Dodaj do ulubionych

Wiaderek PRZEGRAŁ w sądzie

30.11.10, 20:00
Komitet Kalinowskiego pozwał Komitet Wiaderka o sprostowanie nieprawdziwej informacji, że Wiaderek dostał Order Wojenny Krzyża Grunwaldu. Sąd pozew oddalił argumentując, że skoro w Wieściach Piastowskich nie ma dopisku, że są to materiały wyborcze to pozew nie może być rozpatrywany w trybie wyborczym. Można tego dochodzić w postępowaniu cywilnym.

W rewanżu Komitet Wiaderka pozwał Komitet Kalinowskiego, że nieprawdą była informacja zamieszczona w "Co słychać?", że Wiaderek orderu nie dostał.
Argumentacja była taka, że skoro sąd w poprzednim postępowaniu pozew oddalił to znaczy, że Wiaderek order dostał. Logika moim zdaniem specyficzna i nieco zadziwiająca - nawet sąd wydawał się być pod wrażeniem.

Komitet Wiaderka pojechał po bandzie i zażądał sprostowania w prasie polegającego na stwierdzeniu, że Wiaderek order dostał. Tego to już nawet sąd nie zdzierżył i wniosek oddalił.

Ciekawe czy w wieściach piastowskich przeczytamy, że pozwali Kalinowskiego?
Jeszcze ciekawsze czy napiszą, że przegrali :P ?

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • magda_100 Re: Wiaderek PRZEGRAŁ w sądzie 30.11.10, 20:08
      Zapomniałam dodać, że Komitet Kalinowskiego w swoim pozwie żądał wpłaty kwoty pieniężnej na rzecz Caritas parafii Dębe Wielkie a Wiaderek, w ramach troski o naszą gminę żądał wpłaty na rzecz Instytutu w Laskach (gmina Izabelin). No cóż - widać nie dostrzega potrzeb w naszej gminie.
      Pozdrawiam
      • hiraam Re: Wiaderek PRZEGRAŁ w sądzie 30.11.10, 20:39
        Pozywajcie się o jeszcze większe głupoty, a ja na wybory nie pójdę, bo to śmieszne i smutne zarazem.

Byłem na stronach www obu kandydatów i próbowałem dowiedzieć się czegoś o nich i ich programach. Na stronie Kalinowskiego same ogólniki - praktycznie to samo co co roku obiecywała Wodnicka. U Wiaderka w zakładce Program wyborczy nic nie znalazłem - może tylko u mnie się nie wyświetla. Jakby ktoś miał namiary na jego program, to proszę o link.

• blue_zyrafa1971 Re: Wiaderek PRZEGRAŁ w sądzie 30.11.10, 21:23
          nikt nikogo nie pozywa o głupoty.
          A gdyby jeden z kandydatów oświadczyl ze był uczestnikiem misji na księzyc Apollo to nalezyłoby to olać ?? Skoro ktos mówiąc delikatnie manipuluje informacje na etapie wyborów to co moze byc potem ???

Jesli chodzi o strony obu panów to o stronie p. W. szkoda gadać. Pousuwał zawartości wszystkich zakładek z wyjątkiem tego orderu ktorego zreszta NIGDY nie dostał. Nigdy nie mial tam info o swoich kandydatach na radnych itp. Wypisuje jakies kosmiczna teksty o gazie czy SKM. Gazu nie ma i nie bedzie poza rejonami lezacymi na granicy innych "zagazowanych gmin". A SKM jest tak samo potrzebna jak jeszcze jedno slońce. Przeciez sa pociagi i to dosc czesto w godzinach szczytu nie przsadzajmy. SKM na wode nie jezdzi i gmina musialaby dorzucic sie grubo powyzej pól miliona rocznie do tego interesu. Bilety - myślicie ze skm bedzie za darmo czy na karte rowerową ?? tez trzeba bedzie miec karte miejska z dopłata do drozszej strefy.

Lepiej zadbac o stan dworców kolejowych które jak widze w kazdy poniedzialek to sie zastanowam gdzie żyję. Sterty smieci po czipsach, butelek, petów pudełek po papierosach a nawet prezerwatywy (oczywiście zużyte). O zdemolowanych wiatach bez szyb i osłon bocznych już nie wspomne. Widocznie ci co je zniszczyli nie jezdza pociagami i uważaja je za zbedne :-)
          Zobaczcie jak wygladaja gminne rowy ile tam leży śmieci i syfu zwłaszcza po zimie. Czy ktos z Was był w lesie na grzybach jadąc z Debego na Cygankę ?? Powinienem powiedzic czy zy ktos był na smieciach a nie na grzybach bo smieci jest tam wiele więcej niz grzybów. Tak samo jest w lesie w miejscowości Górki. Butelki szklane, plastik, szkoda gadać.

• zgoorek Re: Wiaderek PRZEGRAŁ w sądzie 01.12.10, 00:44
          hiraam napisał:

[i]> Pozywajcie się o jeszcze większe głupoty, a ja na wybory nie pójdę, bo to śmies
          > zne i smutne zarazem. [/i]
          Twój wybór. Dałeś się wmanewrować i tyle. Współczuję.
          Na to liczył wątpliwy bohater obu spraw.

[i]> Byłem na stronach www obu kandydatów i próbowałem dowiedzieć się czegoś o nich
          > i ich programach. Na stronie Kalinowskiego same ogólniki - praktycznie to samo
          > co co roku obiecywała Wodnicka.
          [/i]Na pewno nie to samo - przeczytaj uważniej.

[i]>U Wiaderka w zakładce Program wyborczy nic nie
          > znalazłem - może tylko u mnie się nie wyświetla. Jakby ktoś miał namiary na jeg
          > o program, to proszę o link. [/i]
          U nikogo się nie wyświetla, bo tam nic nie ma. Jaki program?
          Wystarczy podejrzeć źródło strony - z próżnego i Salomon nie naleje.
          Nawet tytuł strony jest fałszywy, bo na pewno nie jest to blog.
          Nie można dopisać żadnego komentarza.
          Tylko kłamstwa i bełkot łamaną polszczyzną tam znajdziesz - ot, tyle.
    • blue_zyrafa1971 Re: Wiaderek PRZEGRAŁ w sądzie 30.11.10, 20:27
      pan W. liczył chyba że nabierze na te kłamstwa ze dostał order krzyza grunwaldu równiez i sąd bo czesc mieszkańców uwierzyła. Ale teraz sobie ludzie poczytali troche prawdy i mam nadzieje, ze otworza oczy na te oczywiste bzdury opisywane w "wiesciach pasztetowskich"

Swoja droga ciekawe dlaczego ze strony pana W. zniknął skład jego komitetu honorowego ? Czyżby sie wstydził tych "wybitnych" postaci ?? Kto ich w ogóle znał z Was czytających. Jedna z tych "wybitnych postaci" to faktycznie przyznaję rację wicepremier i wiceminister rolnictwa. Tylko kto z was sprawdził kiedy ten człowiek pełnił te funkcje. Nie wiecie ?? To ja wam powię. Był tym wicepremierem w komunistycznym rzadzie Mesnera czy Rakowskiego (dokladnie nie pamietam). Rzeczywiście jest sie kim chwalić. Równie dobrze można się chwalic ministrami komunistycznych rządów Bieruta czy Jaruzelskiego.

A może i te "wybitne postaci" zrezygnowały jak dotarły do nich informacje o przypisywaniu sobie przez p. W. "kontaktów", "porarć" i "orderów krzyża gruwaldu"?? Ciekawe, mam nadzieje ze ta zakładka wróci na stronę i poczytamy tam o inych "gwiazdach".
    • dwielkie Re: Wiaderek PRZEGRAŁ w sądzie 02.12.10, 11:25
      No cóż po apelacji z dnia dzisiejszego 2 grudnia 2010r., która nastąpiła okazuje sie, że jednak Wiaderek wygrał i [b]Kalinowski ma go przeprosić[/b].
      Mam nadzieję, że dzisiaj to postanowienie pojawi się na stronie internetowej i będę mógł ją tu wstawić link.
      Co do strony Wiaderka to:
      1 grudnia 2010
      admin:
      at 08:10
      Witam
      wiec problemy juz zostały rozwiązane
      jako ze nasz serwis jest otwarty mielismy próbę ataku hackerskiego
      teraz juz musielismy zabezpieczyc nasz serwer dodatkowo
      zapraszamy do lektury
      - czyli program już można postudiować na stronie wiaderek.info.pl/
      Pozdrawiam!

• ewadebe Re: Wiaderek PRZEGRAŁ w sądzie 02.12.10, 20:11
        Ciekawe za co?
        gdzie Twój link?
      • ewadebe Re: Wiaderek PRZEGRAŁ w sądzie 02.12.10, 22:50
        Cóż z tego że problemy z serwerem u Wiaderka zostały rozwiązane jak nadal nie mozna umieścić takm komentarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka