Dodaj do ulubionych

2 pytanka:)

16.04.14, 16:46
Z góry piszę, zę tylko 2, nie będę dużo męczyć. Nie pisze w starym wątku, bo mam wrażenie, ze juz chyba nikt tam nie zagląda. Moje pytanka dotyczą wybranego do haftu obrazka, który mam zamiar dac wychowawczyni mojego syna na koniec roku. Przypomnę, ze wybrałam to:
hafty2.nazwa.pl/files/produkty_png/33105.png
I teraz pytanka:
1. wybrałam mulinę DMC - 3 razy droższą od ariadny. Koleżanka, która również haftuje powiedziała mi, ze nie ma absolutnie zadnej różnicy między tymi mulinami, oprócz cenowej. Jak to wygląda z Waszego punktu widzenia? Nigdy nie szyłam DMC, ale tym razem chciałam, aby ten obrazek prezentował sie naprawde ładnie. nie jest dużo kolorów i motków, więc "zaszalałam" (różnica cenowa - ariadna kosztowała 18 zł., a DMC 45). Nie będe żałować?wink

2. czy istnieje jakiś program, w którym mogłabym "obsadzić" tę kanwę z ramkach i zobaczyć, w jakiej prezentuje sie najciekawiej?
Obserwuj wątek
    • merignix Re: 2 pytanka:) 16.04.14, 16:52
      Na 2 pytanie nie odpowiem, za to odniosę się do muliny.
      Różnica jest, ja wyszywam praktycznie wyłącznie DMC i nie wyobrażam sobie przejścia na Ariadnę. Jak dla mnie DMC ma większą paletę kolorów, rodzajów (satynowa, lniana, metalizowana), jest bardziej błyszcząca, nie mechaci się tak i lepiej się nią wyszywa.
      Co do cen - owszem, DMC jest droższa, dlatego opłaca się szukać na Sieci, gdzie jest najtaniej - czasem na Allegro likwidują się pasmanterie i oferują DMC w przystępnych cenach, na Facebooku jest specjalna grupa, gdzie ludzie sprzedają gazetki, tkaniny, zestawy do haftu jak i nici, a ja osobiście mulinę DMC kupuję w Haftixie smile
      • marysia191 Re: 2 pytanka:) 16.04.14, 21:54
        Na pewno obrazek wyhaftowany muliną DMC będzie się ładniej prezentował.
        Ale i nasza Ariadna ostatnio bardzo poprawiła jakość muliny, także też nieźle się nią haftuje. Jest bardziej miękka i błyszcząca - niebo a ziemia w porównaniu z tym, co było. Pojawiło się też wiele nowych kolorów, więc jest w czym wybierać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka