Dodaj do ulubionych

Wycofuję rekomendacje

16.09.05, 13:47

Ahoj!

Przez wiele miesięcy w opisie forum było łacze do portalu sailho.

Ostatnio zaczałem próbować dyskusji z róznymi ludźmi, ale zarówno polityka PT
Admina jak i atmosfera tam panująca nie nalezą do klimatów w jakich ja
gustuje i jakie polecam innym.

Lista dyskusyjna przypomina najgorsze fora gazety: peplno pyskówek, pomówień
atakow ad personam, ktorych PT Admin nie widzi, ale za to wycina posty czysto
merytoryczne.

Równiez zasluzony dla polskiego żeglarstwa własciciel portalu rozpoczął
kampanie przeciwko przepisom bezpieczenstwa.

Otóz pełn tam jest relacji ludzi rzekomo łamiących polskie przepisy, ale gdy
sie bliżej temu przyjrzeć się to promuje sie tam farbowanych pseudobohaterów
niby walczących z polską biurokracją.

Cały fałsz tej kłamliwej kampani polega na tym, ze te liczne przyklady maja
zachęcać do łamania polskich przepisów, ale jednocześnie autorzy tych
pseudoprecedensowych rejsów pływaja na jachtach pod obcymi banderami, gdy
obowiązuja ich przepisy obcej bandery.

Naśladownictwo pod polska baderą naraża na poważne konsekwencje prawne nie
tylko roszczenia majatkowe ale i na odpowiedzialnośc karną.

Tym wiekszy jest fałsz tej kampanii, że owi luminarze fałszywego proroka nie
zauważają,że projekt nowego rozporządzenia ws stopni żeglarskich znosi
ograniczenie do 20Nm dla sterników jachtowych.

Chcesz zaokrętować się na Żeglarstwo morskie, wejdź na deck, czyli klinij tu:
Żeglarstwo morskie
Obserwuj wątek
    • januszcz Re: Wycofuję rekomendacje 17.09.05, 09:31
      Małą mam nadzieję, że coś do ignoranta dotrze, ale mimo to spróbuję...
      Ludzie piszacy na portalu sail-ho wydali walkę...komunie. Tak - wiem co piszę.
      Nasze przepisy dotyczace żeglowania nie róznią się praktycznie od tych, które
      obowiązują w Rosji. Nie chodzi walczacym o ignorowanie zasad bezpieczenstwa.
      Chodzi o to, aby te zasady wyznawane były nie pod (kosztownym) przymusem a
      wynikały ze zrozumienia i wiedzy. Liczne przykłady "buntowników" dowodzą, że
      skostniałe przepisy i skostniałe struktury sa przeszkodą w uprawianiu
      żeglarstwa - podnoszą jego koszty. Nie jest to walka z państwem polskim, tylko
      z tymi, którzy żeglarstwo traktuja instrumentalnie wyciagając chciwą rączkę po
      nasze pieniadze. Jeżeli w licznych państwach europejskich takich jak Szwecja
      czy Niemcy nie żąda się teczek papierków a mimo to ludzie bezpiecznie żeglują,
      to dlaczego takim państwem nie ma stać się Polska? - pytanie retoryczne, na
      które odpowiedź każdy (prawie) zna. Jeżeli muszę wydać na obowiazkowy przegląd
      800 złotych, inspekcję UM następne 200, to bardziej celowe byłoby wydanie tego
      1000 złotych na nowiutką UKFkę, której posiadanie na pokładzie poprawiłoby to
      bezpieczeństwo właśnie. Mało już liczne jachty będące społeczną własnością
      (czytaj klubowe) są z reguły gorzej wyposażone, ale mają tzw. papiery.
      Rzecz w tym aby owych papierów nie trzeba było załatwiać. I tak każdy
      właściciel jachtu wyda każdy możliwy grosz na jego udoskonalenie i doposażenie.
      Sprawa byłaby prosta gdyby żyjący z żeglarzy osobnicy, mieniący się obrońcami
      bezpieczenstwa zechcieli zrezygnować z osiąganych dzięki żeglarzom dochodów,
      ale to marzenie ściętej głowy. Nikt nie rezygnuje łatwo z dochodów. Wierchuszka
      PZŻ umocowana politycznie w dawnym PZPR i partiach następczyniach używa
      wszelkich możliwych chwytów legislacyjnych tworzac prawo pod siebie twierdząc
      jednocześnie, że czyni to w interesie... żeglarstwa.
      Tak więc od problemów bezpieczeństwa doszliśmy do pieniędzy i polityki. Jedyną
      szansą zmian w żeglarskich przepisach stały się nadchodzące wybory. Mam
      nadzieję, że nowe władze Polski zmiotą skostniałe struktury a związki
      żeglarskie staną się tym czym powinny być: rzecznikami interesu żeglarzy.
      Sprawa jest bardzo prosta. Wystarczy do istniejacych przepisów o żegludze
      komercyjnej dopisać jedno zdanie: "W/w przepisy nie dotyczą jachtów
      uprawiajacych żeglugę rekreacyjną". Wtedy na pokładzie mielibyśmy tylko jeden
      papierek z...gminy dowodzacy, że właścicielem jachtu jest np. Jan Kowalski.

Czy po tym co powyżej napisałem skłonny jesteś rekomendację sail-ho przywrócić?
      Czy wolisz pływać pod prąd? - wybór należy do Ciebie...

Pozdrawiam

J.
      • ignorant11 Re: Wycofuję rekomendacje 27.09.05, 03:03

Sława!

Oczywiste jest, że nalezy ograniczać biurokracje.

Natomiast rzeczą zupełnie odmienną od zakusów biurokracji sa kwestie
        bezpieczeństwa uregulowane w wielu miedzynarodowych konwencjach.

Natomiast cala kampania na sailho jest kampania pozorów i i akcja bardzo
        zakłamana, prowadzona przez fałszywych pseudobohaterów, ktorym nie grożą żadne
        konsekwencje.

Owi fałszywi prorocy narazają innych swoich ewentualnych nasladowców na poważne
        konsekwecje.

Pozatem ja nie znam żadnego poważnego zeglarza ani szkoleniowca, który
        opowiadałby się za zniesieniem systemu patentów, co wiecej wszystkie
        owe "łamania" wykazują pardoksalnie,że system patentów żeglarskich jest
        potrzebny i dobrze słuzy kompetencji jego posiadaczy.

Jako czlowiek nie posiadajacy własnego jachtu i zdany na czartery, cieszę że
        mam ten podstawowy dokument jakim jest KB, bo oczywistym jest,ze czarterobiorca
        nie jest w stanie określic stanu technicznego jachtu.

Twierdzenia lansowane na sailho, że stj sa bardziej kompetentni od kapitanów
        jest po prostu smieszne:))

Zaś jezyk używany prze niektórych dyskutantów i tolerowanie wypowiedzi po
        prostu chamskich i jałowych nie swiadaczy aby admin sailho był człowiekiem
        powaznej debaty, zresztą sam siebie próbuje przedstawić w chwale fałszywej sławy

Pozdrawiam i zapraszam na:
        Forum Słowiańskie
    • ignorant11 Re: Wycofuję rekomendacje 27.09.05, 14:22
      mozemorze napisał:

> Chłopie przecież Ty nie masz pojęcia o czym piszesz...
      > Zapoznałem sie z ciekawości z dyskusjami w ktorych brales udzial na sail-ho i
      > jednoznacznie dochodze do takiego wniosku.
      >
      > P.S. Zastanow sie nastepnym razem mocniej zanim zaczniesz krytykowac kpt
      Jerzeg
      > o
      > Kulinskiego (zapoznaj sie z Jego biografia, osiagnieciami), pozniej
      skonfrontuj
      > to z wlasna osoba i doswiadczeniem.
      >
      > Pozdrawiam
      > Michał Kaczerowski
      > mozemorze.go.pl

Sława!

Jak ja "lubię" ludzi atakujących mnie gołosłownie.., ale moze zarzucisz mi
      merytoryczny fałsz w moich wypowiedziach?

Coś co ma wartośc logiczna, co jest falsyfikowalne...

A to, że ktos jest PT Autorem pożytecznych przewodników żeglarskich( bo locja
      to stanowczo za duże słowo dla tych wydawnictw...), wcale nie oznacza,że ma we
      wszystkim racje, czy też, że nie mozna mieć zdania zdania odrębnego...

Swoja drogą własnie płynałem po polskich portach i jego " Polskie porty
      otwartego morza" przydały mi sie, choć jadnak wolę locje BHMW nr 502, bo info
      pełniejsze, uklad czytelniejszy i fakt,że to dane urzedowe!

Natomiast jego komentarze sa bardzo cenne ale na wstepnym etapie aby dowiedzieć
      się czegos o warunkach lokalnych i raczej społecznych i socjalnych niż
      nautycznych.
      NB gdyby sie sugerować jego twórczościa to wynikałoby z niej,że we Władziowie
      jest lepiej niż Łebie (SIC!!!)

Forum Słowiańskie
    • woda392 Re: Wycofuję rekomendacje 07.03.06, 17:31
      Witam ponownie,
      Jako już czytelnicy wiedzą, zostałem zblokowany przez Kijewskiego i Kulińskiego
      oraz przez pomniejszych kacyków związanych z Kijewskim.
      Zatem mogę poprosić o Waszą opinię na temat takich praktyk.
      Pozwalam sobie przytoczyć, jako przykład zachowania się Jacka K. jedną z
      bardziej drastycznych wypowiedzi, dla zobrazowania jego postępowania.
      „Pisze czasem na listę jakieś wyjątkowe bydlę korzystające z anonymous proxy.
      Też mu się należy +wiadomo, co+” (c ) Jacek Kijewski 02-03-2006
      • ignorant11 To sa propagandziści wątpliwej sprawy 07.03.06, 23:53
        Sława!

Cala tam kłamliwa kampania na temat "gwałcenia", gdy plynie taki Kikjewski
        bardzo grzecznie w P20 na Bornholm i każe sie podziwiać że na szwedzkiej
        łodce...

Forum Słowiańskie
        • woda392 Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 08.03.06, 16:28
          > Cala tam kłamliwa kampania na temat "gwałcenia", gdy plynie taki Kikjewski
          bardzo grzecznie w P20 na Bornholm i każe sie podziwiać że na szwedzkiej
          łodce...

Fakt, pisał Jacek K., że zakupił, chyba z Teściem, jacht w Szwecji, który
          sprowadził do Polski.
          O tym piszą również inni. Cała sprawa ma z pewnością jakiś podtekst, gdyż
          +bojownicy walczą+, ale jak coś nie wypali, a wszystko na to wskazuje, że jedna
          nie wypali, to zwykłych żeglarzy będą mieć w głębokim poważaniu.
          Skąd my te praktyki znamy?
          A jak będzie patrzył w oczy żeglarzom chociażby kpt Kuliński?
          szczególne w kontekście mojego blokowania, przed dostępem na swoją stronę.
          Czyżby prawda bolała czy wstyd szczypie w oczy za wypowiedzi?
          • pawel.ccc Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 08.03.06, 18:33
            Ja bym specjalnie Kulińskiego w to nie mieszał. Jak dotychczas, to od niego
            chyba nikt specjalnie złego słowa nie usłyszał. Z jego wypowiedzi na temat
            adresu kulinski.sail-ho wynika, że po prostu, gościnnie korzystał z serwera
            Jacka.K, a Jacek K. po prostu, jak na sklepikarza przystało, skwapliwie
            wykorzystał ten fakt w celach reklamowych. Takie jest życie.
            Bardzo bym sie zdziwił, jakby teraz, po odejściu Don Jorge z adresu sail-ho,
            oglądalność tejże strony nadal wzrastała.
            • woda392 Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 08.03.06, 19:07
              pawel.ccc napisał:

> Ja bym specjalnie Kulińskiego w to nie mieszał
              Ja do człowieka nic specjalnego nie mam.
              Po prostu zirytowało mnie kilka jego wypowiedzi, które w ustach starego
              działacza PZŻ zabrzmiały wręcz nieprzyzwoicie.
              Ktoś pisał, jakby zlustrować samych żeglarzy, szczególnie tych morskich. to nie
              trzeba patentów kpt wydawać czy wymieniać, po prostu nie byłoby komu je
              wręczać.
              Patrzmy realnie, kto w tamtych czasach, tak sobie mógł żeglować?
              Oczywiście piszę bez dowiązania do kogokolwiek.
              Ot hipoteza.

