karolcia59 14.05.05, 12:21 czy ktoś mi może napisać o przyjemnościach z powodu posiadania AR bo do tej pory czytam tu o samych problemach. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gelo1303 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 12:30 w moim przypadku największą przyjemność daje mi 187NM przy 3500 obrotow :] Odpowiedz Link
pigr Re: Do użytkowników. 14.05.05, 13:13 Dla mnie przyjemność posiadania Alfy 156 z silnikiem 2,0 JTS i mocą 165 kM jest pozadyskusyjna. A oto najważniejsze elementy (kolejność przypadkowa) - doskonały wygląd zewnętrzny, świetne wnętrze, bardzo dobre warunki jezdne (przyspieszenie - 8,2 do setki; idealne trzymanie się drogi; łatwość prowadzenia.., w efekcie poczucie komfortu i bezpieczeństwa), niepospolitość marki, tudzież ogólna satysfakcja przemieszczania się tym autem. Nie wiem, jak inne modele (np, w 147 jest dla mnie za ciasno), ale mocna 156 (broń boże, silnik 1,6!!!)jest dla mnie stworzona.., aczkolwiek wiem, że są lepsze auta. Odpowiedz Link
pigr Re: Do użytkowników. 14.05.05, 13:16 Aha, i nie przejmuj się wiecznymi narzekaniami Użytkowników. Z Alfą trzeba umieć się obchodzić. Jeśli ktoś całe życie pije z blaszanych kubków, to po zakupie zestawu miśnieńskiej porcelany szybko zdekompletuje naczynia. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 16:18 Witam. > Jeśli ktoś całe życie pije z blaszanych kubków, to po > zakupie zestawu miśnieńskiej porcelany szybko zdekompletuje naczynia. Dokładnie. Tak jak Miśnia stoi na eksponowanym miejscu w salonie za szkłem, tak Alfa na podośniku w warsztacie ;)) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
pigr Re: Do użytkowników. 14.05.05, 21:43 Mój jakoś do tej pory nie stał... Trzeba umieć jeździć Alfą. To nie traktor. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 21:53 Witam. > Mój jakoś do tej pory nie stał... Ludzie ponoć byli na Księżycu... Przynajmniej paru. Alfy ponoć się psują. Ale na pewno jest parę innych ... ;) > Trzeba umieć jeździć Alfą. To nie traktor. Tzn. jak? Jakoś inaczej niż zaleca manual? Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
pigr Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:00 Obawiam się, że Koledze trudno będzie pojąć ten problem, i dostrzec subtelną różnicę między eksploatacją AF 156 a URSUSA. Mieliśmy już kiedyś podobną rozmowę, która również nie zakończyła się sukcesem. Pisałem, panie Macieju, żyjemy w dwóch różnych światach. Tak to po prostu bywa. Nie ma się czym przejmować. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:05 pigr napisał: > Obawiam się, że Koledze trudno będzie pojąć ten problem, i dostrzec subtelną > różnicę między eksploatacją AF 156 a URSUSA. Mieliśmy już kiedyś podobną > rozmowę, która również nie zakończyła się sukcesem. Eeee... znowu, jakieś frazesy. Konkretnie - jak trzeba jeździć Alfą? Pytanie pomocnicze -> jakoś inaczej niż Hondą? Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:09 pigr napisał: > Patrz wyżej. Podaj linka, bo już dziś niesłusznie oskarżyłem nico-cośtam za odpowiadanie na nieodpowiedniego posta ;)) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
pigr Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:16 Drogi Kolego, napisałem coś w sprawie bezcelowości dialogu między nami. Wniosek wyciągnąłem na podstawie poprzednich naszych "wymian opinii". Podtrzymuję to po prostu. My się zwyczajnie nie dogadamy. Tak to już bywa w życiu, i niczyja to wina. Nie każdy musi znać i rozumieć różnicę między eksploatacją Alfy a traktora, czy różnicę między prowadzeniem Alfy a Passata, tak jak (jeśli Pan pamięta) nie każdy musi zrozumieć subtelną grę światłocieni na płótnach Vermeera. Dla Pana obraz to obraz. Ja to pojmuję inaczej, i nie mam zamiaru przekonywać o tym innych. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:28 pigr napisał: > Nie każdy musi znać i rozumieć różnicę między eksploatacją Alfy a > traktora. A Kolega oczywiście zna, ale podzielić, to już się nie chce :(( Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
pigr Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:32 O, blisko, blisko... Istnieje szansa, że kiedyś się może zrozumiemy :) Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:40 rafal.gtv napisał: > PAX ! OK. Ciekawe, co z tej dyskusji wyniesie Karolcia? ;) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
adas.kula Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:52 karolcia rymuje się z rolcia ... mówi Wam to coś ? Odpowiedz Link
gelo1303 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 23:54 pigr porównujesz jazde alfa romeo i jazdę ursusem? pytanie do Ciebie. czy prowadziłeś kiedyś traktor marki URSUS? Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 16:32 pigr napisał: > Dla mnie przyjemność posiadania Alfy 156 z silnikiem 2,0 JTS i mocą 165 kM > jest pozadyskusyjna. Jak wiele innych aut typu: Lexus, Accord, BMW "3", ... > A oto najważniejsze elementy (kolejność przypadkowa) - > doskonały wygląd zewnętrzny, Czyli najważniejszą zaletę mamy już sa sobą ;)) > świetne wnętrze, Ładne, przyjemne, przytulne - tak. Ale ergonomia, to (IMHO) do poprawienia od ręki... > bardzo dobre warunki jezdne > (przyspieszenie - 8,2 do setki; idealne trzymanie się drogi; łatwość > prowadzenia.., w efekcie poczucie komfortu i bezpieczeństwa), Zgoda. > niepospolitość marki, Podobna (chyba) jak np. Volvo czy Saaba. Ale gdzie Alfie do Lexusa czy Subaru. > Nie wiem, jak inne modele (np, w 147 jest dla mnie za ciasno), ale mocna 156 >(broń boże, silnik 1,6!!!)jest dla mnie stworzona.., Myślę (nie siedziałem w 147), że miejsca z przodu w obu auatch jest podobna ilość (czyli niezbyt dużo). Znacznie gorzej jest w bagażniku, gdzie Alfy wiodą prym, jeśli chodzi o niewielką ilość miejsca w bagażniku. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
karolcia59 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 16:51 o tego nie chciałam przeczytac, a gdzie ja upchnę ciuszki? Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 17:02 Witam. 1. Jak to gdzie? Na sobie ;) 2. Tam, gdzie każdy Alfista - w przyczepie ;) 3. Tam, gdzie atlas samochodowy A4 czy puszkę/butelkę z piciem czyli ... nigdzie ;) 4. Piękne kobiety nie muszą się wnic ubierać ;) 5. Bogate kobiety ciuchy mogą sobie kupić po przyjeździe na miejsce ;) 6. itd... Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: Do użytkowników. 14.05.05, 21:16 karolcia59 napisała: > o tego nie chciałam przeczytac, a gdzie ja upchnę ciuszki? 380litrów kufra AR156 starczy na sporo ciuszków , a i na zakupy zostanie miejsce. Niestety - typowa europaleta tam nie wejdzie :) Miłośnicy "Rodzinnych Limuzyn o Sportowym Charakterze i Wielkiej Przestrzeni Bagażowej" ;) mogą znaleść coś w ofercie szacownej wytwórni samochodów mieszczącej się kilkadziesiąt km. na południe od przejścia granicznego Kudowa - Słone... Salony dealerskie tej marki ( w liczbie 91) zapraszają. Serwisy też... Odpowiedz Link
nicolaromeo Re: Do użytkowników. 14.05.05, 17:17 A Ty jeździsz w bagażniku? Jak tak strasznie potrzebujesz miejsca na zakupy, możesz sobie kupić ciągnik siodłowy i kilka naczep. Wtedy jeśli będziesz miał ponadnormalną ilość np. mrożonek do przewiezienia, podczepiasz chłodnie i jazda. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 17:21 nicolaromeo napisał: > A Ty jeździsz w bagażniku? Nie sądź innych po sobie. > Jak tak strasznie potrzebujesz miejsca na zakupy, możesz sobie kupić ciągnik > siodłowy i kilka naczep. Wtedy jeśli będziesz miał ponadnormalną ilość np. > mrożonek do przewiezienia, podczepiasz chłodnie i jazda. Idź na całość. Wywal karoserię, jeśli będziesz miał problem, to daj znać - pomogę. Auto będzie znacznie lżejsze. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
nicolaromeo Re: Do użytkowników. 14.05.05, 17:25 Karoseria jest w Alfach najladniejsza, więc wywalanie karoserii było by głupotą a pozatym fizyczną niemożliwością, gdyż poza przednimi błotnikami, maską przednią i klapa bagaznika nic już się nie da odkręcić. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 19:14 nicolaromeo napisał: > Karoseria jest w Alfach najladniejsza, więc wywalanie karoserii było by > głupotą a pozatym fizyczną niemożliwością, gdyż poza przednimi błotnikami, > maską przednią i klapa bagaznika nic już się nie da odkręcić. Pisałem Ci - idź na całość! Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, cuda w ciągu tygodnia! Boscha w dłoń!!! ;)) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
pigr Re: Do użytkowników. 14.05.05, 21:42 Kolega chyba nie przeczytał (nie chciał przeczytać) ostaniego zdania mojej wypowidzi. Odpowiedz Link
pigr Re: Do użytkowników. 14.05.05, 21:44 W 147 jest dużo ciaśniej i z przodu, i z tyłu. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 21:56 pigr napisał: > W 147 jest dużo ciaśniej i z przodu, i z tyłu. Powinni je w takim razie reklamować jako najładniejsze na świecie auto dla Pigmejów ;) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:11 Drogi Maćku ! Zaczynamy poruszać się w tych dywagacjach w niebezpiecznym kierunku... Jasne jest , że jeżeli ktoś potrzebuje dynamicznej , rodzinnej limuzyny z wielkim kufrem i uchwytami na kubki , to kupuje np. Skodę Octavię z dieslem. I kryteria pragmatyczne mamy załatwione. Dla mnie pojemność kufra nie ma znaczenia , na zużycie paliwa gwiżdzę , usterkowości nie zauważam , mały nie jestem - fotele są znakomite i jestem zadowolony. Przypuszczam , że ten punkt widzenia przyjmuje większość Alfistów. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:25 rafal.gtv napisał: > Drogi Maćku ! O kurde, chyba będzie ostro, bo się przymilasz ;)) > Zaczynamy poruszać się w tych dywagacjach w niebezpiecznym kierunku... Nieeee, raczej nie. > Jasne jest , że jeżeli ktoś potrzebuje dynamicznej , rodzinnej limuzyny z > wielkim kufrem i uchwytami na kubki , to kupuje np. Skodę Octavię z dieslem. Zapomniałeś o kieszeniach w przednich drzwiach na atlas samochodowy ;)) A kubki, to sobie wypraszam - ja ich nie potrzebuję. > Dla mnie pojemność kufra nie ma znaczenia, Rozumiem Cię. Dla mnie ma. Czasami udaje mi się zgrać urlop z żoną i chcielibyśmy gdzieś wyskoczyć z małym dzieckiem. Rozumiesz - wanienka, ldówka, wózek, podgrzewacz, i te sprawy... > na zużycie paliwa gwiżdzę , Ja nie. Ale uważam, że te średnio 10l/100 w takim aucie, to naprawdę nie jest dużo. Choć V-kę, to bym się raczej nie skusił. > usterkowości nie zauważam , Jak bym czytał podręcznik marketingowców Alfy ;)) > mały nie jestem - fotele są znakomite Ja jestem średni. Fotele są na 4 z plusem. Piątkę bym dał, gdyby miały lepsze podparcie boczne. > i jestem zadowolony. No, ja nie mówiłem, że jestem niezadowolony. Zresztą moją żonę też trudno mi przekonać do tego, by przesiadła się z miejsca kierowcy na fotel pasażera. > Przypuszczam , że ten punkt widzenia przyjmuje większość Alfistów. Gdybym ja miał tak bezawaryne auto jak Ty, to już byście mnie tu dawno znienawidzili za codzienne pochwalne peany pod adresem Alfy ;)) Suma sumarum. Chyba by Alfa była wciąż tą samą Alfą, gdyby poprawiła tych kilka drobiazgów związanych z ergonomią. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
pigr Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:35 Nic dodać, nic ująć.., ale jak znam życie, to znajdzie się ktoś, kto to zakwestionuje... dla samej zasady. Odpowiedz Link
pigr Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:36 Miałem, rzecz jasna, na myśli wypowiedź Szefa Forum. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 17:03 nicolaromeo napisał: > Na przykład 156 GTA Żeby było z sensem i na temat, to ja zwykle noszę czarne i lubię ruskie pierogi ;) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
nicolaromeo Re: Do użytkowników. 14.05.05, 17:21 Żeby było z sensem zrozumiane, trzeba było przeczytać to do czego była odpowiedź, czyli do ostatniego zdania, w którym ktoś napisał, że wie, że są lepsze samochody. Ja też wiem i dla mnie to jest np GTA. A ruskie pierogi są mdłe. A jesli są czarne to chyba troche stare. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 17:23 nicolaromeo napisał: > Żeby było z sensem zrozumiane, trzeba było przeczytać to do czego była > odpowiedź, czyli do ostatniego zdania, w którym ktoś napisał, że wie, że są > lepsze samochody. Ja też wiem i dla mnie to jest np GTA. Żeby inni mogli rozumieć, trzeba umieć pisać i cycatować, a nie pisać na oślep ;) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
nicolaromeo Re: Do użytkowników. 14.05.05, 17:27 Jakbym chciał powielać czyjeś teksty zatrudniłbym sie w punkcie ksero. Jeśli nie mogłeś zrozumieć to Twój problem. Czytać tez trzeba umieć. Odpowiedz Link
karolcia59 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 17:33 UUUU widzę alfiści jasyś rozdreżnieni w stresie (czyżby zabrakło po naprawach kasy na poliwo )a słońce takie piękne,a no tak niektórzy ruszają na łowy pozmroku...przepraszam Odpowiedz Link
nicolaromeo Re: Do użytkowników. 14.05.05, 17:59 Słońce właśnie powoli się chowa. Mimo to rozdraznienie to zbyt negatywnie nachowane słowo. Napraw jak do tej pory nie było. A nawet jeśliby były, to pieniążki wydane na coś co sprawia troche radości nie sa stracone. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 19:05 Witam. > UUUU widzę alfiści jasyś rozdreżnieni w stresie (czyżby zabrakło po naprawach > kasy na poliwo ) Ja tak mało jeżdżę (mało wydaję na paliwo), że gdyby paliwa podrożały od jutra o 50%, to myślę, że wielu z nas (w tym ja) jeździłoby po znacznie mniej zatłoczonych drogach ;)) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: Do użytkowników. 14.05.05, 21:21 Nie nadużywaj liczby mnogiej - dwóch Alfistów to nie wszyscy. Poza tym koledzy wcale nie są rozdrażnieni - po prostu dyplomatycznie wymienili poglądy ;) Chcesz poczytać popisy rozdrażnionych - spójrz na forum ogólne. Ewentualnie na podforum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=636 ( zachowując niezbędne środki BHP ) Odpowiedz Link
adas.kula Re: Do użytkowników. 14.05.05, 21:19 8.2 do 100ki i 225 vmax ? to chyba jak wiozę tesciową na tylnym siedzeniu ... 1 bieg ... 65km/h 2 bieg ... 90km/h 3 bieg ... 170km/h 4 bieg ... na trójeczce moja alfa "łyka" 170km/h bez żadnych problemów, zamykam licznik na 240km/h , poprzedni własciciel "przykleił się" do znajomego w Volvo na autostradzie w Niemczech przy 250km/h ... Czego chcieć wiecej ? Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: Do użytkowników. 14.05.05, 21:28 Zmieniłeś na GTA ??? Gratulacje !!! Bo jeśli uważasz , że JTS osiąga 240 km/h , to znaczy że oprócz potencjometra przepustnicy masz jeszcze problem z impulsatorem predkościomierza. ( ewentualnie przez nieuwagę założyłeś opony od poprzedniej 145) ;) ;) ;) Odpowiedz Link
pigr Re: Do użytkowników. 14.05.05, 21:52 Wygląda na to, iż Koleżanka zadająca pytanie dowiedziała się po całym dniu dywagacji, że Alfa Romeo to jeszcze ujdzie w tłoku, ale ich właściciele to trudny naród. Piękne to i proste uogólnienie dedykuję wszystkim specjalistom chorób motoryzacyjno-osobowościowych. Odpowiedz Link
adas.kula Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:16 z całym szacunkiem dla Ciebie, Rafale, poprzednio miałem AR 145 1351ccm vmax w papierach vmax 178km/h ... smiech na sali ... auto rozpedzało się do 195km/h z 3 osobami na pokładzie Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:30 adas.kula napisał: > z całym szacunkiem dla Ciebie, Rafale, poprzednio miałem AR 145 1351ccm vmax > w papierach vmax 178km/h ... smiech na sali ... auto rozpedzało się do > 195km/h z 3 osobami na pokładzie To ta przepaść musiała być bardzo głęboka ;) A poważnie, to jakich przyrządów pomiarowych używałeś? Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
adas.kula Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:40 kolego sympatyczny ... zamień może alfe na tojote, tam przecietność jest w standardzie, a nuda w opcji ... Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:45 adas.kula napisał: > kolego sympatyczny ... No. Nareszcie ktoś się na mnie poznał ;) > zamień może alfe na tojote, tam przecietność jest w > standardzie, a nuda w opcji ... Cóż takiego przeciętnego jest w Avensisie (jako konkurentce 156)? Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
pigr Re: Do użytkowników. 14.05.05, 23:15 Praktycznie wszystko. Począwszy od wyglądu zewnętrznego, a skończywszy na ergonomii wnętrza. Samochód tak przeciętny, że nawet wśród przeciętniaków wyróżnia się swą nieprzeciętną przeciętnością... Jednakowoż cały czas podtrzymuję zdanie, że Alfa Romeo nie jest najlepszym samochodem świata.., gdyby komuś przyszło do głowy wyciągnięcie z mej wypowiedzi takowego wniosku. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 23:22 pigr napisał: > Praktycznie wszystko. Począwszy od wyglądu zewnętrznego, 156 jest ładniejsza, ale Avensis również mi się podoba. > a skończywszy na > ergonomii wnętrza. Deska rozdzielcza trochę przeładowana, plastikowe aluminium. Ale mnie się podoba. > Samochód tak przeciętny, że nawet wśród przeciętniaków > wyróżnia się swą nieprzeciętną przeciętnością... Brzmi jak odezwa SamejObrony. > Jednakowoż cały czas > podtrzymuję zdanie, że Alfa Romeo nie jest najlepszym samochodem świata.., "Nie może to być" ;) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
pigr Re: Do użytkowników. 14.05.05, 23:30 To nie odezwa, tylko trawestacja fragmentu "Paragrafu 22". To taka książka, którą napisał Joseph Heller.., ale jak przypuszczam ta infomacja Kolegi nie zainteresuje, bo w końcu (wzorem poglądu na auta) książka to książka, i nie ma znaczenia, o czym i kto ją napisał. Aha, na życzenie mogę wyjaśnić słowo "trawestacja", jeśli zajdzie taka konieczność. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 23:42 pigr napisał: > To nie odezwa, tylko trawestacja fragmentu "Paragrafu 22". To taka książka, > którą napisał Joseph Heller.., Nie czytałem. Kiedyś książki połykałem. Ciekawe czy ile osób pobiło mój rekord w ilości wypożyczonych książek z biblioteki szkolnej lub miejskiej? Niestety po przeczytaniu paruset książek pod kołdrą, przy latarce, wzrok mi się na tyle popsuł, że przestałem czytać. > ale jak przypuszczam ta infomacja Kolegi nie > zainteresuje, bo w końcu (wzorem poglądu na auta) książka to książka, i nie > ma znaczenia, o czym i kto ją napisał. Lubię takich zawodników ;) A Kolega ile mikrosekund czyści ząbki? Bo wie Kolega, wg Kolegi (wzorem poglądu na bazgranie, czyli malarstwo, pisarstwo, itp "sztuki") ma to pierwszorzędne znaczenie dla losów Wszechświata ;) > Aha, na życzenie mogę wyjaśnić > słowo "trawestacja", jeśli zajdzie taka konieczność. Na życzenie Kolegi, spieszę poGooglać ;) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:37 Adamie ! Otóż nie... Wyklucza to jeden element - ogranicznik obrotów , bez którego korbowody , czy to boxera , czy JTS-a uległy by ukręceniu , jak zapałki. Przy przekładniach i nadmiarowych mocowo ( po uwzględnieniu masy , oporu CX i strat wewnętrznych ) silnikach obroty odpowiadają mniej więcej wymienionym przez producenta prędkościom maksymalnym. 240km/h w klasycznie zestopniowanym JTS-ie oznaczało by ok. 8300 obr/min - ten silnik zaś kręci do 7250 obr/min ( nawiasem mówiąc - tej prędkości nie osiągnie nawet AR156/V6 195 KM...) 195 w boxerze 1.3 osiągnięte mogło by zostać pod warunkiem zdolnoścci przeżycia przez ten silnik obrotów ok 7 000 ( ogranicznik ustawiony jest zaś na 6200), pomijając już fakt , że ten dziewięćdziesięciokonny silnik dźwiga ponad 1200 kg + załoga.... Opisane przez ciebie zjawisko wynikać może jedynie w pewnym ( niewielkim) stopniu z niedokladności wskazań prędkościomierza przy maksymalnych wartościach. Odpowiedz Link
adas.kula Re: Do użytkowników. 14.05.05, 22:50 nic nie poradzę ... przekroczyłem 180km/h i auto nadal przspieszało Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: Do użytkowników. 14.05.05, 23:00 adas.kula napisał: > nic nie poradzę ... Owszem - poradzisz - ale musisz przełamać pewną barierę hmmm... psychologiczną... No , ale może już następnym razem ... > Przekroczyłem 180km/h i auto nadal przspieszało JTS-em - zgodzę się !!! ;) Odpowiedz Link
malgos84 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 23:25 Kochane chłopaki już wiem ,że z moim wzrostem 170 i biodrami 100 będzie mi ciasno w moim nowym aucie ,ale jeszcze gorzej będzie mi gdy stanę z wami w szranki.Pozdrawiam wszczególnosci Rafała i sory ,że Ci tu troszkę zamieszałam. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 14.05.05, 23:34 malgos84 napisała: > Kochane chłopaki już wiem ,że z moim wzrostem 170 i biodrami 100 O żesz. W moim typie. A jak z biustem? > będzie mi > ciasno w moim nowym aucie , Raczej nie, no chyba, że lubisz rozkładać nogi. Poważnie. Ja zahaczam prawym kolanem o deskę rozdzielczą. > ale jeszcze gorzej będzie mi gdy stanę z wami w > szranki. Kurczę, chyba czegoś nie doczytałem. Ten przeklęty IE :( Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
gelo1303 Re: Do użytkowników. 15.05.05, 00:05 jestem pod wrazeniem:) to chyba rekordowy temat pod względem postów.panowie powiem jedno...jak zwykle wszystko przez kobiety!! :) Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Do użytkowników. 15.05.05, 00:28 gelo1303 napisał: > to chyba rekordowy temat pod względem postów. Rzeczywiście. Nawet diesel w Alfie przebity i to mocno ;) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
nicolaromeo Re: Do użytkowników. 15.05.05, 21:37 Diesela w Alfie, przebije tylko gaz w Alfie Odpowiedz Link