dmaria1 25.11.07, 17:48 Chciałabym korzystać z lupy podczas haftowania.Czy korzystacie z lupy? Jeżeli tak to jaka lupa jest dobra do tego? Proszę o podpowiedz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaska81 Re: lupa 29.11.07, 12:58 Moja koleżanka korzysta z lupy. Kupiła jako bajer i zadowolona z efektu ALE... podobno bardziej odczuwa zmęczenie oczu. Dziwne bo myślałam, że będzie odwrotnie. Odpowiedz Link
dmaria1 Re: lupa 30.11.07, 10:19 Dziekuje za odpowiedz.Myślę,że mimo wszystko bedzie łatwiej wyszywać na czrnej kanwie Odpowiedz Link
alija6 Re: lupa 28.08.14, 13:29 Mam lampki z lupą i bardzo sobie je chwalę. Światło jest białe, nie męczące oczu i nie nagrzewają się. Wcześniej miałam lupę zawieszaną na szyi i dopóki nie spotkałam lampy również sobie ją chwaliłam Moje lampy kupiłam w Lidlu i były dużo tańsze niż te specjalistyczne. Jedna jest z krótką "szują", a druga z takim jakby wysięgnikiem na podobę tych kreślarskich. Można sobie regulować wszystko zależnie od potrzeby. Odpowiedz Link
lacrima_2 Re: lupa 01.09.14, 20:57 Mam lupę z klipsem kupioną w Lidlu za grosze i z niej jestem zadowolona. Mam też lupę z lampa podobną do lampy kreślarskiej - ta mi nie pasuje. A powinna bo i światło i lupa razem. Wyszywanie z lupa jest bardzo przyjemne i można "drobić krzyżyki"! Odpowiedz Link
gatka69 Re: lupa 06.09.14, 20:25 ja osobiście mam lupę z lampką i sobie chwalę. bo można ją klipsem przyczepić do tamborka. Częściej korzystam z lampki, bo haftuję głównie wieczorami. Lupa jest dobra przy płótnie albo kanwie 20-tce. kupiłam tutaj hobberia.com/c/1579/lupy-i-lampy-akcesoria.html Odpowiedz Link
jassaww Re: lupa 11.09.15, 22:14 Ja polecam tę lupę: www.dobrelupy.pl/lupa-aspheric-ii-mod265560,p47.html oczywiście w sklepie mają ich dużo więcej, ale z tej korzystam i sobie ją chwalę. Odpowiedz Link