Dodaj do ulubionych

Jak intruz

08.10.08, 19:39
Może wcale nie powinnam o tym pisać, no ale tak mnie cały dzień to wkurza, że
nie mogę. Oczywiście sprawa dotyczy krzyżyków. Zazwyczaj kupuję gotowe zestawy
do haftów w Hobby Studio. Ten co teraz haftuję też tam został kupiony. Nigdy
wcześniej nie miałam problemów z ilością muliny dołączonej do zestawu. A tu
klops. Jak mi zabrakło jednego koloru to machnęłam ręką- poszłam do sklepu i
kupiłam motek. Jak zabrakło kolejnego to wynalazłam w innym już wyhaftowanym
zestawie, gdzie mi zostało. Ale jak teraz pod koniec pracy co i rusz czegoś mi
brakuje, lub już widzę, że napewno nie starczy to się trochę wkurzyłam. No bo
przecież nie po to kupuję cały zestaw aby później co chwilę latać do
pasmanterii. No i zadzwoniłam do Hobby Studio. Zostałam potraktowana przez tę
panią z którą rozmawiałam jak jakiś intruz, naciągaczka co to chce parę nitek
od nich wyciągnąć. Prawie co się z nią nie pokłóciłam przez to że mi próbowała
udowodnić że to jest niemożliwe. Naprawdę szkoda, że nie była taka sympatyczna
jak jest przy składaniu zamówienia.
Obserwuj wątek
    • dona2000 Re: Jak intruz 08.10.08, 20:10
      Ja miałam taką samą sytuację przy wyszywaniu Diany,też brakowało mi nici chyba w
      3 kolorach.A najlepiej ,bo oni nie podają w schemacie numerów nici i musiałam
      sama kombinować.Dobrze ,że nie dzwoniłam,może też dostałabym burę.Zawsze jest
      fajnie dopóki nie składasz reklamacji.Ewa
      • 111nika Re: Jak intruz 08.10.08, 20:55
        Dla mnie wlasnie nie bardzo przemawiaja te gotowe zestawy bo nie
        wiem jak oni licza ze powinno muliny zostac. Przeciez rozne sytuacje
        sie zdarzaja, czasem sie nici tak poplacza ze wyrzucam bo nie sposob
        tego rozsuplac. A oni nie biora pod uwage ze ludzie roznie haftuja,
        ja haftuje w taki sposob ze idzie mi duzo wiecej nici niz kolezance
        i co wtedy? Kase umieja brac ale 20 cm muliny wiecej to juz dac nie
        laska. A co teraz haftujesz ladnego>>?
        • xgalaktyka Re: Jak intruz 08.10.08, 21:33
          I ja miałam taką sytuację , co prawda kupowałam zestaw w innym miejscu.
          Słyszałam wiele razy od znajomych haftujących o takich przypadkach...więc tak
          jak Nika wolę kupować np. schematy i dobieraćdo nich osobno nicismile
        • figaroo Re: Jak intruz 08.10.08, 22:44
          Cały czas męczę dziewczyny na rowerachsad. Będę wychwalać dzień kiedy zrobię
          ostatni krzyżyk.
          A jeśli chodzi o ilość muliny, to tak jak pisałam wcześniej wyhaftowałam już
          kilka zestawów z Lanarte i zawsze starczało aż, aż. Podobno jest przewidziane
          nici na półtora haftu. A tu taki zonk mi się trafił.
          • 111nika Re: Jak intruz 08.10.08, 23:14
            a najgorsze jest tak jak ktoras z nas juz wspomniala jesli nie ma
            numerow mulin i trzeba na oko dobierac gdy zabraknie.
            • figaroo Re: Jak intruz 09.10.08, 11:03
              Zawsze można też poprosić drogie koleżanki forumwink Ja właśnie w ten sposób
              zdobyłam numery mulin do tych rowerów. Tylko dlaczego mam sama dokupować skoro
              kupiłam właśnie po to cały zestaw aby się i o mulinę nie martwić. Hobby Studio
              przyjęło moją reklamację, no ale foch to tam z drugie strony słuchawki był...
              • elishafciarka Re: Jak intruz 09.10.08, 12:25
                Też bym się wkurzyła. Kupowałam kilka zestawów w needleart i zawsze zostawało
                nici aż nadto. A klienta należy szanować, bo zadowolony klient to więcej
                zamówień i kolejni klienci, których przyciągnie. Dobrze, że o tym napisałaś, bo
                już wiem, że w hobbystudio zestawu nie zamówię.
                • agagalas2 Re: Jak intruz 09.10.08, 13:19
                  Ja miałam już dwa razy taki przypadek że zabrakło mi muliny w zestawie, który
                  kupiłam. I to całkiem spory kawałek. Rozumiem Twoją złość. To nie jest wina
                  sklepu tylko producenta. Ja moje zestawy kupiłam w needleart. Nie reklamowałam
                  tego bo co sklep jest temu winny, że ktoś źle dal mulinę. Mimo wszystko uważam
                  że Pani powinna być miła i sympatyczna. Z drugiej strony pewnie są w śród nas
                  naciągacze, ale nie powinna wszystkich pakować do jednej szufladki nas wszystkie.
                  • figaroo Re: Jak intruz 09.10.08, 13:41
                    Zazwyczaj przy większości reklamacji winny jest producent a nie sklep. I moja
                    reklamacja finansowo też nie uderza bezpośrednio w Hobby Studio, bo oni tę
                    reklamację przekazują do producenta. Może to niezadowolenie tej Pani wynikało z
                    dodatkowej roboty, którą będzie musiała zrobić...
                    A wracając do naciągactwa. Ta babka mogłaby sobie tak pomyśleć gdybym jej
                    powiedziała, że brakuje mi wszystkich kolorów mulin. A na 36 kolorów to
                    brakowało mi do dziesięciu (teraz nie pamiętam dokladnie ile). Za dużo bym na
                    tym nie zyskałasmile
                    • amadobo Re: Jak intruz 09.10.08, 16:11
                      Czasem kupuję w HS ale oni są "drodzy".
                      Z reklamacją miałam doświadczenie w Haftach Polskich. Zamówiłam zestaw i kolory mi nie pasowały. Zadzwoniłam , nastawiona na reprymendę,i... Pani bardzo mnie przeprosiła i za godzinę oddzwoniła, że sprawdziła i rzeczywiście coś jest nie tak. Miała również wątpliwości co do trafności przeliczenia innych kolorów /oryginalny zestaw był na DMC, ja kupowałam z Madeirą/. Przeprosiła raz jeszcze i powiedziała, że muliny, które już otrzymałam, mam sobie zachować jako rekompensatę /30 motków!!/ i za kilka dni przysłano mi nowy zestaw mulin z prawidłowym kluczem.Widzicie więc, że nie wszystkie firmy sa opryskliwe w przypadkach reklamacji.
                      • reala1 Re: Jak intruz 09.10.08, 17:54
                        Zaskoczyłyście mnie bardzo. Wprawdzie zestawu kupiłam 2 (ałownie:
                        dwa), czy li bardzo mało, ale w obu przypadkach zostało mi bardzo
                        duzo muliny. Jak wyszywałan dziewczynkę z muszelkami to miałam tyle
                        muliny, że po dokupieniu kilku kolorów w pasmanterii wyszły mi dwa
                        obrazki (bo do zestawu przez pomyłkę włożone były dwa jednakowe
                        kawałki kanwy)
                      • eltea Re: Jak intruz 10.10.08, 07:35
                        to nie zależy od firmy, tylko od ludzi smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka