Dodaj do ulubionych

Wolontariat

14.12.11, 15:36
Czy któraś z was jest może wolontariuszką? Znacie jakieś fundacje pomagające dzieciom, samotnym matkom? Czuję, że muszę jakoś zacząć działać, pomagać innym, żeby zmniejszyć ból, odpokutować to co zrobiłam...
Obserwuj wątek
    • gosia-de-gr-pl Re: Wolontariat 14.12.11, 15:44
      ja tez... jutro jade do domu dziecka. Niestety, mieszkam akurat w Grecji i nie moge nikomu doradzic niczego sensownego w Polsce. Tyle tylko, ze musze cos robic, bo oszaleje siedzac w domu, to pewne. ale po czasie podejme watek, i powiem, wam jak i czy to dziala.
    • nati1011 Re: Wolontariat 14.12.11, 16:11
      więszość dziewczyn z tego forum robi coś "na boku" wink

jest dużo organizacji pomocowych. wpisz nazwę swojej miejscowości (lub pobliskiej duzej) i to czego szukasz: dom samotnej matki, hospicjum, centrum rechabilitacyjne itp itd na pewno znajdziesz coś dla siebie.
    • bellagnos Re: Wolontariat 14.12.11, 16:20
      A to ja od razu zapytam, może masz wśród znajomych kogoś, kto chce oddać rzeczy dla noworodka, zbieramy wyprawkę dla dzidziusia mamy z tego forum, która zdecydowała się urodzić smile ciuszków trochę już jest, wózek udało się kupić nowy bardzo tanio ( i jak tu nie wierzyć w przeznaczenie big_grin) ale potrzebne pieluchy , kosmetyki itd
      • mama.rozy Re: Wolontariat 14.12.11, 17:40
        przede wszystkim zostań tutaj
        a szukając czegoś,bierz przede wszystkim pod uwagę to,żeby pomóc innym,nie sobie.
        znalazłam Ci coś takiego
        www.wolontariat.edu.pl/
        to niby dla studentów,ale z boku masz kilka sprawdzonych organizacji
        • lidka1988 Re: Wolontariat 14.12.11, 19:32
          To nie jest tak, że myślę tylko o sobie. Chce pomagać innym a w szczególności tym dziewczynom, które są w trudnej sytuacji, a mimo to zdecydowały się urodzić. Chce to zrobić dla tych małych istotek. I dziękuję za link.
      • lidka1988 Re: Wolontariat 14.12.11, 19:38
        Postaram się zorganizować wyprawkę dla tego dzidziusia. Jeśli możesz to napisz co najbardziej jest potrzebne, żeby nie dublować rzeczy- moje gg 39802689
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka