annabl 16.04.05, 07:43 jest, listki sa. Na drzewach. Niektorych i male. A na innych paczki. Wiec wiosna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka1 Re: Wiosna 16.04.05, 11:36 sa zawilce, ziarnoplony i kokorycz.zaczyna kwitnac forsycja. kaczki z nad Bialki polecialy gdzies, pewnie gniazda zakladaja. wiosna, nareszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Wiosna 16.04.05, 12:03 Kolokwia połówkowe, terminy pierwszych projektów – niechybnie wiosna się zaczęła. :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Wiosna 16.04.05, 15:02 Na Alei forsycje jak pióropusze, kwitna jak oszalale! Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: Wiosna 16.04.05, 20:28 stokrotki, żonkile, magnolie, forsycje, i albo jabłoń albo śliwka (idąc do pracy w poniedziałek sprawdzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
benia30 Re: Wiosna 16.04.05, 22:23 Wiosna... w poniedziałek zaczynają się matury, a kasztany nie kwitną. W razie niepowodzenia na maturze, winą będzie można obarczyć kasztanowce. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Wiosna 16.04.05, 23:04 W moim ogródku wyłażą z ziemi rozmaite kiełki. Pojęcia nie mam co mi rośnie, bo nie pamiętam co posadziłam. Może to koszmity jakieś? Zakopuję różne cebulki jak wiewiórka orzechy i, tak samo jak wiewiórka, zapominam gdzie zakopałam. Wiosna pełna niespodzianek... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wiosna 17.04.05, 23:20 Nie da się ukryć. Wiosna wybuchła. Wszystko wypuszcza liście, to i owo już kwitnie. W lesie koncert chórów ptasich. Słychać zięby, kosy, drozdy i inne kwiczoły, szpaki i sikory. Jazgot i prześciganie się - kto głośniej, albo kto piękniej... Odpowiedz Link Zgłoś
benia30 Re: Wiosna 18.04.05, 00:15 Mieszkam obok małego lasku. Wiosną, śpiesząc do pracy, wybieram dłuższą drogę prowadzącą do przystanku autobusowego, prowadzącą przez ów lasek. Przejście przez ten mały skrawek zieleni to niesamowite uczucie, jakby wejście w zupełnie inny, nieraealny świat. Ptaki szaleją w konarach drzew, śpiewają ze zdwojoną siłą, a niektóre z nich przysiadają gdzieś na gałęzi, niedaleko alejki po której przechodzą nieliczni przechodnie i zmuszają swym pięknym trelem do zatrzymania, wsłuchania się w koncert przeznaczony wyłącznie dla jednej pary uszu i zapomnienia o całym świecie. Po opuszczeniu tej bajkowej scenerii człowiek przeżywa szok wydostając się wprost na ruchliwą i głośną ulicę na peryferiach dużego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: Wiosna 19.04.05, 12:43 ... wiosna wiosną, a na suwalszczyźnie ma spaść śnieg *** ___________________________________________________________________________ ...*nigdy więcej nie będe pisać bzdur*nigdy więcej nie będe pisać bzdur*... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wiosna 19.04.05, 12:46 A bo tam już się tegoroczna późna jesień zaczyna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Wiosna 20.04.05, 09:47 aanneett napisała: > ... wiosna wiosną, a na suwalszczyźnie ma spaść śnieg *** Jak to na Syberii. Niedźwiedzie polarne się ucieszą. :) Definitywną oznaką wiosny jest fakt, że w autobusach z "za zimno" robi się "za gorąco". :) Odpowiedz Link Zgłoś
annabl Re: Wiosna 20.04.05, 19:17 nie wykluczone. dzisiaj byla zmyla - wygladalo na wiosne a byl grudzien. Odpowiedz Link Zgłoś