Dodaj do ulubionych

Aktywność na naszym forum

18.11.08, 22:57
Zastanwia mnie troszke mala aktywnosc na tym forum. Wisze, ze pojawiaja sie
nowe posty w kilku tematach, ale prawie wcale nie ma nowych watkow. Na starym
forum zdecydowanie wiecej sie dzieje. Wiecie dlaczego? A moze nie bylo sensu
zakladac tego forum skoro i tak wiekszosc woli stare?
Obserwuj wątek
    • sanja3 Re: Aktywność na naszym forum 19.11.08, 07:26
      problem chyba tkwi w znalezieniu nowego forum
      smile
      i wszyscy dają posty podwójne
      może dlatego jest takie wrażenie
    • krysia1937 Re: Aktywność na naszym forum 19.11.08, 08:27
      problem chyba w przyzwyczajeniu. Powoli pewnie sie rozkręci.
    • muchatsetse1 Re: Aktywność na naszym forum 19.11.08, 10:30
      Może napisz do administratora prośbę o przejęcie tego starego forum
      z powodu braku założycielki. Mój syn mówi, że coś takiego jest
      możliwe. Więc jeżeli jesteś chętna do prowadzenia, to by było dobre
      posunięcie. A jeśi chodzi o małą aktywność też próbuję to
      rozgryźć... Przyczyn jest pewnie kilka: przyzwyczajenie, niewiedza o
      nowym forum, dla niektórych może jakieś ograniczenia regulaminowe i
      usuwanie niewłaściwych postów (niektórzy lubią uprawiać "wolną
      amerykankę"). Pozdrawiam
    • emago1 Re: Aktywność na naszym forum 19.11.08, 10:56
      Forum na pewno rozkręci się, ale na to potrzeba czasu. Mam jednak
      wrażenie, że wkrótce może zrobić się z niego klon tamtego
      gazetowego, ponieważ zdarza się, że dziewczyny piszą takie same
      posty (głównie prośby o schematy) na obu forach. Może żeby tego
      uniknąć warto kasować takie sklonowane posty. Tu akurat jest to
      możliwe bo administratorka działa aktywnie.
      Proszę nie odczytać tego jako złośliwość z mojej strony ale uważam,
      że nie ma sensu pisać takich samych postów na dwóch forach
      gazetowych, ponieważ i tak większość z nas działa na obu forach,
      więc może odpowiedzieć na dany post na jednym forum.
    • elishafciarka Re: Aktywność na naszym forum 19.11.08, 12:07
      Nie martwiłabym się tym specjalnie. Czas pokaże, co będzie dalej.
    • alkakz Re: Aktywność na naszym forum 19.11.08, 12:33
      ja się cieszę, że jest to forum. Wpisy o tym co kto lubi, kiedy i
      gdzie haftuje, co czyta itp. sprawiają, że zaglądając tu czuję, że
      są tu ludzie, którzy chcą porozmawiać, a nie tylko wymienić się
      wzorkami(choć to też jest fajne). I właśnie to sprawia, że bardzo
      lubię to forum i coraz rzadziej zaglądam na stare.

www.wiedzmowo.blox.pl
      • dona2000 Re: Aktywność na naszym forum 19.11.08, 14:13
        koleżanka alkakz ma rację,jest tu przyjemniej niż na starym forum,cisza i
        spokój.Tak trzymać.Ewa ps. dziewczyny za mało proszą tu o nowe linki,powinno się
        tworzyć więcej wątków tematycznych.Proście,co????????
        • ryznar13 Re: Aktywność na naszym forum 19.11.08, 16:09
          Bardzo lubię to nowe forum a na stare zaglądam tylko z przyzwyczajenia, ale
          tylko zaglądam. Przecież mamy dużo wątków fajnych a nie tylko prośby o wzory.
          Jak czasem czytam na starym forum co wątek to SZUKAM...SZUKAM... to najchętniej
          odpowiadam sama sobie - a ja szukam szczęścia - Np. 3 watki niżej dany temat ,
          ale dalej SZUKAM... bo po co czytać jak można podać adres i czekać na gotowe.
          Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie. Nie wolno tego forum likwidować
        • sowa789 Re: Aktywność na naszym forum 19.11.08, 17:23
          coś tak nie za bardzo czuję czy można prosić czy nie...
          • harpatkaa Re: Aktywność na naszym forum 19.11.08, 19:53
            Jasne, że można prosić! Nawet trzeba! Ważne tylko, żeby zastosować się do
            naszych zasad
            - sprawdzić czy podobnej prośby już nie było, żeby się nie dublować
            - dokładnie określić temat, a nie tylko napisać "szukam" "pomocy";
            tu więcej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=83562&w=85936135
            - nie ograniczać się tylko do proszenia o schematy, ale w miarę możliwości
            pomagać innym użytkownikom forum.
            • lidk-a76 Re: jednak to pierwsze forum jest najlepsze:) 19.11.08, 21:10
              Czasami jest tak,że nie mamy czasu szukać czegoś czego potrzebujemy,na STARYM forum po prostu wpisuje się prośbę nie zastanawiając się czy BROŃ BOŻE już ktoś o to nie pytał... iii...mówisz-masz,jeśli ktoś ma ochotę nawet spytać -co słychać to...nikt nie gdera i nie odsyła bo to nie ten wątek,to nie ten temat,pytaj tu w tym temacie lub pytaj tam.Tak,porządek porządkiem ale bez przesady!Gdybym miała czas to sama bym sobie znalazła bez proszenia i zawracania komuś głowy .Myślę,że po to jest to forum by nawet tysiąc razy spytać o tą samą rzecz.Zawsze przecież znajdzie się jakaś dobra dusza i pomoże nam zabieganym lub podniesie na duchu tych zdołowanych bez zastanawiania się czy aby w odpowiednim wątkusmilePozdrawiam.Lidka
              • ryznar13 Re: jednak to pierwsze forum jest najlepsze:) 19.11.08, 22:21
                ale tu nikt nikogo na siłę nie trzyma. Udział w forum jest dobrowolny. Jeżeli
                komuś się nie podoba to nawet nie powinien tu zaglądać . Bo i po co - chyba po
                to żeby coś namącić. Nam jest tu bardzo miło
                • muchatsetse1 Re: jednak to pierwsze forum jest najlepsze:) 19.11.08, 23:25
                  Dziewczyny, wykarzcie trochę więcej zrozumienia. Przecież padło
                  pytanie o aktywność na tym nowym forum i Lidk-a76 będąc tu
                  dobrowolnie wyraziła jedynie własne zdanie. Na pewno nie zamierzała
                  mącić. Czy dlatego, że ktoś się z tym zdaniem nie zgadza musi od
                  razu krytykować? Z tego co rozumiem z nazwy jest to forum przede
                  wszystkim o hafcie krzyżykowym i osoby zainteresowane tym tematem
                  mają tu zaglądać i swoimi prośbami "szukam konkretnego wzoru" czynić
                  to forum aktywnym. Zgadza się, że powinny prawidłowo dawać nagłówki
                  i najpierw "luknąć" czy nie ma już podobnego wątku. Jeżeli ktoś da
                  nieścisły tytuł to harpatkaa może to przecież poprawić. Przecież w
                  tym celu je założyła, żeby była taka możliwość. Rozpisałam się
                  trochę, ale przecież nie spotykamy się tutaj, żeby sobie dogryzać. Z
                  takimi sytuacjami mieliśmy miejsce na starym forum (patrz ewabill).
                  • dona2000 Re: jednak to pierwsze forum jest najlepsze:) 22.11.08, 17:41
                    muchatsetse1 napisała:

> Dziewczyny, wykarzcie trochę więcej zrozumienia. Przecież padło
                    > pytanie o aktywność na tym nowym forum i Lidk-a76 będąc tu
                    > dobrowolnie wyraziła jedynie własne zdanie. Na pewno nie zamierzała
                    > mącić. Czy dlatego, że ktoś się z tym zdaniem nie zgadza musi od
                    > razu krytykować? Z tego co rozumiem z nazwy jest to forum przede
                    > wszystkim o hafcie krzyżykowym i osoby zainteresowane tym tematem
                    > mają tu zaglądać i swoimi prośbami "szukam konkretnego wzoru" czynić
                    > to forum aktywnym. Zgadza się, że powinny prawidłowo dawać nagłówki
                    > i najpierw "luknąć" czy nie ma już podobnego wątku. Jeżeli ktoś da
                    > nieścisły tytuł to harpatkaa może to przecież poprawić. Przecież w
                    > tym celu je założyła, żeby była taka możliwość. Rozpisałam się
                    > trochę, ale przecież nie spotykamy się tutaj, żeby sobie dogryzać. Z
                    > takimi sytuacjami mieliśmy miejsce na starym forum (patrz ewabill).
                    Mam cichą nadzieję ,że to nie była wycieczka pod moim skromnym adresem?Ewa
                    • muchatsetse1 Re: jednak to pierwsze forum jest najlepsze:) 22.11.08, 20:27
                      Nie Ewuniu, to nie wycieczka pod twój adres, tylko do całej
                      sytuacji, jaka ciebie spotkała. Chciałam jedynie zaznaczyć, jak
                      trochę nieprzemyślanymi przycinkami można rozpętać burzę. I chyba
                      sama do końca tego nie przemyślałam skoro teraz muszę to wyjaśniać.
                      Pozdrawiam
                      • dona2000 Re: jednak to pierwsze forum jest najlepsze:) 23.11.08, 00:34
                        muchatsetse1 napisała:

> Nie Ewuniu, to nie wycieczka pod twój adres, tylko do całej
                        > sytuacji, jaka ciebie spotkała. Chciałam jedynie zaznaczyć, jak
                        > trochę nieprzemyślanymi przycinkami można rozpętać burzę. I chyba
                        > sama do końca tego nie przemyślałam skoro teraz muszę to wyjaśniać.
                        > Pozdrawiam
                        Ale wiesz kochana muszko tsetse ,że czasami pojawiają się na forum osoby,które
                        lubią zamącić choćby dlatego ,żeby zwrócić na siebie uwagę .A ,że z tej
                        "dyskusji" wychodzi burza z piorunami,no cóż.Zapewne ta osoba,która postarała
                        się, skutecznie zresztą,mnie usunąć z forum ,postąpiła tak,gdyż w sumie to nie
                        znalazła za dużego poparcia dla swojego niezrozumiałego postępowania,zemściła
                        się więc w najprostszy sposób .Wiem,że czasami mam cięty język,taka moja już
                        natura,mówię nieraz wprost co mnie po prostu wkurza.nie wszyscy znoszą krytykę a
                        ja obrywam za swoje uwagi.Ale tak ogólnie,to jestem kochana,do rany
                        przyłóż,oddałabym ostatnie pieniądze ,żeby pomóc,a na dodatek jaka skromnasmile)(to
                        był żart),ale zawsze można na mnie liczyć.Więc siedzę cicho,pomagam jak mogę i
                        nikomu nie nadeptuję na odciski.Przecież Świata i tak nie zmienię ,a ludzi tym
                        bardziej. Pozdrawiam serdecznie wszystkie xxxx koleżanki .Ewa
    • julita414 Re: Aktywność na naszym forum 20.11.08, 06:59
      ja bym była też za tym żeby oba fora połączyć, bo tematy są podobne,
      zasady tez , więc juakby sie udało to jestem za połączeniem

pozdrawiam
      ania
      • czekoladziak Re: Aktywność na naszym forum 20.11.08, 12:49
        ja zaglądam regularnie i na stare i na nowe forum i faktycznie są wątki co się
        powtarzają, jednak jest też dużo rzeczy co je różni. A może aktywność jest
        mniejsza, bo się święta zbliżają smile.
        • xgalaktyka Re: Aktywność na naszym forum 20.11.08, 13:37
          Dziewczynki...nie ma się o co spieraćsmile
          Nie róbmy tutaj tego samego co na starym forum.
          Myślę ,że niedługo nowe forum się rozkręci...i będzie wszystko jak powinno.
          Ja i tak jestem pełna podziwu dla naszej kochanej administratorki wink , że potrafi to wszystko ogarnąćsmile
          • ryznar13 Re: Aktywność na naszym forum 20.11.08, 15:00
            Mnie się wydaje że to forum już jest fajnie rozkręcone. Atmosfera miła i
            przyjemna. A ze administratorka pilnuje żeby był porządek to bardzo dobrze , to
            nie rozumiem dziwnych uwag
    • eltea Re: Aktywność na naszym forum 21.11.08, 08:05
      Myślę, że - ponieważ tutaj są jakieś zasady, o których przestrzeganie zostałyśmy
      proszone, m. in. nie zaśmiecanie forum - stąd też mniej wątków - na razie. Ale
      forum jest jak najbardziej ok. wink))
    • chica111 Re: Aktywność na naszym forum 21.11.08, 09:43
      Witam !!!
      Moim zdaniem mogą istniec te dwa fora z tymże na "starym" forum niech
      będą umieszczane posty typu SZUKAM ale konkretnego obrazka np.
      Łabędzie firmy dimensions lub lub wklejony odsyłacz do zdjęcia
      poszukiwanego wzoru. Forum radzi sobie myslę nie żle. Weźcie pod
      uwagę porę roku, wziązane z tym apatie i choroby a także brak czasu.
      Papaski IZa.
    • cegosia Re: Aktywność na naszym forum 22.11.08, 20:25
      Nowe forum jest SUPER.
      Jest miła atmosfera, zyczliwe dziewczyny i porządek. Tak trzymać.
      • dona2000 Re: Aktywność na naszym forum 23.11.08, 00:35
        Nic dodać ,nic ująć -jest ok. i niech tak będzie jak najdłużejsmile
        • nasza.zuzia Re: Aktywność na naszym forum 23.11.08, 08:59
          Ja bardzo lubię tutaj zaglądać, choć nie udzielam się za mocno, gdyz
          w ostatnich tygodniach po prostu na nic nie mam czasu - za dużo
          spraw wzięłam sobie na głowę. Ale staram się być regularnie,
          poczytać, co u kogo słychac i cichutko sie wymykam ..
          Przyjazna atmosfera panująca tutaj przyciąga mnie po prostu jak
          magnes.
          Pozdrawiam serdecznie w śnieżny ranek wink
    • dona2000 Re: Aktywność na naszym forum 24.11.08, 15:54
      Kochana harpatkoo,narzekałaś ostatnio na mały ruch na forum,to narobiłam tu
      trochę zamieszania(nowe linki),ale mam nadzieję ,że mi wybaczysz ten bałagansmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka