millefiori 19.05.05, 14:26 Jask widac jest zapotrzebowanie, otwieram druga, zeby nam sie latwiej czytalo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: Czarna Dziura 2 19.05.05, 15:24 I tak najbardziej mnie wnerwia jak sie papiery ze mna bawia w chowanego, no kurcze, no. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Czarna Dziura 2 19.05.05, 16:48 Yhy! Najmilej, jak juz sie wszystkie papierki posegreguje, upcha w odpowiednie miejsca zaznaczajac alfabetycznie i chronologicznie, a dzien pozniej chce sie znalezc Ten Jedyny Potrzebny. I wtedy jest jak w tej scence z Wiedzmina, gdzie chudy kaplan krzyczy "runa te mury", a czeladnik murarski mruczy "i trza bedzie, psia jucha, od nowa stawiac". Kurz w papierach :-// Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Czarna Dziura 2 19.05.05, 17:03 Mnie sie podobalo jak w "Wiedzminie" w zgielku bitewnym ktos nagle zaczal krzyczec bez sensu "Orly! Orly nadlatuja!". Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 11:41 brezly napisał: > Mnie sie podobalo jak w "Wiedzminie" w zgielku bitewnym ktos nagle zaczal > krzyczec bez sensu "Orly! Orly nadlatuja!". -> Czy to bylo alibi do Tolkiena, gdzie rzeczywiscie nadlecialy chociaz nikt nie krzyczal? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 11:42 Mysle ze sziur. NO to nawet jakie scene z "Przeminelo z wiatrem" tam znalazla. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Czarna Dziura 2 19.05.05, 17:17 Ja właśnie przeprowadzam się ciurowo i wszystko, czego nie używałam ostatnio - wyrzuciłam. W ten sposób, spakowałam się w 2 kartoniki, li i jedynie. Ale fajnie! Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 08:10 CzDz połyka notorycznie aktualnie czytane książki oraz najnowszy numer szpigla ledwie napoczęty bardzo ciekawy. Niekiedy okazuje sie, że rolę CzDZ spełnia Torba Juniora , który pod osłona poranka uprowadza szpigla do szkoły gdzie czyta pod ławką a matematyka i francuski lepiej nie mówić. Kran. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 08:53 Oieranka, a reszte (pozakartonikowej) zawartosci wciepnelas w Cz.Dz, niech tez inni maja troche uciechy? Kranie, masz przypadek Cz.Dz. wspomaganej Niewidzialna Reka. Swiete slowa, u Delfina tez, jak w studnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 12:33 W otwór gębowy niszczarki. Uwielbiam pakować się do niszczarki! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 13:48 Ehem, mylse ze w mysl pragmatyki wspolczesnej Marynarki Wojennej, na kazdym niszczycielu powinna byc niszczarka. W deutsch to nie idzie tak dobrze, bo "niszczarka" to "aktenvernichter" taki jakby "unicestwiacz do akt". A niszczyciel to "zerstörer". Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 13:49 Czy owa niszczarka tylko do papierow, czy do wszystkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 13:54 Jeszcze pragmatycznie o marynarce i papiurach, to nowoczesne kieszenie marynarek (osobliwie zas w krajach rozwinietych gdzie zwineli smietniki), mogly by miec taka niszczarkowa opcje na ogryzki, stare paczki po popierosach i zuzyte bilety. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 13:59 I wywabiarki wklejonej na smierc gumy do zucia (specjalnosc Delfinia) Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 14:01 Hihi, i Wszystkich Innych Slodkosci, ktore jego sa (specjalnosc Potomka) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 14:05 Dziwie sie tylko, ze Del., nie ulegl staroamerykanskiemu odruchowi warunkowemu podklejania przerzuta guma spodu siedziska krzesla lub blatu stolu:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 14:27 :-))) Moze nie polozylas wystarczajacego nacisku w twej pracy pedagogicznej? Potomek wypluwa do papierkow i przerabia calosc na nowe wspaniale cukiereczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 14:30 Smieciarstwo kieszeniowe jest chyba owocem wysilkow pedagogicznych:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 14:33 "Nie na ziemie"? A exempla trahunt? Bo u nas trahunt. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 14:35 Nie na ziemie, do kosza. Koszy w szkole nie ma. Wiec wlecze. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 14:43 No tak. Typowy kraj rozwiniety z koszami zwinietymi. A ze spacerow z potomkiem wracamy rowno obladowani wszystkim, od starych zapalniczek do debowych konarow. Nie ma litosci dla pustych kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 14:39 Zauwaze mimochodem, ze niszczarka ma w sobie jednak cos nie do konca dokonanego. Zupelnie dokonana bylaby zniszczarka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 14:44 Ale czy zniszczarka bylaby wystarczajaco terazniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 14:46 To moze przez stopniowanie: podniszczarka, niszczarka, zniszczarka. A co sie niedokladnie zniszczy, to do doniszczarki. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 14:45 Hm, ale nie wiadomo czy zniszczarka jeszcze by dzialala. Mnie sie jawi przez skojarzenie ziszczarka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 14:51 Taka czarka, ze jak sie z niej napije, to sie isci. Graal? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 15:04 Ja juz leze, to teraz mam sie zbierac? Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 15:08 Zaczekaj, moze sie jednak cos zisci? A pomyslalas zyczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 15:16 Moze jeszcze raz rzucmy nym nalanym bumerangoGraalem w sposob kontrolowany, to jeszcze zdazymy cos sensownego i praktycznego pomyslec (nie gwarantuje) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 15:21 Jestes pewna? Ja tez pomyslalam. To kto nalewa, kto rzuca? Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 15:24 Kolektywnie moze, albo kto ma lepiej? Ja moge Valverta z Ardennes nalac, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 15:27 Ostatnia butelka Chardonnaya od kangurow. Calkiem-calkiem. Mieszamy? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 15:31 Tylko nie za duzo Valverta. Pijemy! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 17:01 No to trzy, cztery: Fruuuuuuu..... padnij! Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 17:30 No to teraz na pewwwwno sie spelni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 20.05.05, 17:36 Juz przelecialo i mozna sie zbierac z kobierczyka? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 23.05.05, 14:06 Delfin o poranku zadzwonil z pytaniem, co sie stalo z budka telefoniczna, ktora stala od lat (z czynnym telefonem) w dolnej czesci Zaulka. Wyszlam i popatrzylam. Budki nie ma. czarna dziura czy lomtalanitas nadgorliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Czarna Dziura 2 23.05.05, 15:57 U nas znikaja pokrywy zeliwne do wazow kanalizacyjnych, to dopiero jest problem jak sie wraca noca Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 23.05.05, 17:01 Stada prawdziwych czarnych dziur;) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 25.05.05, 06:42 czarna Dziura wyplula mi przed prog (bramy) zelazko bez duszy, zardzewiale na smierc, ale piekne! Umknelo lomtalanitasowcom? Zostalo przyholubione, odczyszczone z lekka i dostalo pelny etat jako doorstop. Ladowarki do Motoroli nadal brak. Czy juz wspominalam, ze kiedys udalo mi sie zgubic samochod, nie to, ze nie moglam odnalezc na parkingu (stala czesc rozrywkowa w czasie mieszkania w USA) ale tak calkiem, tzn. wrocilam do domu piechota, bez, bo zapomnialam, ze pojechalam? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Czarna Dziura 2 25.05.05, 07:57 > Czy juz wspominalam, ze kiedys udalo mi sie zgubic samochod, nie to, ze nie > moglam odnalezc na parkingu (stala czesc rozrywkowa w czasie mieszkania w USA) > ale tak calkiem, tzn. wrocilam do domu piechota, bez, bo zapomnialam, ze pojech > alam? Siostrzyczko Blizniaczko!!! :-) "Jestem jednej krwi z wami!!". D-bry. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 25.05.05, 08:38 Blizniaku Bracie odnaleziony! Na leb, na szyje, smoook! To teraz dudy w miechy i na poszukiwanie zagubionej Siostry-Blizniaczki Vaud ruszamy? Do Cz.Dz. wpadla? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Czarna Dziura 2 25.05.05, 08:40 Trzeba faktycznie Vaudophone uruchomic. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Czarna Dziura 2 25.05.05, 08:42 Vaudolot sie z niej zrobil. PS. Fiori, ja ci poslalem ongi swoja "Ode do Vaud"? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 25.05.05, 08:53 Czy piszacy ody to odeon? A moze odeon to osobnik/przedmiot odami opiewany? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Czarna Dziura 2 13.06.05, 00:57 millefiori napisała: > Czy piszacy ody to odeon? A moze odeon to osobnik/przedmiot odami opiewany? ----> piszacy ody to odyniec, jak sadze. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Czarna Dziura 2 25.05.05, 08:53 To zajrzyj na jacha. Moze to jest wersja demo, a moze nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 25.05.05, 08:59 Jahu, chop leniwy, jak mawia MZ, nie chce otworzyc. Poslalam gorliwszemu, co w IE otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Czarna Dziura 2 25.05.05, 08:54 Pamieta kto moze taki piekny utwor: dym nad woda? Po angielsku sie nie odwaze. Brzmi mniej wiecej jak: smg londe loter. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Czarna Dziura 2 25.05.05, 09:02 Czesc, Olo. Oczywiscie ze pamietam. Nawet sluchalem niedawno. Di fajier indi ska-aj. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 25.05.05, 09:26 Brezly, wparlo mnie w fotel po raz kolejny, wstrzasnietam do szpiku kosci, chapeau tres bas, Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Czarna Dziura 2 25.05.05, 10:48 Tym fajerem wstrzasnietas? Wlazlam, bo bylo 66 przy Czarnej Dziurze i tak jakos dajbolicznie wygladalo. Z niej. To przebilam u uciekam odwaznie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 10.06.05, 21:48 Oda mna wstrzasa podzisdzien, hop, dzis, dzis. U mnie znow wessalo, tym razem erzatz atrybucyjny Mariolki, tzw French Maid, czyli trojkolorowa miotelke do omiatania pajeczyn i innych. Akurat jak mi jej bylo trzeba! Poszla dotrzymywac towarzystwa ladowarce i kolczykom? Za to wyplula cala ampule sprayu krochmalaco - ulatwiajacego prasowanie:) A propos, spray taki po raz pierwszy odkrylam 15 lat temu w USA pod wdzieczna nazwa "Niagara's Sneeze", czyli Kich Niagary. Nie wiem, czy jeszcze to cudo produkuja? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Czarna Dziura 2 13.06.05, 01:00 poszukam tego "Kichu Nigary". Wlasnie mam zapotrzebowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Czarna Dziura 2 13.06.05, 00:53 Oooo... niszczarka skutecznie papierstwo uniszczestwia. W niszczosc sie zapadaja po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Czarna Dziura 2 22.06.05, 14:59 Zaginęla spora część Dzeiwiarzy Fiori , Brezly , Jagódka... i inni. Czyżby polecieli na Plutona ? I po drodze... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2780264.html Oj ! Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Czarna Dziura 2 22.06.05, 15:08 E, dziewiarze na inny napęd chodzą. Mnie czarna dziura wypluła, tak się czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 11.07.05, 16:53 Wylazlam z czarnej dziury, niosac w lapach: ladowarke do Motoroli i miotelke z piorami, Marioliny atrybut. Kolczykow nadal brak. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Czarna Dziura 2 12.07.05, 00:49 Mi wczoraj CD wypluła cztery zapalniczki,żadna nie była moja. Koledzy w fabryce patrzą się na mnie podejrzliwie... K. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Czarna Dziura 2 12.07.05, 10:51 Brawo n/t miotelki i ladowarki :). Zjadla 60eurocts, wykazujac sie wyjatkowa zlosliwoscia, a takze sprytem. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 12.07.05, 13:39 Kolektyw tez chyba zostal polkniety:(( Gdzie moj kryptokask z latarka na czele? I lina (niebieska, pod kolor oczu) ? Z czekanem i mlotkiem geologicznym (tez by sie przydal) sila pomocowa w postaci Celta tez przepadla w czarnej dziurze na rubiezach wielkorosyjskich... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Czarna Dziura 2 13.07.05, 09:22 ewakurz napisała: > Brawo n/t miotelki i ladowarki :). > > Zjadla 60eurocts, wykazujac sie wyjatkowa zlosliwoscia, a takze sprytem. Chcialas kupic kawe w automacie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Czarna Dziura 2 13.07.05, 10:14 Witaj Fiori :) Ad. kolektyw: vacances obligent. Tez mam nadzieje zniknac na 2 tygi w ramionach rozmaitych chico i muchacho. I Morfeusza w pierwszej kolejnosci. Ad. 60cts: gorzej! mialam jakies 10 minut zeby skonczyc bilans pierwszego polrocza, wszystie 8 cyferek przed przecinkiem sie zgadzalo, a tu nagle ta pierwsza po nie chciala. Przedstaw sobie dlugosc listy do kontroli :( I to wszystko za rownowartosc wspomnianej kawy. Odpowiedz Link Zgłoś