> Z jego wypowiedzi na temat adresu kulinski.sail-ho wynika, że po prostu,
              gościnnie korzystał z serwera Jacka.K, a Jacek K. po prostu, jak na sklepikarza
              przystało, skwapliwie wykorzystał ten fakt w celach reklamowych. Takie jest
              życie.

Obaj maja prawo do prywatności, ale nie mają go już, jeżeli mieszają się do
              spraw dotyczących nas wszystkich.
              Moim zdaniem, żeglarze, jeżeli chcą robić za +uzdrawiaczy+, muszą po prostu być
              otwarci i nie bać się krytyki.
              Natomiast my mamy nie dość, że bojących się panicznie krytyki, to na dodatek
              donosicieli. Tak donosicieli.
              Jeden ze znamienitych pisał:
              1 = „Pytalem go [wacka] prywatnie, na poczatku kwietnia, dlaczego uzywa
              komputera podlaczonego do sieci " x", a on sie wyparl. Zreszta w strukturze [y]
              nie znalazłem instytucji o takiej nazwie i nie chcialo mi sie wiecej grzebac”
              (c) Jerzy Sychut 25 października 2004
              2 = „Gdyby byla potrzeba sluze kopia emajlki wysylanej 4 kwietnia br. z pod
              <xx>, według puli adresowej przydzielonej [yy]” (c) Jerzy Sychut 25
              października 2004
              a teraz wysławia się Szwecję za przykład swobody obywatelskiej.
              Przecież to chyba dowcip, bo skoro nasz rodak ma pomysły na czynne
              donosicielstwo, to pytanie, gdzie się tego nauczył?
              W Polsce czy Szwecji?
              Czy ktoś zna odp.?
              > Bardzo bym sie zdziwił, jakby teraz, po odejściu Don Jorge z adresu sail-ho,
              > oglądalność tejże strony nadal wzrastała
              Zdziwienie?
              Moim zdaniem trzeba być nieźle nakręconym, żeby komuś imponowały oceny w stylu:
              1 = „ty piszesz ogólne głupoty. Reszta raczej nie” (c) Jacek Kijowski 22-11-2005
              2 = „o nie są "pomówienia", tylko jeden "umysłowiec inaczej" bredzi jak
              potłuczony. Jak Miszka z Dziadkiem Hajhitla (tacy wariaci mieszkający w kolicy)
              krzyczą na dzieci, to też nazwiesz to "pomówieniem"?” (c) Jacek Kijowski 1
              października 2004
              3= "inwazja szczeniaków jest niemile widziana. Wprawdzie młodzież dziś tępa i
              hiphopowa niemożebnie, ale jeżeli nauczyciel tego nie wiedział na początku, to
              już nic do niego nie trafi” (c) Jacek Kijewski 15-11-2005
              Brrr, skąd u gościa tyle wściekłości i braku szacunku do człowieka?
              Pozdrawiam,
              Wacław Nieśmiały
              „JA WIEM, co tam się dzieje. Ty nie masz zielonego pojęcia. Ale się mądrzysz.
              Nie wiem, skąd się tacy biorą” (c) Jacek Kijewski 30-11-2005
              • ignorant11 Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 08.03.06, 21:28
                Sława!

NO własnie. To widoczne gołym okiem zakłamanie i rynsztokowa kultura tego
                towarzystwa bardzo mnie do niego zniecheciły...

Forum Słowiańskie
                • woda392 Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 08.03.06, 21:39
                  ignorant11 napisał:

> NO własnie. To widoczne gołym okiem zakłamanie i rynsztokowa kultura tego
                  > towarzystwa bardzo mnie do niego zniecheciły...
                  A mnie zaprowadziło na banicję z sail - ho : -)))
                  Tylko jakie to zabawne, że jeszcze Jacek jest przekonany, że PC_eta tylko można
                  mieć jednego, a tym bardziej jest on w stanie zablokować wszystkich normalnie
                  oceniających jego dość prymitywne zachowanie na publicznych stronach.
                  Pozdrawiam,
                  Wacław Nieśmiały
                  „Jacek "Mały troll w piątkowy wieczór” (c) Jacek Kijewski 13-01-2006, ten to
                  się lubi przeglądać w ,,, : -)
            • ignorant11 Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 08.03.06, 21:17
              pawel.ccc napisał:

> Ja bym specjalnie Kulińskiego w to nie mieszał. Jak dotychczas, to od niego
              > chyba nikt specjalnie złego słowa nie usłyszał. Z jego wypowiedzi na temat
              > adresu kulinski.sail-ho wynika, że po prostu, gościnnie korzystał z serwera
              > Jacka.K, a Jacek K. po prostu, jak na sklepikarza przystało, skwapliwie
              > wykorzystał ten fakt w celach reklamowych. Takie jest życie.
              > Bardzo bym sie zdziwił, jakby teraz, po odejściu Don Jorge z adresu sail-ho,
              > oglądalność tejże strony nadal wzrastała.

Sława!

A co Kuliński odszedł?

Ja bym się wcale nie dziwił, wszak facet ma swoja pozycje i czytelników, w
              przeciwieństwie do niezauważalnych pseudo-osiagnięc Kijewskiego...

Forum Słowiańskie
              • woda392 Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 08.03.06, 21:47
                ignorant11 napisał:
                > A co Kuliński odszedł?

Ja na pewno jestem zablokowany z dostępem do Kulińskiego.
                Z tego co widzę, to dalej są spięci : -)

> Ja bym się wcale nie dziwił, wszak facet ma swoja pozycje i czytelników, w
                > przeciwieństwie do niezauważalnych pseudo-osiagnięc Kijewskiego...

O tak, taka reklama i w świetle +jupiterów+ typu
                1 = „Takich "bojców" to się erotoman-gawędziarz zwykło nazywać” (c) Jacek
                Kijewski: 10-12-2005

2 = „Każdy lubi pojęczeć, żeby go żałowali i głaskali po główce” (c) Jacek
                Kijewski: 09-12-2005
                zapewne przynosi splendor, tylko dlaczego myślę o tym, co jest obok chodnika
                czyli krawężnika?

reasumując, tylko patrzeć, jak nas oceni sobie znanym językiem
                „Ty nie masz zielonego pojęcia. Ale się mądrzysz. Nie wiem, skąd się tacy
                biorą” (c) Jacek Kijewski 30-11-2005
                • ignorant11 Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 08.03.06, 21:59
                  woda392 napisał:

> ignorant11 napisał:
                  > > A co Kuliński odszedł?
                  >
                  > Ja na pewno jestem zablokowany z dostępem do Kulińskiego.
                  > Z tego co widzę, to dalej są spięci : -)
                  >
                  >

Sława!

Sa spięci, bo to łukaszenkowcy , a widza że grunt im się pali pod nowgami.

Ja m. in pokazywałem, że król jest nagi...

Forum Słowiańskie
                  • woda392 Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 09.03.06, 19:11
                    ignorant11 napisał:
                    > woda392 napisał:
                    > > > A co Kuliński odszedł?
                    > > Ja na pewno jestem zablokowany z dostępem do Kulińskiego.
                    > > Z tego co widzę, to dalej są spięci : -)

> Sa spięci, bo to łukaszenkowcy , a widza że grunt im się pali pod nowgami.
                    Dziś już się wyjaśniło, chyba zabolałooo Jacka K.
                    „Jaromirze, madrosc bije z Twoich rad technicznych, powiedzialbym jednak tylko
                    madrosc techniczna. Co do istoty sprawy, strony internetowe w domenie sail-ho
                    nie otwierają się nie tylko dla niejakiego [x], ale także dla wcale licznej
                    grupy internautow nic ze [x]nie mającej wspólnego, chyba, ze za wspólny
                    mianownik uznać odcięcie IP swojego komputera od tej domeny. Nie mnie oceniać
                    powody takiego postępowania, fakt natomiast jest faktem, ze administrator
                    portalu sail-ho zmajoryzowal także i inne serwisy, w tym serwis strony grupowej
                    Wojtka Kasprzaka, a także inne, do których nader często odnoszą się
                    bezpośrednie linki zamieszczane w postach na grupie. Słowem, za pomocą prostych
                    środków technicznych zwycięża jedynie słuszna idea - tak trzymać, duch
                    wielkiego STERNIKA jest z wami... Jarek PS. szczęściem administrator sail-ho
                    nie zmajoryzowal wszystkiego co z żeglarstwem związane i tak np. Jurek Kulinski
                    przeniósł swoja stronę pod adres: ( c) Jarek Czyszek 09-03-2006 czytamy na
                    rec.zeglarstwo.
                    < www.kulinski.gdanskmarinecenter.com/ >
                    Oczywiście składam wyrazy uznania dla kpt Kulińskiego
                    • ignorant11 Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 09.03.06, 23:45
                      Sława!

No to popełniłem blad utożsamiając Kijewskiego z Kulińskim.

NB wygladało,że są ze soba zrosnięci...

Forum Słowiańskie
                      • pawel.ccc Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 10.03.06, 09:48
                        Nie Ty jeden. Większość respondentów sail-ho jest do dziś święcie przekonana, że
                        jest to serwer i strona Don Jorge a nie Jacentego.
                        Jak się Kuliński zaczął orientować co jest grane, to dyskretnie, po angielsku,
                        wycofał się na inny zaprzyjaźniony serwer, o czym wspomniał w artykule wstępnym
                        na początku nowej strony.
                        Niestety, archiwum kuliński.sail-ho pozostawił na stronie Kijewskich, co będzie
                        mu się zapewne jeszcze nie raz odbijać niezłą czkawką.
                        • ignorant11 Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 10.03.06, 13:27
                          pawel.ccc napisał:

> Nie Ty jeden. Większość respondentów sail-ho jest do dziś święcie przekonana,
                          ż
                          > e
                          > jest to serwer i strona Don Jorge a nie Jacentego.
                          > Jak się Kuliński zaczął orientować co jest grane, to dyskretnie, po angielsku,
                          > wycofał się na inny zaprzyjaźniony serwer, o czym wspomniał w artykule
                          wstępnym
                          > na początku nowej strony.
                          > Niestety, archiwum kuliński.sail-ho pozostawił na stronie Kijewskich, co
                          będzie
                          > mu się zapewne jeszcze nie raz odbijać niezłą czkawką.

Sława!

Ja kilka razy rozmawiałem bezposrednio z Kulińskim, pozatem jego niektóre
                          wypowiedzi jednoznacznie sugerowaly,ze Kijewski to calkowicie mu oddany i
                          pracujacy według jego instrukcji piesek.

Aż się dziwiłem,że człowiek z taaaaką pozycja siega po taaaakie metody...

Forum Słowiańskie
                          • pawel.ccc Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 10.03.06, 18:19
                            Zapominasz o jednym drobiazgu. Jacenty jest na utrzymaniu żony i ma teścia-
                            sponsora. Jak myślisz KTO ma więcej do powiedzenia ? Don Jorge, czy żona z
                            "tatusiem" za plecami ?.
                            Ale... "wróćmy na jeziora" jak mówią słowa pewnej piosenki. Czy aby napewno
                            Jacek K. zasługuje na poświęcenie mu tyle uwagi ?
                            • ignorant11 Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 11.03.06, 00:28
                              pawel.ccc napisał:

> Zapominasz o jednym drobiazgu. Jacenty jest na utrzymaniu żony i ma teścia-
                              > sponsora. Jak myślisz KTO ma więcej do powiedzenia ? Don Jorge, czy żona z
                              > "tatusiem" za plecami ?.
                              > Ale... "wróćmy na jeziora" jak mówią słowa pewnej piosenki. Czy aby napewno
                              > Jacek K. zasługuje na poświęcenie mu tyle uwagi ?

Sława!

No walsnie powiedziałem o tym Niesmiałemu, że nie jest postać, której warto
                              poświecic aż tyle czasu...

