Dodaj do ulubionych

"Dukaty" - robienie w jajo?

IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 30.06.01, 09:43
Jak kumpel pracujący w "RUCHU" przeczytał regulamin to aż ręce zatarł -
przecież to konkurs wyłącznie dla osób które mają dostęp do zwrotów albo
pracujących w drukarniach (odrzuty ;)). Czyżby organizatorzy mieli w tych
kręgach kogoś znajomego? Przecież chociażbym się zakukał to wszystkich "Gazet"
w mieście nie wykupię.
Obserwuj wątek
    • Gość: M@ro Re: IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 11:30
      Ja tam uważam, że to nie będzie tak jak napisałeś.Musi być jakieś logiczne
      wytłumaczenie.Proponuję wysłać maila z zapytaniem do gazety.
    • Gość: Praśnik Re: IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 30.06.01, 21:16
      A co frajery , pracownikom Ruchu to już się nic nie
      należy ? Brawo Gazeta Wyborcza , więcej takich
      konkursów !
    • Gość: k@rlos Re: nie dla psa kiełbasa..! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 30.06.01, 23:49
      myśle, że dobrze to ująłeś. "ONI" wiedzą dla kogo jest ten konkurs , a ty se
      chłopie kupuj nawet po 20 gazet dziennie ...i licz dukaciki... Dowiesz się na
      koniec, że żeby wygrać trzeba było troche bardziej się postarać i mieć te od
      biedy np. 2 500 000 dukatów. No bo, nie dla psa kiełbasa.
    • Gość: dj_d Dukaty IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.01, 11:00
      Droga "Gazeto" czy to prawda co piszą moi poprzednicy? Czy ktoś z Was czyta
      nasze listy, jeśli tak to proszę o zajęcie stanowiska.Uważam, że
      najprawdopodobnie jest to robienie wała z czytelników w celu ratowania nakładu
      w okresie letnim, który jak wiadomo katastrofalnie spada w miesiącach
      wakacyjnych.
      Mam jeszcze kilka słow do "plaży".Wiem,że gazeta stroi się na opiniotwórczy
      dziennik ogólnokrajowy i prawdopodobnie taki jest /czytam Was od początku / ale
      czy w gazecie na plaże musi być tak smutno i beznadziejnie, czy nie ma w
      redakcji naprawdę dowcipnych ludzi i pomysłów. Może wprowadzenie
      humorystycznych tekstów np. o przygodach Hansa Klosa, czterech pancerfaustów
      czy też innego psa cywila trochę ubarwi te nudy. Bardzo dobra akcja z książką
      skarg i wniosków.
      Pozdrawiam.
    • Gość: -- Re: dykaty IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 07:01
      1. Gdzie jest "Załącznik nr 1" ???
      2. A ja tam wierzę gazecie - chociaż...?!
      Pozdrawiam wszystkich, BJ
    • Gość: Aga Re: Raj dla kioskarzy IP: *.ie.lodz.pl 02.07.01, 12:15
      Niestety zgadzam się z Romanem, co do robienia w jajo, ale i tak zagram, bo
      wierzę, że komisja będzie się mimo wszystko kierowała jakimś zdrowym
      rozsądkiem, jeśli coś takiego jest?
      • Gość: Malgosia Re: Raj dla kioskarzy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 12:53
        Jak konkretnie wyobrazasz sobie "kierowanie zdrowym rozsadkiem" przez Wysoka
        Komisje? Np do 10 000 dukatow przyjmujemy, bo pochodza od zwyklegp czytelnika,
        a wiecej to juz od kioskarza i odrzucamy? oczywista bzdura, poza tym niezgodna
        wprowadza kryterium uznaniowosci, czego we wszystkich konkursach nalezy unikac.
        Lubie konkursy, w tym Gazety, i czasem biore w nich udzial, ale zgadzam sie z
        opinia ze ten nie jest pomyslany dla zwyklego czytelnika. Mam wrazenie, ze
        organizator tu czegos nie przemyslal.
        • Gość: Zdzichu Wszystko jest pod moją kontrolą - Kierownik Poczty Pruszków IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 13:14
          Nie napinajcie się moi maluczcy - i tak na końcu wszystkie dukaty trafią do
          skrytki pocztowej na mojej poczcie.
          Nie mogę się już doczekać tłuściutkich paczuszek z waszymi dukacikami.
          Nie podskoczy mi żaden kioskarz, kolporter czy napalony zbieracz.
          Wystarczy, że wybiorę kilka najcieższych paczek i przełożę do jednej- oczywiście
          z adresem mojej teściowej z Rzeszowa.
          W przypływie miłosierdzia pozwolę Wam jedynie zgarnąć trochę drobnicy - rakietki,
          kasetki, tosterek no i oczywiście pubikację Waszej podobizny na pierwszej stronie
          Gazety- niech cała Polska sobie obejrzy jak wygląda prawdziwy frajer...

• Gość: Piotr Re: Raj dla kioskarzy IP: *.gpd.com.pl 02.07.01, 14:45
        Są jeszcze inne rozwiązania:
        1. Zażądac od osób wysyłających kupony rachunkow za zakupionie gazety.
        2. Żądać okazania gazet, z których są owe kupony wycięte.
        3. Ustawić policjantów w punktach kolportażu gazet i łapać tych, którzy wycinają i wynoszą kupony ze zwrotów :-
        )

Dobrze, żeby Gazeta zajęła stanowisko w sprawie, co tu dużo mówić, niezbyt przemyślanej promocji.
        • Gość: Wasyl Re: Raj dla kioskarzy IP: *.salsa.pl 25.07.01, 17:08
          Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi
          dochodzę do jednego wniosku. Wiekszość
          osób nie wyobraża sobie innej formy
          zdobywania jakichkolwiek rzeczy jak
          oszustwo czy kradzież.
          Świadczy to o kondycji intelektualnej
          i moralnej nie tylko osób wypowiadających się
          na forum Gazety, ale w ogóle większości
          społeczeństwa. Dopóki nie zmieni się nasza
          polska mentalność dopóty tego typu konkursy nie
          mają sensu. Najbliszym dowodem są "kwiatki" ze sceny
          politycznej. Organizatorzy nie mogą przecież zakładać
          że każdy kradnie i kombinuje, bo krzywdziliby tym samym
          tych uczciwych, normalnych. Potwierdza sie tutaj nasza
          opinia w świecie: jesteśmy narodem leni i złodzieji.
          Gratki wielkie dla tych wszystkich "złych" o których
          tutaj mowa. Pozdrowienia dla wszystkich trzeźwo-myślących,
          którzy traktują ten konkurs jako zabawę.
          • Gość: Ki Re: Raj dla kioskarzy IP: *.ok.wroc.pl 25.07.01, 17:16
            A ja jestem pewna że nie czytałes wszystkich wypowiedzi! Skoro z konkursu
            wynika że ktoś wydał więcej pieniedzy na gazety niż warta jest nagroda którą
            wygrał, to chyba to o czymś świadczy? Zrozumiałabym gdyby dochody ze sprzedarzy
            gazet szły na akcje charytatywną, ale kiedy widomo że zasilą budżet GW to chyba
            to jednak jest dziwne? Uważam że nie masz racji!
    • Gość: Marek Re: Dukaty - uwagi IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 12:49
      Po zapoznaniu się z uwagami na forum oraz Regulaminem konkursu, w celu
      uniknięcia sygnalizowanych potencjalnych zagrożeń i wypaczenia idei konkursu,
      najprościej byłoby, aby numery kuponów wysyłane w jednym zgłoszeniu nie mogły
      powtarzać się.
      Jest jeszcze czas, aby doprecyzować zasady konkursu przed jego faktycznym
      rozpoczęciem (umieszczając stosowną adnotację na druku zgłoszeniowym pierwszej
      licytacji) i wtedy chyba nie będzie żadnej „afery”, a konkurs stanie się fajną
      zabawą dla uczestników, bo przecież chyba o to wszystkim chodzi.

Uzasadnienie: (jeśli nie masz cierpliwości nie musisz czytać tekstu poniżej).

„Nie dublowanie się” numerów kuponów w jednym zgłoszeniu zadowoli także stałych
      czytelników, którzy kupując codziennie po jednej gazecie, będą mieć szanse na
      aktywny udział w konkursie (chyba coś się im z tego tytułu należy, że są
      źródłem sukcesu Gazety i nie dobrze byłoby ich zrażać).
      Konkurs również powinien „zdyscyplinować” czytelników, którzy kupują gazetę
      doraźnie, chcąc mieć większe szanse w konkursie zmuszeni zostaną do jej
      systematycznego kupowania. Również wyjeżdżający na wakacje nie zapomną o
      gazecie, jeśli będą widzieli szanse na swoją wygraną. A tylko pewność, że nawet
      kupując po jednej gazecie codziennie ma się teoretyczne szanse na wygraną,
      stanie się odpowiednim argumentem.
      Takie rozwiązanie zadowoli chyba również tzw. „hazardzistów”, będą przecież
      mogli kupować większą ilość egzemplarzy gazety zwiększając tym samym ilość
      wysyłanych zgłoszeń do konkursu.

Jeśli chodzi natomiast o „ratowanie nakładu w wakacje” to Gazecie powinno
      przecież zależeć na tym, aby cały nakład sprzedawał się w kioskach i nie wracał
      w postaci zwrotów.
      Zapewnić to mogą jedynie zadowoleni stali czytelnicy oraz biorący aktywnie
      udział w konkursie, gdyż wykupując codziennie gazety będą mieć przy tym świetną
      zabawą.

Ogólnie sama idea konkursu jest ciekawa, gdyż można sprawdzić w praktyce jaka
      strategia jest najlepsza. Czy grać o główne nagrody, czy też może spróbować
      szczęścia obstawiając te o niższych cenach wywoławczych.

W ostateczności jeśli większość obstawi daną nagrodę to będą zadania dodatkowe,
      ale konkurs nadal pozostanie cały czas dobrą zabawą.

Natomiast nie uwzględnienie powyższych uwag mogłoby przynieść efekty odwrotne
      od zamierzonych i czytelnicy dla których konkurs miał być zachętą do
      systematycznego kupowania gazety, „zrażeni” do niej, nie daliby się
      dalej „nabijać w butelkę”.
      Zresztą poczta „pantoflowa” jest również szybka i skuteczna jak internet.
      Pozostałby chyba, w takiej sytuacji, także duży niesmak dla wszystkich
      czytelników i mielibyśmy kolejną aferę w Polsce, tym razem przy „współudziale”
      Gazety, czego jako jej stały czytelnik nie życzę.

Miejmy na uwadze, że tylko zadowoleni czytelnicy mogą zwiększyć popularność i
      sprzedaż Gazety. A przy „uczciwych” zasadach konkursu i aktywnym zaangażowaniu
      się czytelników wysyłających większą ilość zgłoszeń, może w ogóle nie będzie
      zwrotów i poruszonego tematu

Wszystko jest przecież dla ludzi ..., jednak żadne nawet konstruktywne uwagi
      nie pomogą jeśli nie będzie dobrej woli każdej ze stron.

Na szczęście dzięki forum i wzajemnej wymianie spostrzeżeń, Gazeta uzyskuje
      szybko bardzo cenne uwagi od czytelników i chyba po to zachęca wszystkich
      odsyłaczami do forum dyskusyjnego, aby móc również z tego korzystać i
      odpowiednio reagować, czy dostosowywać swoje strategie do wymagań rynku, które
      dynamicznie się zmieniają.

Dlatego głowa do góry, dla tych, którzy martwią się, że nie ma jasnych reguł
      konkursu, przecież nie można wszędzie zakładać złej wiary - jak wiemy nie ma
      ludzi nieomylnych i nie wszystko da się przewidzieć.
      Uważam, że Gazeta po zapoznaniu się z naszymi uwagami powinna doprecyzować te
      zasady konkursu, które mogą spowodować wypaczenie jego istoty.
      Jeśli myślicie podobnie to nic nie stoi na przeszkodzie, aby podzielić się
      swoimi uwagami na forum czy też wysłać e-maila do Gazety lub nawet list na
      adres redakcji. Na pewno odniesie to pożądany skutek, przecież tam również
      pracują inteligentni ludzie, a im zwłaszcza zależy na dobrym wizerunku Gazety i
      przyciągnięciu jak największej ilości czytelników, (nawet kosztem innych gazet,
      przecież na tym polega konkurencja).
      Zresztą na pewno w interesie, zarówno redakcji jak i całego jej zespołu jest,
      aby Gazeta stawała się coraz bardziej popularna, przekładając się tym samym na
      większy nakład i zyski z tym związane, a przez to zapewnienie jej rozwoju, a
      dalej stała praca, premie, ..., itd.

Chyba za bardzo rozpisałem się. Pozdrawiam Gazetę oraz jej wszystkich
      czytelników.

• Gość: Kasandra Re: Dukaty - uwagi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 16:25
        W pełni zgadzam sie z Markiem. POniewaz, gdyby mozna bylo wysylac tylko dukaty
        o pojedynczych numerach mogloby się okazac ze jest np 30 rownowaznych zgloszen
        do 5 nagrod - wtedy mozna by przeprowadzic losowanie. Uwazam, ze ta metoda
        bylaby znacznie uczciwsza wobec zwyklego czytelnika niz obecne zasady, ktore
        nie dają mu zadnej realnej szansy.
        Nawiasem mowiac, moze to co pisze jest cyniczne, ale wynika niestety z pewnych
        doswiadczeń: pisanie ile dukatow jest w kopercie daje takze pewne mozliwosci
        manewru takze listonoszom - przeciez nikt zazwyczaj nie wysyla zgloszeń listem
        poleconym za potwierdzeniem odbioru ... Koperta do koperty, list do listu i pod
        koniec wakacji moze sie juz zebrac pula ktora warto zagrac ...
        Godne uwagi, ze z osob wypowiadajacych sie do tej pory tak zdecydowanie
        przewazaja sceptycy
        • Gość: Anormall Re: Dukaty - uwagi IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 20:56
          Niezupełnie to tak wygląda. Bo co to za licytacja w której trzeba przeprowadzić
          losowanie? Ten konkurs jest po prostu BEZNADZIEJNIE przemyślany:(
        • Gość: Marek Re: Dukaty - uwagi IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 09:13
          Wiesz Kasandro masz rację.
          Ale na szczęście jest proste rozwiązanie. Dziwię się że Gazeta to przegapiła.

Dlatego mam serdeczny apel do Gazety, aby w I-szym i następnych formularzach
          zgłoszeniowych umieścić krótką notkę np. o treści :
          [DO WAŻNOŚCI KUPONU WYMAGANE JEST JEGO PODPISANIE IMIENIEM I NAZWISKIEM ZGODNYM
          Z PODANYM W FORMULARZU ZGŁOSZENIOWYM.]
          lub
          [WYMAGANE JEST PODPISANIE KAŻDEGO KUPONU KONKURSOWEGO IMIENIEM I NAZWISKIEM
          ZGODNYM Z PODANYM W FORMULARZU ZGŁOSZENIOWYM. ZGŁOSZENIA NIE SPEŁNIAJĄCE
          POWYŻSZEGO WARUNKU NIE BĘDĄ BRANE POD UWAGĘ W PRZYZNAWANIU NAGRÓD.]

czy też coś podobnego uwzględniającego powyższe sugestie.

To naprawdę nic Was nie kosztuje oraz nie zmienia w żaden sposób ustalonych
          reguł konkursu, a na pewno uzdrowi sytuację i co najważniejsze „uspokoi”
          wszystkich „normalnych” uczestników konkursu, którzy chcieliby wyeliminować
          ewentualne potencjalne zagrożenia spowodowane „teoretyczną nieuczciwością”.

Na przyszłość można byłoby na kuponach drukować miejsce do wpisywania imienia i
          nazwiska nawet w takiej prostej postaci jak
          (.................................. ), ale skoro tego nie zrobiliście to jeśli
          umieścicie uwagę (na formularzu) o zaproponowanej przeze mnie powyżej treści
          (lub podobnej) to też nic nie stanie się jak „konkursowicze” będą podpisywać w
          dowolnym miejscu na przedniej stronie kuponu. Najważniejsze jest jedynie to aby
          tego od nich wymagać.

Szanowna Gazeto nie bagatelizujcie naszych uwag oraz sugestii i pokażcie, że
          liczycie się ze zdaniem swoich czytelników, a w szczególności w sytuacji gdy
          nie zmienia to w istotny sposób ustalonych już zasad. Nie zawiedźcie naszego
          zaufania.
          (Przecież na podobnej zasadzie rozwija się rynek oprogramowania i bez uwag
          użytkowników oraz kolejnych usprawnień i łatania popełnionych przez
          programistów błędów, mielibyśmy same „knoty”. Dlatego Gazeta powinna być chyba
          trochę bardziej „otwarta” na głosy swoich czytelników, aby nie zacząć żyć
          nagle „swoim życiem”. Zresztą widać ostatnio po niektórych
          politykach jakie efekty przynosi lekceważenie swojego elektoratu. Inni też się
          uczą ...)

A w ogóle to szkoda, że do tej pory nikt z Gazety nie ustosunkował się jeszcze
          do żadnej z wypowiedzi uczestników forum, gdyż nie ma nic lepszego niż rzeczowa
          polemika „na argumenty”.
          Ale jeśli już tak jest, to mam skromną nadzieję, że przynajmniej analizujecie
          wymieniane na forum uwagi.

A co na to inni ? Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami. Przecież przy dobrych
          chęciach wszystko można dopracować.

Pozdrawiam serdecznie Gazetę oraz wszystkich uczestników forum.
          • Gość: Ania Re: Dukaty - uwagi IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 12:28
            W stu procentach popieram przedmówców, tym bardziej że obowiązek podpisywania
            kuponów nie będzie żadną zmianą już ogłoszonych zasad regulaminu, jeżeli taka
            uwaga (jak przytoczył Marek) znajdzie się na samym kuponie zgłoszeniowym.
            Każdy musi i tak uważnie przeczytać formularz zgłoszeniowy i zastosować się do
            wszelkich zawartych w nim uwag.
            Nie ma to również żadnego wpływu na przyjęte wcześniej strategie, do których
            namawiała nas Gazeta, zachęcając do wzięcia udziału w konkursie.
            Jest to po prostu wyłącznie techniczna poprawka eliminująca tylko dostrzeżone
            przez Kasandrę potencjalne zagrożenia.
            Zresztą nie powinno Gazecie sprawić żadnego kłopotu naniesienie powyższych
            uwag nawet na przygotowanym już do druku zgłoszeniu. Skład zawsze można
            przecież zmienić, tym bardziej, że jest jeszcze tyle czasu ... (wiadomości z
            danego dnia bez żadnego problemu są drukowane w wydaniu gazety następnego
            dnia.). Trzeba być po prostu elastycznym ...

Szanowna Gazeto chyba tyle to możesz dla nas zrobić. Myślę, że po to (między
            innymi) mamy forum, aby było również inspiracją dla Gazety.
            Co na to inni uczestnicy forum ?

A może Gazeta „specjalnie” nie dopracowała regulaminu konkursu, aby wywołać
            ożywione dyskusje na forum i później w kulminacyjnym momencie wkroczyć do
            akcji, jak „rycerz na białym koniu” ...
            Czy aby nie przesadzam ?
          • Gość: --- Re: Dukaty - uwagi IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 15:36
            Zgadzam się z Wami.
            Ale kto wie gdzie są załączniki do Regulaminu ?!
        • Gość: --- Re: Dukaty - uwagi IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 15:56
          Jeśli już ma być tak źle to czy można wysyłac kupony poleconym
      • Gość: Baśka Re: Dukaty - uwagi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 15:15
        Jako wierna czytelniczka GW / od pierwszych numerów / cierpliwie czekałam na
        pierwsze losowania. Moje szanse oceniałam w granicach zdrowego rozsądku. Żaden
        samochód, skuter, laptoop, ewentualnie komputer i odtwarzacz CD. Pierwsze
        losowanie - szok. Pytam skąd ludzie biorą te dukaty. Dopiero odwaga osób ktore
        wygrały skuter i miały mozliwośc ujawnienia w jaki sposób weszły w posiadanie
        tak wysokiej wartości "dukatów" ujawniała, że preferencje miały osoby
        mieszkające w dużych miastach i aglomeracjach. No bo skąd w małej mieścinie,
        gdzie raptem 4 osoby regularnie kupują GW w kiosku miałoby znależć się więcej
        egzemplarzy. Wg rozdzielnika przysługuje się tyle i ani jednego egzemparza
        więcej. Więc dla "kogo" te licytacje. To co w zamierzeniu Redakcji miało być
        wyśmienitą zabawą wakacyjną predenduje do miana " BUBLA ROKU 2001"
        A swoją drogą Marku, dawno nie czytałam tak wspaniałych przemyśleń. Brawo!
        Pozdrowienia dla Ciebie i dla pozostałych wiernych czytelników GZ / do których
        w dalszym ciągu i siebie zaliczam /
    • Gość: TM23 Re: "Dukaty" - robienie w jajo? IP: *.krasnystaw.sdi.tpnet.pl 02.07.01, 16:29
      CAŁKOWICIE ZGADZAM SIĘ Z PRZEDMÓWCĄ. Prawdę mówiąc, gdy poznałem zasady tego
      konkursu natychmiast pomyślałem o zwiększeniu swoich szans jak najniższym
      kosztem, czyli oczywiście zwroty. Mam znajomego w jednej z firm kolporterskich
      i nieraz korzystałem z tego sposobu, dzięki temu zwiększałem swoje szanse.
      Uważam,że organizatorzy konkursów powinni zabezpieczyć się przed tego typu
      praktykami. Z drugiej jednak strony, gdy coś nie jest zabronione to jest
      dozwolone. A jak zapewne wszyscy dobrze wiedzą, że Polak potrafi.
      Kochana "Gazeto" spraw, aby każdy śmiertelnik miał równą szanę na wygraną.

Konkursowicz: Tomasz M. z Krasnegostawu
      email:tm23@hoga.pl
    • Gość: Ania Re: IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 17:19
      Dobrze, że Roman wywołał dyskusję (brawa dla Niego !), przecież wystarczyłoby
      aby ktoś w jednym dniu przed rozpoczęciem licytacji dostał np. 1000 zwrotów
      gazety i wysłał wszystkie te kupony w jednym zgłoszeniu. Będzie miał największą
      sumę dukatów i przebije wszystkich, nie mając nawet ani jednej z poprzednich
      gazet.
      Ale mimo wszystko podzielam opinie moich przedmówców, tj. TM 23 oraz Marka (ale
      się rozpisał !!! Duża buźka dla Ciebie Marku !), przecież te wszystkie kupony
      mają nadrukowany kolejny numer i chyba nie było w zamyśle organizatorów
      konkursu, że będzie możliwe wysyłanie wielokrotności kuponów o tym samym
      numerze w jednym zgłoszeniu.
      Zresztą po co Gazeta Wyborcza miałaby zadawać sobie tyle trudu uszczegółowiając
      tak bardzo regulamin i wypisując te historie o przejściu do następnego punktu
      itd., w końcu i tak wychodzi zawsze na to, że astronomicznie wielka suma
      wygrywa na samym początku (jak to ujął k@rlos w swej wypowiedzi).
      Dlatego pozostawienie konkursu w takiej jak jest postaci byłoby nielogiczne
      oraz bez najmniejszego sensu i prowadziłoby chyba już tylko do samych
      machlojek !!! Czyżby rzeczywiście to była gra dla frajerów?!
      Wydaje się, że jest jeszcze szansa aby to zmienić !!!
      Może odpowie nam ktoś z redakcji, albo naprawi swoje niedociągnięcia ?!!!
      Co o tym myślicie ?

Pozdrawiam wszystkich gorąco.
    • Gość: mik Re: IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 21:46
      no właśnie

popieram gościa
      • Gość: 77 Re: IP: *.netia.pl 03.07.01, 10:14
        7
        • Gość: audi Re: IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 17:46
          "Gazeta" widać nie ma ochoty rozmawiać z czytelnikami.
    • Gość: Azja d(r)ukaty IP: *.radzionkow.net 03.07.01, 11:46
      A moze tak to juz ma byc, ze bede wygrywac osoby majace dostep do zwrotow ? Byc
      moze jakas pula nagrod jest rozdzielona pomiedzy jakies osoby majace kontakt z
      Gazeta i z gory wiadomo co te osoby wygraja ?
      Chcialbym wierzyc, ze to nie jest prawda...
      Chcialbym w przyszlosci nie miec takich dylematow...
      Chcialbym...
    • Gość: Azja d(r)ukaty IP: *.radzionkow.net 03.07.01, 11:50
      A moze tak to juz ma byc, ze bede wygrywac osoby majace dostep do zwrotow ? Byc
      moze jakas pula nagrod jest rozdzielona pomiedzy jakies osoby majace kontakt z
      Gazeta i z gory wiadomo co te osoby wygraja ?
      Chcialbym wierzyc, ze to nie jest prawda...
      Chcialbym w przyszlosci nie miec takich dylematow...
      Chcialbym...
      • Gość: Jarcio Re: dukaty IP: 62.148.86.* 03.07.01, 12:19
        Mam jeszcze jedną uwagę, pisanie na kopercie sumy dukatów (a być może i nagrody
        której dotyczy zgłoszenie)też jest korupcjogenne, gdyż w ostatnich dniach
        licytacji ktoś będzie wiedział jaka jest największa kwota na każdą z nagród i
        jaką trzeba złożyć ofertę. Uważam że koperty powinny być otwarte komisyjnie, a
        w środku może być ewentualnie kartka z informacją ile koperta zawiera dukatów.
        A może przesadzam ?
        • Gość: picyber Re: dukaty IP: 217.96.31.* 03.07.01, 12:39
          Nie przesadzasz, popieram
    • Gość: warrior Re: Robienie w DUKATY IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 12:27
      Nie emocjonujcie się tak !!!
      Zaoszczędzicie swój czas i pieniądze i nie produkujcie się tak, tu nie chodzi o
      żadne równe szanse i jakąś sprawiedliwość, ale wielki „szmal” i nie z nagród
      tylko „ze skubania frajerów” kupujących po kilka gazet dziennie. Przecież
      konkurs jest kierowany tylko do „ciemnych mas”, a nikt nie rozdaje pieniędzy za
      darmo.
      Jeszcze nie wiecie, że to „WIELCY TEGO ŚWIATA” znaczą karty i zbierają szmal.
      ONI dobrze wiedzą co robią.
      A nagrody, no cóż, tak to już jest na świecie, każdy ma swoją „działkę” ...,
      dlatego cieszcie się, że czasami zostawiają ochłapy.
      Zresztą po dzisiejszej gazecie chyba nikt nie ma już żadnych złudzeń.
      Ale nie martwcie się, dla Was też będzie „chwila” możecie przecież zagrać o
      zdjęcie w gazecie (zaufajcie mi, WIELCY nie będą o to grać).

Na szczęście nie cały świat jest taki zły, dlatego pozdrawiam serdecznie
      wszystkich, a w szczególności tych którzy próbują coś zmienić, czasami warto
      walczyć .... !
      W jedności siła !!!
      • Gość: Fredźka Re: Robienie w DUKATY IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 03.07.01, 17:42
        Biadolicie frajery zamiast ruszyć leniwe dupy i pozbierać se tych dukacikuf ,
        jażem bez niedziele pośmietnikach pińcet tysioncuf tych dukacikuf uzbierała i
        bede miała samochoda a wyse biadolcie dali to bedzieta mieli guwno !
    • Gość: --- Re: IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 15:03
      A ja zgadzam się z Markiem i innymi którzy chcą sprawiedliwości i równych szans
      dla wszystkich.
      Jeśli to ma być „zaproszenie do wspólnej wakacyjnej zabawy” jak na wstępie
      zachęca nas Gazeta, to dobrze byłoby gdyby ktoś liczył się z naszymi
      spostrzeżeniami i szanował nasze zdanie i prawo do „normalności”. Przecież cały
      świat nie może składać się tylko z samych przekrętów.
      Mam nadzieję, że będziemy wkrótce mogli się o tym przekonać. Chyba ktoś z
      redakcji czyta nasze wypowiedzi, co ? A w ogóle to gdzie są te owiane wielką
      tajemnicą załączniki do Regulaminu konkursu.
      Może jeszcze ktoś przyłączy się do naszego apelu. W ilości siła ... !
      Pozdrawiam
    • Gość: DIODA Re: IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 18:45
      tak czy inaczej wszystko to gówno oprócz moczu
    • Gość: Anormall Re: Dukatos IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 20:49
      Te ichnie duukaty to taakaa jakby nie patrzeć ściema. Faktycznie tylko osoby
      mające dostęp do zwrotów mają szanse w tym konkursie:(. Reszta może zamiast
      męczyć się przy wycinaniu iść na piwko (beeeezalkoholowe;])
      • Gość: Adam Re: Dukatos IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 21:40
        Po pierwszej licytacji będzie wiadomo drodzy czytelnicy # Wyborczej# czy warto
        bawić się w zbieranie dukatów,czy sobie odpuścić.Sądzę,że jest to zabawa dla nas
        a nie dla darmowych odbiorców #Gazety#.Sam pomysł jest wspaniały ale jego
        realizacja prawdę mówiąc będąc niedopracowaną stwarza niesamowite możliwości
        kombinactwa a nawet oszustwa.Na bok rozsądek,biorę udział- prznajmniej do
        pierwszej licytacji -w tej zabawie.Sobie i Wam Portalowcy życzę więcej
        optymizmu. P.S. Szanowna Redakcjo lub Drogi Pomysłodawco #Dukatów# może już
        czas ustosunkować się do opinii i wniosków Waszych Gości.
    • Gość: Ania Re: IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 22:13
      A ja liczę, że „ktoś” z Gazety się opamięta i doprecyzuje zasady.
      • Gość: HIPEK Dukaciki ach te dukaciki :) A HIPEK je zbiera i pakuje do koperty :) IP: 212.182.119.* 04.07.01, 05:32
        Zgadzam się ze wszystkimi sprawiedliwość i uczciwość powinna ma być!

P.S.
        Minęło już 5 dni i jakoś nikt nie z "Gazety" nie wypowiedział się na ten temat
        tu na forum, nie wiem jak na łamach "Gazety"(nie miałem czasu/zapomniałem?
        kupić we wtorek, postaram się dziś ją dostać i to wcale nie ze względu na
        dukaciki :-), ostatecznie zdesperowany skieruję się do biblioteki żeby chociaż
        zrobić xero dodatku komputerowego :-)). Nie wiem może większość pracowników na
        wakacje już wyjechała? Załatwcie sprawę póki jeszcze jest czas. Jeśli ktoś z
        pracowników to będzie czytał dam do myślenia tym cytatem: ,,Ciemno wszędzie
        głucho wszędzie, co to będzie? Co to będzie?".

Pozdrawiam wszystkich i życzę udanych oraz spokojnych wakacji i oczywiście
        sukcesów na aukcji!!! :-))
    • Gość: Robert dobra wiadomosc (było Re: "dukaty" robienie w jajo?) IP: 195.205.22.* 04.07.01, 13:38
      Dobra wiadomosc dla wszystkich, ktorzy maja jeszcze nadzieje. Rozmawialem przed chwila z osobami ktore sa
      odpowiedzialne za ten konkurs w redakcji "Gazety".
      W dniu jutrzejszym, na niniejszej liscie, ma ukazac sie oficjalne stanowisko organizatorow konkursu co do zarzutow
      jakie padly na tym forum.

Robert
      mailto:jelonki@poczta.onet.pl
      • Gość: Ania dobra wiadomosc (było Re: IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 16:46
        Niektórzy portalowcy zadają pytania o wysyłkę kuponów listami poleconymi, może
        będziesz wiedział jak to właściwie naprawdę jest.
        Skoro już utrzymujesz GORĄCĄ linię z redakcją "Gazety" i rozmawiasz z osobami
        odpowiedzialnymi za konkurs, to może podzielisz się z nami informacjami na ten
        temat.

Pozdrawiam Cię i czekam na odpowiedź
        • Gość: Marcinek dobra wiadomosc (było Re: IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 04.07.01, 19:41
          Nie wysyłajcie frajerzy kuponów pocztą , trzeba je osobiście zanieść do
          redakcji i oddać za pokwitowaniem . W przeciwnym wypadku oprócz kioskarzy
          będziecie mieli konkurentów w pocztowcach . Poczta nie odpowiada za zaginione
          przesyłki , więc mogą śmiało czerpać dukaty z waszych zgłoszeń .
          Tak czy inaczej konkurs nie jest przeznaczony dla przeciętnych , naiwnych
          czytelników Gazety , tylko dla ludzi trzeźwo myślących .
          W ogóle warto by się zastanowić , czy to nie jakiś spisek .
        • Gość: Robert dobra wiadomosc (było Re: IP: 195.205.22.* 05.07.01, 11:52
          Gość portalu: Ania napisał(a):

> Niektórzy portalowcy zadają pytania o wysyłkę kuponów listami poleconymi, może
          >
          > będziesz wiedział jak to właściwie naprawdę jest.
          > Skoro już utrzymujesz GORĄCĄ linię z redakcją "Gazety" i rozmawiasz z osobami
          > odpowiedzialnymi za konkurs, to może podzielisz się z nami informacjami na ten
          >
          > temat.
          >
          > Pozdrawiam Cię i czekam na odpowiedź

Witam,
          Moje utrzymywanie gorącej linii z Gazetą poległo na zadzwonieniu do osób wymienionych w regulaminie i zadania
          kilku pytań, m.in o to czy kotkolwiek zadal sobie trud przeczytania naszych listow. Z tego co mi powiedziano to listy są
          czytane i będą wyciągane wnioski.

Robert
      • Gość: Czółko dobra wiadomosc (było Re: IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 06.07.01, 12:59
        Jakoś trudno wypatrzyć tą odpowiedź kogoś z gazety , chyba zaniemogli.
        Na razie też nic ciekawego do licytacji nie wystawili , pewnie czekają aż się
        banany spłukają z kasy , a wtedy wydrukują większe nominały .
        Jak uzbieracie po milionie , to będziecie mogli wziąć kasety z Bondem ,
        może dodadzą po spluwie , żeby sobie każdy matołek mógł strzelić w łeb.
        cha! cha! cha! , chi! chi! chi! ,
        głupek o wygranej śni !
    • Gość: macdom macdom: przepraszam ja kocham wygrywać!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 20:51
      zeby wygrac trzeba konbinowac ja konbinuje i mam codziennie min. 15000
      dUkAtUw.Moze nie gram feerplay, ale cuż live is brutal...
    • Gość: Pawlak Re: IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 21:37
      Na jakim wy świecie żyjecie, przypomnijcie sobie „SAMYCH SWOICH”.
      Ludzie po prostu dzielą się na głupich i mądrych.
      Nikt przecież nikogo do niczego nie zmusza i każdy ma wolny wybór.
      A jak chce się wygrywać, to już inna historia ....
      • Gość: Dr.Dukat Re: IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 21:46
        UWAZAM ZE TO ZDEKA CHAMSKIE!
        PRACOWNICY RUCHU, KOLPORTERA POWINNI BYC WYKLUCZENI Z GRY, NIE MOWIAC JUZ O POCZCIE ("JAK TO CZEMU JA NIE WYGRALEM? PRZYSIAGLBYM ZE WYSYLALEM 10000 DUKATOW! GDZIE MOJE ZGLOSZENIE? ZAGINELO? ALE ZARAZ! KTO WYGRAL! JAKIS ZDZISIEK MALINOSKI ! HMM... ON CHYBA NA POCZCIE PRACUJE")

trudno, albo bawimy sie fair play albo wogole

ps: tak swoja droga, jesli nagrode typu 10 kaset z Bondem ktos kupi za sume ktora po przemnozeniu przez koszt gazety przewyzszy faktyczny koszt to bedzie to DOSC DZIWNE. dla mnie tacy winnerzy beda baaaaaaaardzo podejrzani
        • Gość: brojg Myślmy Trzeźwo IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 15.07.01, 02:42
          ...po 1) primo: ile do cholery można kupić dziennie gazet- 20, 30, 100 ok. 1000
          i teraz taka uwaga: załóżmy, że ktoś o imieniu X (z góry uprzedzam, że
          szachraj) wysyła 1000 dukatów piątkowej gazety (np. 2 dukaty 1000 nominałowe).
          Z prostego obliczenia wynika:
          1) Na śląsku 500gazet razy 2PLN = 1000pln czyli klasyczny tysiak
          2) W Warszawce nawet więcej bo gazeta piątkowa to wydatek 2,5 wiec mamy kwotkę
          1250 pln

Więc kto mi wmówi, że ktoś wydał 1000pln na powiedzmy toster moulinexa wart
          około 200pln (bo chyba nie wiecej)

UWAGA JA TU PODAJĘ PRZYKŁAD...WEDŁUG HISTERYCZNYCH / ZŁOŚLIWYCH LISTÓW NA FORUM
          PRECEDER MA MIEĆ O WIELE BARDZIEJ BEZSZCZELNY WYMIAR I ZNACZNIE WIĘKSZE SUMY.

To jak to jest ktoś na bezrobotnym, a wygrywa samochód wkładając w gazetę 20tyś
          nowych baniek? coś tu chyba nie tak, a może opieka społeczna pomaga...no tak
          tylko co gdy ktoś ma prawdziwą kapuche i trudno mu to udowodnić??? Coś czuje,
          że GAZETA nie wyjdzie z tego konkursu obronną ręką...postarajcie się panowie
          redaktorowie, postarajcie.
    • Gość: Ania Re: Brawa Gazeta ! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 08:12
      Brawo Gazeta !

Ale co z obowiązkiem podpisywania imieniem i nazwiskiem wszystkich kuponów –
      dukatów.

Rozumiem, że w pomieszczeniu, w którym Komisja będzie sprawdzać zgłoszenia
      znajdują się niszczarki i Komisja zamierza, po wyłonieniu zwycięzców, do samego
      końca uczestniczyć przy przemiale setek tysięcy kuponów wysłanych na daną
      aukcję.

Jeśli nie, to z miłą chęcią zatrudnię się w okresie trwania konkursu w firmie
      zajmującej się odbiorem śmieci (makulatury) od Gazety. Zaufajcie mi, że warto
      byłoby w nich trochę „pogrzebać”, aby móc następnie wygrać najcenniejsze
      nagrody i wyjechać np. upragnionym samochodem, itp.

Szanowna Gazeto, gdyby wyłanianie zwycięzców odbywało się w wyniku losowania,
      to może podpisywanie kuponów nie miałoby znaczenia (ewentualnie tylko
      zwiększałoby ilość szans osób, które w nielegalny sposób weszłyby w ich
      posiadanie i eliminowałoby z gry ich poprzednich {prawowitych} właścicieli).
      Ale w sytuacji, kiedy wygrywa osoba, która będzie posiadać najwięcej kuponów (o
      łącznej największej wartości), to nie podpisywanie kuponów przez uczestników
      konkursu jest karygodnym i niedopuszczalnym zaniedbaniem. Nie muszę chyba
      wymieniać wszystkich matactw i nadużyć, jakie może to powodować.

Myślałam, że tak dużą instytucję, jaką jest Gazeta stać na trochę więcej
      profesjonalizmu.

Dziwi mnie to tym bardziej, gdyż temat ten był już wcześniej sygnalizowany na
      forum.

Pracownicy RUCHU, „kioskarze”, listonosze i inni im podobni, to przy tym
      naprawdę małe „piwo” ...

Oczywiście bez urazy, gdyż nie mam osobiście nic do tych grup zawodowych, a
      jedynie chodzi o jednostki, które mogą (przynajmniej teoretycznie)
      wykorzystywać swoje stanowiska czy też postąpować niezgodnie z etyką zawodową.

Czyżby hasło przewodnie niniejszego forum "Dukaty - robienie w jajo?”, było
      aktualne w dalszym ciągu.

A mogło być całkiem normalnie ...

PS.
      Redakcjo, przy okazji poprawcie w internecie stronę : „DUKATY GAZETY”, a w niej
      uwagi w podpunkcie „DUKATY – PRZEPUSTKA DO GRY”. Skoro zmienił się Regulamin
      konkursu to tam również wypadałoby nanieść nowe zasady, a w szczególności
      sposób opisywania kopert.
      • Gość: Marek Re: Brawa Gazeta ! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 10:01
        Skoro Gazeta (z nie wiadomych przyczyn), nie uwzględniała do tej pory uwag dt.
        wprowadzenia obowiązku podpisywania wysyłanych kuponów - DUKATÓW,
        wystarczyłoby, aby jeszcze w dniu dzisiejszym, nanieść stosowne poprawki do
        Regulaminu.

Nie powinno to chyba sprawić większych trudności, przecież i tak Regulamin
        został zmieniony (doprecyzowany) po kilku dniach od rozpoczęcia drukowania
        kuponów i ogłoszenia jego zasad.

Szanowna Gazeto, wydaje się, że jest to już chyba ostatnia szansa, gdyż w dniu
        dzisiejszym wydrukowane zostały formularze zgłoszeniowe i rozpoczyna się aukcja.

Normalni czytelnicy nie powinni przerazić się koniecznością podpisywania
        wszystkich wysyłanych DUKATÓW, tym bardziej, że mogą robić to na bieżąco zaraz
        po ich wycięciu z gazety.

A tak poza tym, to jest „OK.”, że dopracowane zostały inne „słabe” punkty
        Regulaminu
        Widać, że poświęcony przez nas czas, nie poszedł całkiem na marne.

Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: Marek Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 19:07
      Szanowna Gazeto.
      Skoro już została ograniczona ilość wygranych dla jednej osoby to nic nie stoi
      na przeszkodzie, aby można było jeszcze ustalić (np. jednakowe lub różne) górne
      limity licytacji dla każdej z nagród, do których wygrywałoby się na zasadzie
      najwyższej wylicytowanej kwoty, po których przekroczeniu nastąpiłaby ewentualna
      dogrywka.

Normalnie jednak byłaby zasada, że wygrywa największa suma, ale jeśli
      potwierdziłyby się przypuszczenia uczestników forum i zdarzyłaby się taka
      sytuacja, że przy licytacji jakiejś nagrody, uczestnicy przekroczyliby dany
      górny limit, to po prostu przeszliby oni wszyscy do dogrywki.

Limity na każdą aukcję można byłoby bardzo łatwo ustalić, np. kierując się
      zasadą, że zliczyłoby się sumę wartości DUKATÓW z kolejnych numerów kuponów
      konkursowych do dnia otwarcia czy też zamknięcia danej licytacji i Gazeta
      mogłaby ustalić określoną krotność tej sumy jako limity dla poszczególnych
      nagród.
      Przykładowo gdyby górny limit dla jakiejś nagrody został ustalony na 10.000 i
      znalazłyby się osoby go przekraczające, to niezależnie od podanych przez nich
      kwot, czy to byłoby11.500 czy też 500.000 (jak ujął to Gość portalu: lipa)
      wszyscy razem przechodziliby do dogrywki.

Na pewno ukróciłoby to wszelkie ewentualne matactwa, a spryciarze w najlepszym
      wypadku trafiliby do dogrywki, ale już na równych zasadach z „normalnymi”
      uczestnikami zabawy.

Zresztą Gazeta i tak przecież przewidziała możliwość wystąpienia dogrywek w
      Regulaminie (zadania dodatkowe). Dlatego można byłoby jeszcze tylko
      doprecyzować odpowiednio Regulamin, aby uwzględniał opisaną powyżej sytuację.

Nie chcę sugerować wielkości tej krotności, ale w zależności od „wagi” nagród,
      mogłaby się ona zmieniać np. w przedziale od 1 do 5, różnie dla każdej z aukcji.

Mimo pewnych wad (niektórzy mogą starać się „wysoko grać” przy bardziej
      atrakcyjnych nagrodach) rozwiązanie takie w jakimś przynajmniej stopniu
      ogranicza przekręty i przynajmniej daje jakiekolwiek szanse „normalnym”
      czytelnikom.

Oczywiście nie znaczy to, że wszyscy będą starać się wysoko obstawiać aukcję
      (bo to słono by ich kosztowało, a i tak nie dawałoby 100 % wygranej, gdyż nigdy
      nie wiadomo ile osób mogłoby przekroczyć ten pułap, a później następowałyby
      przewidziane Regulaminem zadania dodatkowe). A przekroczenie pułapu nie daje
      pewnej wygranej, a jedynie możliwość dalszego udziału w konkursie.

Przy obecnych zasadach, jeśli zrealizują się „czarne” scenariusze z forum (i
      jeszcze inne, o których w tej chwili nie wiemy), co jest bardzo prawdopodobne i
      tak większość czytelników nie ma najmniejszych nawet szans na jakiekolwiek
      wygrane.
      Poza tym obecne zasady nie premiują, w żaden sposób normalnych czytelników,
      natomiast mogą sprawić, że cenniejsze nagrody będą wygrywać jedynie ludzie
      z „układami”.

Po wprowadzeniu tej modyfikacji konkurs stałby się bardziej dostępny dla
      zwykłych „śmiertelników”, a slogan Gazety zachęcający czytelników do udziału w
      zabawie, o treści: „Przemyśl strategię gry i zbieraj dukaty!”, nie byłby
      przysłowiowym „robieniem ich w jajo”.
      Chyba Gazecie nie zależy na tym, żeby czytelnicy, którzy jej zaufali tak się
      czuli.

Skoro nie można inaczej wprowadzić rzetelnych zasad i zawsze znajdą się „jacyś
      spryciarze” to może taka metoda przeprowadzenia konkursu okazałaby się bardziej
      przyzwoita, uczciwsza, a przede wszystkim do zaakceptowania dla normalnych
      czytelników Gazety.

Przecież, obecnie nawet gdyby ktoś chciał zbierać na samochód i „zaciąłby się”
      kupując codziennie po 5 gazet nie ma najmniejszych szans, przy starciu się z
      osobą, która uzyskała dukaty w nie zawsze uczciwy sposób (a przynajmniej nie
      kupując gazet i nic za to nie płacąc).
      „Normalny” uczestnik konkursu jest od samego początku na przegranej pozycji.
      Nawet gdyby chciał obstawić daną nagrodę i wykupiłby ilość gazet (kuponów),
      płacąc za nie kwotę równą wartości rynkowej tej nagrody, to i tak nie może mieć
      żadnej pewności, że osoba, która w nieuczciwy lub nielegalny sposób weszła w
      posiadanie kuponów go nie przebije. Przecież jak się za coś nie płaci to jakiż
      to problem podawać astronomicznie wielkie kwoty.

Po za tym nie jest to normalna aukcja, w której jeśli się nie wygra to
      uczestnicy dostają z powrotem swoje wadia. Tu niestety traci się swoje
      pieniądze. Dlatego chociażby zasady powinny być troszeczkę inne, a przede
      wszystkim uniemożliwiające różnego rodzaju oszustwa.

Gazeto, popraw ten Regulamin tak, aby zakończyła się w końcu ta cała dyskusja
      na temat mogących wystąpić potencjalnych nieprawidłowości.
      Ostudź „klimat” forum i spraw, aby Twoi czytelnicy mieli wakacyjną zabawę, a
      nie źródło swoich frustracji.

Szanowni Organizatorzy konkursu czekamy na Wasz ruch.
      • Gość: Piotr Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: 64.124.150.* 07.07.01, 15:14
        Popieram wprowadzenie górnych limitow i zgadzam sie z argumentami za
        podpisywaniem kuponow
        • Gość: Bartosz Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.01, 22:06
          Zgadzam się z Tobą
          Powinni dopracowac konkurs, chyba ze swiadomie chca nas wszystkich zrobic w jajo
          • Gość: Robert Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: 195.205.22.* 09.07.01, 13:02
            Witam wszystkich
            Obawiam się najgorszego. W tej chwili konkurs już ruszył - rozpoczeła się
            pierwsza licytacja. Tak więc reguaminu nie da się (chyba) zmienić. W innym
            przypadku "Gazeta " musiałby zwrócić listy osobom, które już coś wysłały i
            rozpocząc wszystko od nowa. Może w imię sprawiedliwości zrobiłaby to ?????

Teraz tylko możemy zapamiętać ceny wywoławcze towarów (np. zestaw kina domowego
            z telewizorem Panasonic 25" - wywoławcza 6000 dukatów) a następnie zobaczyć
            jaki będzie wynik (kto wygrał i jaką postawił kwotę). Jeżeli okaże się, że
            wygrał ktoś kto postawił np: 300.000 dukatów raczej oznacza to przekręt (osoba
            ta ma np. dostęp do zwrotów). Do chwili obecnej wydrukowano coś koło 15.000
            dukatów. ciekawie ile może wydrukowanych do 15 lipca (zgłoszenia na I
            luicytacje przyjmowane są do 18 lipca - wtedy muszą dotrzeć listy do "Gazety"
            tak wieć realny ostatni dzień wysłania listu to 15 lipca).

Robert
            • Gość: Robert Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: 195.205.22.* 09.07.01, 16:57
              Witam,
              Oto jakie zadałem pytanie i jaką otrzymałem odpowiedź jednej z osób
              wymienionych w regulaminie jako osoby czuwajace nad przebiegiem konkursu:

Pytanie:
              Szanowni Panstwo,

pisze w zwiazku z regulaminem do konkursu "Dukaty Gazeta". W jednym z punktów
              tego regulaminu (par 6, pkt 3) jest mowa o osobach, ktore nie moga brac udzialu
              w niniejszym konkursie.

Czy do takich osob zaliczani sa pracownicy firm kolpolterskich, sprzedawcy w
              kioskach ruchu i inni ktorzy zajmuja sie dystrybucja prasy?
              W jaki sposbo bedzie sprawdzane iz dana osoba spelnia lub nie spelnia tego
              warunku

Bede wdzieczny za przeslanie odpowiedz na powyzsze watpliwosci.

A oto odpowiedz:
              Szanowny Panie
              rzeczywiście w grze nie mogą brać udziału pracownicy Agory i spółek,
              które uczestniczą w obsłudze konkursu .

Sprzedawcy w kioskach ruchu nie są do nich zaliczani, podobnie jak
              pracownicy firm kolporterskich. W całej Polsce, w naszych ośrodkach
              zostały powołane grupy osób, które kontrolują zwroty gazet z kiosków
              i firm kolporterskich. Za każdy naruszony egzemplarz obciążani są
              finansowo, jeśli znajdziemy w firmie kolporterskiej "naruszony"
              egzemplarz, będzie ona musiała za niego zapłacić. To samo dotyczy
              kioskarzy; jeśli wśród zwroconych egzemplarzy znajdziemy "naruszone",
              uznamy je za sprzedane, a zapłacić za nie będzie musiał kioskarz.
              We współpracy z firmami obsługującymi konkurs możemy zweryfikować czy
              osoba, która pretenduje do roli zwycięzcy nie jest pracownikiem
              którejs z nich .

z poważaniem
              Iwona Grochowska

Mam nadzieje, ze to choć troche rozwieje nasze wątpliwości.

pozdrawiam,
              Robert
              • Gość: Praśnik Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 09.07.01, 18:35
                Ale z Was jajcarze !
                Mam już nazbierane 32000000 (słownie -trzydzieści dwa miliony) dukacików .
                Niestety , nie wiem czy to wystarczy na autko. Z chęcią połączę swe siły
                z kimś równie łebskim , tak dla pewności , żeby mnie ktoś nie wyrolował .
                Wiem z pewnych źródeł , że chłopaki nie zasypiają gruszek w popiele .
                I jeszcze zwracam się z prośbą do Gazety - kontrolujcie jak najczęściej ,
                kontrolujcie jak najintensywniej , i niech Wam Bozia za to wynagrodzi !
                P.S.
                Kasety mnie nie interesują , zostawiam je amatorom .
                • Gość: Gucio Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: 64.124.150.* 09.07.01, 20:27
                  Niedawno wlaczylem sie, ale mam znajoma na poczcie i sadze ze szybko nadrobie
                  straty. Uczulilem ja na grube koperty. Moze trafi mi sie TWOJA koperta
                  Byloby super. Ja tez chce wygrac
                  • Gość: Karol Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.zapid.com 09.07.01, 22:13
                    Na co wy liczycie, przeczytajcie uważnie forum.
                    Wygrają jedynie ci co będą mieć dojście do *kosza na
                    śmieci* po aukcji.
                    Znajdą się tam nie tylko Twoje kupony ale i innych
                    *pocztowców*, *kioskarzy* oraz pozostałych
                    konkursowiczów.
                    Skoro w aukcji wygrywa się kilka nagród, to pomyślcie
                    sobie jaka ilość kuponów trafiać będzie na makulaturę
                    (te dziesiątki tysięcy listów).
                    Chyba najlepiej być *śmieciarzem*.
                    Kupony jak pieniądze są anonimowe i nie odróżnisz
                    które są *brudne*.

Gazeto !!! Powinnaś coś zmienić, gdyż dochodzimy już
                    do granic absurdu!
                    • Gość: Robert Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: 195.205.22.* 10.07.01, 11:54
                      Gość portalu: Karol napisał(a):

> Na co wy liczycie, przeczytajcie uważnie forum.
                      > Wygrają jedynie ci co będą mieć dojście do *kosza na
                      > śmieci* po aukcji.
                      > Znajdą się tam nie tylko Twoje kupony ale i innych
                      > *pocztowców*, *kioskarzy* oraz pozostałych
                      > konkursowiczów.
                      > Skoro w aukcji wygrywa się kilka nagród, to pomyślcie
                      > sobie jaka ilość kuponów trafiać będzie na makulaturę
                      > (te dziesiątki tysięcy listów).
                      > Chyba najlepiej być *śmieciarzem*.
                      > Kupony jak pieniądze są anonimowe i nie odróżnisz
                      > które są *brudne*.
                      >
                      > Gazeto !!! Powinnaś coś zmienić, gdyż dochodzimy już
                      > do granic absurdu!

Drogi Kolego
                      Bądź tak dobry i przeczytaj uważnie kopię list, który zamiesciłem kilka postów wyżej a dopeiro potem pisz o
                      "pocztowcach", 'kioskarzach", itp.

• Gość: Karol Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.zapid.com 10.07.01, 18:34
                        A ja myślę, że Gazeta powinna coś wymyślić i ukrócić
                        te „niecne” praktyki, doprecyzowując regulamin i
                        zasady przyznawania nagród, tak aby nie było miejsca
                        na te „różniste” pomysły.
                        Takie zmiany byłyby w interesie „normalnych”
                        czytelników.

PS.
                        Do Roberta.
                        Co do kioskarzy to Twój ostatni list (Gość portalu:
                        Robert 09-07-2001) wszystko wyjaśnia, ale polecam
                        lekturę o listonoszach (Gość portalu: Kasandra 03-07-
                        2001), pocztowcach (Gość portalu: Marcinek 04-07-
                        2001), poczcie (Gość portalu: Dr.Dukat 04-07-2001),
                        śmieciach (Gość portalu: Ania 06-07-2001) i inne
                        poruszające ten temat.
                        Pozdrawiam Ci ę serdecznie i bez takich emocji na
                        przyszłość, gdyż nam wszystkim chyba zależy na
                        odrobinie „uczciwości”, no nie? :))))
                        • Gość: Marek Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 22:06
                          Wydaje mi się, że Gazeta robi co może aby naprawić niedociągnięcia konkursu. Po
                          prostu pewne rzeczy zgłoszone zostały przez nas zbyt późno na forum, aby mogły
                          znaleźć odzwierciedlenie w poprawce do Regulaminu z 05.07.01.
                          Przykład chociażby podpisywania przez czytelników swoich dukatów, aby nikt nie
                          mógł ich w nieuczciwy sposób wykorzystać, jak to zgłaszali niektórzy na forum.
                          Widać, że Gazeta reaguje bardzo szybko, skoro już w dzisiejszej gazecie jest
                          stosowna uwaga na temat podpisywania kuponów – dukatów (cytat z gazety : „
                          jeśli chcesz, możesz podpisać swoje dukaty”), a propozycja ich podpisywania
                          została zgłoszona przez nas dopiero w piątek (06.07.01.) późnym popołudniem.
                          Teraz jeśli ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości, że jego kupony mogą zostać
                          przejęte i następnie nieuczciwie wykorzystane, wystarczy, że je przed wysłaniem
                          PODPISZE.
                          (Szkoda, że nie udało się wprowadzić obowiązku podpisywania ich przez
                          wszystkich, wtedy na pewno nie trafiłyby, nie podpisane kupony, w niepowołane
                          ręce do „powtórnego” wykorzystania.)
                          Dlatego sądzę, że może jeszcze jest szansa na wypracowanie jakiejś rozsądnej
                          formuły konkursu, uwzględniającej pozostałe obawy jego uczestników.

P.S.
                          Od samego początku twierdziłem, że w Gazecie również pracują inteligentni
                          ludzie i że zwłaszcza im zależy na dobrym wizerunku Gazety.
                • Gość: ziBIT Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.chello.pl 18.07.01, 10:55
                  A ja mam bardzo dobry skaner i bardzo dobrą drukarkę kolorową. Jak chłopaki z Sącza potrafili
                  wyprodukować banknoty 10-cio i 20-to złotowe, puścić je w obieg i nikt się nie połapał przez dłuższy
                  czas, to produkcja "lewych" dukatów nie nastręcza większego problemu. Np. Kupony Konkursowe nr
                  1-4, z jednej strony kolor, a z drugiej czarno-biały. Ile tego nadrukować??? Noe dziwi mnie, że
                  posiadasz już miliony dukatów!!!
                  Zmiana regulaminu konkursu - konieczna.
                  Bezwzględnie konieczna wnikliwa kontrola autentyczności DUKATÓW wycinanych z GW!!!
                  Pozdrawiam,
                  ziBIT
              • Gość: Marek Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 15:41
                Ogólnie to masz rację, zazwyczaj nie zmienia się reguł konkursu, po jego
                rozpoczęciu.

Ale czasami mogą być pewne wyjątki, w szczególności w sytuacji gdy reguły nie
                zostały doprecyzowane, a pozostawienie ich doprowadziłoby wręcz do wypaczeń.
                [Państwo też zmienia reguły gry wprowadzając nowe ustawy].

Poza tym skoro Gazeta już raz wyłamała się, zmieniając jego zasady (już po
                rozpoczęciu drukowania kuponów), to może również zrobić to drugi raz.

Jeżeli nie możliwa byłaby zmiana zasad (z jakichś względów) przy przyznawaniu
                nagród z I-szej aukcji, to można byłoby je wprowadzić np. od II aukcji.
                (Wszyscy zostaliby powiadomieni przy okazji drukowania formularzy
                zgłoszeniowych na II aukcję).

W ogóle to organizatorzy konkursu mogą doprecyzować warunki przyznawania
                nagród, bez istotnych zmian innych zasad konkursu. A zmiany są konieczne,
                chociażby z tego tytułu, że konkurs miał być zabawą dla wszystkich czytelników
                i oni na pewno nie protestowaliby z tego tytułu.
                Pamiętajmy, że to miała być wakacyjna gra dla czytelników, a nie pole popisu
                dla „kombinatorów”.

Sądzę, że wprowadzenie górnych limitów licytacji, może nie wyeliminowałoby
                wszystkich nieprawidłowości, ale na pewno ograniczyłoby ich skalę, prowadząc w
                ostateczności do dogrywek. Górne limity nie muszą być niskie, ale powinny być w
                granicach „przyzwoitości”.

Jest to w interesie wszystkich czytelników, gdyż obecnie nie ma co liczyć, że
                wygrywać będą osoby kupujące codziennie gazety, gdyż są one bez najmniejszych
                szans w stosunku do tych z „dojściami”. To już chyba lepiej godzić się na
                potencjalne dogrywki.

Nawet ci słynni „pocztowcy” nie zdobywaliby kuponów bez opamiętania, gdyż
                wiadomo byłoby jaka jest górna kwota licytacji (której znaczne przekroczenie
                nie dałoby nic).
                • Gość: Benny Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 10.07.01, 20:40
                  Czytając zamieszczone na stronie wypowiedzi odnoszę wrażenie , że mam do
                  czynienia z bandą idiotów .
                  Gazeta Wyborcza organizując taki konkurs pragnie po prostu zwiększyć swój
                  nakład i nie ma się tu czemu dziwić . Inne czasopisma w podobny sposób
                  zabiegają o klienta . Jeśli kogoś na tego typu zabawę nie stać , to niech sobie
                  znajdzie tańszą rozrywkę . Może się na przykład bawić ptaszkiem .
                  Wydaje mi się , że kupowanie tony gazet dziennie czy stosowanie oszukańczych
                  praktyk , nie są to jedyne sposoby na zgromadzenie znaczącej kwoty dukatów .
                  Można także , zamiast płakać nad sobą i wypisywać głupoty , ruszyć leniwy tyłek
                  i spróbować zebrać kupony po rodzinie , sąsiadach czy znajomych .
                  Sam chętnie pozbędę się niepotrzebnych kilogramów makulatury , a konkurs mnie
                  nie interesuje . Niestety nasza młodzież jest zbyt leniwa i zbyt sfrustrowana
                  aby jeszcze myśleć . Jeśli już znajdzie się amator dukacików , to chciałby aby
                  były od razu wycięte i aby czasem nie trzeba było pofatygować się ze zbędną
                  częścią gazetki do śmietnika . Przede wszystkim trzeba chcieć , potem wykazać
                  troszkę inwencji , a w końcu intensywnie popracować , wtedy dopiero będzie
                  szansa na wygraną . Zanim zaczniecie wypisywać steki głupot na innych ,
                  zastanówcie się , co sami sobą reprezentujecie .
                  • Gość: Karol Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.zapid.com 11.07.01, 08:59
                    Chłopie !!! Wyluzuj !!!
                    Trochę więcej poczucia humoru !!!
                    :))))
                    • Gość: Krzycho Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: 195.94.212.* 11.07.01, 09:23
                      Jak się to wszystko przeczyta co do tej pory napisano na temat dukatów to rece
                      opadają. Osobiście codziennie kupuję gazete dla samych informacji i tą zabawę
                      potraktowałem jako miły dodatek. Ciekaw jestem bardzo pierwszej licytacji i
                      jeśli się okaże że wygrały osoby z jakimś milionowym stanem konta to gazeta
                      traci jednego klienta ( jeśli organizuje się jakiś konkurs to regulamin
                      powinien być jasny i dopracowny ) . Pozdrawiam wszystkich uczciwych i wiernych
                      czytelników gazety.
                      • Gość: hannah Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.dialup.medianet.pl 11.07.01, 11:11
                        Podpisuje sie pod Krzychem, ja tez codziennie kupuje Gazete w celach wiadomych,
                        tzn. do czytania glownie, a gre Dukaty potraktowalam wakacyjnie, no coz, sezon
                        ogorkowy. Ale oczywiscie zagralam, zebralam troche dukatow /czytajac listy,
                        obawiam sie, ze duuuuuuuuuzo za malo/ choc dostalam pare kuponow od rodziny.
                        Wyslalam swoje dukaciki w kopertce na 1 licytacje. A w dzisiejszej Gazecie
                        znajduje dopisek, ze dukaty swoje mozna podpisywac. Sadze, iz uwaga powyzsza
                        jest wynikiem zazartej dyskusji na forum. I dobrze. Ciekawam wynikow 1
                        licytacji. Pozdrawiam potencjalnych uczestnikow gry.
                        • Gość: krzyś Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.pai.net.pl 12.07.01, 12:42
                          Dużo tutaj czytałem o zwrotach.Czasami muszę z nich korzystać.Jednak
                          [zwłaszcza przy prasie codziennej ] muszę płacić pełną wartość gazety [bardzo
                          przyzwoity jest Pruszyński, bo rzeczywiście przecenia, ale to komputery].Gdzie
                          jest przekręt? Za zwroty płacę tyle samo.
                  • Gość: Robert Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: 195.205.22.* 11.07.01, 12:18
                    Gość portalu: Benny napisał(a):

> Można także , zamiast płakać nad sobą i wypisywać
                    głupoty , ruszyć leniwy tyłek
                    >
                    > i spróbować zebrać kupony po rodzinie , sąsiadach czy
                    znajomych .
                    > Sam chętnie pozbędę się niepotrzebnych kilogramów
                    makulatury , a konkurs mnie
                    > nie interesuje . Niestety nasza młodzież jest zbyt
                    leniwa i zbyt sfrustrowana
                    > aby jeszcze myśleć . Jeśli już znajdzie się amator
                    dukacików , to chciałby aby
                    > były od razu wycięte i aby czasem nie trzeba było
                    pofatygować się ze zbędną
                    > częścią gazetki do śmietnika . Przede wszystkim trzeba
                    chcieć , potem wykazać
                    > troszkę inwencji , a w końcu intensywnie popracować ,
                    wtedy dopiero będzie
                    > szansa na wygraną . Zanim zaczniecie wypisywać steki
                    głupot na innych ,
                    > zastanówcie się , co sami sobą reprezentujecie .

Witaj
                    A myślisz, że co. Ja codziennnie (za zgodną szefa)
                    wycinam dukaty z gazety dostarczenej do firmy oraz
                    zbieram od znajmoych, ktorzy czytają "Gazetę" (niestety
                    jest ich mało).

Robert
                    • Gość: Benny Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 11.07.01, 20:04
                      Wypłacz się szefowi w rękaw marynary , a może zamówi więcej gazet .
                      Gdyby mnie pracownik zawracał dupę dukatami , to dałbym mu solidną odprawę ,
                      żeby sobie mógł nakupować odpowiednią ilość Wyborczej i zwolnienie , aby miał
                      czas je wycinać .

• Gość: Robert Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: 195.205.22.* 12.07.01, 14:13
                        Gość portalu: Benny napisał(a):

> Wypłacz się szefowi w rękaw marynary , a może zamówi
                        więcej gazet .
                        > Gdyby mnie pracownik zawracał dupę dukatami , to
                        dałbym mu solidną odprawę ,
                        > żeby sobie mógł nakupować odpowiednią ilość Wyborczej
                        i zwolnienie , aby miał
                        > czas je wycinać .

Czy ja kiedykolwiek pisalem ze zadam od szefa kupowania
                        wiecej wydan Wyborczej. Nie, po prostu odpowiedzialme na
                        list, ktory mowil cos o lenistwie. Jezeli piszesz takie
                        stwierdzenia to masz duzy problem z samym soba.

Z całym szacunkiem, ale o co ci chodzi. Jezeli wszyscy
                        zainteresowani w firmie przeczytaj okreslone wydanie to i
                        tak wedruje ono na makulature. A skoro u mnie w firmie
                        nikt nie nie zbiera tych dukatow to nic nie stoi na
                        przeskzodzie abym je wycinal i zbieral.

Robert
                  • Gość: Hill Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.gda-wrz.dialup-ppp.ids.pl 11.07.01, 22:09
                    Gość portalu: Zdzichu napisał(a):

> Nie napinajcie się moi maluczcy - i tak na końcu wszystkie dukaty trafią do
                    > skrytki pocztowej na mojej poczcie.
                    > Nie mogę się już doczekać tłuściutkich paczuszek z waszymi dukacikami.
                    > Nie podskoczy mi żaden kioskarz, kolporter czy napalony zbieracz.
                    > Wystarczy, że wybiorę kilka najcieższych paczek i przełożę do jednej-
                    oczywiście
                    > z adresem mojej teściowej z Rzeszowa.
                    > W przypływie miłosierdzia pozwolę Wam jedynie zgarnąć trochę drobnicy -
                    rakietki,
                    > kasetki, tosterek no i oczywiście pubikację Waszej podobizny na pierwszej
                    stronie
                    > Gazety- niech cała Polska sobie obejrzy jak wygląda prawdziwy frajer...

Ładnie to ująłeś Kierowniku Poczty Pruszków, ale NA MOJE DUKACIKI TO NIE LICZ.
                    Ja je, zgodnie z zaleceniem gazety, WSZYSTKIE SKRZĘTNIE PODPISUJĘ.

Pozdrowienia dla wszystkich.
                    • Gość: Anonim Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.waw.cdp.pl 12.07.01, 14:07
                      Zadne propozycje nie pomoga wygraja i tak pewni ludzi z pewnymi mozliwosciami
                      kioskarze to malo moge wam podac kto wygra pierwsza licytacje i przelicytuje
                      kino domowe jezeli sie to potwierdzi bede was o wszystki informowal otoz
                      zobaczycie kino domowe wygra Maciej Ziminski z Ciechanowa 100%!!!!!!!
                      nastepna jego kolega chyba ze ktos ma wiecej niz 3000000 dukatow jezeli tak to
                      niech sie odezwie pozdrawiam
                      • Gość: Krawniak Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 12.07.01, 20:18
                        Żyjesz w ciemnocie Anonimie , złożyłem ofertę 15.769.300 więc sam rozumiesz ..
                        Szwagierka przynosi mi świeżutkie dukaty , prosto z redakcji , codziennie
                        pełna reklamóweczka stron z dukacikami !
                        Jedynie czego się obawiam , to innych mrówek redakcyjnych , bo pokrewieństwa
                        nikt i tak nie jest w stanie sprawdzić .
                        A kioskarzy i innych cwaniaczków z dystrybucji się sprawdzi , jak będą
                        kombinować , to bekną barany . Mało tego , po licytacji dukaciki wrócą
                        do mnie . W następnej licytacji postawi je kuzyn , i tak co tydzień ,
                        a rodziny nam nie brakuje . Zbieramy się w soboty i śmiejemy z ciemnoty !

• Gość: Marek Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: 213.25.31.* 13.07.01, 14:14
                      I co z tego ze podpisujesz? A gdzie jest napisane ze dukaty podpisane przez
                      kopgos innego niz przysylajacy nie biora udzialu w licytacji?
                      • Gość: pika3 Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 14.07.01, 11:10
                        zacząłem zbierać dukaty, ale po lekturze opinii już mi się odechciało.Po prostu
                        jak każdy "frajer" liczyłem na czystą grę.GAZETA jako jedna z niewielu dawała
                        gwarancję dobrej zabawy, lecz ten czas już chyba minął? Uważam,że zbyt duża
                        stawka nagród, wyzwala niezdrowe emocje.Pozdrawiam wszystkich "cwaniaków"- wasze
                        sposoby jeszcze długo(w Polsce)będą znajdować naśladowców.
                      • Gość: Marek Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 15:37
                        Gość portalu: Marek napisał(a):

> I co z tego ze podpisujesz? A gdzie jest napisane ze dukaty podpisane przez
                        > kopgos innego niz przysylajacy nie biora udzialu w licytacji?

Generalnie to masz rację. Obowiązek ich podpisywania powinien wynikać z
                        Regulaminu.

Obecne podpisywanie, jest jedynie próbą ratowania, niezbyt dopracowanego konkursu.

Zresztą nie po to padły „tony” słów na forum, żeby Gazeta miała przejść obojętnie
                        obok tego.

A gdyby ktoś rzeczywiście próbował „wykorzystać” podpisane przez inne osoby
                        dukaty, no cóż wydaje mi się że byłaby to dla gazety wystarczająca przesłanka
                        wskazująca na podejrzenie popełnienie przestępstwa.

Gazeta mogłaby wstrzymać wydanie danej nagrody, do czasu wyjaśnienia całej
                        sprawy.
                        Wystarczyłoby umieścić przy liście wygranych apel do osób, których nazwiska
                        widniałyby na kuponach, aby skontaktowały się z redakcją.

Jeśli okazałoby się, że to są rzeczywiście ich kupony (i to nielegalnie przez
                        kogoś zawłaszczone) to można byłoby np. przeprowadzić wśród nich losowanie
                        (ponieważ „wspólnie” wygrali daną nagrodę) lub też dogrywkę na przyznanie
                        tej „zatrzymanej” nagrody.

A takiego cwaniaczka mógłby przemaglować prokurator, na pewno by mu się to
                        przydało ...

Pozdrawiam wszystkich

PS
                        Do redakcji
                        Może lepiej byłoby na kuponach umieścić napis:
                        „prosimy o podpisywanie swoich dukatów ..................”

Nie byłby to co prawda obowiązek ich podpisywania, ale większość konkursowiczów
                        z „przezorności” by je podpisywała.
                        • Gość: Karol Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.zapid.com 14.07.01, 19:37
                          Może lepiej będzie zmienić ten piekielny regulamin i
                          ustalic nowe zasady licytacji od nastepnej aukcji
                          • Gość: Kajtek Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: 216.104.228.* 14.07.01, 21:18
                            Na co tyliczysz Nie wiesz ze nie zmienia się reguł gry po jego rozpoczęciu
                            Zreszta mam swoje dojscia do dukatów i wole tak jak jest
                            • Gość: Karol Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.zapid.com 14.07.01, 22:36
                              Co ty bredzisz, jak ktos zrobił knota to niech to
                              teraz naprawi

Zycie składa się z ciagłej zmiany reguł gry. Myslisz,
                              że jak ktoś urodził się w realnym socjalizmie i liczył
                              na to, że jak dorośnie to będzie np. I
                              sekretarzem ..., to znaczy, że nie należało nic
                              zmieniać ?
                              Life is brutal. I nic nie jest niezmienne.

Konkurs w obecnej formie nie jest dla zwykłych
                              czytelników, jest po prostu niedopracowany. Dlatego
                              jestem za zmianą jego zasad.
                          • Gość: Anonim Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.waw.cdp.pl 15.07.01, 12:27
                            Dla mnie Gazeta która bardzo szanowałem tym chorym konkursem skompromitowala
                            sie totalnie jedyne wyjscie przerwac ten chory konkurs a wszystkie nagrody dla
                            powodzian i do domow dziecka to chyba jedyne rozsadne rozwiązanie Pozdrawiam
                            drobnych ciulaczy i nie moge sie doczekac pierwszych wynikow licytacji
                            Z partyjnym pozdrowieniem
                            Anonim
                  • Gość: Hill Re: DUKATY - nowe propozycje !!! IP: *.gda-wrz.dialup-ppp.ids.pl 11.07.01, 22:11
                    Gość portalu: Zdzichu napisał(a):

> Nie napinajcie się moi maluczcy - i tak na końcu wszystkie dukaty trafią do
                    > skrytki pocztowej na mojej poczcie.
                    > Nie mogę się już doczekać tłuściutkich paczuszek z waszymi dukacikami.
                    > Nie podskoczy mi żaden kioskarz, kolporter czy napalony zbieracz.
                    > Wystarczy, że wybiorę kilka najcieższych paczek i przełożę do jednej-
                    oczywiście
                    > z adresem mojej teściowej z Rzeszowa.
                    > W przypływie miłosierdzia pozwolę Wam jedynie zgarnąć trochę drobnicy -
                    rakietki,
                    > kasetki, tosterek no i oczywiście pubikację Waszej podobizny na pierwszej
                    stronie
                    > Gazety- niech cała Polska sobie obejrzy jak wygląda prawdziwy frajer...

Ładnie to ująłeś Kierowniku Poczty Pruszków, ale NA MOJE DUKACIKI TO NIE LICZ.
                    Ja je, zgodnie z zaleceniem gazety, WSZYSTKIE SKRZĘTNIE PODPISUJĘ.

Pozdrowienia dla wszystkich.
    • Gość: Brojg Re: IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 15.07.01, 02:01
      DO GAZETY: proponuję abyście opublikowali zdjęcie oraz koniecznie miejsce pracy
      delikwentów, którzy wygrali główne nagrody. Drodzy dukatowi naiwniacy widzicie
      to oczami wyobraźni np. Waldemar Wnuk, 300tyś dukatów pracuje w skupie
      makulatury, albo Jan Wódka- pracownik Miejskiego Przedsiębiorstwa Oczyszczania
      700tyś dukatów albo w końcu: Zuzanna Dorociak lat 67 dorabia w kiosku ruchu,
      wysłała równy 1 mln dukatów GRATULUJEMY!!!! Oczywiście takie osoby mogą wysyłać
      zgłoszenia na swoje dzieci, wnuki, braci i siostry ect. Proponuję pełna
      inwigilacje wygranych osób!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: bjorg Re: IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 15.07.01, 03:01
        idąc dalej wygrana np. tostera moulinex wartości powiedzmy 200pln kosztem np.
        500 000 dukatów to: (WARSZAWA: zakładając przekręt z piątkowym wydaniem i np.
        wartość banknotów w jednej gazecie 2000 dukatów) 500 000:2 razy 2,5 PLN.
        Otrzymujemy sumę 625 złotych to gdzie w takim przypadku istnieje rozsądek
        (podobno człowiek to zwierze rozumne itd.)

TO TYLKO PRZYKŁAD- JEŻELI CHODZI O SAMOCHODY TO SUMY BĘDA W TYM WYPADKU
        KOSMICZNE.
        • Gość: bjorg Re: IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 15.07.01, 09:30
          Korekta poprzedniego listu: 500 000duk : 2000duk (w gazecie) reszta bez
          zmian...przepraszam za niescisłość
          • Gość: Bobi Re: IP: 216.65.106.* 15.07.01, 13:44
            W zupełności zgadzam się z Tobą.
            (Przy okazji, rozumiem, że przez przeoczenie przemnożyłeś cenę gazety x 2,5
            zł. W piątek kosztowała ona 2,0 zł)

Ale idea jest słuszna.

Gazeto może najwyższy czas aby przygotować się na wprowadzenie poprawek do
            regulaminu konkursu.
            Gdy potwierdzą się w piątek (18.07.01) przypuszczenia Twoich czytelników szkoda
            byłoby zostać zaskoczonym.
            A tak macie cały tydzień na przygotowanie różnych scenariuszy działań.
            • Gość: Kajtek Re: IP: 216.104.228.* 15.07.01, 14:11
              Przekonaliście mnie.

Bjorg ty to masz łeb.
              Co mi po dojsciach do kuponów , jak i tak przebije mnie największy cwaniak.

Teraz jestem za zmianami. Niech będą jednakowe reguły dla wszystkich.

Albo przerwijcie ten idiotyczny konkurs i przekażcie nagrody dla powodzian.
              Przynajmniej zrobilibyście coś pożytecznego
            • Gość: Bjorg Re: IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 16.07.01, 11:22
              Dzięki za poparcie Bobi. Nie pomyliłem się, ale trochę nie dokładnie
              wyjaśnilem: Ta WARSZAWA w nawiasie miała znaczyć,że liczę koszt kupienia gazety
              piatkowej w stolycy, który wynosi 2,5PLN (na śląsku 2PLN) Pozdrawiam.
    • Gość: Marek Re: rozdajcie nagrody DUKATÓW biednym !!! IP: *.mech.pg.gda.pl 16.07.01, 09:13
      Witam
      Przeczytałem dyskusję o DUKATACH GW i wpadłem na pewien pomysł.
      GW zawsze stara się być sprawiedliwa, tropi afery, dąży do ukarania sprawców
      itd..., a ten konkurs właśnie tworzy sama odwrotną sytuację !!!
      Mój pomysł: (jeżeli oczywiście ktoś udowodni, że to był konkurs "spryciarzy")
      Nagrody powinny być rozdane instytucją charytatywnym (domy dziecka, szpitale
      itd.) a w ramach kary dla "Gazety Wyborczej" dukaty, które przyśle czytelnik
      (OCZYWIŚCIE dukaty mogą się powtarzać wielokrotnie z tego samego numeru :))
      powinny być zamienione na złotówki ( OCZYWIŚCIE po jakimś rozsądnym kursie np 1
      dukat = 1 złoty ) i wpłacane na jakiś dobroczynne cele: WOŚP, powodzianie,
      CARITAS --> to było by coś w rodzaju bardzo DROGIEGO "Pajacyka" dla Gazety!
      Chętnie przeznacze moje parę tysięcy dukatów ...
      A tak poważnie: konkurs jest także dla niepełnoletnich (tak, za zgodą rodziców -
      to chyba jakiś żart) i znowu dzieci zrozumieją (konkurs z morałem), że live is
      brutal, a uczciwe podejście do życia to frajerstwo ...

Marek
      • Gość: Bjork Re: rozdajcie nagrody DUKATÓW biednym !!! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 16.07.01, 11:31
        Jest to pewien pomysł na wyjście z ewentualnej kompromitacji, ale poczekajmy
        najpierw do pierwszych wyników licytacji bo być może okaże się, że cała ta
        nasza dyskusja to jeden wielki since-fiction. Reasumując powrócimy do tematu po
        publikacji wyników i wtedy można na mnie liczyć...Acha...mam nadzieje, że
        GAZETA oprócz nazwisk wygranych poda sumę dukatów wygranego licytanata bo
        jeżeli nie to będzie przewałka propagandowa równa tamtemu systemowi.
        • Gość: Bjorg Re: rozdajcie nagrody DUKATÓW biednym !!! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 16.07.01, 11:34
          ...przepraszam za te ciągłe zmiany w ksywie, ale stukam z laptopa, a te nie
          maja zbytnio wygodnej klawiaturki, a poza tym pierwsze stadia sklerozy (w wieku
          24lat :))))
        • Gość: Kasandra Re: rozdajcie nagrody DUKATÓW biednym !!! IP: 213.25.31.* 16.07.01, 12:19
          Bardzo bym sie zdziwila gdyby GW podala "kwoty" wygranych Dukatow - zgodnie z
          Regulaminem nie ma takiego obowiazku, a jestem przekonana ze dobitnie
          wykazalyby one brak szans na wygrana "zwyklych" czytelnikow - tym samym
          zniechecajac ich do tej "zabawy". W koncu GW czyta o wiele wiecej osob niz np.
          to forum, i liczba frajerow ktorym sie wydaje ze jesli np. dokupia sobotnio-
          niedzielne wydanie, to zwieksza swoja sznase na wygrana, jest znaczna. W koncu
          GW urzadza ten konkurs tylko po to, aby zwiekszyc naklad, i nie bedzie sama
          sobie podstawiala nogi w imie tzw. uczciwosci wobec czytelnika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka