czarna258 04.01.07, 18:50 Dziewczyny cześć. Poszukuję organizera do nici. Męczy mnie już wyciąganie nitek z koperty. A może macie jakieś inne rozwiązania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mdec Re: organizer do nici 04.01.07, 19:22 Witam. Tutaj możesz kupić oryginalny organizer i do niego dodatki www.wojtek.com.pl/wojtek/show.php?idg1=6&idg2=92&idt=1026 a jak będziesz mieć to daj znać jak się spisuje i czy warto w niego inwestować? Pozdrawiam Gośka Odpowiedz Link
orka70 Re: organizer do nici 04.01.07, 19:24 Cześć.Ja zorganizowałam się sama.Kupiłam woreczki strunowe,ok 400sztuk.W kazdym trzymam jeden kolor muliny i wszystkie resztki jakie mi zostają po haftowamiu z tego koloru.Nic się nie marnuje.Kazdy oznaczony jest numerem koloru.Potem segreguje kolorami tzn spinam agrafką kolor czerwony ,zielony itd.Pózniej dzielę wg firmy dmc i ariadnę trzymam osobmo w woreczkach lub kartonach .Kiedy dobieram kolory do pracy to wrzucam do koszyka dany kolor,a na woreczki przyklejam symbol lub kolor jak oznaczony jest w schemacie.Po skończonej pracy wpinam woreczki na agrafki.Nawet są fabryczne dziurki. Koszt 100 woreczków 10x15 ok 6 zł.w sklepach z art jednorazowymi.Dla mnie to duża wygoda i zdało to egzamin. Odpowiedz Link
douchee Re: organizer do nici 04.01.07, 22:01 Ja zawijam na kartoniki z wyżej wymienionego wojtka i trzymam w pudełku. Wybieram kilka potrzebnych w danym momencie kolorów i przekładam do mniejszego pudełka, w którym trzymam też aktualnie potrzebne nici, nożyczki, pisaki. Miałam w foliach, ale mi to nie odpowiadało... Odpowiedz Link
simsonalfa Re: organizer do nici 04.01.07, 22:20 ja tez na poczatku chowalam muline w woreczki ale gdy kupilam organizer jastem bardzo ale to bardzo zadowolna i robie dokladnie to samo co moja poprzedniczka gdy zaczynam nowa prace pozdrawiam ewa Odpowiedz Link
dzidaa Re: organizer do nici 05.01.07, 07:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20039&w=34359488&a=38944760 Odpowiedz Link
malgorzata-p17 Re: organizer do nici 05.01.07, 07:53 ja też trzymam mulinę w małych foliowych woreczkach -łatwo wyjąć lub włożyć resztkę muliny - do aktualnie robionej pracy wybieram odpowiednie kolory i przechowuję w pudełku -oddzielnie od innych kolorów-wygodnie, łatwo i nie brudzi się od ciągłego przekładania -polecam!!! Odpowiedz Link
jola_ep Re: organizer do nici 05.01.07, 20:45 > Poszukuję organizera do nici. Każdy ma swoje rozwiązania Ja nawijam mulinki na kartoniki (około 7cm na 5 cm). Kartoniki są z boku nacięte, aby wcisnąć tam końcówkę nici (aby się nie rozwijała). Na ten sam kartonik nawijam też rozdzielone pasma i końcówki. Oczywiście każdy kartonik jest przeznaczony dla jednego koloru. Kartoniki wycinam z tekturki, najlepsza jest moim zdaniem modelarska 1mm (wymiary kartonika są dopasowane do arkusza tektury). Wszystkie mulinki przechowuję w specjalnej walizeczce ze sklejki z przgródkami, którą wykonał mój mąż ) Mieści się tam swobodnie kilkaset kolorów Ale są w sklepach różne pudełka, pudełeczka, skrzyneczki, szufladkowce (np. IKEI) które można zaadoptować do tego celu (np. zrobić przegródki z tekturki - gdy trzeba). Przy rozpoczęciu nowej robótki wyjmuję właściwe kartoniki i wsadzam je do pudełka: mi najbardziej pasują prostokątne, metalowe puszki dodawane gratis do herbaty Lipton. Ale można też kupić np. czekoladki, zjeść, a pudełko wykorzystać Moje prace mają zwykle ponad 50 kolorów (nawet ponad 100) więc trzymanie mulinek na kartonikach, posegregowane według kolejności, bardzo oszczędza mój czas. W dodatku nic się nie plącze Na początku próbowałam inaczej i teraz nie wyborażam sobie powrotu do dawnego bałaganu. (choć naturę mam raczej mało uporządkowaną ) Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link
moirai Re: organizer do nici 06.01.07, 18:22 jak zaczęłam wyszywać to nie było takich udogodnień jak teraz , więc kupilam prostokątną gąbkę kąpielową i przypinałam do niej karteczkę z opisem koloru muliny i numeru . na tę gąbkę mam pojemniczek zamykany i nic się nie brudzi ani nikt mi nie podkrada nitek . natomiast naruszone motki z muliną przechowuję na szpatułkach, igły których nie urzywam przechowuję w pudełkach po tic tacach z opisem grubości i ostrości... ale teraz jak patrzę na te cuda w sklepach to aż wstyd mi że w dalszym ciągu używam gąbki i szpatułek ... a może już jestem stara i niereformowalna... pozdrawiam serdecznie ania Odpowiedz Link
martini1955 Re: organizer do nici 07.01.07, 17:45 www.gifownik.pl/viewer.php?id=arx1168188136m.jpg a mój " organizerek " nie kosztuje NIC. Poprostu kawałek steropianu opisanego numerami, jakie aktualnie potrzebuję. Ponieważ jestem przed remontem, mogłam sobie pozwolić na przyklejenie tasmą dwustronną do ściany, ale równie dobrze może leżeć na stoliczku obok..... Pozdrawiam serdecznie ............. Odpowiedz Link
amelia_s Re: organizer do nici 14.01.07, 21:31 A ja trzymam w pudełeczkach po zapałkach, a pudełeczka są posklejane ze sobą taśmą dwustronnie klejącą, na każdym pudełku mam numer muliny napisany czarnym mazakiem. Odpowiedz Link