Dodaj do ulubionych

EEG PRAWIDŁOWE !!! :)

17.03.05, 15:38
UFFFFFFFFFFF. Kamien spadl mi z serca. Pozdrawiam serdecznie. Buziaki dla
dzieciaczkow! :)
Obserwuj wątek
    • estusia Re: EEG PRAWIDŁOWE !!! :) 17.03.05, 20:12
      no to super! A czy jeszcze pojawiają się te napady ? (z wykrecaniem oczu do
      góry) wiem ,ze cie bombarduje pytaniami- wybacz- ale jesteś jedyną osobą u
      której maluszek ma takie same dziwne sytuacje jak moje dzieciątko, dlatego tak
      sie ciebie kurczowo trzymam :) po prostu chciałabym wiedzieć co robić, co zbadać
      i gdzie się udać.I jeszcze jedno pytanko, czyu twojego maluszka te napady
      wystąpiły kilka dni po szczepieniu ? My wkońcu udajemy sie w ta sobotę do
      specjalisty, w nim ostatnia nadzieja. Bedę wdzięczna za odpowiedź. pozdrawiam!!!
    • mama_michalka Re: EEG PRAWIDŁOWE !!! :) 18.03.05, 08:27
      Napady z oczkami pojawiaja sie niestety nadal. Nie ma zasady kiedy. Raz jest to
      podczas zabawy, raz podczas jedzenia :( Wyglada to okropnie, ale wszystko co
      moge zrobic, to odwracac jego uwage. Analizowalam zwiazek tych napadow z
      terminami szczepien i razem z pania neurolog doszlysmy do wniosku, ze nie ma
      zadnego powiazania. Po prostu "ten typ tak ma". Pozdrawiam Cie cieplutko i
      trzymaj sie. Gdybys miala cos pilnego, to daj znac na gg, lub na priva.
      • estusia Re: EEG PRAWIDŁOWE !!! :) 18.03.05, 12:42
        wiem, ze to wyglada okropnie , mi az serce zamiera ze strachu na sama mysl,a co
        mowic jak go wykreca.Teraz, dzieki Bogu, nic sie nie dzieje,jedynie wczoraj, jak
        byl zmeczony,to tak troszke oczka wykrecił,ale byl rozluzowany, nie napinal
        sie,wiec nie wiem co to bylo, moze tak jak zwykle, zmeczenie. Zastanawia mnie
        fakt, do kiedy to bedzie, przez całe zycie, czy do czasu wyrośniecia?
        Najbardziej boli mnie to, ze nie potrafie mu pomóc. A czy mówiłaś o tym
        rehabilitance Michałka, i co ona na to ? Bo chyba pytała Cię o to przed
        napadami? pozdrawiam i dziękuje za cierpliwość
    • mama_michalka Re: EEG PRAWIDŁOWE !!! :) 20.03.05, 18:41
      Czesc,

Pewnie, ze mowilam jak tylko zaczal sie tak prezyc. Ona wtedy mnie spytala, czy
      nie wywraca oczu, ale Michal jeszcze nie wywracal, wiec nie bylo problemu.
      Dopiero potem po jakichs 2 tygodniach zaczal wywracac i wtedy juz poszlismy do
      neurologa i na eeg. Teraz robi to sporadycznie, choc jak juz zacznie, to
      potrafi i 4 razy pod rzad. Czasami jakby zapomina i caly dzien jest spokoj.
      Dzisiaj zaczal cos nowego: przekrzywia glowe i patrzy tak jakos z boku, z dolu,
      z gory ( tak nieladnie, ale "spodełba"). Tez wyglada to nie za ciekawie,
      dziwnie. Mam nadzieje, ze minie. Musze konczyc, bo sie obudzil. pa
      • estusia Re: EEG PRAWIDŁOWE !!! :) 21.03.05, 17:34
        hej!
        a wiesz, że moj mały tez tak patrzy "spodełba", ale wole to niz miałabym znosic
        te prezenie. my mamy zakaz szczepien do 6msc zycia Kubusia i cwiczyc,cwiczyc i
        jeszcze raz cwiczyc,czasem rece opadaja... ale mały zaczyna wkoncu głowke
        podnosic-nie tak ładnie jak zdrowy bobas, ale napina sie i podnosi troszke
        (napina sie i z wyciagnietymi łapkami i troszke mu sie udaje). Zauważyłam ze jak
        unikamy takich momentów (płaczu zmeczenia i tych wszystkich co pomagaja wywołac
        atak) to nic sie nie dzieje, moj mały miał ich 9 i mam nadzieje ze juz nigdy
        wiecej sie nie powtórzą. Mysle ze nasze dzieciaczki wyjda z tego, i te prezenie
        bedzie coraz słabsze az wogóle zaniknie. I tego nam życzę :)
        pozdrawiam, pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka