maran73 03.07.09, 08:35 Witam serdecznie fanki haftu ! Poszukuje schematu do obrazka jak w tytule, najlepiej w xsd albo w pdf. Mam ten schemat w jpg ale nie jest przejrzysty. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanbor5 Re: Lanarte "Kobieta z koniem" szukam 03.07.09, 08:53 katenokgaff77.narod.ru/stitch_ludi61.htm Odpowiedz Link
dzidaa Re: Lanarte "Kobieta z koniem" szukam 03.07.09, 09:58 moja uwaga....krążą w necie dwie wersje, na pierwszy rzut oka niewiele się różnią Odpowiedz Link
toffi2007 Dzida... 03.07.09, 12:10 Własnie,mogłabys mnie oswiecic na czym ta roznica polega? Ja wlsnie przymierzam sie do wyszycia tego obrazu,zakupilam juz muline i kanwe i mam dwa schematy,jeden kolorowy ,drugi czarnobialy.Kolory sa te same ale mam wrazenie (dopiero druknelam sobie czar.-bialy),ze w tym tlo wyszywa sie na bialo a nie pozostawia puste jak w przypadku kolorowego schematu?Czy mam racje? Pilne,bo musze juz zaczac zeby zdazyc z prezentem Pozdrowka Odpowiedz Link
dzidaa Re: Dzida... 03.07.09, 12:37 no to sobie sama odpowiedziałaś ja haftowałam z czarno-białego, bo jednak takie tło nieregularne dużo daje.Powiem inaczej: też miałam dwa wydruki-kolor i c-b, poniewaz łatwiej mi wyszywac kolorowy schemat(oczopląsu nie dostaje)to wyszywałam z kolorowego a tło z c-b, bo oba tłem się tylko różnią. A to moj haft www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f941c80e2ae89e9d.html Odpowiedz Link
toffi2007 Re: Lanarte "Kobieta z koniem" szukam 03.07.09, 12:33 aaa i zapomiałam dodac ze oba sa malo wyrazne,trzeba bedzie brac oko w reke.Jezeli ktoras z Was posiada wyrazny schemat to rowniez przyłaczyłabym sie do prosby na toffi2007@gazeta.pl.Dziekuje Odpowiedz Link
dzidaa Re: Lanarte "Kobieta z koniem" szukam 03.07.09, 12:51 wrzucę ale za chwilke bo dziecię ide nakarmić Odpowiedz Link
dzidaa Re: Lanarte "Kobieta z koniem" szukam 03.07.09, 13:54 dzidaa.fotosik.pl/albumy/656604.html jakośc druku zależy od programu z którego drukujesz, wiem ze z InfanView drukowało sie kiepsko, musisz pobróbować, ja juz nie pamiętam z czego drukowałam ten haft ale przyzwoicie wyszedł. pzdr Odpowiedz Link
mirafiorka Re: Lanarte "Kobieta z koniem" szukam 03.07.09, 18:18 Wydaje mi się, że jakość wydruku zależy od tego jak zeskanowano schemat.Jeśli skan jest czytelny i wyraźny, to i druk będzie dobry. Drukuję wiele schematów właśnie z IrfanView i są bez zarzutu. Kiepskiej jakości skany wyrzucam od razu, bo szkoda oczu. Odpowiedz Link
maran73 Re: Lanarte "Kobieta z koniem" szukam 06.07.09, 11:02 Dziękuję wszystkim za informacje i za schemat. W międzyczasie znalazłam ten schemat w xsd ( najlepszej jakości!!!) na chomiczku MROL. Pozdrawiam, i życzę miłego dnia!!!!!!!!! Odpowiedz Link