lacrima_2 19.03.09, 15:02 Drogi Gośku, widziałam na Twoim chomiku ciekawe krosna. Mam pytanie, czy kupiłaś je czy zrobił je fachowiec? I czy jesteś zadowolona? Pozdrawiam Kajka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiek18pl Re: Do gosiek18pl 19.03.09, 21:36 Krosna zrobiłam sama. Jeden z chomików podał mi wymiary i parę uwag które pomogły mi w docinaniu desek. A reszta to tylko dziury i śruby. Muszę przyznać że jestem bardzo zadowolona z krosien i nie wyobrażam sobie w tej chwili wyszywania dużego obrazu na tamborku. Jeżeli będziesz miała jeszcze jakieś pytania to nie ma sprawy. Odpowiedz Link
lacrima_2 Re: Do gosiek18pl 20.03.09, 16:40 Gosiek, Gośku, Gosieńko i tak sama zrobiłaś bez pomocy faceta? Fantastyczne są i na pewno tańsze niż w sklepie. Powiedz mi jak się robi dziury na te kijki na kanwę i czy długo suszyłaś drewno. Kupiłam kiedyś krosno przykrecane do stołu, po 2-3 miesiącach kijki wyschły i kręcą mi się w otworach. Koszmar. Jeżeli możesz prześlij mi na gazetowy schemat tego pierwszego krosna. Pozdrawiam Odpowiedz Link
gosiek18pl Re: Do gosiek18pl 20.03.09, 22:06 Te dziury wierciłam specjalny wiertłem ( znajoma mnie uświadomiła )komplet można kupić za niecałe 10 zł. Tańsze na pewno , bo deski na obydwa krosna kosztował mnie nie całe 30 zł, śruby i do tego jeszcze śruby i motylki razem może 50 zł.Co do suszenia to chodzi ci jak długo klej sechł - suszyłam 12 godzin, poza tym krosno jest tak zrobione że mogę każdą część rozkręci i spakować ,kleiłam tylko poprzeczki do ramion. Kijki na kanwę kupiłam gotowe i dziury wierciłam do ich wymiaru. Odpowiedz Link
lacrima_2 Re: Do gosiek18pl 21.03.09, 23:17 Dzięki za pomoc. Gosiu masz może jeszcze wymiary krosna albo adres chomika? Odpowiedz Link