imagiro 05.04.07, 17:24 co ma wspolnego z origami ? wiele ... ograniczonosc formy w szczegolnosci. to cala Japonia ... minimum srodkow i eksplozja kreatywnosci ... zagladnijcie na moje haiku ... jest tam cos o origami i Japonii .. Pozdr, Imagine. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rudlis Re: haiku ? 05.04.07, 20:00 Witaj Imagiro, dawno Ciebie tu nie było. Co u Ciebie nowego w origami? Bo to, że bywasz na innych forach i blogach to wiemy :))) Odpowiedz Link
imagiro Re: haiku ? 05.04.07, 21:10 zastoj, kompletny zastoj, obawiam sie ze to permanentne ... teraz oddaje sie swojej ulubionej grze w karty (cribbage) i wreszcie wzialem sie za haiku ... to mi daje wiecej saytsfakcji ... co bedzie jutro ? who knows ? nie wiem co mam zrobic z ponad 55 ksiazkami o origami ... Pozdr, Imagine. Odpowiedz Link
molla7 Re: haiku ? 05.04.07, 21:23 no pięknie, pieknie...! Haiku w swej kondensacyjnej formie i impresyjnosci, zwiezłosci jest dla mnie forma doskonałą. ja tez je pisałam i wciagnełam w ten spotr kilka osób;D forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12466&w=31130417 Odpowiedz Link
graz.ka Re: haiku ? 05.04.07, 21:42 Nie wiesz??? My byśmy wiedziały :) Przywieź do Polski i nas zaproś :) Odpowiedz Link
graz.ka Re: haiku ? 05.04.07, 22:00 Wbrew pozorom potrafię sobie wyobrazić - pracowałam rok w bibliotece. Wyślesz statkiem ;) Odpowiedz Link
imagiro Re: haiku ? 05.04.07, 22:03 a chto zaplaci ? Wodz Imagine, dyrektor Nebraski ? Odpowiedz Link
graz.ka Re: haiku ? 05.04.07, 22:07 Hm, może jako mienie przesiedleńcze? Albo dar polonijny? :) Odpowiedz Link
imagiro Re: haiku ? 05.04.07, 22:15 przesiedlencze ? dopiero na emeryture, troche potrwa ... a z tym darem polonijnym ? jakies szczegoly ? Odpowiedz Link
graz.ka Re: haiku ? 05.04.07, 22:23 Nie, no żartuję trochę :) Nie wiem, czy jeszcze istnieją prawnie takie możliwości, pamietam, że kiedyś np, pomoce dydaktyczne tak jedno z przedszkoli łodzkich sprowadzało - jak darowiznę częściową, chodziło o zwolnienie z cła itp. Jeśli naprawdę chcesz pozbyć się książek, to może ktoś odkupi? Ale negocjacje "handlowe" to już poza forum muszą się odbywać. Sama byłabym zainteresowana - odbierasz pocztę z maila gazetowego? Odpowiedz Link
graz.ka Re: haiku ? 05.04.07, 22:28 To w wolnej chwili dłuzszy list napisze :) Nie teraz, bo juz musze kończyć. Odpowiedz Link
graz.ka Re: haiku ? 05.04.07, 22:27 A na Twoje haiku zajrzałam - ale spokojnie poczytam sobie w święta. Teraz gorący okres, mam sporo pracy . Odpowiedz Link