Dodaj do ulubionych

adresy, adresy, adresy

25.06.05, 08:01
Podaję zainteresowanym adresy ston z haftami krzyżykowymi:
imagebingo.naver.com/album/icon_view.htm?uid=nsuna&bno=5711&page=2
shonasplace.greycastle.net/Crochet/MyPatterns/minigraphs.html
xoxoxisa.free.fr/grilles/grilles.htm
www.orsiecrocette.it/orsetti.html#pooh
www.chez.com/abcpelagie/index.htm
www.geocities.com/erikaymuniz/index.html
photo.163.com/openalbum.php?username=cindy820818
www.passionericamo.com/indexfreebie.htm
blackworkarchives.com/#TOC
dragondreams.accra.ca/christmyth.html
www.bevscountrycottage.com/x-stitch/holiday-cross.html
www.craftdesigns4you.com/
www.aoor94.dsl.pipex.com/catcross.html
www.vsccs.com/charts/FreeCharts.html
www.kanva2004.narod.ru/schemepeople.html
www.leahblog.blogger.com.br/
www.crossstitchdream.it/imieischemifree.htm
rukodelie.tomsk.ru/sewshemes/
www.pontocruz.net/graficos.htm
kep.tar.hu/lvica
freeweb.supereva.com/schemiecrocette/
www.mingiustitch.com/free%20patterns.htm
pinoystitch.tripod.com/home.htm
www.cross-stitch-academy.com/free_patterns_overview.htm
www.dawnsxstitch.pwp.blueyonder.co.uk/newpatterns.htm
www.freepatternsonline.com/xspatterns2.htm
www.geocities.com/coleen24/
www.catty.ru/index_.php?form=sch&tsid=1
www.hot.ee/kkassipoeg/3.htm
lacorbeilleaouvrages-p2x.ifrance.com/free_00.htm
www.geocities.com/xkimstitch/free1.html
www.purplexstitch.co.uk/freecharts.html
www.mtvdesigns.com/catalogo/catalogoprova.htm?freepattern.htm~inferiore
www.xstitched.com/patterns.htm#Gallery
www.animated-gif.boom.ru/vysh/main.htm
forum.de-va.ru/index.php?showforum=188
canymede.new21.net/Z-01.htm
crucifilistes.pressotech.com/symboles/grilles.php3?type=Animaux
crucifilistes.pressotech.com/grilles/index.php3
silepointcompte.free.fr/crea/crea.htm
www.point-de-croix.com/GRILLES/sitegrillegratuite/framesitegratuit.htm
canymede.new21.net/F-01.htm
www.mammy3.com/ita_croce_pub.html
www.siresilme.com/index1.htm
puntocroce.narod.ru/english.htm
www.ilboscoincantato.com/hobby/agofilo/agoefilo.htm
www.pravum.pochta.ru/easter2/Easter.htm
forum.prikolka.ru/index.php?showtopic=226&st=0Ela
groups.msn.com/CantinhodoBordado/disneyvariados.msnw?albumlist=2
www.onehome.ru/
www.melissa.ru/forums/index.php?showforum=111
hafciki.pl/tiki-index.php
Na tych stronach jest całe mnóstwo schematów, linków, adresów do innych stron.

Kto ma ciekawe adresy z haftami krzyżykowymi? Proszę podać te namiary dla
innych, wymieniajmy się tym, co już znaleźliśmy.
Obserwuj wątek
    • aga19791 Re: adresy, adresy, adresy 05.07.05, 17:57
      cześć

myslę,że nikt nie przebije twojego zbioru adesów do haftu krzyżykowego

chyle głowę przed tobą

pozdrawiam wszystkie milośniczki haftu
      • emago Re: adresy, adresy, adresy 05.07.05, 18:08
        To tylko cząstka moich adresów, cały czas liczę na to, że ktoś tu dopisze
        jakieś adresy dla innych - warto ułatwiać innym poszukiwania.
        • ulaola Re: adresy, adresy, adresy 05.07.05, 23:31
          Ja też jestem pełna podziwu dla Ciebie. Ja korzystam tylko z meilaoidy i z
          Susany, a i tak mam wrażenie, że nie dam rady wyhaftować wszystkiego co mi się
          podoba. Ale to co robisz jest genialne, bo może wciągniesz w nasze hobby
          jeszcze więcej osób. Pozdrowienia.
          • narnia33 Re: adresy, adresy, adresy 05.07.05, 23:50
            O urcze Emago , jak długo i ile siedzisz przed komputerem , bo ja powiem że
            dużo i od kilku lat , i stwierdziłam że najwięcej jest tego na 7ya - dawnej tj
            z 7 lat temu to jedynie można było sobie pomarzyć o takich "darmówkach" i
            chaftowałam jedynie wzory udostępnione z oficjalnych stron =takie na zachetke
            np z maurer stroch , bo to co był w gazetkach nie podobało mi sie - czasem coś
            w Annie ,
            Coś mi sie zdaje że raczej niczego nowego już tutaj nie znjadziesz smile)) masz
            taki bogaty katalog , chętnie oglądam to co wklejasz , ale wiele juz znam ,
            włascwie nic nie jest mnie w stanie zaskoczyć = chociaż to może byc różnie ,
            chyba że może szukaz jakiegoś wzoru ... może wiem gdzie jest ... ja np dosyc
            długo szukałam obrazu Kathryn White 'Fleur de Paris" i znalazłam , tzn było ich
            kilka w sieci , ale niektóre są zeskanowane w ciękiej rozdzielczośći i nie
            można odczytać symboli ze wzoru....
            chyba że masz jakieś fajne wzory z wannami - takie obrazki przydatne do wc smile))
            dawno nie sledziłam wzorów w necie , a gazetki i wzory nowe pojawiają sie
            codziennie smile))
            pozdrawiam

ps miło że dzielisz sie linkami , robisz wieeeeeeeelkia przysługę , wiem ile mi
            zajęło to wszytko---> to długa droga smile)))
            • emago Re: adresy, adresy, adresy 06.07.05, 09:13
              Narnia33, poszukam dla ciebie coś do łazienki i wyślę - trochę to potrwa, bo
              jesteś biegła w internecie i masz / znasz wszytkie adresy i wzory, tak więc nic
              cię nie zaskoczy. Poszukam więc w swoich papierowych (gazetowych) wzorach,
              które mam zbierane od wielu lat, zeskanuję i podeślę.
              Nie spędzam zbyt wiele czasu w internecie i nie poszukuje ciągle wzorów - od
              tygodnia trochę więcej, bo właśnie jestem na urlopie (ale to się szybko
              skończy. W zasadzie nie wiem, po co kompeltuję sobie te zbiory, bo i tak nigdy
              ich nie wyhaftuję - nie starczy czasu i życia, ale to takie moje osobiste
              zakręcenie na "tańczenie igły z nitką" i chyba mi nie przejdzie, bo haftuję już
              kilkanaście lat. Najgorsze męki przeżywam, gdy ktoś poprosi mnie o jakiś haft i
              muszę potem rozstać się z robótką, ciekawe, czy inne osoby też tak mają? A
              teraz pewnie na troche zamilknę, bo w czasie urlopu muszę zająć się działką,
              któa już całkiem ołysiała z trawy, a roślinki na niej są jakieś mizerne.
              • narnia33 Re: adresy, adresy, adresy 06.07.05, 12:40
                Cześć Emago
                No może troche przesadziłam z tym że nic mnie nie zaskoczy , bo takiego świra
                miałam jak podłapałam że takie rzeczy są w necie jakieś pół roku temu , a od
                tego czasu mniej siedzę przed kompem i raz na jakiś czas coś tam sobie
                przeszukam , a przecież nowe wzory pojawiają sie na codzień.
                Dokładnie jak u Cibie jest tak samo u mnie zbieram różne wzory i z góry wiem
                że nie zdążę tego wszytkiego wyhaftować , a njagorsze jest to że jak cos chce
                zrobić to nie wiem na który się wzór zdecydować smile))) Do wzoru który robię do
                kogoś nie przyzwyczajam sie bo z góry zakładam że jest dla kogoś smile)) POzatym
                ja mam mój określony styl i zamykam się w określonej tematyce , haftuję do
                siebie (albo inaczej zbieram te wzory smile))))
                - z prosiaczkiem (Piglet)
                - topiary (nie wiem jak to się nazywa po polsku ale to są takie artystycznie
                przycięte drzewka )
                - aniołki
                - ozdobne litery (szyje z tego inicjały)
                - kubeczki i inne kuchenne
                - koty
                - boże narodzenie
                Może inne też ale to mi przyszło do głowy na pierwszy rzut wink))
                Pamiętam jak wzychaląm nad wzorami Mirabilia na tej oficjalnej stronie , a
                teraz mam je wszytkie i nie wyhaftowałam ani jednego uncertain i tak to jest .

Aha są 2 rzeczy którego nie mogę znaleźć , może masz jakąś "dziure " w necie
                gdzie są wszytkie gazety - chodzi mi o czasopismo Casamia - to jest o tematyce
                decoupage , ale wzory krzyżykowe też sie zdarzają
                i takie wzory z sklepami - bo ja je mam to , ale są w cieńkiej rozdzielczośći :
                (((
                dnl.alp.ru/7ya-photo/968/1098961969968.jpg o to jest jeden z nich , jest
                tego cala seria są mięsne sklepy , z ciastkami , z kwiatami , kawianie , na
                pewno sie na nie natknęłaś ...bo jest ich dużo
                Pozdrawiam
                Kaśka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka