dzidaa 09.06.09, 13:27 właśnie dostałam uprawnienia do moderacji TEGO forum , czekam na propozycje od was co by tu udoskonalić na lepsze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzidaa Re: moderacja forum-propozycje 09.06.09, 13:50 moja pierwsza propozycja to logo forum, był kiedyś temat forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20039&w=51825475&a=51825475 ale niestety fotka nieczytelna a forum z którego pochodziła niedostępne. Odpowiedz Link
gra.60 Re: moderacja forum-propozycje 11.06.09, 09:22 Witaj dzidaa. Dzięki, że chcesz opiekować się Forum. Logo i motto jest strzałem w dziesiątkę. Przydałoby się w jakiś sposób (???) zaznaczyć na Forum, uczulić Koleżanki xxx, aby precyzowały swoje posty. Wszystkie tu szukamy, potrzebujemy, chcemy, prosimy, błagamy - wiadomo co: wzór, schemat, klucz, ale niech to konkretnie znajdzie się w tytule postu. Wiem, że niejednokrotnie o tym się mówi, i pisze, i przypomina. Jest przecież post w tej sprawie: PRECYZUJ TEMAT ... A życie swoją drogą... Wszystkiego najlepszego Grażyna Odpowiedz Link
anutek115 Re: moderacja forum-propozycje 15.06.09, 11:42 Przepraszam, za szybko wysłało mi się poprzednie - przede wszystkim ujednolicanie tematów!! Uczulic koleżanki, by w tytule było chociaż wspomniane, jakiego wzoru szukają, przyznam, że jak widzę temat "Błagam, pomóżcie, szukam wzoru" to mi sie nie chce otwierać . Odpowiedz Link
dzidaa Re: moderacja forum-propozycje 15.06.09, 13:56 uczulić??? to juz tyle razy było mówione ale cóż, może powinnam takie posty po prostu wywalać?? he? Odpowiedz Link
baabcia Re: moderacja forum-propozycje 15.06.09, 19:11 gratuluję! chyba użyłaś nieziemskich mocy w tej sprawie; na pewno apel o to żeby nadawać tytuły tak, żeby można było znaleźć choćby i swój wpis warto powtarzać ale ... doświadczenie mówi, że kto sam się nie zorientuje po pierwszym niefortunnym tytule, nie załapie również w wyniku perswazji; za dużo nie zmieniaj, bo to forum ma w sobie coś niesamowitego - nikomu nie udało się założyć moderowanego forum tak żywotnego i lubianego; zaglądaja tu dziewczyny z najróżniejszych miejsc w internecie i stale tu wracają; tu nikt nikomu nie mógł nic kazać i to chyba działało - jak było nudne nikt nie czytał, jak było ciekawe wątek pęczniał i forum sobie żyło; Odpowiedz Link
baabcia Re: moderacja forum-propozycje 15.06.09, 19:32 lecę na swojej miotle ogłosić tę nowinę tu www.babskiehobby.nmj.pl/index.php i jeszcze w paru miejscach może zleca się stare czarownice i pomogą troszkę, znam pare fanek tego forum! Odpowiedz Link
dzidaa Re: moderacja forum-propozycje 15.06.09, 23:00 Jakos udało mi się tu wejść z całymi buciorami,narazie moderuje, czasami może mnie nie być bo mam niemowlaka po miotłą, gdyby któras z was chciała powspółmoderować to zapraszam. Wielkich zmian nie planuję, jedynie te, które choć trochę usprawnią poruszanie się Odpowiedz Link
dona2000 Re: moderacja forum-propozycje 19.06.09, 15:12 świetnie ,że znalazł się ktoś operatywny,kto przywróci porządek na forum,chociażby w kwestii niezrozumiałych tytułów niektórych postów.Zastanawiam sie jednak nad potrzebą(?)istnienia dwóch bliżniaczych stron:wystarczy przejrzeć posty na jednym i drugim forum-są prawie identyczne.Czemu to ma służyć? Kiedyś miało zapewnić ład i spokój ,spokój owszem jest ale z ładem to już inna sprawaNie pomagają prośby ani grożby,żeby pisać poprawnie tematy-może usuwanie coś zmieni!?Może......czego życzę nowej pani moderator Odpowiedz Link
dzidaa Re: moderacja forum-propozycje 19.06.09, 18:09 drugie bliźniacze forum powstało w międzyczasie załatwiania moderowania tego forum, co można teraz zrobić?połączyć? Odpowiedz Link
dona2000 Re: moderacja forum-propozycje 19.06.09, 21:13 Pewnie byłoby wygodniej ,większość z pań pisze swoje posty i na tym i na bliżniaczym forum.Robi się mały galimatias,a wydaje mi się ,że i tak większość z nas zagląda na obydwa fora,więc po co powtórki w postachKażde forum powinno żyć swoim życiem ,jak do tej pory,ale niech choć troszkę się różnią Odpowiedz Link
dzidaa Re: moderacja forum-propozycje 24.06.09, 22:08 zmieniłam nazwę forum coby nie było dwóch takich samych, jak są inne propozycje to chętnie poczytam Odpowiedz Link
hania1953 Re: moderacja forum-propozycje 25.06.09, 08:52 dzidaa napisała: > zmieniłam nazwę forum coby nie było dwóch takich samych, jak są inne propozycje > to chętnie poczytam S U P E R !!!! Bardzo dobra nazwa,na pewno dziewczyny się zgodzą,prawda ? ps,życzę Tobie wytrwałości z nami Odpowiedz Link
jetel Re: moderacja forum-propozycje 25.06.09, 09:12 Miłe poranne zaskoczenie-nowa sympatyczna nazwa.Powodzenia Odpowiedz Link
yosiko Re: moderacja forum-propozycje 30.06.09, 17:54 Nazwa jest adekwatna do tego czym się zajmujemy i jednocześnie ładna. Logo z czarodziejem nitek również interesujące. Odpowiedz Link
baabcia Re: moderacja forum-propozycje 29.06.09, 21:58 a linki rozrzucone po całym siwecie beda nadal działały? zapamietuj zmiany jakie robisz, zeby było do czego wrócic to forum chyba jest bardzo wyjątkowe! nie wiem czy było drugie takie gdzieś; wszyscy mieli uwagi a było najaktywniejsze! tu demokracja sprawdzała się rewelacyjnie; i nikt nie wiedział czemu to moderowane obok nie rozkwita; sprawdzaj czy ilosc wejsc i wpisów wzrasta jeśli nie to przywróć stare rozwiazania i wycofaj sie spokojnie; Odpowiedz Link
dzidaa Re: moderacja forum-propozycje 01.07.09, 11:43 baabcia nie bardzo rozumiem czego oczekujesz? Jak pisałam wcześniej nie planuję ingerowac zbytnio w modernizację, nie ja jestem założycielką tego forum, ja tylko się nim "opiekuję", mogę tu posprzątać, pozamiatać, podpiąć coś ważnego. A na pewno czego nie zrobię to to że nie zadowolę wszystkich hafciarek. Jak z waszej strony są jakieś ciekawe propozycje to piszcie proszę, może wspólną pracą urozmaicimy forum. Jak jesteście w posiadaniu ciekawych linków-wstawiajcie. pzdr Odpowiedz Link
baabcia Re: moderacja forum-propozycje 01.07.09, 18:43 spoko spoko - ja własnie mało zmian oczekuję; to forum jest bardzo specyficzne wg mnie tu zaczynaja dziewczyny kóre pierwszy raz siadaja do kompa albo do haftu - i trzeba bardzo ostroznie, wspierać i naprowadzać podpowiadać i opiekować się ; a z drugiej strony zaglądaja tu stare hafciarskie i komputerowe wygi, które moga pomóc i czasem poszukać czegos miedzy soba i zaprosić na fora itd Nie denerwujcei się kiedy ktos napisze: szukam haftu! nie tylko w temacie watku ale i w treści i to wszytsko - ja też tak zaczynalam i tez to zwalczam teraz ale nie ma co ukrywać poczatki są cięzkie Odpowiedz Link
yosiko Re: moderacja forum-propozycje 30.06.09, 18:07 Pewnie każda z nas miałaby jakieś życzenia, propozycje zmian, które jej ułatwiłyby korzystanie z forum. Wiadomo, że wszystkiego połączyć się nie da, dlatego należy szukać kompromisu. Moja propozycja jest następująca: wątki tematyczne. Na bliźniaczym forum harpatkaa wprowadziła coś takiego. Proszę nie posądzajcie mnie o plagiat. Uważam, że to jest dobry pomysł. Wiele z nas poszukuje obrazka w konkretnej dziedzinie, jednak nie konkretnego obrazka. Ja np ostatnio poszukuję obrazków związanych ze ślubem. Ponieważ wiem, że to temat rzeka i niejednokrotnie był już poruszany dlatego nie umieściłam swego postu pod tytułem: "Ratunku, szukam ślubnego obrazka" Tylko korzystając z wyszukiwarki przeglądam starsze posty i linki. Byłoby łatwiej gdyby był wątek zbiorczy z danym tematem. Odpowiedz Link