an_7 28.03.11, 22:13 Mam antenę na dachu+ własną, a jedynka zdecydowanie gorzej odbiera niż reszta programów. Podobno to problem całego Mińska. Jest jakieś rozwiązanie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qbasso Re: Czy u Was TVP1 też słabo odbiera? 29.03.11, 08:35 U mnie TVP1 odbierała słabo do momentu przestawienia anten na nowy nadajnik w Raszynie i wymiany jakiejś płytki w antenie. Robili mi to ludzie z firmy, która ma siedzibę na Piłsudskiego na parterze budynku w którym jest Rondo. Teraz TVP1 odbiera idealnie, tak samo jak pozostałe programy. Odpowiedz Link
an_7 Re: Czy u Was TVP1 też słabo odbiera? 03.04.11, 14:56 A czy bez kupowania satelity można jakoś poprawić odbiór? Odpowiedz Link
zbyszko19 Re: Czy u Was TVP1 też słabo odbiera? 03.04.11, 18:40 Dla poprawy jakości programów TV bez satelity jest DVB-T czyli telewizja naziemna w cyfrowym standardzie. To zagadnienie jest opisane na tych stronach www.emitel.pl , forum.emitel.pl/index.php , www.telewizja-cyfrowa.com.pl . Sam korzystam z tego rozwiązania i jestem zadowolony z jakości programów. Odpowiedz Link
dragano Re: Czy u Was TVP1 też słabo odbiera? 04.04.11, 17:51 Ja również polecam odbiór TV cyfrowej. Nie dość, że jakość o wiele lepsza to jeszcze dodatkowo TVP HISTORIA, TVP KULTURA i TVN Warszawa. Chociaż mi jedynka na normalnej antenie odbiera idealnie. Co do tv cyfrowej to nowsze telewizory mają już wbudowany dekoder, a do starych można dokupić. Ostatnio widziałam taki, w jednym ze sklepów w warszawie, za niewiele ponad 100 zł. Odpowiedz Link