20.04.04, 17:28
Poszukiwania w Google przyniosły nieoczekiwany rezultat:

Dane techniczne pistoletu TT wz. 1933:
Kaliber: 7,62 mm
Ciężar: 0,825 kg (bez magazynka)
Wymiary: długość 195 mm
Szybkostrzelność: 15-23 strz./min
Zasięg skutecznego ognia: 50 m
Prędkość początkowa pocisku: 420 m/s
Nabój: pistoletowy wz. 1930 lub wz. 1933 TT
Ciężar naboju: 10,8 g
Ciężar pocisku: 5,6 g
Pojemność magazynka: 8 naboi.

Obserwuj wątek
    • ralston Re: Forum TT 20.04.04, 17:29
      To wychodzi na to, że mamy szybkostrzelne forum ;)
      • ogabignac Re: Forum TT 20.04.04, 17:40
        Bywało,że strzelała seriami.
        Przy zepsutym mechanizmie spustowym potrafiła wywalić całe osiem nabojów
        jeden po drugim.
        Jako, że była krótka i lekka w porównaniu z kałaszem po każdym strzele
        podnosiła się coraz wyżej a ostatni strzał oscylował groźnie w okolicy
        czoła strzelającego.
        • ralston Re: Forum TT 20.04.04, 17:45
          Znam przypadki, że się strzelający nawet tym sposobem zdołał postrzelić. W
          słynnej JW2456 zresztą :)
    • anahella Re: Forum TT 20.04.04, 19:24
      ogabignac napisał:

> Ciężar: 0,825 kg (bez magazynka)
      > Wymiary: długość 195 mm

Super, wiec zmiesci sie w mojej torebce;)
      • ralston Re: Forum TT 20.04.04, 22:39
        Kobieta z TT-ką? Nieeee... Może jakiś mały rewolwerek?
      • all2 Re: Forum TT 21.04.04, 00:32
        Tylko uważaj, żeby nie przestrzelić dysków, które też tam trzymasz :)
        • anahella Re: Forum TT 21.04.04, 03:11
          all2 napisała:

> Tylko uważaj, żeby nie przestrzelić dysków, które też tam trzymasz :)

Eeee spokojnie. Ja to tylko w ramach podtrzymywania tradycji, ze w damskiej
          torebce nie zmieszcza sie tylko dwie rzeczy: fortepian i druga damska torebka:)
          • all2 Re: Forum TT 21.04.04, 08:37
            W mojej torbie druga torba się mieści. Fortepian już nie, prawda :( Chyba żeby
            wyjąć tę drugą torbę...
            • anahella Re: Forum TT 21.04.04, 23:59
              a w ogole to damskie torebki sa bardzo dziwnym srodowiskiem, w ktorym nie
              panuje prawo ciazenia. Wklada sie tam cos lekkiego na cos ciezkiego i po chwili
              to lekkie jest na samym dnie. Ale tylko wtedy gdy to lekkie jest wlasnie
              potrzebne.
              • ralston Re: Forum TT 22.04.04, 08:39
                No to widzę z Waszych opisów, że do damskiej torebki zamiast TT-ki można by
                jakąś samobieżną haubicę schować. Zawsze można liczyć, że będzie pod ręką :)))
              • ogabignac Re: Forum TT 22.04.04, 08:45
                anahella napisała:

> a w ogole to damskie torebki sa bardzo dziwnym srodowiskiem, w ktorym nie
                > panuje prawo ciazenia. Wklada sie tam cos lekkiego na cos ciezkiego i po
                chwili
                >
                > to lekkie jest na samym dnie. Ale tylko wtedy gdy to lekkie jest wlasnie
                > potrzebne.

To środowisko było dla mnie zawsze czymś ponadczasowym, tajemniczym.
                Najstraszniejsze były chwile gdy jakaś towarzysząca mi pani wykrzykiwała
                nagle: - Zgubiłam klucz!
                I później to wywalanie całej zawartości i toczące się we wszystkich kierunkach
                szminki, kredki - horror;)
                • anahella Re: Forum TT 22.04.04, 20:33
                  ogabignac napisał:

> I później to wywalanie całej zawartości i toczące się we wszystkich kierunkach
                  > szminki, kredki - horror;)

E tam od razu horror. Moze byc kupe zabawy. Kiedys wlasnie zrobilam taki numer
                  w pracy. Po srodku redakcji wysypalam zawartosc torebki szukajac karty do
                  bankomatu (zamierzalam odwiedzic ten przybytek). Wokol mnie zebralo sie kilku
                  kolegow i slyszlam nad glowa: "ooo jakie masz fajne to niebieskie!" Jak sie
                  okazuje zbieractwo nie jest domena naszej plci. Roznice polegaja na tym, ze
                  kobiety to wszystko nosza przy sobie, a mezczyzni zasmiecaja tym dom.
                  • oka4 Re: Forum TT 22.04.04, 21:15
                    Moj maz mowi, ze gsyby pojechal na bezludna wyspe z moja torebka, to dzieki
                    jej zawartosci moglby tam spokojnie pozyc pare lat...:)))
                    • anahella Re: Forum TT 22.04.04, 22:46
                      oka4 napisała:

> Moj maz mowi, ze gsyby pojechal na bezludna wyspe z moja torebka, to dzieki
                      > jej zawartosci moglby tam spokojnie pozyc pare lat...:)))

Ciekawa jestem co kobiety by nosily w torebkach na bezludnej wyspie: ladne
                      kamyczki i muszelki znalezione na plazy czy cos innego?;)
                  • janiolka Re: Forum TT 22.04.04, 21:37
                    swiete slowa :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka