Dodaj do ulubionych

Czy u Was TVP1 też słabo odbiera?

28.03.11, 22:13
Mam antenę na dachu+ własną, a jedynka zdecydowanie gorzej odbiera niż reszta programów. Podobno to problem całego Mińska. Jest jakieś rozwiązanie?
Obserwuj wątek
    • qbasso Re: Czy u Was TVP1 też słabo odbiera? 29.03.11, 08:35
      U mnie TVP1 odbierała słabo do momentu przestawienia anten na nowy nadajnik w Raszynie i wymiany jakiejś płytki w antenie. Robili mi to ludzie z firmy, która ma siedzibę na Piłsudskiego na parterze budynku w którym jest Rondo. Teraz TVP1 odbiera idealnie, tak samo jak pozostałe programy.
    • an_7 Re: Czy u Was TVP1 też słabo odbiera? 03.04.11, 14:56
      A czy bez kupowania satelity można jakoś poprawić odbiór?
      • zbyszko19 Re: Czy u Was TVP1 też słabo odbiera? 03.04.11, 18:40
        Dla poprawy jakości programów TV bez satelity jest DVB-T czyli telewizja naziemna w cyfrowym standardzie.
        To zagadnienie jest opisane na tych stronach www.emitel.pl , forum.emitel.pl/index.php ,
        www.telewizja-cyfrowa.com.pl .
        Sam korzystam z tego rozwiązania i jestem zadowolony z jakości programów.
        • dragano Re: Czy u Was TVP1 też słabo odbiera? 04.04.11, 17:51
          Ja również polecam odbiór TV cyfrowej. Nie dość, że jakość o wiele lepsza to jeszcze dodatkowo TVP HISTORIA, TVP KULTURA i TVN Warszawa. Chociaż mi jedynka na normalnej antenie odbiera idealnie.
          Co do tv cyfrowej to nowsze telewizory mają już wbudowany dekoder, a do starych można dokupić. Ostatnio widziałam taki, w jednym ze sklepów w warszawie, za niewiele ponad 100 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka