09.04.11, 23:43
Już od pewnego czasu poszukuję oryginalnego schematu nici DMC do wzoru Sunny Weather / Sloneczna pogoda/ bardzo proszę o pomoc .
Obserwuj wątek
    • ewikowa Re: hummel 10.04.11, 00:06
      niestety mam tylko ta wersje w ktorej sa dopisane kolory muliny po prawej stronie...
      • maria100_3 Re: hummel 10.04.11, 00:18
        No właśnie ,poszukałam parę schematów w chomikach ,ale wszyscy mają tę wersję co Ty masz i ja.Kolory które są dopisane nie są dokładne /sa mdłe/,a mam wyszytego hummela do pary Stormy Weather i kolory sa żywe,ślicznie wyszedł.Gdybym doszła jakie nici są podane pod nazwą CODE? ale sprawdziłam bardzo dużo zamienników nici i nie ma tak wysokiej numeracji.Mimo wszystko liczę,że może mi ktoś pomoże.
        • ewikowa Re: hummel 10.04.11, 19:32
          tez nie moglam znalesc. ale zauwazylam ze nawet na instrukcjach do haftowania z jca ktore znalazlam na gallery czy gdzies to wszedzie pisza ze jesli chcesz dodatkowe nici to musisz do nich napisac, i przeslac dokladny numer z tego ich 'code'wink - a poza tym jca chyba tylko i wylacznie produkuja 'komplety'. Nie wiem jak sie masz do j.ang, ale mozesz sprobowac

www.dmc-usa.com/mjRS/1/doc/US_colordesc/colordesc_embfloss.pdf
          i po nazwie koloru dojsc do odpowiednika

np. med. salmon orange 6174 to moze byc w dmc 3172 - md salmon (md - medium)
          • maria100_3 Re: hummel 11.04.11, 02:07
            Bardzo dziękuję ,będę próbować.Z angielskim kiepsko,nieznam.
            • ewikowa Re: hummel 11.04.11, 08:11
              sprobuj szukac tych samych nazw a jak cos to pomogesmile jak cos to znajdz te ktore maja podobne slowa i podaj numerki a ja ci powiem ktory (wedlug mnie) bedzie blizszy w nazewnictwiesmile

v lt - bardzo jasny
              lt - jasny
              md - sredni
              dk - ciemny
              v dk - bardzo ciemny

smile))
              • maria100_3 Re: hummel 12.04.11, 00:47
                dziękuję ,będę próbować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka