jacklosi Re: KonstancinoJezioranie... 12.01.04, 12:18 Bardzo ładne mapki narysowałeś, ale czy nie masz dość reform podziału administracyjnego? Ja mam. JK Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: KonstancinoJezioranie... 13.01.04, 17:00 Witam :) Że tak powiem: mam dość nieudanych. Nie rozumiem, czemu mielibyśmy powielać te błędy przez następne setki lat... Odpowiedz Link Zgłoś
jacklosi Re: KonstancinoJezioranie... 12.01.04, 13:32 Przejrzałem tzw. założenia autonomii. Jest to zbiór haseł i pobożnych życzeń, a konkretów niewiele. Np. jeżeli ma to być autonomia, to musi zakładać własne źródła finansowania budżetu, tzn. własne podatki, tzn. własne, a nie wydzielone z budżetu centralnego. A Pan pisze, że to budżet ma wydzielać procenty. A poza tym czy pytał Pan Radomian, czy wolą w Środkowopolskim, czy w Południowopolskim? JK Odpowiedz Link Zgłoś
jacklosi Re: KonstancinoJezioranie... 12.01.04, 13:42 I dlaczego np. konsekwentnie oddziela Pan Bydgoszcz od Torunia. Przecież historycznie oba zawsze były na Pomorzu. A tak w ogóle to i tak przelewanie z pustego w próżne. Jeżeli cały kraj skłąda się z głupoli i złodziejów, to 5 autonomii tego faktu nie zmieni. JK Odpowiedz Link Zgłoś
studus Re: KonstancinoJezioranie... 16.01.04, 17:47 witam, jest jak jest i niech tak zostanie, popsotu polepszajmy to a nie budujmy od nowa! poza tym wydaje sie ze tan Pan to tak tylko przelotem. Odpowiedz Link Zgłoś
jacklosi Re: KonstancinoJezioranie... 01.04.04, 12:10 studus napisał: > witam, > jest jak jest i niech tak zostanie, popsotu polepszajmy to a nie budujmy od > nowa! > poza tym wydaje sie ze tan Pan to tak tylko przelotem. Czy to było do mnie? A jeżeli, to co to znaczy? Ja nie twierdzę, że zawsze lepiej jest usprawniać to co było. Czasem taniej jest stare zburzyć doszczętnie i zbudować nowe. Ale jak to nowe ma być równie bez sensu, jak to stare, to dajmy sobie spokój. Życie nie jest takie proste, jak byśmy tego chcieli. JK Odpowiedz Link Zgłoś
jacklosi Re: KonstancinoJezioranie... 11.08.04, 13:45 Jeżeli pytanie dotyczy głupoli i złodziejów, to proszę zauważyć, że sformułowałem zdanie warunkowe: Jeżeli a, to b. Ale coś w tym jest. Pozdrawiam, JK Odpowiedz Link Zgłoś