Dodaj do ulubionych

samochód morderca

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.03, 19:10
Ostatnio przeglądałem test porównawczy(sprzed 2 czy 3 m-cy) Yarisa i Fabii w
Auto +
I co się okazało drodzy Państwo?
Otóż w teście wyszło, że droga hamowania Fabii nie wynosi jak podaje to Skoda
ok.40m tylko 44m. Daleko za konkurencją. Cóż, auto adekwatne do swojej ceny.
Takich kwiatków znalazłoby się pewnie i więcej.
P.S.Skoda tłumaczyła ten fakt "niedotarciem" auta czy czymś w tym rodzaju.
Czy ktoś tu robi sobie "jaja"?

---------------------------------
40 lat komunizmu zrobiło swoje
Obserwuj wątek
    • Gość: Braził Re: samochód morderca IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 09:04
      W mojej fabii opony kwalifikują się do wymiany.
      Niewiele bieżnika im zostało.
      Dlatego bez stresu kilkakrotnie sprawdziłem drogę hamowania.
      Tylko jeden wynik wynosił 42m ale na drodze mokrej, brudnej i z liściami.
      Pozostałe wyniki były poniżej 40m i to na oponach nie pierwszej świeżości.
      Tak wię kokego zanim zaczniesz pie....... głupoty to sam sprawć.
      Aha, to chyba niemożliwe.
      Ty do skody nie wsiądziesz bo Ci nie wypada.
      • Gość: mr x Re: samochód morderca IP: *.p.lodz.pl 24.11.03, 10:52
        Co hamowałeś od 50 km do 0?
        • Gość: Braził Re: samochód morderca IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 11:46
          Gość portalu: mr x napisał(a):
          Co hamowałeś od 50 km do 0?
          Raczej od 100.
          Ale Ciebie nawet jak ktoś przekona to i tak nie przekona.
          No taka uroda.
          PZDR

• Gość: X-man Re: samochód morderca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 20:45
        Widzę, że bardzo kochasz swoją fabkę.

------------------------------------------
        40 lat komunizmu zrobiło swoje.
    • h.i.p Re: samochód morderca 24.11.03, 09:05
      Gość portalu: X-man napisał(a):

> Ostatnio przeglądałem test porównawczy(sprzed 2 czy 3 m-cy) Yarisa i Fabii w
      > Auto +
      > I co się okazało drodzy Państwo?
      > Otóż w teście wyszło, że droga hamowania Fabii nie wynosi jak podaje to Skoda
      > ok.40m tylko 44m. Daleko za konkurencją. Cóż, auto adekwatne do swojej ceny.
      > Takich kwiatków znalazłoby się pewnie i więcej.
      > P.S.Skoda tłumaczyła ten fakt "niedotarciem" auta czy czymś w tym rodzaju.
      > Czy ktoś tu robi sobie "jaja"?
      >
      >
      > ---------------------------------
      > 40 lat komunizmu zrobiło swoje

hip: A mercedes się wywracał.
      A Balcerowicz musi odejść. A komunizm z Tobą istotnie "zrobił swoje"

• Gość: X-man Re: samochód morderca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 20:49
        W mercedesie przynajmniej to naprawili.
        W skodzie wytłumaczyli"niedotarciem auta".
        Niedowiarkom polecam cytowany artykuł.(no tak...prasa kłamie)

--------------------------------------
        40 lat komunizmu zrobiło swoje
    • Gość: skodoman Re: samochód morderca IP: *.de 24.11.03, 09:06
      Co ty gosciu pleciesz.
      To jaka jest droga hamowania zalezy przede wszystkim od umiejetnosci kierowcy.
      Akurat tak sie sklada, ze kierowcy Skody to elita drog, bo nie maja kompleksow i
      nie musza szpanowac szalencza jazda na granicy ryzyka.
      • Gość: mr x Re: samochód morderca IP: *.p.lodz.pl 24.11.03, 10:55
        Po prostu asy bezpiecznej jazdy! Tylko mi wytłumacz dlaczego z reguły jak sie
        zostawi z prawej strony troche miejsca dla skręcających w praweo to
        najczesciej pojawia sie tam bałwan chcący "sprytnie" pojechać prosto i
        najczesciej jest to cienkas, skoda albo tico?
        • h.i.p Re: samochód morderca 24.11.03, 11:31

> Po prostu asy bezpiecznej jazdy! Tylko mi wytłumacz dlaczego z reguły jak sie
          > zostawi z prawej strony troche miejsca dla skręcających w praweo to
          > najczesciej pojawia sie tam bałwan chcący "sprytnie" pojechać prosto i
          > najczesciej jest to cienkas, skoda albo tico?

hip: Widzę kolejnego naukowca (tyle, że z dziedziny science fiction wishful
          thinking). Podaj wyniki badań jakie przeprowadziłeś na ten temat i gdzie je
          opublikowałeś. Może w jakimś periodyku z listy filadelfijskiej (wiesz co to
          jest lista filadelfijska)?
          • Gość: mr x Re: samochód morderca IP: *.p.lodz.pl 03.12.03, 16:10
            Tu wystarczy zwykla obserwacja a nie badania naukowe...
    • Gość: mr x Re: samochód morderca IP: *.p.lodz.pl 24.11.03, 10:51
      Dla skody wymiana skrzyni biegów na nową po 40 tysiącach jest drobną
      usterką... Ta firma tak ma. Robić klienta w balona, zawsze ktoś się nabierze.
      A wiadomo że nabrani ludzie będą potem walczyć jak lwy ze mieli racje...
      • Gość: Miki Posiadacz Fiata Tipo się odezwał IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.03, 11:22
        no comments!
      • mac.card Re: samochód morderca 25.11.03, 08:44

> Dla skody wymiana skrzyni biegów na nową po 40 tysiącach jest drobną
        > usterką... Ta firma tak ma. Robić klienta w balona, zawsze ktoś się nabierze.
        > A wiadomo że nabrani ludzie będą potem walczyć jak lwy ze mieli racje...

Kolega musi w Yarisie wymienić przekładnię po 25 tysiącach. Nowa kosztuje ok. 5
        tys. złotych.

Czy to znaczy, że Yaris jest złym samochodem? Ja myślę, że kolega miał po
        prostu pecha.

Czytaj to forum, a nie egzaltuj sie własnym słowotokiem. Pisza tu użytkownicy
        Skody. Są posty o przepalających się żarówkach o różnych kłopotach jakie
        spotykają użytkowników każdego sprzętu mechanicznego. Nie widziałem, żeby ktos
        skarżył się na skrzynie biegów. Zatem ktoś, jakiś jeden kierowca, miał pecha.
        Padła mu skrzynia.

Jak będziemy wyciągać wnioski ogólne na podstawie pojedynczych przypadków, to
        ja moge zakwalifikować wszystkich przeciwników Skody do kategorii głupków. Bo
        prezcież Marceli jest głupi.
        • Gość: mr x Re: samochód morderca IP: *.p.lodz.pl 01.12.03, 11:48
          To nie byl kierowca z forum ale "testowi specjalisci" z autoswiata. A ta
          drobna awarie po 55 tys nawzali drobna usterka przy tescie fabii na 100tys. I
          to uwazam za skandal! Ale takie chwyty skody to pozadek dzienny, co jak co ale
          o rzetelnosc skody nie ma co posadzac
          • h.i.p Re: samochód morderca 01.12.03, 12:02

> To nie byl kierowca z forum ale "testowi specjalisci" z autoswiata. A ta
            > drobna awarie po 55 tys nawzali drobna usterka przy tescie fabii na 100tys. I
            > to uwazam za skandal! Ale takie chwyty skody to pozadek dzienny, co jak co
            ale
            > o rzetelnosc skody nie ma co posadzac

hip: Skoro to "pozadek" dzienny to podaj jeszcze kilka podobnych faktów.
            • Gość: mr x Re: samochód morderca IP: *.p.lodz.pl 01.12.03, 15:32
              W "profesjonalnym" auto świecie zwanym popularnie autoszmata ze wzgledu na
              tendencyjność zamieszczonych tam artykułow prawie zawsze wygrywa skoda albo
              vw, nawet jezeli porównamy przestarzałą ciasną octavie z duzym bagaznikiem do
              nowych kompaktów. Wady i niedociagniecia aut koncernu vw sa pomijane a czasami
              nawet sa dawane jako zalety podczas gdy u innych producentow cos jest wada (np
              małe przyciski do ustawiania zegara sa wada u fiata a estetycznym rozwiazaniem
              u vw) Szkoda miejsca i pisania na te dowody... A test fabii na 100 tys byl
              szczytem chamstwa i lapówkarstwa. Porównywanie auta segmrentu b o
              przyspieszeniu 13s do 100 do wyscigówki i golfa (A TAK TAM BYLO NAPISANE) to
              poprostu skandal. Nie ja wymyslilem ze wymiana skrzyni biegow na nowa to
              drobna naprawa a autorzy tego tendencyjnego artykulu. Przejzyj sobie wszystkie
              testy autoszmaty a zrozumiesz wreszcie o co chodzi!
              • h.i.p To nie forum o auto-świecie n/t 02.12.03, 09:08
                • Gość: mr x Re: To nie forum o auto-świecie n/t IP: *.p.lodz.pl 02.12.03, 10:50
                  Ale o fabii. A uzytkownicy fabii bardzo czesto daja jako argument testy z
                  pisemek wsrod ktorych auto swiat badz auto bild (to to samo) wiedzie prym. Sam
                  mi chyba z raz powolywales sie na tych fachowcow od wsciekle udanego auta...
                  • h.i.p Re: To nie forum o auto-świecie n/t 02.12.03, 10:55

Sam
                    > mi chyba z raz powolywales sie na tych fachowcow od wsciekle udanego auta...

hip: Wątpię, bo nie mam najlepszej opinii o auto-świecie. Zwłaszcza w
                    kontekście naginanych sponsorowanych artykułów i promowania prostackiego
                    pseudotuningu.
                    • Gość: mr x Re: To nie forum o auto-świecie n/t IP: *.p.lodz.pl 03.12.03, 16:10
                      Co ty sie tak tego tjuningu czepiasz? Widac tam gdzie mieszkasz musi byc duzo
                      ospojlerowanych aut, moze dlatego kupiles skode zeby sie wyroznic w druga
                      strone...
          • Gość: Woj Re: samochód morderca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.03, 13:13
            Widac, ze nie doczytales testu do konca, albo jestes wyjatkowo stronniczy i
            wybierasz z testu tylko to co ladnie wg Ciebie wyglada.
            Otoz wytlumaczono w tym tescie usterke skrzyni biegow tak: Niestety obecnie
            ASO nie potrafia naprawiac, tylko wymieniac (najlepiej jak najwieksze
            podzespoly) dlatego wymioniono cala skrzynie, choc awarii ulegl element warty
            200 zl. No ale dla ludzi, ktorzy nie potrafia czytac w glowie zostaje jedno -
            w Fabii zepsula sie cala skrzynia i musiana cala wymienic.
            • marceli.szpak Re: samochód morderca 01.12.03, 13:17
              Gość portalu: Woj napisał(a):

> Widac, ze nie doczytales testu do konca, albo jestes wyjatkowo stronniczy i
              > wybierasz z testu tylko to co ladnie wg Ciebie wyglada.
              > Otoz wytlumaczono w tym tescie usterke skrzyni biegow tak: Niestety obecnie
              > ASO nie potrafia naprawiac, tylko wymieniac (najlepiej jak najwieksze
              > podzespoly) dlatego wymioniono cala skrzynie, choc awarii ulegl element warty
              > 200 zl. No ale dla ludzi, ktorzy nie potrafia czytac w glowie zostaje jedno -
              > w Fabii zepsula sie cala skrzynia i musiana cala wymienic.

No tak! Obecnie w ASO nie potrafia naprawiac skrzyni biegow. Dziennikarzom AS
              wymieniaja cala, zeby nie marudzili, a stara wkladaja do innej Fabki. Ciekawe,
              ktora norma ISO na to pozwala.

• Gość: mr x Re: samochód morderca IP: *.p.lodz.pl 01.12.03, 15:37
              Przepraszam ale w serwisie chyba wymienili skrzynie na nowa? To ze serwis jest
              do bani to nie znaczy ze skoda jest OK. A po za tym co mieli napisac, skoro
              tytul byl wsciekle udana!! W tym wspanialym tescie ten badziew mial jeszcze 5
              krotne problemy z komputerem, to tez drobna usterka? No i auto o osiagach 13
              sekund do 100 zostalo przyrownane do wyscigowki!!! Chyba ktos wczesniej
              maluchem jechal. Miejsca jak w golfie... Niejeden wlasciciel golfa by sie za
              te bzdury wkurzyl! Jak dla mnie to norma na sciemy w tym artykule zostala
              przekroczona i to bardzo. I nie jestem wcale stronniczy!
              • Gość: Miki Te wracaj do swojego Tipo IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 09:39
                folia łuszczy się na szybach i dokręć rynnę, bo jeszcze odpadnie. Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka