Dodaj do ulubionych

Citroen C5 - Bez kompleksów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:46
Dojrzały i pełen charakteru? Dojrzały to bym się zgodził - w znaczeniu stary. Jeżeli dla kogoś ta stylistyka jest pełna charakteru albo w tym samochodzie widzą coś nowatorskiego to albo już czas o sobie mówić "moher" albo ktoś ma tak konserwatywny gust jak miłośnicy Toyoty (większość to emeryci wg badań Toyoty).
Obserwuj wątek
    • Gość: aax Re: Citroen C5 - Bez kompleksów IP: *.dream.net.pl 28.06.09, 15:45
      a to jest ten tu sir te dno
    • Gość: dabuujeleń Re: Citroen C5 - Bez kompleksów IP: *.dream.net.pl 28.06.09, 15:46
      a le i tak lepcijszy od rofera czy beszustki
    • Gość: yar Re: Citroen C5 - Bez kompleksów IP: *.olsztyn.mm.pl 11.11.09, 10:50
      Kupiłem ten samochód (C5 2.0 HDi Exclusive) przede wszystkim dla komfortu. Ale wbrew temu co pisze autor tego artykułu można tym autkiem dojechać do pracy bardzo, bardzo dynamicznie (nikt do tej pory jeszcze mnie nie wyprzedził na ciasnych, dziurawych mazurskich drogach , to ja omijam A6-stki i B6-stki, których kierowcy boją się o plomby w zębach :D) - im wyższa prędkość tym sztywniej pracuje zawieszenie, a poza tym poziomuje się w zakrętach co sprawia wrażenie "przyklejenia" do drogi. Oczywiście nie porównuję C5-tki do aut typowo sportowych, to oczywiste, ale w swojej klasie na tle dalekowschodnich i niemieckich wozideł jest rewelacyjną alternatywą dla taczek typu Passat czy Accord, i nie twierdzę, że te samochody są złe, gorsze itp -nie, są po prostu inne (czyt. twarde), a ja swoją C5 cenię właśnie za inność, klasę samą w sobie. Za 110-140 tys zł jest wiele samochodów do wyboru i po 6 m-cach jazd próbnych w 20 autach różnych marek wybrałem zdecydowanie C5 bo cenię swoje własne zdanie a nie sąsiada czy innego "życzliwego".
      podsumowując C5 -o to mi chodziło! ;)
    • Gość: jot Re: Citroen C5 - Bez kompleksów IP: *.devs.futuro.pl 14.01.10, 14:42
      tak to b komfortowe auto. a przy wjedzie na gorsza droge lub do lasu mozna podwyzszyc zawiesenie. Doskonaly patent. Jakosc, silnik 2,0 hdi i zawiesznie extra. Niestety awaryjnosc to gorsza strona, przynamniej modelu z 2003 r.
    • Gość: mk Re: Citroen C5 - Bez kompleksów IP: *.ghnet.pl 14.01.10, 14:59
      warto dodac, ze polityka cenowa citroena nie ulegla modyfikacji zbytniej, c5 oferowane jest z upustem 22tys, no i dobrze bo jesli ktos by mial to kupic za kwote z cennika to by musial niezle popic wczesniej
    • Gość: Tokii Re: Citroen C5 - Bez kompleksów IP: 213.192.88.* 14.01.10, 15:34
      Brak homologacji ciężarowej dla 5 osób (kombi) . Dla mnie klapa.
    • Gość: xck Re: Citroen C5 - Bez kompleksów IP: *.chello.pl 14.01.10, 18:45
      @Tokii: bo to nie jest samochód do wożenia kartofli. Jak chcesz homologację ciężarową, to kup sobie ciężarówkę. Samochody z kratką to buractwo. Mam firmę i kupuję bez kratki dla siebie bo mam zamiar wozić ludzi, a nie kartofle.
    • Gość: do R-2oor Re: Citroen C5 - Bez kompleksów IP: *.multimo.pl 14.01.10, 20:48
      idź na drzewo prostuj banany...
    • Gość: ms Re: Citroen C5 - Bez kompleksów IP: 94.75.121.* 15.01.10, 20:40
      ja bym go z checia kupil i mam nadzieje ze kiedys to zrobie ... (wtedy pewnie juz nowszego . ) :D
    • Gość: piotr Re: Citroen C5 - Bez kompleksów IP: 77.255.3.* 17.01.10, 12:17
      Mam poprzednią wersję i jestem bardzo zadowolony. Niska awaryjność, po 150 tys km jeszcze nawet nie tknąłem zawieszenia a auto eksploatowane w firmie, więc bez taryfy ulgowej.
      Jednak nie powiedziałbym, że najnowszy model jest pełen charakteru, Chciałbym go kupić ale się trochę jeszcze waham, czy nie ppoczekać 2 lata na DS5, bo moim zdaniem już mój model odstawał od stylistyki charakterystycznej dla citroena. Ten z zewnątrz wygląda jak audi i to jest - moim zdaniem - największa wada.
    • Gość: mk Re: Citroen C5 - Bez kompleksów IP: 77.236.26.* 27.10.10, 20:07
      Kampania reklamowa mnie zniechęciła skutecznie do tego samochodu: tekst o C5 "bardzo niemiecki" uważam że jest hańbą dla francuskiej marki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka