ewagie 18.03.06, 19:47 To nie moje.Przyznaję sie bez bicia. Znalazłam je przeglądając rosyjskie albumy. Ach, jak ja bym chciała tam być.... show.7ya.ru/private.aspx?Rubrid=123146&p=1&ob=0 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snape33 Re: Zdjęcia z wystawy w Warszawie 18.03.06, 20:21 A ja tam byłam, miód i ... kawę piłam. Warto było! Cos pieknego!!! Takie cuda, że aż zatyka dech w piersiach!!! Odpowiedz Link
madosa Re: Zdjęcia z wystawy w Warszawie 18.03.06, 20:33 A możesz zdradzić, czy coś ciekawego można było kupic i w jakich cenach? Wiedziałabym, na co się przygotować Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link
ewagie Re: Zdjęcia z wystawy w Warszawie 18.03.06, 20:34 Snape, ochłonęlaś już? Opowiedz więcej,bo mi ślinka cieknie... Co tam można kupić? Ile kosztują takie wyhaftowane cuda? A mulina tańsza czy droższa? No i... ile wydałaś? Odpowiedz Link
emago1 To moje zdjęcia, które zrobilam na wystawie 18.03.06, 20:42 Zdjęcia z wystawy na rosyjskim forum, czyli tutaj: show.7ya.ru/private.aspx?Rubrid=123146&p=1&ob=0 są moje. Wiecej mam ich tutaj: photofile.ru/profile.php?user_id=332143 A o wystawie napisalam parę swoich spostrzeżeń w swoim blogu, czyli tutaj: malgosiapiotrowska1.blox.pl/html Pozdrawiam, emago1 - na tym forum. Odpowiedz Link
ewagie Re: To moje zdjęcia, które zrobilam na wystawie 18.03.06, 20:47 A to Ty jesteś Małgosia. Teraz już wiem. Mam nadzieję, że się nie gniewasz za to,że podałam ten adres? Fajnie,że tam byłaś i zrobiłas zdjęcia. Dzięki. Odpowiedz Link
emago1 Re: To moje zdjęcia, które zrobilam na wystawie 18.03.06, 20:48 No co ty, nie mam nic przeciwko temu, dobrze, że ktos tam zagląda. ) Odpowiedz Link
ewagie Re: To moje zdjęcia, które zrobilam na wystawie 18.03.06, 20:53 To ja też się cieszę Rosyjski trochę znam(tzn. coś tam jeszcze pamiętam),dlatego 7ya mi nie straszne i często tam zaglądam. Pozdrawiam.Ewa Odpowiedz Link
snape33 Re: Zdjęcia z wystawy w Warszawie 18.03.06, 20:42 OK. Nie ochłonęłam, ale pisac mogę. Katalog 2006 z produktami DMC kosztuje 2 zł. Mozna było kupić zestawy do haftu, a ceny baaardzo zróżnicowane - od ok 24 zł do (nie wiem) najwyższe jakie widziałam to 59 zł. Mulina była,ale nie "normalna" DMC, tylko lniana, metalizowana i (chyba) fluoroscencyjna. Po za tym masy drobiazgów typu trzymadełko na nożyczki na łańcuszku, torby na akcesoria (po 90 zł), szpatułki na mulinę, śliniaczki, maskotki itp. A poza tym dziki tłum! Odpowiedz Link
ewagie Re: Zdjęcia z wystawy w Warszawie 18.03.06, 20:43 A tutaj na forum u Dikki: www.haftowanko.fora.pl/viewtopic.php?t=833 Odpowiedz Link
ewagie emago1 18.03.06, 21:04 Smutne to, co napisałaś o wystawie. Tylko kasa się liczy. Smutna, szara rzeczywistość. To ja lepiej wezmę się za wyszywanie. Weselej mi będzie,kolorowo... Odpowiedz Link
emago1 Re: emago1 18.03.06, 21:51 To co napisalam w swoim blogu o organizacji wystawy - są to moje subiektywne odczucia. Nie oczekiwałam, że będą witać gości z otwartymi ramionami, ale sądziłam, że: oprócz możliwości zrobienia zakupow będą jakieś gratisy - chocby wzory liczone, na "dzień dobry" - jakiś jeden wzór dla gościa zwiedzającego wystawę. Tak robi każda szanująca sie firma. Nawet za katalog musialam zaplacic, mimo, że zrobilam zakupy - nie dostałam go w prezencie. Za darmo dostaje się katalogi różnych firm, gdy chcę kupic meble czy inne coś; zniesmaczyło mnie to, że na stoisku sprzedawali dwa numery czasopisma z 2002 roku - pewnie, że są w nich ladne wzory, ale to starocie. Nie zeszlo im z magazynu, to nam wciskali i to nie za darmo. Poczulam się w tym momencie niezbyt dobrze. Ludzie z marketingu tej firmy myślą chyba, że my - polskie dziewczyny (starsze i mlodsze), które haftują, to zachłysna się wszystkim, co nam pokażą. Już nie te czasy - my też mamy dostęp do wszystkiego i uważam, że trzeba nas traktowac tak samo jak panie, które zajmują się haftem w innych krajach. I to właśnie mi się nie podobało, bo pracami konkursowymi byłam zachwycona, oczy miałam jak talerze. Idę sobie do swoich robótek, pooglądam sobie najnowsze gazetki robótkowe, które kupiłam i już. A o tej wystawie będę myślała pozytywnie tylko w kategoriach obejrzanych prac. Dziewczyny, my też tak ładnie potrafimy haftować. Głowę daję, że z prac uczestniczek tego forum zrobiłybysmy wcale nie gorszą wystawę niż DMC. Odpowiedz Link
ewagie Re: emago1 18.03.06, 23:24 Miło mi poznać autorkę podręczników, z których uczyła się moja córka. "Już w szkole" miała w klasie drugiej i trzeciej.Te podręczniki były(są) o niebo lepsze od tych z klasy 1.Byłam bardzo zadowolona ze zmiany. Teraz moja córcia jest w piątej klasie i miło je wspomina. Pozdrawiam.Ewa Odpowiedz Link