04.03.05, 14:54
Za oknem zawiejalo i zamiatalo. Lecialo golo. Za to w kuchni w gajowce
pachnialo kukurydza i cieplym maslem.
- Jestes postrzelona!- powiedzial Los do Panterki wyplatujac jej z futerka
ziarenko po ziarenku.
Kukurydza strzelala wesolo na patelni.
Obserwuj wątek
    • baloo Re: Pop corn 04.03.05, 14:58
      Wesolo szczelal ogien w kominku, wesolo szczelala kukurydza na patelni. Wolna
      reka £os dosypywal jej z duzego worka, kupionego w zaprzyjaznionej hurtowni
      pasz tresciwych.

Po paru chwilach popkorn przykryl cale mieszkanie biala, puszysta i przytulna
      kolderka. Zblizala sie Wigilia.
      • brezly Re: Pop corn 04.03.05, 15:01
        Ty to masz Blizniak reke do tworzenia takich scen ciepla i bezpieczenstwa,
        naprawde. Ujutno' tak. Gemütlich.
        Doaj jeszcze ze ququrydza niemodyfikowana genetycznie, sugeruje.
        • baloo Re: Pop corn 04.03.05, 15:05
          Ma siem rozumiec , ze niegenetycznie. byla to kukurydza modyfikowana patelniowo.

A Wigilia zblizala sie, zblizala ....ale ciagle miala daleko. "[...],[...] i
          [...]" klela we wszystkich jezykach znanych Ludziom Dobrej Woli, "czy ja zawsze
          musze przychodzic w grudniu ?"
          • vaud Re: Pop corn 04.03.05, 15:10
            -Co z tymi jajkami? - Panterka wylonila sie z kukurydzianej zaspy tuz przy
            lodowce.-Bo kupilam cala kope i mielimy malowac.
            Odpowiedzialo jej energiczne mlaskamie i chrupanie.
            - Momencik, tylko przelkne!- wymamrotal Loz z pelnym pyskiem. - Malowac mozna,
            ale najpierw sie je ugotuje. - zdecydowal
            • brezly Re: Pop corn 04.03.05, 15:12
              Ale oni nie sa, tfu tfu, izomorficznie z Mariola i Leonem, nie? Uos sie
              sympatyczniejszy wydaje od Leona, nie?
              • vaud Re: Pop corn 04.03.05, 15:13
                no skout! Nasze, dziewiarskie postacie sou one!
                • brezly Re: Pop corn 04.03.05, 15:14
                  Poza tym Panterze to Latex nie przystoi. Goretex, zdecydowanie.
                  • baloo Re: Pop corn 04.03.05, 15:22
                    aha. goreteksowa ruziowa panterka i £os z pomalowanymi jajkami. I jeszcze
                    Pomalowany Ptak powinien byc. Wtedy bedzie jak w Ameryce, gdzie moje dzieci
                    majo wreszcie ciotke.
                    • vaud Re: Pop corn 04.03.05, 15:25
                      baloo napisał:

> aha. goreteksowa ruziowa panterka i £os z pomalowanymi jajkammi

-----> cala ich nawet kopou!

. I jeszcze
                      >
                      > Pomalowany Ptak powinien byc.

----> to juz kazdy we wlasnym zakresie, co kto ma.

Wtedy bedzie jak w Ameryce, gdzie moje dzieci
                      > majo wreszcie ciotke.

---> znowu do mnie jakies alibi?
                      • baloo Re: Pop corn 04.03.05, 15:27
                        No pewnie ze do Ciebie. Taki ja to zazdraszczam Szakalom. Moglabys na ochotnika
                        zostac tez moja ciotka, he ? Wcale bym tak do Ciebie nie mowil, spoko, sama
                        swiadomosc mi wystarczy ;o)
                        • vaud Re: Pop corn 04.03.05, 15:28
                          co to za partyzantka tak od rana i dzialania zaczepne?
                          • baloo Re: Pop corn 04.03.05, 15:30
                            Zadne tam zaczepne - sam pisendlaw. Tak se pitole tylko, no.
                            Znaczy ciotka z ameryki nie jest pejoratywna, nene. Nie u nas.
                            ;o)
                            • vaud Re: Pop corn 04.03.05, 15:33
                              no dobra, na lep lovu zlapuje sie jak mucha-na-lep i towarzysz-na-uuf.
                              To love me ten , tego, der, prosze!
                              • baloo Re: Pop corn 04.03.05, 15:38
                                no to cmoki typu bezmę i bizu ;o)
                                • vaud Re: Pop corn 04.03.05, 15:40
                                  poczekaj, to ja szybko umyje zeby, bo pilam kawe!!!
                                  • baloo Re: Pop corn 04.03.05, 15:41
                                    aha, to moze ja sprawdze tymczasem, czy nie mam resztek szczypiorku na
                                    zembach ;o)
                                    • vaud Re: Pop corn 04.03.05, 15:42
                                      Jak z bialym serem, to mozesz zostawic, bo lubie.
                                      • baloo Re: Pop corn 04.03.05, 15:44
                                        Z jajecznico na mientko z glutem. Nie lubisz, wiem. To sie na chwile odwroc, a
                                        ja skocze w bok ;o)
                                        • vaud Re: Pop corn 04.03.05, 15:49
                                          Ne-ne Ty jusz skaczesz w bok! Co to za dodatkowe skoki? Ale odwrocic sie
                                          moge.Jak juz wyjmiesz tego gluta, to ja tu bede czekac w tym samym miejscu.
                                          Yhyhy.
                                          • baloo Re: Pop corn 04.03.05, 15:52
                                            Jusz. blendamed, bielinka nazebna typu "gary kuper" i menthol szpej. I zel na
                                            wlosy oraz samoopalacz. Jestem gotuf do skladania powinszowan ciotce czyli do
                                            avunkulogratulacji ;o)
                                            • vaud Re: Pop corn 04.03.05, 15:55
                                              A ja tez zdonzylam lizolem usmiesh machnouc. To siup!
                          • brezly Re: Pop corn 04.03.05, 15:31
                            vaud napisała:

> co to za partyzantka tak od rana i dzialania zaczepne?

----w terenie o lesisto-jeziornym uksztalotwaniu terene, gdzie wzgorze to
                            uksztaltowanie ternu w sposb wypukly.

Oooouki ouki oddalam sie bo weekend wola.
                            Bajbajki i smmoookuuuly
                  • vaud Re: Pop corn 04.03.05, 15:22
                    Ee tu dzieci sa, to pampersy, nie lateksy sie widuje. A futerka oba maja, to
                    nie wiem komu gorteks.
                    • brezly Re: Pop corn 04.03.05, 15:27
                      Uos moim zdaniem winien mowic z lekkim zaspiewem, takim z Bialostockiego. A
                      Pantery sobie nie wyobrazam zeby uzywala mazowieckiego "chiba - kedy". Raczej
                      malopolski zaspiew, wpadajacy w goralszczyzne.
                      Uos wieczorem , po skonczonej ,pracy pali fajke i gra na akordeonie piesni
                      partyzanckie. I wiedzie dwustuletni spor z Zubrem z sasiedztwa, samotnikiem i
                      dziwakiem ,ktory jednak lepiej gra w szachy.
                      • vaud Re: Pop corn 04.03.05, 15:30
                        Zubr z sasiedztwa dobrze brzmi. Czasem pojawia sie tez duch tura.
                    • ewakurz Re: Pop corn 04.03.05, 15:27
                      Kto ma futerko, bo sie pogubilam? Dzieci czy pampersy? Bo chyba nie latex?...
                      • baloo Re: Pop corn 04.03.05, 15:29
                        Zima jest. Wszystkim sie nalezy po futerku. dzieciom, pampersom i lateksom. o.
                        • ewakurz Re: Pop corn 04.03.05, 15:31
                          Uosiuuu! Wylinki proszcz, u Ciebie i tak sie topi. (Mniam, takie maselko na
                          patelence :-} )
                        • vaud Re: Pop corn 04.03.05, 15:31
                          Ja mam nowe, rozowe z gorteksem. No takom kurtkie nabylam. S kapucom.
                          • ewakurz Re: Pop corn 04.03.05, 15:33
                            Czesc Vaudzu!
                            Znaczy sie, przeczytalas won_tek o modzie ulicznej?
                            • vaud Re: Pop corn 04.03.05, 15:38
                              Ja jusz nie wiem sama, co czytam. Tu aminokwasy, tam palace minojskie, tu znowu
                              zubry losie i wilcy, a po drodze pelno klakow z wylinki wyzej wymienionych.
                              Wszyscy grajo z wszystkimi w szachy, albo w skata falszowanymi przez szwagra
                              kartami. I jedza postny zurek, bo wiosna.
                              • ewakurz Re: Pop corn 04.03.05, 15:40
                                ojej, ale wesolo u Cie!

Jak Cie pocieszy, to ja juz nie wiem, co pisze :-(
                                • vaud Re: Pop corn 04.03.05, 15:41
                                  to ja Ci glosno poczytam, jak napiszesz! Nie trac zapalu!
                              • baloo Re: Pop corn 04.03.05, 15:40
                                aminokfasy i palace minojskie? Znaczy w najpostepowszej z uczelni ujawniajo Wam
                                prawde, ze Palac Minosa byl tez forma istnienia bialka ???
                                • vaud Re: Pop corn 04.03.05, 15:43
                                  on byl brakujacym ogniwem DNA jeziora Neuchatel, na ktowym Wielka Zolta
                                  Podwodna Dlubanka.
                                  • ewakurz Re: Pop corn 04.03.05, 15:47
                                    ...uwieczniona w wielkim kfantowym i kanciastym lateniumie.
                                    • baloo Re: Pop corn 04.03.05, 15:49
                                      aha. swojo drogo jest to najladnijsza sala w calym lateniumie. otco.
                                      • ewakurz Re: Pop corn 04.03.05, 15:51
                                        tak tak, i ma nowego fana w postaci Krzesniaka. O!
                                        • baloo Re: Pop corn 04.03.05, 15:53
                                          serioserio ? To fajosko, bo Szakale nie ba£dzo, nawet Najstarszy. Chyba dawka
                                          na poczatku byla zbyt duza ;o)
                                          • ewakurz Re: Pop corn 04.03.05, 16:00
                                            no caukiem. Na haslo "Latenium" zostawia nas kilometr z tylu. Jeszcze nie
                                            tenteges z "dawno, dawniej, strasznie dawno", ale czai, ze moze/moglo byc
                                            INACZEJ. Najs.
                                            • vaud Re: Pop corn 04.03.05, 16:05
                                              moj estersze mamietnie ogladywuje dokumentalne historyczne. Oderwac go nie
                                              mozna. I czyta ksionszki o historii. Sam z siebie.
                                    • vaud Re: Pop corn 04.03.05, 15:50
                                      o yeh, i ja tam bylem, mjut i wino pilem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka