Dodaj do ulubionych

oszczedze Wam

12.10.10, 01:31
tytulu tej ksiazki,jej ceny i nazwy wydawnictwa . a nawet numeru ISBN.
w skrocie : kuchnia francuska zeszla ,a wloska stala sie wiodaca.
z powodu jej lekkosci ,zgodnosci z zasadami zdrowego ,srodziemnomorskiego odzywiania,zanikajacej roli innowacyjnosci w przygotowywaniu posilkow i podkreslaniu jakosci niewielkiej liczby skladnikow.
zamawiamy wiec gnocchi i bob ,jajecznice ze szparagami , pizzette z grzybami porcini.
i spaghetti alla Norma.
Obserwuj wątek
    • brezly Re: oszczedze Wam 12.10.10, 07:40

>zanikajacej roli innowacyjnosci w przygotowywaniu posilkow

O kurcze! :-)
      • modliszka61 Re: oszczedze Wam 13.10.10, 09:37
        Genialna Qchnia ! Cudotwórczy wyraz ZAMAWIAMY przywabił mnie.Wchodzę w to.
        • szubad Re: oszczedze Wam 13.10.10, 13:30
          skrót ISBN ma w sobie coś fundamentalno-bezdyskusyjno-nieubłaganego, nawet PESEL wydaje się łagodniejszy
          • modliszka61 Re: oszczedze Wam 14.10.10, 09:24
            Pesel jest fajny.Tym co odczuwają niezrozumiały strach,można zalecić tak : "Przyjmij swoje demony,bo dopóki z nimi walczysz,dajesz im siłę" . Po przyjęciu okazuje się , że one gdzieś znikają.
            Peselowego pochodzenia horror vacui można , za sprawą ustaleń ze sobą , przerobić na amor vacui.Ale tu też należy wykazać daleko idąca czujność , bo może to pójść w kierunku vide dans le vide.
            ;-}
            • brezly Re: oszczedze Wam 14.10.10, 09:36
              Pesel jest lagodniejszy przez te dqwie samogloski. A pani Szubadowa ma racje, te ISBN to prawie jak JSBN, bezsamogloskowe imie bezimiennej ostatecznosci. Sprawczej ale nie naprawczej. Zaklady Sprawcze Taboru Kolejowego Losu.
              • brezly A dzieki Paniom 14.10.10, 09:43
                spojrzalem inaczej na to ze bezustannie dostaje majle od czegos co sie nazywa, mniej wiecej, "rhgrk".
                • modliszka61 Re: A dzieki Paniom 14.10.10, 10:05
                  To mi wygląda na jakiś sepulkralny pomruk.Nie widać , a słychać . Czasami coś co przypomina przytłumione pukanie do drzwi .Ja też nieraz to słyszę , ale nie chce mi się otwierać .
                  • brezly Re: A dzieki Paniom 14.10.10, 10:09
                    A ja musze bo ono sluzbowo. Jak na statek.:-)
                • szubad Re: A dzieki Paniom 19.10.10, 19:24
                  rhgrk?

Pan nie otwiera! bo jakiś staroasyryjski wirus sie uaktywni! Pan wie, e-mezohypopotamska wersja klątwy tu tam cham ona
                  • brezly Re: A dzieki Paniom 20.10.10, 08:49
                    No, fakt brzmi zle.
                    Ale to skrot od nazwy pewnego klastera komputralnego, wiec jakby strach mniejszy (mam kwit :-))
              • modliszka61 Re: oszczedze Wam 14.10.10, 09:44
                Z kolejnictwa to ja kiedyś słyszałam szepty na bocznicy .Zdaje się , że lawmitender.I tego będę się trzymać.
                • brezly Re: oszczedze Wam 14.10.10, 09:49
                  To jest prawda. To bylo PKP.
                  • lira_korbowa Re: oszczedze Wam 20.10.10, 00:32
                    Ja miałam łagodniejsze wejście w PESEL, przygotowana przez charczący CPR-nummer. Panie B., Pan też musiał być onym ostygmatowany?
                    • brezly Re: oszczedze Wam 20.10.10, 08:47
                      Bylem ostygmatowany, fakt.
                      Ale teraz slysze ze w Krolestwie Trzech Koron z podobnzm numerem numerz.
                      Otoz, siostra Mlodego Polpracownika jest wydana za poddanego Gustawa Karola i gdzies tam, miedzy Vener a Vetter, mieszka. Ale poki co paszport ma teutonski. Klopotow z tym niby nie ma, ale problem w tym ze CPR miejscowy dla cudzoziemcow ma cos 5 cyfr wiecej jak dla miejscowzych. I kiedy probuje owa Teutonka cos zalatwic online, do czego CPR potrzebny, to sie okazuje ze 60% PT Formularzy Online ma tylko tyle cyfr do CPR ile CPR miejscowych ma, przez co wrazenie wrogosci Cudzoziemcom sie odnosi.
                      • millefiori Re: oszczedze Wam 30.10.10, 11:19
                        Tu tez jest, 9 cyfrowy. W zeszlym tygodniu poganiana przez sily miejscowe, ktorym to niezbedne bylo, sobie przypomnialam, ze mam, mam, mam... ino gdzie wetknelam dokument nadania?
                        • brezly Re: oszczedze Wam 30.10.10, 21:22
                          Dobrze jest przeczytac ze nie jest sie samemu na swiecie ze swymi klopotami spod znaku "Gdzie ja mam to co trzeba bylo tak dobrze schowac zeby nie zginelo?" :-ßß

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka