Gość: bartch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 09:33 "Cenę każdego z nich się na milion złotych." Chyba czegos brakuje. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: MB Sam na sam z mocą IP: 194.149.246.* 24.08.09, 09:45 Samochod bez dodatkow, bedacych obecnie standartem wyposazenia, mimo tych 650 PS to troche jak furmanka tylko troche szybsza. Przed paroma dniami w programie dla kierowcow niemieckiej telewizji omawiany byl rowniez "kultowy" samochod - moze troche slabszy, ale o podobnym wyposazeniu - mianowicie Lotus-Elise - z siedzeniami jak w tramwaju, z klimatyzacja przez otwarcie okna "na korbke", z nawietrznikami szyb jakie znalem juz z czasow VW-Garbusa i cala karoseria ala Trabant. Samochod, ktory posiadam nie ma tyle PS, ale pokazcie gdzie on moze wykorzystac swoje 650 PS - moj tez potrafi bez problemu osiagnac 250 km/h - a poza tym ma ABS, tempomat, distronic, sensory na swiatlo, na deszcz i na odstep, klimatyzacje, system nawigacyjny, wysokiej klasy tapicerka podgrzewana. Nigdy nikt mnie juz nie przekona ze furmanka sie lepiej jezdzi anizeli wspolczesnym samochodem. Link Zgłoś
Gość: Wicked Re: Sam na sam z mocą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 10:12 i nikt cię nie będzie przekonywał;). Wierz mi są ludzie którzy to kupią i się będą świetnie bawić podczas jazdy, szczególnie jak się wybiorą na tor. Link Zgłoś
Gość: unt Re: Sam na sam z mocą IP: *.cdma.centertel.pl 24.08.09, 10:15 z MB "(...)wysokiej klasy tapicerka podgrzewana" a co ma termofor pod tylkiem do jezdzenia ???? wyposazenie samochodu to turbosprężarka, klatka bezpieczeństwa, hamulce brembo itp. Link Zgłoś
Gość: unt Re: Sam na sam z mocą IP: *.cdma.centertel.pl 24.08.09, 10:18 nakpierw piszecie "ani systemu stabilizacji toru jazdy" a pozniej " ... i kontrolę trakcji", to jak w końcu jest ? Link Zgłoś
Gość: unt Re: Sam na sam z mocą IP: *.cdma.centertel.pl 24.08.09, 10:26 a co do tego samochodu to podobny silnik znajdziecie w Volvo XC90, za to milion czy za karbonową karoserię ? bez przesady on nie jest taki drogi ;) Link Zgłoś
Gość: unt Re: Sam na sam z mocą IP: *.cdma.centertel.pl 24.08.09, 10:34 jeszcze kilka słów o lotusie, to sportowy samochód który jest wzorem dla wielu innych marek jesli chodzi o prowadzenie, a dla niektórych jest podstawą do budowy nowego samochodu (tesla) za 50000$, ma być spartański bo proste urządzenia są lekkie, np szyba na korbkę. Link Zgłoś
Gość: aspik Re: Sam na sam z mocą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 10:47 tacy jak @MB nigdy nie zrozumieja o co chodzi w takich samochodach. ale czego spodziewac sie po ignorancie, ktory bez asystenta parkowania, i innych duperel nie potrafilby pojechac. tyle pieniedzy i nie ma gadzetow, diod, swiatelek, fotela z funkcja masazu itp, jakis obled nie? ;) Link Zgłoś
Gość: MB Re: Sam na sam z mocą IP: 194.149.246.* 24.08.09, 10:54 Hallo unt, jezeli operujesz kwotami w dolarach pewno mieszkasz gdzies na Florydzie. W europejskim klimacie w okresach zimowych jest zimno - skorzane obicie tapicerskie juz samo w sobie ma dodatkowe ogrzewanie - bo skora jest zimna, a podgrzewanie tez poprawia komfort jazdy. W moim samochodzie nie zainstalowalem sobie dodatkowej wentylacji pod siedzeniem na wypadek jak puszcze sobie baka - gdyz przewaznie jezdze sam w swoim smrodzie. A jezeli bedzie tak daleko ze mialbym cos nowego kupic - co nie jest wykluczone - to wybiore Porsche w miejsce mojego MB Coupe - anizeli ta furmanke. Link Zgłoś
Gość: MB Re: Sam na sam z mocą IP: 194.149.246.* 24.08.09, 11:04 aspik - a co ty rozumiesz o co chodzi - u mnie jest norma codziennie jezdzic 200 km/h tj. 130 mil/h (ile sie jezdzi w USA - oczywiscie nie na torze), aby sie ze mna mierzyc to trzeba juz siedziec w samochodzie z najwyzszej pulki - Porsche, Audi V8, BMW 7 nie maja problemu - a reszta usuwa sie z drogi. Link Zgłoś
mzyo Re: Sam na sam z mocą 24.08.09, 11:28 1. Na 6. zdjeciu wygląda najlepiej. Wygląda bardzo źle i żadne konie mechaniczne tego nie zrekompensuja. Link Zgłoś
Gość: aspik Re: Sam na sam z mocą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 14:16 w usa jezdzi sie 130mil/h??? chyba ze 130mil/2h. na jutro napisz w zeszycie 100 razy "półki". wymieniasz "supersportowe" auta ;] Link Zgłoś
Gość: MS (Globy) Re: Sam na sam z mocą IP: 10.201.58.* 24.08.09, 14:40 Noble nie posiada ABS-u i systemu stabilizacji toru jazdy (popularnie zwanego ESP, przyhamowującego któreś z kół). Ma tylko kontrolę trakcji (ograniczającą uślizg kół napędzanych przy ruszaniu), którą można wyłączyć. Link Zgłoś
Gość: MB Re: Sam na sam z mocą IP: 194.149.246.* 24.08.09, 16:01 Hallo aspik ! Dziekuje za pomoc w ortografii - 100 razy pisac nie bede, ale sadze, ze po tej uwadze juz bede pamietal. Moj samochod posiada ABS, BAS, ESP, PRE-SAFE, itd itp i nie uwazam tego wyposazenia jako swiecidelka. Nie wiem czy kiedykolwiek w zyciu jechales z predkoscia 240 km/h (ok. 150 mil/h ). To wtedy zaczynaja sie rece i czolo pocic ze strachu czy przypadkiem jakis inny "doswiadczony" kierowca nie wskoczy przed toba na twoj pas aby sie poscigac. Ja juz takie rzeczy poznalem i wiem co tym swiecidelkom zawdzieczam. Moj samochod ma elektroniczne ograniczenie do 250 km/h i to mi wystarcza - a przyspiesza w 6 sekund do 100 km/h. I nie nazywaj mnie ignorantem, bo to tez nie ladnie. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sam na sam z mocą IP: *.range86-140.btcentralplus.com 24.08.09, 16:16 Niby wszystko gra, ale Festival of Speed byl w Goodwood od 3 do 5 lipca. Link Zgłoś
mawigator Re: Sam na sam z mocą 24.08.09, 17:42 MB chyba sęk w tym, iż to autko rozpędza się do pierwszej setki w 3 sek a nie w 6... przyśpieszenie do drugiej też można wnioskować, że będzie imponujące.. a furmanką się dziś nie jeździ do pracy tylko wypoczywa na agrobiznesie i do tego służy to autko.. do wypoczynku, nie koniecznie na drodze publicznej... co nie zmienia faktu, iż wolałbym za tą cenę kupić np aston martina... jednak są ludzie dla których M600 będzie tym czego potrzebują.. Link Zgłoś
Gość: MB Re: Sam na sam z mocą IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.09, 19:42 Ja zycze firmie Nobel wszystkiego najlepszego, jezeli znajdzie wystarczajaca ilosc klientow - powodzenia. Ja jednak jestem co do tego sceptyczny - na swiecie jest duzo podobnych firm, produkujacych lepsze pojazdy z lepszym wyposazeniem i one maja szanse utrzymac sie na rynku. Rynek samochodowy Wielkiej Brytanii przejely firmy niemieckie gdyz mialy inna strategie rozwoju, ta firma ktora myslala ze klient kupi byle co ma teraz klopoty - w USA i GB. Link Zgłoś
Gość: . Re: Sam na sam z mocą IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 24.08.09, 22:52 ty chyba nie rozumiesz ze w takich autach nie chodzi o wyposazenie, ale o osiagi. a osiagi, to nie tylko start na prostej, ale polykanie zakretow z predkosciami niedostepnymi dla kredensow typu audi, bmw, mercedes Link Zgłoś
Gość: Woot Re: Sam na sam z mocą IP: *.acn.waw.pl 26.08.09, 16:22 Ja nie wiem ale moim zdaniem to próbujesz, porównać coś czego nie da się porównać do takiego auta. Co z tego ze masz to całe wyposażenie jak to auto nie ma charakteru ? :) bo o to właśnie chodzi w takich surowych autach. Klienci na bank się znajdą o ile już nie trzeba na niego czekać kilka lat ;) Link Zgłoś
Gość: MB Re: Sam na sam z mocą IP: 194.149.247.* 27.08.09, 08:24 Woot, jezeli twoja wypowiedz mnie dotyczy to chcialbym tobie jedynie powiedziec - gdybym mial milion zlotych na kupno auta, ktorego nie mam - to moja kolejnosc wygladalaby w ten sposob 1. Bentley, 2. Maserati i sadze ze na kupno jednego z tych aut starczyloby tego miliona - to wszystko. Link Zgłoś