lidka1988 14.12.11, 15:36 Czy któraś z was jest może wolontariuszką? Znacie jakieś fundacje pomagające dzieciom, samotnym matkom? Czuję, że muszę jakoś zacząć działać, pomagać innym, żeby zmniejszyć ból, odpokutować to co zrobiłam... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia-de-gr-pl Re: Wolontariat 14.12.11, 15:44 ja tez... jutro jade do domu dziecka. Niestety, mieszkam akurat w Grecji i nie moge nikomu doradzic niczego sensownego w Polsce. Tyle tylko, ze musze cos robic, bo oszaleje siedzac w domu, to pewne. ale po czasie podejme watek, i powiem, wam jak i czy to dziala. Odpowiedz Link
nati1011 Re: Wolontariat 14.12.11, 16:11 więszość dziewczyn z tego forum robi coś "na boku" jest dużo organizacji pomocowych. wpisz nazwę swojej miejscowości (lub pobliskiej duzej) i to czego szukasz: dom samotnej matki, hospicjum, centrum rechabilitacyjne itp itd na pewno znajdziesz coś dla siebie. Odpowiedz Link
bellagnos Re: Wolontariat 14.12.11, 16:20 A to ja od razu zapytam, może masz wśród znajomych kogoś, kto chce oddać rzeczy dla noworodka, zbieramy wyprawkę dla dzidziusia mamy z tego forum, która zdecydowała się urodzić ciuszków trochę już jest, wózek udało się kupić nowy bardzo tanio ( i jak tu nie wierzyć w przeznaczenie ) ale potrzebne pieluchy , kosmetyki itd Odpowiedz Link
mama.rozy Re: Wolontariat 14.12.11, 17:40 przede wszystkim zostań tutaj a szukając czegoś,bierz przede wszystkim pod uwagę to,żeby pomóc innym,nie sobie. znalazłam Ci coś takiego www.wolontariat.edu.pl/ to niby dla studentów,ale z boku masz kilka sprawdzonych organizacji Odpowiedz Link
lidka1988 Re: Wolontariat 14.12.11, 19:32 To nie jest tak, że myślę tylko o sobie. Chce pomagać innym a w szczególności tym dziewczynom, które są w trudnej sytuacji, a mimo to zdecydowały się urodzić. Chce to zrobić dla tych małych istotek. I dziękuję za link. Odpowiedz Link
lidka1988 Re: Wolontariat 14.12.11, 19:38 Postaram się zorganizować wyprawkę dla tego dzidziusia. Jeśli możesz to napisz co najbardziej jest potrzebne, żeby nie dublować rzeczy- moje gg 39802689 Odpowiedz Link