anianek 11.04.15, 12:31 Dziewczyny, co znaczy termin overlay half cross stitch? Mam dwa kolory nici, jadnego mam użyć 2 pasma , drugiego jedno. Domyślam się że będą to półkrzyżyki ale to overlay nie wiem jak mam ugryźć ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola_ep Re: Problem z kluczem 12.04.15, 11:24 Z forum" вышивать сначала одной ниткой, а поверх - другой" czyli najpierw jedną nitką, a potem drugą. forum.stitch.su/index.php?showtopic=159&st=1100 Oba kolory w tę samą stronę, ale raczej występuje wtedy, gdy drugim kolorem jest nić metaliczna, np. Kreinik Odpowiedz Link
czajkatarzyna Re: Problem z kluczem 30.04.15, 14:59 overlay to jakby warstwa górna w sensie to con a wierzchu a nie to co pod spodem Odpowiedz Link
anianek Re: Problem z kluczem 09.05.15, 17:32 Dziewczyny bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
magdzik12 Re: Problem z kluczem 20.01.16, 19:59 Jaka jest różnica między overlay half cross stitch a half cross stitch? Mam ten sam problem i nie wiem jak to zrobić. Odpowiedz Link
mmtomczyk Re: Problem z kluczem 27.05.15, 15:06 Tłumacząc to na polski język oznacza: półkrzyżyki ściegu. Ale nie miałem z tym nigdy styczności, więc trudno mi coś na ten temat doradzić. Odpowiedz Link