo).
      > 21.08.2003 tutaj na forum napisałem,
      >
      > <> że na ul. Dolnej w Wawie oznakowanie poziome nie zgadza się z pionowym,
      które
      > to dodatkowo urkyte jest pośród gałęzi drzewa. Tego samego dnia dzięki
      > pomocy 'freguent flayer'a' /pozdrowienia/ zadzwoniłem do ZDM i
      > zgłosiłem 'awarię':)
      >
      Tylko błagam - nie "flayera" - takie słowo istnieje ale nie chcę mieć z nim nic
      wspólnego. pozdrawiam
      frequent flyer
      • qrakki999 Re: Wow!!!Brawo!!!Oklaski 26.08.03, 15:09
        Gość portalu: frequent flyer napisał(a):

> >
        > Tylko błagam - nie "flayera" - takie słowo istnieje ale nie chcę mieć z nim
        nic
        >
        > wspólnego. pozdrawiam
        > frequent flyer

Przepraszam ale 'a' dodałem bo szybko chciałem się z Wami podzielić ta nowiną:)
        Obiecują poprawę:)
        Pzdr.
        Q

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka