Dodaj do ulubionych

wzory firmy Dimensions

08.11.10, 08:07
Chciałabym dowiedziec się o Wasze opinie na temat wzorów Dimensions . Ja zrobiłam "wieniec 4 pory roku'' i wyszedł bardzo ładnie .Natomiast kupiłam wzór Peonie i dzwoneczki i jak dotąd wychodzi srednio, tak jak nie podobał mi się Wieniec z róz -więc tylko zaczęłam i praca leży niedokończona .Proszę jeśli ktoś ma ukończone jakieś prace tej firmy o opinie.smile
Obserwuj wątek
    • dona2000 Re: wzory firmy Dimensions 08.11.10, 09:26
      Wyszywałam w zeszłym roku kilka świątecznych banerków;tulipany i nie mogę narzekać,jedynie mocno się napracowałam przy wykańczaniu wzorków świątecznych-jest tam sporo maleńkich detali,ale mimo to znowu zaczynam prace z tej firmy ,a w planach mam sporo schematów do zrealizowaniasmile
      • orka70 Re: wzory firmy Dimensions 08.11.10, 10:43
        Trudno na początku pracy oceniac jaki będzie efekt końcowy,w tych wzorach zawsze jest dużo linii konturowych.Ja bardzo lubię ich schematy,wzór graficzny w 3 kolorach.Wyszywam bez zastrzeżeń.
        • alkop5 Re: wzory firmy Dimensions 08.11.10, 11:04
          Ja też uwielbiam schematy Dimensions, uważam, że są dopracowane i efekt końcowy jest powalający (np. "Bistro"). Myślę, że Twoja cierpliwość zostanie wynagrodzona po skończeniu pracysmile.
          • okruszek444 Re: wzory firmy Dimensions 08.11.10, 12:41
            Bardzo lubie wzory tej firmy. Uwazam se sa dobrze opracowane, a nie wrzucone do programu z przerobkami i tyle. Kiedys lubilam kustom Krafts, ale ostatnie ich wzory , mam wrazenie takie, to obrazki wrzocone do programu tylko i jedynie. Dimensions nie jest "dziubane " po krzyzyku, sa cale mniejsze lub wieksze plaszczyzny co wyszywa sie wiele przyjemniej, a efekt koncowy jest i tak bardzo ladny. Ocziwyescie nie wszystkie wzorki mi sie podobaja, ale jest z czego wybierac.
            • jol.anta Re: wzory firmy Dimensions 08.11.10, 13:22
              Witam! Ja skusiłam się na ich różę w wazoniku. Poniewaz mam sporo nici DMC skorzystałam z przelicznika co pewnie pogorszyło efekt, ale technicznie haftowało się przyjemnie ,zrobiłam więc jeszcze jedną dobierając kolory " na oko". Tym razem jestem zadowolona, obdarowana osoba też...Życzę powodzenia !
    • griszay2k Re: wzory firmy Dimensions 08.11.10, 13:56
      Dimensions ma bardzo ciekawe schematy, jak juz dziewczyny wymienily, pod wzgledem detali wykonczeniowych. Shematy tez maja bardzo czytelne i nie przyprawiaja o oczoplas. Jezeli chodzi o nici i kolorystyke to ja, pomimo, ze mam kilka gotowych zestawow do wyszywania, wymieniam muline na DMC- jest znacznie lepszej jakosci (korzystam z tego przelicznika: www.cyberstitchers.com/StitchingTools/ConversionChart.asp). Kolory to tez subiektywna sprawa- nierzadko jakis kolor "nie widzi mi sie" i wtedy dopasowuje sobie inny badz robie mix z 2 roznych odcieni. To samo z konturami- zmieniam na ciemniejsze gdy wydaja mi sie za jasne. Czasami robie kilka podejsc ale proboje do czasu az uzyskam zadowalajacy mnie efekt koncowy.
      Teraz zamierzam przerobic ta skarpete: www.123stitch.com/cgi-perl/itemdetail.pl?item=K8752 na banner. Ale chce "ubrac" mikolaja w czerwony plaszcz i zmienic kilka innych detali jak torba czy bombki na choicne. Zaprezentuje efekt koncowy (o ile faktycznie bedzie sie czym pochwalic).
      Cierpliwosci. I pamietaj- scisle trzymanie sie schematu zabija kreatywnosc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka