jania56 19.08.08, 16:48 Kobietki kochane,gdzie mogę kupić nici do haftu ze sztucznego japońskiego złota? Bardzo,bardzo,proszę o pomoc Pozdrawiam serdecznie jania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jania56 Re: szukam nici 20.08.08, 06:51 proszę o pomoc...Hafty tymi nićmi są w książce "Haft złotą nitką" Ruth Camberlin.Książkę otrzymałam w prezencie i jestem zauroczona predstawionymi tam cudownościami.Głowa boli od oglądania tych haftów,takie piękne....Tylko gdzie kupić takie nici? Pozdrawiam jania Odpowiedz Link
jania56 Re: szukam nici 20.08.08, 10:08 Z tego co widać na zdjęciach są to nici o różnych grubościach i fakturach.Nici te są albo w formie paseczka,albo sznureczka,różnego rodzaju skręty.Oznaczenia mają takie symbole jak:K3 K4 K5,oraz ostre nici nr9 oraz inne numery. Skąd te nici wyklepać Jestem chora(ciężko)jak patrzę na te hafty pozdrawiam jania Odpowiedz Link
jania56 Re: szukam nici 20.08.08, 10:32 Jeszcze dodam,że żródłem piękna hafu złotą nicią są refleksy światła odbijające się od wzoru.Tak dla skojrzenia dodam,że takimi nićmi są wyszywane ornaty,sztandary. Pozdrowionka jania Odpowiedz Link