zby001 23.11.04, 16:01 Witam czytajacych, Szybkie techniczne pytanko: jakich pędzli uzywacie do nakladania emulsji? Potrzebuje czegos innego niz walek, po co bladzic we mgle, skoro inni cwiczyli na pewno ten temat. Kazda sugestia mile widziana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gumista Re: Pędzel 24.11.04, 08:15 ja używałem i miekkiego pędzla i szczeciniaka. Lepsze efekty i lepsza praca była ze szczeciniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko_jastrzebiec Re: Pędzel 26.11.04, 09:21 Stosuje z powodzeniem zwykly, stosunkowo miekki (ale bez przesady) pedzel kupiony w sklepie chemicznym. Z mojej ograniczonej jeszcze praktyki wynika, ze dobrze zeby pedzel byl mozliwie szeroki. Kiedy emulsja jest juz lekko sucha wygladzam ja takim gabkowym, plaskim narzedziem; tez kupionym w sklepie chemicznym. Wyglada to troche jak szpachelka. Dziala bardzo dobrze. W moich rekach walek sie nie sprawdza :( Mieszko Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Pędzel 26.11.04, 12:09 Jak widać każdy ma inne upodobania i inaczej wykształconą technikę. Myślę, że to zależy od pierwszych kroków - kto zaczął pracować pędzlem będzi epędzlem pokrywał papiery, któ gąbką uczulał będzie gąbką. Można jeszcze pokrywać pędzlem i wygładzać gąbką - tak równiez robiłem i dawało to efekty. Myślę, że wszystko zalezy od inwencji osoby robiącej gumę i od zamierzonego efektu autora. Odpowiedz Link Zgłoś