brezly 25.05.10, 11:40 Widzielim w miejscowym sklepie. Globalizujem sie az do gumna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: Grzyby shiitake made in Poland 25.05.10, 13:45 w miejscowym? pan przebywasz...? czy w miejscowym za wielką wodą? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Grzyby shiitake made in Poland 25.05.10, 16:28 W miejscowym germanskim, tyle ze ze 150 km na poludnie od wlasnego cuhasusu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_bzdeta_wons Re: Grzyby shiitake made in Poland 25.05.10, 19:07 czemu nie? taka globalizacja mi odpowiada. "myśl globalnie, jedz lokanie" wcale nie wyklucza obcych wpływów :) tak mi sie przypomniało www.youtube.com/watch?v=HpUn9tzwj2E Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Grzyby shiitake made in Poland 25.05.10, 20:32 w Auchan i shitake i rozmaitych innych grzybów było w bród ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Grzyby shiitake made in Poland 26.05.10, 09:16 No tak, problem w tym jeno zem nie wiazal Polski z produkcja grzyba co sie tak nazywa. Jak zaczna gdzies pod Slonskiem hodowac rybe fugu to juz sie nie zdziwie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Grzyby shiitake made in Poland 26.05.10, 09:40 ale PANGA sprzedawana latem w każdej nadbałtyckiej budzie z rybami, to nikogo nie dziwi? mnie szlag trafia gdy chcę kupić polski czosnek! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Grzyby shiitake made in Poland 26.05.10, 09:52 Pangasius sie rozprzestrzenil, jak ongi morszczuk. Czosnek jest super, byle nie chinski. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Grzyby shiitake made in Poland 27.05.10, 15:00 piękności pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Czosnek_niedzwiedzi_cm02.jpg dużo tego pl.wikipedia.org/wiki/Czosnek Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Grzyby shiitake made in Poland 27.05.10, 19:52 Niedzwiedzi czosnek w Germanii modny. Ino sie tu nazywa raczej "niedzwiedzi por". Ale cebula, czosnek i por razem sa chwalone w Biblii. Odpowiedz Link Zgłoś