dzaskulina 01.03.08, 20:46 Witam! Jestem początkująca w haftowaniu, ale zaczynam coraz bardziej się wciągać. Zastnawiam się czy Wy sprzedajecie takie obrazy czy dajecie je w prezencie? A jeśli sprzedajecie, to gdzie? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiawiosna Re: Czy można zarobić? 01.03.08, 20:59 Ja osobiście nie sprzedaje tych obrazów. Bo jest jedna podstawowa rzecz nik nie da Ci tyle ile wart jest taki obrazek . Niestety rzadko, która osoba, która nie zajmuje się tym, orientuje się w temacie i wie ile pracy w to trzeba włożyć. Dlatego wolę już dać daki obrazek komuś w prezencie, komuś szczególnemu, kto doceni mój trud. Odpowiedz Link
sylwia15a Re: Czy można zarobić? 01.03.08, 21:39 Ja też obrazki daję w prezencie,albo zostawiam sobie.Ostatnio mój brat zamówił sobie aby przerobić zdjęcie Jego córeczki i dogadaliśmy się,że zwróci mi za materiał i nici.Nawet jeśli chciałabym je sprzedawać to nie mam zielonego pojęcia jaką cenę można powiedzieć,dla mnie są one bezcenne,jak i chyba dla wszystkich tu zgromadzonych krzyżówkowiczek.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
iwona-2007 Re: Czy można zarobić? 02.03.08, 13:10 Nie sprzedaję, bo tak jak napisała wcześniej koleżanka, nikt nie da tyle, żeby się zwrócił koszt materiału i muliny. Widziałam, że ktoś wystawił kilka obrazków na allegro, ale czy byli chętni do kupienia, to już nie wiem. Swoje obrazki rozdaję przyjaciołom z różnych okazji, wieszam na ścianach,już nie ma miejsca więc od czasu do czasu wymieniam, inne leżą-czekają na swoją kolejkę.A planów mam coraz więcej, bo tyle piękności w sieci...... www.iwona2007.fotosik.pl/ photofile.ru/users/iwona2007/ Odpowiedz Link
jasmin62 Re: Czy można zarobić? 02.03.08, 16:28 Wyszywałam trochę obrazów na zamówienie koleżanek, ale wtedy one wybierały motyw i dawały mi pieniążki na zakup materiału, samo wyszywanie miały gratis.Udało mi się kilka prac zrobić na zamówienie jednej klientki, która dała mi zaliczkę na zakup materiałów a potem zapłaciła mi za robociznę ( oczywiście nieduże pieniądze , ale starczyły na zakup materiałów do następnego obrazka albo jakiś ciuszek sobie za to fundnęłam.Ona wiedziała czego chce i doceniła moją pracę.To jest satysfakcja.Większość prac robię dla siebie albo w prezencie. Zdarzył mi się epizod że wystawiłam swoje obrazki do galerii miniArt na próbę, więcej już nie wyszywałam, nikt nie jest zainteresowany pomimo znikomej ceny. Odpowiedz Link
dzaskulina Re: Czy można zarobić? 02.03.08, 19:26 Podejrzewam, że gdybyśmy mieszkały np. we Włoszech, to znalazłoby się dużo chetnych na kupno takich obrazów. Polakow nie za bardzo stać na takie rękodzieła, a szkoda. Odpowiedz Link
sylwia15a Re: Czy można zarobić? 02.03.08, 19:39 Może i masz rację,ale troszkę wdłg.mnie to jest tak:z jednej strony fajnie by było swoje prace sprzedać i troszkę zarobić ale z drugiej strony szkoda się z nimi rozstać bo włożyło się w nie dużo pracy i serca.Kiedy daje się je w prezencie znajomym i rodzinie to właściwie się z nimi nie rozstajemy-one poprostu zmieniają miejsce zamieszkania,a kiedy miałyby iść do kogoś obcego to nie będzie wiadomo czy wiszą w ładnym miejscu czy leżą zapomniane gdzieś na dnie szafy.To przecież takie nasze dzieciaczki ) Odpowiedz Link
dzaskulina Re: Czy można zarobić? 02.03.08, 20:04 Sylwia, chyba masz rację. Tylko znajomi wiedzą, ile się w to wkłada pracy i trudu. Odpowiedz Link