olaa_22 30.10.07, 01:33 mojej siostry chłopak kolekcjonuje różne smoki i chciałabym zrobić mu niespodziankę. czy ktoś ma wzór na smaka.wczesniej znalazłam ale niestety niewyraźny z góry dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jania56 Re: szukam smików 30.10.07, 07:22 proszę bardzo ,prawie cała stronka poświęcona smokom picasaweb.google.com/marfuscha.stitch Odpowiedz Link
baabcia Re: szukam smików 30.10.07, 10:05 super stronka - jakosc sch królewska i bardzo przepastna dzięki poleciłam ja koleżankom od razu Odpowiedz Link
jania56 Re: szukam smików 30.10.07, 13:05 Cieszę się,że stronka się spodobała,życzę miłego oglądania i wyboru ciekawych wzorów. Pozdrawiam ,Jania Odpowiedz Link
olaa_22 Re: szukam smików 06.11.07, 16:29 dzieki za smoki. a moze macie jakies wzory z haftów polskich? głównie chodzi mi o złota kolekcję.kilka juz znalazłam i wyszywam irysy te duze.ale one piękne Odpowiedz Link
wanbor5 Re: szukam smików 06.11.07, 16:57 witaj znalazłam stronę ze złotą kolekcją photofile.name/users/maria56/?page=2 photofile.name/users/maria56/?page=4 photofile.name/users/maria56/?page=5 a tu parę smoków picasaweb.google.com/wanbor5/Dragons picasaweb.google.com/wanbor5/Smok poz wanda Odpowiedz Link
olaa_22 Re: szukam smików 07.11.07, 23:39 dzięki za strony.niektóre są prześliczne.jakbys miała jakieś akty.kiedys widziałam z haftów polskich ale juz nie odnalazłam później. a powiedz mi jeszcze jak ja mam wydrukować te obrazy zeby były w miarę czytelne.mam dość dobra drukarkę hp i juz kilka razy próbowałam ale wychodziły mi strasznie zamazane i nie mogłam odczytać.a drukowałam najprostsze i najbardziej wyraźne.podpowiedz mi jak ty robisz.ok?dzięki Odpowiedz Link
wanbor5 Re: szukam smików 07.11.07, 23:59 witaj tutaj jest problem z tymi nie wyraźnymi schematami. Ostatnio drukowałam ale były do niczego a też mam dobrą drukarkę.Spróbuj w Microsoft Office Picture edytuj obrazy i tam ustaw jasność kontrast, może starczy nawet autokorekta. Próbowałam na obrazie "Akt" czarne symbole wyszły dobrze nie są zamazane ,wyraźne. Akty mam na swojej stronie , może Ci się spodobają. poz wanda picasaweb.google.com/wanbor5 Odpowiedz Link
olaa_22 Re: szukam smików 08.11.07, 00:07 a dzięki,właśnie przeglądałam i chciałam ci juz odpisać ze sa nawet niczego sobie. spróbuję pokombinowac z tymi wydrukami.szkoda ze nic nie wychodzi bo wiekszość wzorów to normalnie sa przecudne.i aż chce mi się je wyszyć.a jak nic nie wyjdzie to co? pozostaje siedzieć przy komputerze i zerkac co jakiś czas Odpowiedz Link
olaa_22 Re: szukam smików 08.11.07, 00:25 i chyba nawet kilka jest nowych wzorów, bo wczesniej(dwa dni temu) oglądałam i tych aktów nie było.ładne. Odpowiedz Link
wanbor5 Re: szukam smików 08.11.07, 00:31 ponownie wanda dzisiaj dołożyłam akty i mam nowe wzory smoków rano załaduję bo już późno.pa Odpowiedz Link
dorysa Re: szukam smików 11.12.07, 22:06 Witam, Mam małą prośbe...Bardzo podoba mi się ta zakładka picasaweb.google.com/marfuscha.stitch/84 ...Chciałabym ja wyszyć muliną Anchor ale do jednego znaczka są przypisane 2 muliny...Nie wiem jak mam to rozumieć.Pozatym nie wiem na jakiej gęstości kanwie i iloma nitkami (tzn.czy całym pasemkiem czy naprzykład 2 nitkami)to wyszyć...Bardzo proszę o pomoc bo nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać.... Z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link
aiwenli Re: szukam smików 12.12.07, 10:49 Zakladka jest sliczna! dwa kolory do jednego symbolu oznaczaja, ze jesli wyszywasz krzyzykami z 2 nitek, to bierzesz jedna nitke z jednego i jedna z drugiego koloru, laczysz i wyszywasz razem (efekt melanzu). Co do ilosci nitek muliny uzytych do wyszywania, zalezy to od grubosci kanwy. Na 18 wyszywa sie 4 nitkami a scieg za igla robi nitkami dwiema. Mam nadzieje, ze pomoglam. pozdrawiam Odpowiedz Link
dorysa Re: szukam smików 12.12.07, 17:20 Dziękuję Ci pięknie Aiwenli Naprawdę bardzo mi pomogłaś nigdy bym się nie połapała że trzeba "mieszać" ze sobą kolory nitek...Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link