viki2lav 15.10.04, 10:38 wszystkiego najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: Jagodce! 15.10.04, 10:50 czarnajagoda napisała: > thks :)) Hip hip hurra, Jagutka, bedzie tort? www.garfield.com/comics/comics_todays.html Czesc, Viki. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Jagodce! 15.10.04, 11:10 imieninowy??? torta to ja głównie urodzinowe robię... choć właściwie niech będzie: biszkopt nasączam kawą z rumem a na to wykładam ubitą śmietanę 30% wymieszaną z płatkami migdałowymi, wiórkami kokosowymi i startą białą czekoladą... jeszcze nie robiłam, ale mnie zainspirował i mam zamiar :)) a póki co można dokonać próbnej wizualizacji i smakualizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Jagodce! 15.10.04, 11:18 > choć właściwie niech będzie: biszkopt nasączam kawą z rumem a na to wykładam > ubitą śmietanę 30% wymieszaną z płatkami migdałowymi, wiórkami kokosowymi i > startą białą czekoladą... > jeszcze nie robiłam, ale mnie zainspirował i mam zamiar :)) > a póki co można dokonać próbnej wizualizacji i smakualizacji... Cie choroba... Mialem w planie matjasy na obiad:-) I co teraz?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Jagodce! 15.10.04, 11:20 zjesz je na kolację a z czym te matijasy być miały? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Jagodce! 15.10.04, 11:25 Z czym moga tu byc jak nie ze smazonymi ziemniakami. Nawiasem mowiac, do sledzi daja je tu ze skwarkami, dziwnie dosc jak na slowianski gust, ale i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Jagodce! 15.10.04, 11:29 ja takie rzeczy z chelbem jadam, bo ziemniaków nie lubiem... a najchętniej jak mam matijasy to je na sałatki przerabiam... koniecznie z octem... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Jagodce! 15.10.04, 11:35 Nie bedem w outlecie kateringowym prosil o chleb, bo itd. Poza tym lubie smazone ziemniaki i tyle. A jaki jest twoj stosunek do kaszanki? Bo mam intereujajce obserwacje krajoznawcze. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Jagodce! 15.10.04, 12:01 zasadniczo nie lubie, ale jak trafie na wyjątek, to moge w ilościach hurtowych... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Jagodce! 15.10.04, 12:14 Aha, to ci powiem ze ostatnio degustowalim w odmianach: katalonskiej i miejscowej. Katalonska jest z papryka i jakimis ziolami z obszaru Morza Srodzienomorskiego, dobre, a miejsowa jest z rodzynkami, chyyba cynamonem , slodkawa. Jak to mowi siostra NO - trudne w smaku. Cenie ja za to sformulowanie. Na sczescie dzis piatek, przyjedzie po chalupe buda 'Slaski rzeznik' i beda krupnioki jak pan Bog przykazal. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Jagodce! 15.10.04, 13:11 chciałabym obu spróbować... a u nas sprzedają takie coś jak krupnioki gryczane ;)) ja bym jednak wolała krupnioki z krupów, jak pan Bóg przykazał... Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Jagodce! 15.10.04, 11:24 Wizualizuję: Czarnajagoda z białym tortem. Najlepszego! P.S. Tortury tortem są niehumanitarne. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Jagodce! 15.10.04, 12:15 A tortury tarta ze szpinakiem? Mozna na dwa sposoby albo dwa w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Jagodce! 15.10.04, 12:58 brezly napisał: > A tortury tarta ze szpinakiem? Mozna na dwa sposoby albo dwa w jednym. hyhy, patrzeć pod t. zsgkatowice.internetdsl.pl/przepisy/11/11.htm Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Jagodce! 15.10.04, 13:09 Anchan, jesteś wielka... będę miała chwilę czasu to przetestuję przepisy... za wszystki życzenia tyż dziękuję :)) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Jagodce! 15.10.04, 15:55 anchan napisała: > na kim będziesz testować tort ze szpinaku? na sobie ofkoz... i na najbliższych, któryz tak kochają szpinak jak wyżej podpisana... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Jagodce! 15.10.04, 13:20 Chetnie torture szpinakowa przyjme na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Jagodce! 15.10.04, 13:54 Wszystko jedno. Szpinak w kazdej ilosci przyjmuje z wdziecznoscia. Byleby doprawiony (sola, pieprzem, czosnkiem). Moi domowi patrza ze zgroza i mowia - jedz sobie to zielsko sama. Podobny stosunek maja do brokulow. Ostatnio tez ku zgrozie Celta wcinalam na lancz lososia faszerowanego szpinakiem. Ciekawe, dlaczego mezczyzni nie lubia szpinaku??? Pan M cos wspominal o konsystencji jako o glownym elemencie oporowym. A jak nie w formie puree tylko lisci to co? Tez niedobrze? Delfin powtarza za ojcem. Celt mgliscie tlumaczyl sie faktem dokarmiania i zohydzenia szpinaku w dziecinstwie. Ja sie nie dziwie, na Wyspach zepsuja wszytko co jadalne, nawet jagniecine. Tylko w napitkach im sie udaje (poza kawa ueee.. i piwem na cieplo... uuuuu) Ale za to jak wyrosl! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Jagodce! 15.10.04, 13:56 Ach, z tego wszystkiego zglodnialam i pojde wywlec z zamrazarki wor szpinaku. Apetytu mi narobiliscie:PPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Anchan! 15.10.04, 14:10 Looooj! Tez podejrzalam! Tozzesz orgia podniebieniowa, ilez baklazanow np! Szpinak sie rozmraza:PPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Bomba szpinakowa!!!! 15.10.04, 14:30 Nie mnie bądź tylko googlu. Trafiłam tam wiedziona koszmarnym przeczuciem, że tort ze szpinaku istnieje. Bakłażany, soczewicę i inne takie sama mam zamiar potestować Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Bomba szpinakowa!!!! 15.10.04, 16:24 anchan napisała: > Nie mnie bądź tylko googlu. Trafiłam tam wiedziona koszmarnym przeczuciem, że > tort ze szpinaku istnieje. :-)) Jestes jednej krwi z nami! Shere Khana trza bylo kulkami ze szpinaku potraktowac, yhyhy. > > Bakłażany, soczewicę i inne takie sama mam zamiar potestować > Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Bomba szpinakowa!!!! 15.10.04, 18:18 Czy ktos mi w koncu wytlumaczy dlaczego nie szpinakowi? Co on komu zlego??? Odpowiedz Link Zgłoś