Forum Słowiańskie
                            • woda392 Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 11.03.06, 17:49
                              pawel.ccc napisał:
                              > Ale... "wróćmy na jeziora" jak mówią słowa pewnej piosenki. Czy aby napewno
                              > Jacek K. zasługuje na poświęcenie mu tyle uwagi ?
                              A skąd, ale jego działalność jest więcej niż szkodliwa, o czym się można było
                              chociaż dziś przekonać na targach W&W
                              <http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=artykul&group=pl.rec.zeglarstwo&aid=40795937>
                              Pozdrawiam,
                              Wacław Nieśmiały
                              • ignorant11 Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 11.03.06, 19:35
                                woda392 napisał:

> pawel.ccc napisał:
                                > > Ale... "wróćmy na jeziora" jak mówią słowa pewnej piosenki. Czy aby napew
                                > no
                                > > Jacek K. zasługuje na poświęcenie mu tyle uwagi ?
                                > A skąd, ale jego działalność jest więcej niż szkodliwa, o czym się można było
                                > chociaż dziś przekonać na targach W&W
                                > <niusy.onet.pl/niusy.html?t=artykul&group=pl.rec.zeglarstwo&aid=4079
                                > 5937>
                                > Pozdrawiam,
                                > Wacław Nieśmiały

Sława!

Wpisałem link do przegladarki, ale cos nie otwiera się, a nie mam ani czasu ani
                                ochoty na czytać wypociny frustrata.

A czymże on moze zaszkodzić?

Chyba musialby mocno podrosnąc...

Uważam,że zbyt duża uwage przywiązujesz do tej nieznaczącej figury.

Forum Słowiańskie
                          • woda392 Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 11.03.06, 17:46
                            ignorant11 napisał:

> > Niestety, archiwum kuliński.sail-ho pozostawił na stronie Kijewskich

no to poczytamy i popytamy Jacka.
                            > Ja kilka razy rozmawiałem bezposrednio z Kulińskim, pozatem jego niektóre
                            > wypowiedzi jednoznacznie sugerowaly,ze Kijewski to calkowicie mu oddany i
                            > pracujacy według jego instrukcji piesek.

No cóż, jestem ciekawy, jak na to zareaguje Jacek?

Jak wróci z targów, to oczy przetrze,,, a może zrozumie,,,
                            Pozdrawiam,
                            Wacław Nieśmiały

• ignorant11 Re: To sa propagandziści wątpliwej sprawy 11.03.06, 19:37
                              woda392 napisał:

> ignorant11 napisał:
                              >
                              > > > Niestety, archiwum kuliński.sail-ho pozostawił na stronie Kijewskic
                              > h
                              >
                              > no to poczytamy i popytamy Jacka.
                              > > Ja kilka razy rozmawiałem bezposrednio z Kulińskim, pozatem jego niektóre
                              >
                              > > wypowiedzi jednoznacznie sugerowaly,ze Kijewski to calkowicie mu oddany i
                              >
                              > > pracujacy według jego instrukcji piesek.
                              >
                              > No cóż, jestem ciekawy, jak na to zareaguje Jacek?
                              >
                              > Jak wróci z targów, to oczy przetrze,,, a może zrozumie,,,
                              > Pozdrawiam,
                              > Wacław Nieśmiały
                              >

Sława!

Moze sie załamie?

Przeciez nie będzie mógl dluzej pasozytować na tej znakomitości jaka jest
                              Kuliński.

Ale zostawmy go samego sobie z jego onanizmami...

Forum Słowiańskie
    • pawel.ccc Re: Wycofuję rekomendacje 08.03.06, 12:17
      Dopiero teraz ? Ja do tego doszedłem po pierwszej próbie wyjaśnienia
      czegokolwiek na tej witrynie sklepowej państwa K. Przecież Jacek K. nie kryje
      się ze swoim twierdzeniem, że sail-ho jest jego prywatnym forum i będzie wycinał
      wszystkie posty, które mu nie odpowiadają.
      P.S. Nawet Jerzy K. główny filar istnienia sail-ho wycofał się z adresu
      ....sail-ho i przeniósł się na inny serwer, aby nie być bezpośrednio kojarzonym
      ze sklepikiem żeglarskim i czarterownią firmy Kijewskich.
      • ignorant11 Re: Wycofuję rekomendacje 08.03.06, 14:38

Sława!

Nie dopiero teraz, ale znacznie wcześniej, bo ten watek jest od września juz...

Na sail-ho promuję się szkodliwe głupstwa np,ze to "kapitanowie topią jachty"
        (sic!!!:)), a najmądrzejszym i najwiekszym żeglażem jest Kijewski, któremu
        nawet udalo sie dopłynąc do Bornholmu, ale zabrało wiedzy na zdobycie patentu
        chocby jsm...

Innym szkodliwym głupstwem promowanym na tym satyrycznym portalu jest,ze jak
        przywieje gdzieś na Baltyku to najlepsza metoda jest uciekac na Bornholm, jakby
        na Bornholmie był jakiś wyjatkowy raj. A przeciez w niektórych warunkach
        wybranie Bornholmu jako miejsca schronienia będzie najfatalniejsza decyzją. Bo
        porty Bornholmu wcale nie wyrózniaja sie jakimis szczególnie dogodnymi
        warunkami nautycznymi...

Forum Słowiańskie
        • woda392 Re: Wycofuję rekomendacje 08.03.06, 18:49
          ignorant11 napisał:

> ten watek jest od września juz...
          Ale jak widać, dalej budzi emocje.
          > Na sail-ho promuję się szkodliwe głupstwa np,ze to "kapitanowie topią jachty"
          > (sic!!!:)), a najmądrzejszym i najwiekszym żeglażem jest Kijewski, któremu
          > nawet udalo sie dopłynąc do Bornholmu, ale zabrało wiedzy na zdobycie patentu
          > chocby jsm...
          A patrz, a ja myślałem, że to już tak opatentowany Jegomość, że wiedza i
          doświadczenie go przerosło.
          Niemniej, jak czytałem jego samego np "Mały troll w piątkowy wieczór” (c) Jacek
          Kijewski 13-01-2006, to sądziłem, że on sobie drwi, a tu patrz, nawet pisał
          prawdę.

> Innym szkodliwym głupstwem promowanym na tym satyrycznym portalu jest
          według mnie, np
          "Niestety zastygliście, ba - skamienieliście w epoce naszej młodości a ślady
          minionego systemu politycznego odczytuję między wierszami Waszego pisma” ( c)
          Jerzy Kuliński 17-01-2006, a ja się pytam, czy autor tych słów sobie drwił czy
          o drogę pytał?
          Pisząc o tamtym systemie, to chyba nie do końca rozumiał, jak tam było.
          Dziś, kiedy blokuje mi dostęp do własnej strony i cała +grupka jego
          przytakiwaczy+, na czele z Jackiem, to myślę, że coś chyba mu się pomerdało.
          Przecież takie praktyki, jak zamykanie ust konstruktywnej opozycji, to
          najgorsze praktyki w PRL.
          Ale jak do tego dodać pogróżki i groźby innych +przytakiwaczy blokierów+ np
          1 = „Właśnie wszedłem z ciekawości [poczytania zamieszczonych tematów przez
          Wacława] - i też się zdziwiłem. Zablokowałeś [Radwan] całe Forum, czy tylko
          Warszawkę? A co będzie jak Jacenty zablokuje w podobny sposób Sail-ho?” ( c)
          Tomek Janiszewski 14-02-2006
          2 = „Ja...... dam w ryja [ w domyśle wackowi]” ( c) Radwan 03-03-2006
          3 = „Posłuchaj gnoju po raz ostatni. G... mnie obchodzi kim jestes, byłeś, czy
          będziesz. To ty skurwysynu publicznie oskarżyłeś Sychuta o pedofilię. Możesz
          mnie pocałować w dupę, pozwać - wybierz dowolne. Radzę ci tylko po dobroci -
          nie zbliżaj się nigdy w życiu do mnie blizej niz na odległośc wzroku. Dobrze ci
          radzę. Nie wiem jak wyglądasz, bo srałeś ze strachu mając się pojawić w
          pobliżu. Ale jesli się dowiem i zobaczę cie na oczy - bądź pewny - nie
          omieszkam pozwolić ci odczuć, co do ciebie czuję. I nie jest to groźba a
          solenna obietnica” (c ) Wlodek \"Radwan\" Radwaniecki 08-02-2006
          4 = "Tak [,,,] to jest groźba, jeżeli kiedykolwiek spotkam cię na swojej drodze
          do jedyne co ode mnie będziesz mógł dostać to w mordę. Proszę pozwij mnie do
          sądu. Służę wszystkimi danymi" (c ) 11-02-2006 Piotr Zakrzewski
          Reasumując, trzeba przyznać, że całkiem interesujące towarzystwo dobrało się do
          reperowania naszego żeglarstwa.
      • woda392 Re: Wycofuję rekomendacje 08.03.06, 16:25
        > Ja do tego doszedłem po pierwszej próbie wyjaśnienia czegokolwiek na tej
        witrynie sklepowej państwa K.

Ja natomiast raz jedyny chciałem zamieścić temat, który uważam, że jest bardzo
        poważny, a problemy wynikające z niego, co rok się powtarzają.
        I co?
        Od razu zablokował mi wejście na swoją i Kulińskiego stronę.
        Ciekawe jest to, że u tych dwóch, to bywałem tyle razy, ile na biegunie
        północnym.
        Pozostało pytanie Jacka „skąd ten jełop tym razem się łączy” (c) Jacek
        Kijewski 12-01-2006, skierowane do czytelników rec.zeglarstwo.
        > Przecież Jacek K. nie kryje się ze swoim twierdzeniem, że sail-ho jest jego
        prywatnym forum i będzie wycinał wszystkie posty, które mu nie odpowiadają.
        Czytam na jednej platformie:
        ++„pisałem na temat swojej niechęci do forum sail-ho, z tego tytułu, że jest to
        strona prywatna i w pewnym stopniu nieobiektywna przez nieobiektywizm jej
        administratora”
        „W przeciwieństwie do wielu "nawróconych na opozycję" forumowiczów, nie byłem,
        nie jestem i nie będę zapewne działaczem PZŻ ani członkiem żadnych organizacji
        PRL-owskich z PZPR, ZMS, HSPS - ZHP na czele a jestem pomawiany o to
        przez "bywalców" grupy i sail-ho” ( c) Paweł 2006-02-13
        Teraz, jak popatrzeć szerzej, to odnoszę wrażenie, że nasza opozycja to jakby
        podkładała się pod stwierdzenie Jacka „No, sbectwem to smierdzi na kilometr.
        Dlatego mam opinie, jaka mam. Jednak pewnych substancji sie nie tyka, bo
        smierdza i moga sie przykleic” (c) Jacek kijewski 26_12.2005
        > P.S. Nawet Jerzy K. główny filar istnienia sail-ho wycofał się z
        adresu ....sail-ho i przeniósł się na inny serwer, aby nie być bezpośrednio
        kojarzonym ze sklepikiem żeglarskim i czarterownią firmy Kijowskich
        Mówisz o tym adresie?
        < www.kulinski.sail-ho.pl/ >
        Czytamy +Nie można wyświetlić strony+
        • ignorant11 Re: Wycofuję rekomendacje 08.03.06, 21:12
          Sława!

Sail-ho to zakłamane towarzystwo wzajemnej adoracji.

Potrafia jedynie łżeć i pomawiac i bluzgać na kazdego, kto nie zachwyca
          się "osiągnieciami" "nautycznymi" i "intelektualnymi" Kijewskiego ani tego
          emerytowanego autora pseudo-locji.

W ogóle nie uwazam aby było pozyteczne zajmować się tym patologicznym gremium
          dłużej niż wymaga tego uzgodnienia naszych pogladów.

Forum Słowiańskie
          • woda392 Re: Wycofuję rekomendacje 08.03.06, 21:35
            ignorant11 napisał:
            > Sail-ho to zakłamane towarzystwo wzajemnej adoracji.

Dzięki za ocenę, ufam, że Jacek zabierze głos.
            Już go prosiłem, zatem oczekujemy, myślę że wszyscy.

> Potrafia jedynie łżeć i pomawiac i bluzgać na kazdego

Pozwolę sobie wskazać przykłady,
            1 = „Pisze czasem na listę jakieś wyjątkowe bydlę" (c ) Jacek Kijewski 02-03-
            2006
            2 = "kretynizmem jest” (c ) Jacek Kijewski 18-01-2006
            3 = „Rozumiem jeszcze techniczne dyskusje o mendach Ale z mendami? Po co z nim
            rozmawiasz?” (c) Jacek Kijewski 13-01-2006
            4 = "jełop tym razem się łączy” (c) Jacek Kijewski 12-01-2006
            Ufff patrz, jak rzeczowo piszesz : -)

> kto nie zachwyca się "osiągnieciami" "nautycznymi" i "intelektualnymi"
            Kijewskiego ani tego emerytowanego autora pseudo-locji.
            To spotyka go odpowiedź
            1 = „Zwiń swoje życzenia w ciasny rulonik i wsadź w miejsce, które uznasz za
            stosowne. Nie masz moralnego prawa tak regulować wolności innych” (c) Jacek
            Kijewski 05-01-2006
            2 = „wisi nam to mi naprawdę dynda i powiewa” (c) Jacek Kijewski 12-12-2005
            3 = „Ty wymiękasz od cięciwy „ (c) Jacek Kijewski 08-12-2005
            4 = Reasumując „Niech biją, plują - byle by zwracali uwagę. To taka forma
            wacławizmo-sejwalizmu. Największa kara dla takich, to przemilczeć” (c) Jacek
            Kijewski 06-12-2005

> W ogóle nie uważam aby było pożyteczne zajmować się tym patologicznym gremium
            dłużej niż wymaga tego uzgodnienia naszych poglądów.

Oczywiście, ale dzięki temu, może uda się część pogubionych żeglarzy
            uświadomić, jak to faktycznie jest w tym gronie +gwałtowników+.
            • ignorant11 Re: Wycofuję rekomendacje 08.03.06, 21:56
              woda392 napisał:

> Oczywiście, ale dzięki temu, może uda się część pogubionych żeglarzy
              > uświadomić, jak to faktycznie jest w tym gronie +gwałtowników+.
              Ciekawy jestem tylko, kogo autor miał na myśli pisząc, jak się domyślam o
              członkach „Polskiej Partii Ludzi Lekko Głupawych” (c) Jacek Kijewski 14-12-
              2005??? Ale odpowiedź sama się ciśnie na usta, biorąc pod uwagę kwiecistość
              języka +wybrańców nieco mocniej nawiedzonych+

Sława!

Zapewne tychże "gwaltowników" od siedmiu bolesci...

Forum Słowiańskie
              • woda392 Re: Wycofuję rekomendacje 09.03.06, 19:17
                ignorant11 napisał:

>> Ciekawy jestem tylko, kogo autor miał na myśli pisząc, jak się domyślam o
                członkach „Polskiej Partii Ludzi Lekko Głupawych” (c) Jacek Kijewsk 2005??? Ale
                odpowiedź sama się ciśnie na usta, biorąc pod uwagę kwiecistość języka
                +wybrańców nieco mocniej nawiedzonych+
                > Zapewne tychże "gwaltowników" od siedmiu bolesci...
                No cóż, poczekajmy na zabranie głosu przez zainteresowanych.
                Jeden już się odezwał
                < niusy.onet.pl/niusy.html?
                t=artykul&group=pl.rec.zeglarstwo&aid=40771668 >
                • ignorant11 Dajmy juz spokój Kijewskiemu... 09.03.06, 23:47
                  Sława!

Bo nie jest to postac miarodajna dla polskiego ani jakiejolwiek żeglasttwa w
                  ogole.

Przecież caly swój rozgłos Kijewski zawdzięcza na pasozytowaniu na Kulinskim...

Forum Słowiańskie
                  • woda392 Re: Dajmy juz spokój Kijewskiemu... 11.03.06, 17:57
                    ignorant11 napisał:
                    > Bo nie jest to postac miarodajna dla polskiego ani jakiejolwiek żeglasttwa w
                    > ogole.
                    > Przecież cały swój rozgłos Kijewski zawdzięcza na pasozytowaniu na
                    Kulinskim...

Takie i ja odnoszę wrażenie.
                    Natomiast jego szkodliwość jest znaczna dla samego środowiska żeglarskiego,
                    związanego z internetem.
                    Częstotliwość wyzwisk, obelg oraz poniżania czytelników z rec.zeglarstwo
                    przechodzą wszelkie oczekiwania dobrego wychowania [mam odnotowaną większość,
                    jako dowód].
                    A w dodatku jest on powiązany z Hasipem, czyli bezpośrednio miesza się w walkę
                    z PZŻ.
                    Co do owej walki, to ja nie mam zastrzeżeń w zakresie jej celowości, ale język
                    Kijowskiego i jemu podobnych, po prostu prowadzi do zniweczenia wysiłków
                    zmierzających do ucywilizowania polskiego żeglarstwa. A wręcz prowadzi do
                    restrykcji, żeby takich wyeliminować z rynku.
                    Pozdrawiam,
                    Wacław Nieśmiały

• ignorant11 Re: Dajmy juz spokój Kijewskiemu... 11.03.06, 19:40
                      woda392 napisał:

> Częstotliwość wyzwisk, obelg oraz poniżania czytelników z rec.zeglarstwo
                      > przechodzą wszelkie oczekiwania dobrego wychowania [mam odnotowaną większość,
                      > jako dowód].
                      > A w dodatku jest on powiązany z Hasipem, czyli bezpośrednio miesza się w
                      walkę

Sława!

A kim jest ów Hasip?

Bo nie znam postaci?

Forum Słowiańskie
                      • woda392 Re: Dajmy juz spokój Kijewskiemu... 11.03.06, 21:44
                        ignorant11 napisał:
                        > A kim jest ów Hasip?
                        Prezes
                        < www.bryfok.hasip.com.pl/ >
                        Patrz więcej
                        < www.pfz.org.pl/kontakt.php >
                        Pozdrawiam,
                        Wacław Nieśmiały
                        • ignorant11 No dobrze... 12.03.06, 02:03
                          Sława!

Ludzie, wiec i zeglarze maja prawo stowarzyszac się nawet pod dowolnie
                          zwarioanymi kryteriami.

Ale owi panowie wcale nie sa dla mnie ani autorytami, ani tez nie sa
                          reprezentatywni dla srodowiska, aby uzurpowac sobie prawo przemawiania w jego
                          imieniu.

Zapewniam Cie,że swiadomośc koniecznośc zmian jest głeboko ugruntowana w calym
                          srodowisku i nawet wsród dziłaczy PZŻ.

JA nie zajmuje stanowiska, bo nie widzę żadnych porywających wizji, za ktore
                          warto bylo się awanturowac.

Z projektów nowych stopni najbardziej odpowiadami mi ostatni konserwatywny z
                          zachowaniem tradycyjnej nomenklatury, ale rozszerzający uprawnienia...

Forum Słowiańskie
    • tneduts Re: Wycofuję rekomendacje 24.03.06, 19:09
      nie no, musze zajać stanowisko w tym temacie.

Piszecie,że na sail-ho sa same bluzgi, kłamstwo i oczernianie na lewo i prawo róznych osób, a sami robicie to samo.

to sie nazywa hipokryzja.

a odnosnie PRL'owskiej biurokracji w zeglarstwie mam do napisanie tylko jedno.

jacht to nie statek i przepisy dot statków nie powinny obejmowac jachtów, tak jak teraz to się dzieje w polsce.

wszyscy co bronia obecnego ładu sztucznie generowanej biurokracji, sa po prostu komunistami którym obeny układ polityczno-biznesowy zapewnia byt.

• ignorant11 Re: Wycofuję rekomendacje 24.03.06, 19:42
        tneduts napisał:

> nie no, musze zajać stanowisko w tym temacie.
        >
        > Piszecie,że na sail-ho sa same bluzgi, kłamstwo i oczernianie na lewo i prawo
        r
        > óznych osób, a sami robicie to samo.
        >
        > to sie nazywa hipokryzja.
        >
        > a odnosnie PRL'owskiej biurokracji w zeglarstwie mam do napisanie tylko jedno.
        >
        > jacht to nie statek i przepisy dot statków nie powinny obejmowac jachtów, tak
        j
        > ak teraz to się dzieje w polsce.
        >
        > wszyscy co bronia obecnego ładu sztucznie generowanej biurokracji, sa po
        prostu
        > komunistami którym obeny układ polityczno-biznesowy zapewnia byt.
        >
        Sława!

Naucz sie podstaw i dowiedz sie,że jacht to tez statek.

Zanim zabierzesz głos doucz sie i nie osmieszaj sie, bo jacht jest statkiem w
        mysl IMO, MPDM, Kodeksu Morskiego itp...

A gdy będziesz nadal operował wyzwiskami to zarobisz BAN na tym forum.

Forum Słowiańskie
      • woda392 Re: Wycofuję rekomendacje 24.03.06, 20:02
        tneduts napisał:
        > nie no, musze zajać stanowisko w tym temacie.
        Miło.
        > Piszecie,że na sail-ho sa same bluzgi, kłamstwo i oczernianie na lewo i
        Jeżeli pozwolisz, Jacek K. i koledzy z rec.zeglaretwo tworzą specyficzną grupę.
        Ale powiedz nam, czy pisanie donosów i blokowanie dostępu do portalu (domen
        indywidualnych = publicznych) ogólnie dostępnego, bez przyczyny, jest czymś
        normalnym?
        > sami robicie to samo.
        Może, żeby nie wplątywać kolegów z tego forum, wskaż, gdzie ja to czynię np. na
        rec.żeglarstwo?
        Widzisz, można pisać z błędami, można pisać z oczywistymi błędami
        stylistycznymi i gramatycznymi, ale to nie jest podstawa do szkalowania i
        wyzywania.
        Myślę, że to jest problem, który pociąga za sobą lawinę nerwów.
        Ja, owszem, wskazuję = cytuję kol, ale tylko w jednym celu, żeby wskazać, że
        łatwo pisać na kogoś, ale jak słowa są skierowane = odbite do autora, to już
        maja inny oddźwięk.
        Czy ktoś to zauważy?
        Myślę, że wcześniej, czy później, na pewno.
        Oczywiście nie czynię tego złośliwie, lecz wskazuję na niegodziwości.
        > to sie nazywa hipokryzja.
        Ładne słowo, ale czy oby pasuje do ogólnej tendencji rozrostu nietolerancji i
        braku zrozumienia dla ułomności ludzkich?
        Sprawy żeglarskie pomijam, bo odp już została poczyniona.
    • new_jerry Re: Wycofuję rekomendacje 19.08.06, 09:50
      Chcialem zapytac jakim to autorytetem jestes ze stawiasz sie nad Jacka
      Kijewskiego, ale przejrzenie tego watku i kilku innych zaspokoilo moja ciekawosc :(

Przypadkowo tu zajrzalem i widze ze trafilem na smietanke "expertow od
      polskiego" zeglarstwa. Jak Wam tu dobrze ze Soba. Wspolczuje lecz tez jestem
      zachwycony pomyslem!

Wspolny poziom glupoty umozliwil powstanie "srodowiska naturalnego" i nalezy sie
      modlic aby tak zostalo. Bawcie sie dobrze lecz nie rozpowszechniacie swoich
      glupot w innych miejscach, zeby nie przeszkadzac inaczej myslacym.
      • ignorant11 Re: Wycofuję rekomendacje 21.08.06, 13:25
        new_jerry napisał:

> Chcialem zapytac jakim to autorytetem jestes ze stawiasz sie nad Jacka
        > Kijewskiego, ale przejrzenie tego watku i kilku innych zaspokoilo moja
        ciekawos
        > c :(

+++Ja chetnie bym sie dowiedział kim jest ów Kijewski, który obraza wszystkich
        dookoła i robi z siebie samozwańcze guru..?

Bo jakos osiagnieciami zeglarskimi nie imponuje ani madrościa wypowiedzi.

Zreszta na tym forum nie chcemy zajmowac sie sprawami personalnymi ludzi
        niedowartosciowanych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka