22.09.06, 00:41
Używacie tego programu do konwersji obrazków? Jak to potem wygląda? Właśnie go
ściągnęłam i powoli poznaję.
Obserwuj wątek
    • svea1 Re: Haftix 22.09.06, 09:07
      Ja też niedawno ściagnełam i testuję. Coraz bardziej mi się podoba i
      przymierzam sie do opłacenia pełnej wersji. Konwersja wygląda lepiej niz np w
      PC Stitchu. Oczywiscie nad obrazkiem trzeba wcześniej (obróbka w Photoshopie,
      wyszparowanie itp), a takze później popracować (redukcja kolorów, poprawienie
      rysów twarzy, zamienienie niektórych pojedynczych krzyzyków, które zasmiecają),
      ale efekt jest fajny. Przy okazji testowania wypisuje tez listę możliwych
      udoskonaleń, którą mam zamiar wysłac autorowi. Brakuje mi np próbnika kolorów w
      pasku narzędzi, mozliwości zapisania schematu w czarno-białych symbolach, ale i
      tak Haftix jest przyzwoitym programem.
      • baabcia Re: Haftix 23.09.06, 10:41
        pociagnij ten wątek, zbieraj konkretne uwagi. Świetny pomysł.Gratuluję
      • jola_ep Re: Haftix 24.09.06, 15:47
        > Ja też niedawno ściagnełam i testuję.

Ja mam Haftixa niemal od początku jego istnienia smile
        Na pewno warto przetestować i uwagi przekazać twórcy programu. Na mail'e odpowiada i nawet stosuje się do niektórych sugestii wink

> Konwersja wygląda lepiej niz np w
        > PC Stitchu.

Przerabialiśmy jeden obrazek w Haftixie i PC Stitchu. Naszym zdaniem (moim i męża) wypadła lepiej wersja Haftixa. W dodatku symulacja gotowego obrazu jest dużo lepsza smile))

> a takze później popracować (redukcja kolorów, poprawienie
        > rysów twarzy, zamienienie niektórych pojedynczych krzyzyków, które zasmiecają),

Też pracujemy. Tylko ja poprzestaję na drobnej redukcji kolorów, a już redukować pojednyczych krzyżyków mi się nie chce wink Mój mąż dodatkowo usuwa pojedyncze krzyżyki. Na poprawianie rysów twarzy jeszcze się odważyliśmy wink))
        Dlatego jego obrazki są lepsze smile))

> Brakuje mi np próbnika kolorów w pasku narzędzi

Ja po prostu klikam z wciśniętym altem na krzyżyku.

>, mozliwości zapisania schematu w czarno-białych symbolach

Tego chyba raczej nie będzie - wynika to z "polityki" autora ograniczania piaractwa. Dopóki program jest stosunkowo niedrogi, mi to nie przeszkadza - wystarczy zapisywanie schematu w pliku hafixa.

Ja bym tylko dodała opcję wydruku samej listy kolorów. Z tego co zauważyłam, w końcu został poprawiony moduł drukowania (drukuje wybrane strony). Nie wiem tylko, jak to wygląda? Ostatnio drukowaliśmy z wersji 2.0 - koszmar wink Najlepsze są pogrubione nie linie co 10 tylko rządki (więc dwie pogrubione wokół rządka). Powodowało to masę pomyłek - teraz już się jakoś nauczyłam, tylko muszę na czerwono zaznaczać właściwą linię wink Ale to i tak lepiej - w jeszcze wcześniejszej wersji w ogóle nie było wyróżnionych rządków.

A tu wrzuciłam wykonane za pomocą HafiX'a prace moje (dwie pierwsze) i mojego męża. Prawda, że Liściasta (nie wiem, jak w oryginale) jest piękna? smile
        whitered36.fotosik.pl/albumy/59830.html
        Pozdrawiam
        Jola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka