Dodaj do ulubionych

Mini lampki LED

23.11.13, 19:11
Może ktoś z Was posiada taką lampkę i podpowie mi czy jest ona przydatna/wygodna w wyszywaniu. Pomyślałam o jej kupieniu, ponieważ obecnie wyszywam przy większej lampce i czasem oczy trochę pieką. Ale czy nawet najlżejsza lampka przyczepiona do tamborka nie obciąży reki, zwłaszcza przy długim wyszywaniu? Może jeżeli tamborek jest na stojaku.
Obserwuj wątek
    • bernadetta6921 Re: Mini lampki LED 23.11.13, 19:12
      Chodzi mi o takie coricamo.pl/sets,3119,lupy.htm
      • szmatka-gratka Re: Mini lampki LED 23.11.13, 23:53

bernadetta6921
        Z tego co pamiętam,takie lampki dają mało świała.
        Chyba było tutaj w temacie,gdzie też szukałam..... rady.
        Poczytaj,ponieważ każda z Pań dostosowuje pod swoją wygodę.
        forum.gazeta.pl/forum/w,20039,118905902,,Lampa_z_lupa_i_zarowka_dajaca_swiatlo_dzienne.html?v=2
        Kupując stojaczek,zaopatrzyłam się w lampkę LED na klips.
        tego typu
        img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/37/16/39/42/3716394202
        Przy stojaczku,(polecam takie,lub podobne ustrojstwosmile ) dość dobrze oświetlała mi samo pole pracy.
        Dobra w momencie,kiedy za oknem aura nie dopisuje i w mieszkaniu ciemnawo jest.
        Natomiast wieczorem,musiałam już mieć doświetlone górne światło,aby jakoświdzieć.

Nie wiem,czy apetyt rośnie w miarę haftowaniasmile,czy oczy wysiadają coraz bardziej,ale było mi za mało światła.
        Mam taką lampkę przykręcana do stołu,ale nie zdaje ezgzaminu przy tym "sprzęcie",który mam i nie chciałam kupować podobnej.
        Wymyśliłam więc podłogową,bo taka mi pasowała.
        Świeci cudownym białym światłem,jest regulacja lampy, i już haftuję od jakiegoś czasu i nareszcie mnie oczy nie bolą,tego typu lampa
        allegro.pl/ShowItem2.php?item=3697167944&ars_source=ars&ars_socket_id=9&ars_rule_id=74
        To nie reklama smile
        Ceny różne są,ale oświetla sporą powierzchnie wokół i jak narazie jestem bardzo zadowolona.

bernadetta6921 może wystarczy zmiana tylko żarówki,na dobrą nawet droższą?
        Chyba,że haftujesz cichutko w kąciku aby nie przeszkadzać rodzinie i potrzebjesz tylko troszkę światła na sam haft?
        • nutilka Re: Mini lampki LED 25.11.13, 04:55
          Popieram wszystkie poztulaty szmatki-gratki ja tez od wilu lay pracuję z podobnym sprzetem.|<|Swietne lupy przypinane do krosna ma Lidl za ok20 zł,te o ktOrych piszesz nie nadaja sie do wyszywania niczego poza miniaturowymi hafcikami.
    • bernadetta6921 Re: Mini lampki LED 25.11.13, 17:14
      Dziękuję za cenne rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka